Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35276) NeoPampalini válasza Jazz (#35272) üzenetére


NeoPampalini
aktív tag

1. A mono mikrofon bemenet helyére rálehet dugni a gitár jelét? Vagy nem fog egyezni az impedancia és az érzékenység és inkább a vonal bemenetre kell kötni?

Ha vonalból tennéd, akkor értelemszerűen a Line in kell neked, ha mikrofonozod, akkor meg a mikrofon bemenet. :) Alternatíva: bármelyik sztereó bemenet bal (L) csatornája használható mono jelforráshoz.

Oh, most látom, sima gitár? Mindenképp vonalszintű jel kell ide, tehát minimum egy DI box, vagy erősítő vonalkimenete, esetleg (multi) effekt.

2. Az a 2-2 RCA CD TAPE bemenet / kimenet mit takar? Ezt is össze tudja keverni a többi jellel? Vagy ez csak a fejhallgató kimenetre kever rá, és nem a fő kimenetre?

Sima RCA be/kimenetek, saját hangerőszabályzó nélkül. A bemeneten érkező jel választható, hogy hova menjen: control room és/vagy main mix. A kimeneti rész pedig a normál kimenet, azaz ugyanaz "megy ki" itt is, mint a normál kimeneteken. A fejhallgató kimeneten szintén a main mix megy ki.

3. Az FX send mire jó?

Külső effekteket tudsz vele használni, pl. kompresszor, reverb, satöbbi. Az FX send az adott csatornára vonatkozóan szabályozza, hogy "mennyi" megy ki az FX Send kimenetre. Mivel külön FX return bemenete nincs a keverőnek, így az egyik sztereó bemenetre tudod csatlakoztatni a külső effekt kimenetét.

4. A main out megy az erősítő vonal bemenetére? A Control room kimenete meg mehet egy másik erősítő bemenetére? (monitor hangfalak pl.)

Igen. Igen. :)

5. Mit jelent az hogy 2 buszos a keverő?

Azt, hogy egy adott "sáv" mennyi felé küldi a jelet. Ennél az eszköznél kettő van: a bemenet elágazik az FX Send (egyik bus), valamint a Main mix felé (másik bus).

6. Erre az eszközre Behringer 802 miért azt írják hogy 1 sztereo csatornás mikor én 2 sztereo csatornát látok a képen? 3/4 és 5/6. Vagy valamit rosszul értelmezek?

Őszintén? Fene tudja. A Behringer saját oldala/manualja sem ír ilyesmit. Inkább úgy kell nézni, hogy van-e ezeken olyan és annyi be/kimenet, amennyi neked kell.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.