Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-03-20 09:38:09

LOGOUT.hu

Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14264) trassher


trassher
addikt

Sziasztok!
Remélem jó helyen járok, autóalkatrész és szerviz a témakör.
Adott egy mágneskuplung készlet amelyet beszereltek, tökéletesen működött viszont nem tudták kideríteni hogy miért nem kapcsol a klímaventillátor első fokozata. Emiatt a hiba miatt rendeltem meg előzőleg a készletet mivel már náluk is megcsúszott a tárcsa a magas nyomás miatt.
Elmentem egy autóvillamossági szervizbe ahol nekiláttak a dolognak. Megtalálták a hibát, működött a klímarendszer mikor ott voltam. A hűtőventillátor előtétellenállása volt lelazulva. Ezt megtakarították, befújták kontakt spray-vel a csatlakozókat. Zárásig nem készült el a javítás így másnap szóltak amikor elkészült. Elmentem az autóért, kifizettem, azt mondták működik. Elmentem majd 5 perc elteltével bekapcsoltam a klímát vagyis kapcsoltam volna de nem indult. Azonnal visszamentem és jeleztem a problémát mivel én nem ilyen állapotban vittem oda az autót, a klíma üzemelt. A tulaj megnézte próbalámpával hogy az áram eljut a tekercsig de az nem húz be. Azt mondta hogy ennyit bírt a kompresszor, ő tegnap is mondta hogy csúnya a hangja. A kért javítást elvégezték azt mondta, így eljöttem.
Másnap elmentem egy hivatalos márkaszervizbe ahol megállapították hogy a mágnestekercs szakadt. A kompresszornak semmi baja nincs, kézzel könnyen forgatható vagyis nem ragadt meg. Kaptam a diagnosztikáról számlát is.
Ma visszamentem abba a szervizbe ahol felszerelték az alkatrészt és most levették. A mágneskuplung tárcsája megégett, használhatatlan, a tekercs szintén. Ennek oka a fentebb leírt magas nyomás mivel a ventillátor első fokozata nem kapcsolt be hogy visszahűtse a gázt.
A kérdésem az lenne hogy ezek alapján jótállás címen csak az elvégzett szolgáltatások összértékét kérhetem vissza vagy a tönkretett alkatrész árát is? Természetesen erről is számlával rendelkezem.
A tönkretett alkatrészt így vissza sem küldhetem mivel ránézésre látszik a nem megfelelő használat, ezek alapján mondhatják azt hogy nem megfelelően lett beszerelve így nem érvényes a garancia. A beszerelés tökéletes volt, az autóvillamossági szerviz tette tönkre.
Mellékelve csatolom az autóvillamossági szerviz által kiállított jótállási jegyet. A segítségeteket előre is köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Redmi Note 7

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.