Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19117) BluEyes válasza KrAt (#19113) üzenetére


BluEyes
őstag

Erősítőt, multieffektet, hangkártyát csakis használtan veszünk. Igazából gitárt is, de amit linkeltem hófehérke, az annyira a legolcsóbb kategória, hogy használtan is alig kerül kevesebbe, nincs sok értelme rizikózni, meg kell venni az újat szerintem. Használt elektronikából meg olyat kell választani, ami jó, elismert cucc, tehát gyorsan el fog kelni, ha meghirdeted, nulla-közeli veszteséggel.

A hangkártyádat ki kell próbálni. Nekem itthon még nem jött össze, szarul szólt, sípolt, gerjedt, táp-zajos volt, pedig több kártyát, több konfigban próbáltam. Ezért vennem kellett egy usb kártyát. Rokon kiccsávó ősromhalmaz gép alaplapi hangkártyába bedugva, működött a dolog. (igazából persze nem szólt jól, csúnyán magashiányos volt a kapott hangzás, de kezdésnek, próbálgatni, ingyen, pont elég volt).

A zenélés leginkább hobbi. Olyankor csináljuk, mikor időnk meg kedvünk van, azért mert szeretjük csinálni. Innentől a dolog ráér. Az internetnek hála, ma már gyakorlatilag minden fogás, trükk, minden elméleti és gyakorlati elem fenn van, fórumokon profi zenészekkel beszélgethetsz, kérhetsz útmutatást.
YT-n rengeteg how-to-play nóta van fenn, mindenféle elmélet nélkül egész szép repertoárt össze lehet szedni, például [link] és [link]. Szóval aggodalomra semmi ok ;)

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.