Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-18 09:42:28

LOGOUT.hu

Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70501) nfsu17 válasza FerNandor (#70499) üzenetére


nfsu17
veterán

Plazmát nézek és nem akarom több percekre ott hagyni a feliratokat, ha meg kell állítanom a filmet.

Erre van a képernyővédő. Nekem 5 perc után kapcsol és egy dizájnos órát mutat a képernyőn.

(#70502) metal01


metal01
őstag

Üdv!

Adott egy Beelink GT1 MINI-2 és egy Samsung UE40EH6030 TV. HDMI-n van csatlakoztatva a TV-hez a médialejátszó. A filmek és YouTube videók lejátszásakor csúszik/késik a hang. Ha a médialejátszót újraindítom helyreáll, utána OK. Van ötlet, hogy mit kell/lehet ilyenkor tenni?

Elolvastam az összefoglalót és a topic hozzászólásokat is, de nem találtam megoldást. Ha mégis lenne és benéztem, sorry....

(#70503) dzz válasza junkpod (#70482) üzenetére


dzz
aktív tag

Írtam is, nem mindig ír hülyeséget, ezért nem dorgálásnak szántam, hanem talán felhívtam a figyelmét! Talán! Sok user van itt, akiknek az írását már csak átugrom, mert nincs időm kitalálni, hogy mit akar valójában, de eleinte mindnek adok esélyt :D, aztán ha látom, hogy nem elütés, nem egy-egy sietve összedobott hozzászólás hanem ez a stílusa, akkor simán továbbgörgetek ha meglátom a nevét! Egy ilyen szöveggel például privátban nem is tudnék mit kezdeni és volt is rá példa más fórumon (pár évvel ezelőtt amikor még türelmesebb voltam), hogy telefonszámot cseréltünk és kiderült, szerbiai magyar aki sosem látott nyelvtankönyvet! Az más fekvésbe helyezi az egészet viszont onnantól megpróbált odafigyelni legalább az alapokra, hogy segítsen saját magán! Értelmezhetetlen kérdésekre nem lehet helyes választ adni, kérdezni is meg kell tanulni. Jelen esetben egyenesen áldásos lenne, mert jó úton halad csak rossz irányba ;) Már „fejleszt” meg „build”-el, de fogalma sincs az alaprendszer felépítéséről és írni akar a -ro SYSTEM-be, nem érti, hogy miért nem megy?! Belecsap a közepébe, de nem látja át az egészet egyben. Ez a Write-Only mód, ezt kellene egy -rw kapcsolóval átállítani előbb a fejében és mindenki jól járna! Leginkább ő!
Én fejlesztek, embedded linuxokat építek arm processzoros környezetekbe (hw és sw is), egy dual Xeon a fordítógépem distcc-vel amin kb. 60 különböző hw fordítása zajlik és elképzelhető, hogy fogok LE módra is építeni az én környezetembe is, de mielőtt a buildre adnám a fejem, olvasok! Aztán olvasok és még egy kicsit olvasok! Ez az egész LE/CE/OE nekem még új ugyan, de az nem új, hogy előbb meg kell ismernem a fejlesztésének menetét! Őszinte leszek, ez az ismerkedési idő tűnt el a mai programozó palántákból, mert lehet „összeklikkelni” és copy-paste-zni már lassan bármit. Igaz, tele lesz fölösleges dolgokkal, 100x akkora lesz a kód, mint kellene, de van tárhely és memória dögivel, minek optimalizálni :D Na ez a hozzáállás nem fér el egy LE vagy kernel fejlesztés során. Most kíváncsiságból játszottam egy MeeGoPad-al (T01). Elég egy rossz helyen ütött enter és mehet a levesbe vagy szét kell szedni és direktben a flash-ba írni, hogy visszakapd. 32bit UEFI és 64bit-es rendszer. Egy LE ment rá, persze nem bootolt csak külső eszközről, tehát az LE saját telepítője alkalmatlan a feladatra, kellett egy alternatív módot találnom, de már működik.
Nekem új a LE/CE/OE triumvirátus, sőt igazából pár évvel ezelőttig csak álom volt egy rendesebb multimédiás rendszer, ezért jöttem ide kérdezni. Kaptam választ, keresek tovább számomra megfelelő megoldást és olvasom a hozzászólásokat, mert szinte mindben van valami ami segít, aztán ha nem értek valamit jövök kérdésekkel, de adok időt magamnak azt megfogalmazni, mert hamarabb kapok érdemi választ! Van akkora linuxos tapasztalatom, hogy vehetném félvállra, de akkor minek kérdezzek valamit ha nem érdekel a válasz :D Abbahagyom mielőtt kicsaptok a fórumról :D Nem érintem a témát többé!

ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86

(#70504) ztsoft válasza dzz (#70470) üzenetére


ztsoft
őstag

Igen, elég nehéz kihámozni belőle, hogy pontosan mit is akar, meg sokszor téves úton jár és nem fogadja el a jó szándékú, helyes útra terelést. Így nehéz segíteni.

Én elég későn kerültem az informatika világába (27 évesen, ha jól számoltam, 1 évvel vagy idősebb nálam), még később a Linux-hoz, de az nagy lökést adott, hogy már az elején a TurboPascal-lal tanultam programozni (így a Ctrl-C/Ctrl-V kombináció kimaradt az életemből, nálam a Ctrl-Insert/Shift-Insert játszott).

Igen, a HE fóruma komolyan veszi az olvashatóságot, érthetőséget (személy szerint, örülök neki, nem kell a hozzászólásokból kihámozni, hogy mit akart a szerző), meg alapja is van neki. Sokszor a hálózati feszültséggel kapcsolatos témák vannak (kapcsolóüzemű táp, stb), itt nincs helye elírásnak, rossz fogalmazásnak (az életével játszik az illető). A másik, ott is vannak külföldiek, akikkel elnézőbbek a moderátorok egy szintig.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#70505) junkpod válasza dzz (#70503) üzenetére


junkpod
nagyúr

Hála istennek vagytok már itt páran akik ilyen szinten vágják a programozást, linuxot...
Lassan össze is rakhatnatok egy PHElec platformot. :DD

Box's don't touch!

(#70506) Beni2360 válasza FerNandor (#70499) üzenetére


Beni2360
félisten

Megértem az aggódásokat de pl én így szeretem a pause gombnál.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#70507) mpo válasza cof (#70495) üzenetére


mpo
veterán

Régen a VHS korszakban a pause, léptetés, lassítás, gyorsítás hasznos volt pornófilmeknél is. :D

Ha érted, akkor már elavult.

(#70508) cof válasza mpo (#70507) üzenetére


cof
veterán

Akkor már minden világos, köszönöm. :D

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#70509) dzz válasza ztsoft (#70504) üzenetére


dzz
aktív tag

48 vagyok... még... :D
Nekem a pascal kimaradt, viszont Z80 gépi kóddal kezdtem (spirálfüzet volt a szövegszerkesztőm), később assembly a TV-Basic után. Primo 48k számítógépre írtam programokat, az első nagyobb a Spectrumos Jumpig Jack átirata lett volna, gépi kódban írtam meg a sprite kezelést a többit assemblyben. Kész lettem az első pályával, megmutattam egy kollégiumi társamnak aki sokkal előrébb járt programozásban. Következő héten hozott egy kazettát, tele átíratokkal, köztük a JumpingJack-el :D Nem voltam ideges :D :D Jó alap volt! Később némi kínlódás a DOS-sal, win3.1-3.11 és ekkortájt lépett be a linux az életembe. Egyből visszacsöppentem a régi világba és tudtam, hogy ez az én rendszerem :D, pedig csináltam 1,44-es floppyra teljes keretrendszert amin volt DosNavigator és lehetett cd-ről indítani mindenféle játékokat, alkalmazásokat wincsi nélkül, dos6.2-vel. A DosNav olyan 2,6MB volt akkoriban ha a teljes kellett. (asszem 1,41-es verziót alakítgattam) Akkoriban a linux kernelt ki lehetett írni dd-vel a floppy első bitjétől és így helyet lehetett nyerni, mert a bootot is felülírta. Láttam kikerekedett szemeket amikor bemutattam az első LinuxAdmin floppy-m, mert elfért minden egy floppy-n ami kellett. Mára okafogyottá vált ez a bitspórolás sajnos. Látszik is a programok minőségén, épp ezért örülök a beágyazott rendszereknek, mert munkát adnak nekem (is). Itt azért még vannak korlátok egy-egy hardveren amit nem lehet túllépni. Szép világ volt.

ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86

(#70510) dzz válasza junkpod (#70505) üzenetére


dzz
aktív tag

Lehetne, de minek :D A GPL világban az a szép ami egyúttal a csúnya is. Ezerfelé ágazó azonos megoldások ahelyett, hogy egységes erővel egy-két megoldást tolna mindenki előre. Ezzel nyert az MS és az Apple is, nem szabdalta szét az erőforrásait! Lehetne egy LE customisation-t fenntartani és PHElec platformnak nevezni, de a kérdés, hogy mit adnánk hozzá ami jobbá tenné? Bootlogó csere? :D Az nem gond, mit még? Állíts egy listát össze, illetve állítsunk egyet együtt össze, lehet, hogy kisül belőle valami jó! Amit én szeretnék, azt nem lehet :D 4k Netflix :D

ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86

(#70511) Pelican válasza dzz (#70510) üzenetére


Pelican
őstag

Szerintem felesleges saját forkot csinálni. Minden értelmes dolog be tud kerülni a CE-be is. Engem pl már az UHD BD megjelenése óta zavar, hogy a feliratok nyelvét nem tudja megmutatni a kodi, miközben ugyanúgy kell kiolvasni, mint a normál BD esetén. Tegnap rászántam egy napot és egy CE fejlesztővel a végére jártunk a hibának. Most már jó ez is... :)

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#70512) ztsoft válasza dzz (#70509) üzenetére


ztsoft
őstag

Én meg 47 vagyok, még (jól számoltam). Irigykedve olvastam az írásod, nálam maradt a Windows teljesen az XP-ig. Nekem a C maradt ki, sajnos, így nem nagyon tudok komolyan foglalkozni a Linux-al (igaz, már nagyon sok segítséget kaptam itt az LE,CE kernel (boot img) és a system módosítására). Jelenleg is a CE 9.2.0 Ext4-es verzióját használom a box-on, köszönet érte Csicsóka fórumtársnak.

A DosNavigator név ismerős, de hirtelen nem tudom hova tenni. Az MC, VC, NC (Midnight, Volkov, Norton Commander) volt akkoriban a favorit.

(#70510) dzz

Ha már ennyire bele akarsz fogni, akkor érdemes lenne az **MC vonalat folytatni (teljes Linux), Csicsókával vedd fel a kapcsolatot.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#70513) pixta78 válasza blakey (#70361) üzenetére


pixta78
senior tag

Kössz Blakey, sikerült Autostart SH-val leállítani a frissítési értesítést! :R

Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!

(#70514) junkpod válasza dzz (#70509) üzenetére


junkpod
nagyúr

Viccnek szántam. :DD
Nekem bőven elég lenne a mostani 9.2.2 stabil ng szupergyors boot verziója...:)
Bár a jól működő alvás funkció miatt már ez sem létkérdés.
Bőven elég ha itt vagytok, figyeltek és apró hasznosságokkal segititek az életünket.

Box's don't touch!

(#70515) Csicsóka válasza FerNandor (#70499) üzenetére


Csicsóka
őstag

a fullscreenvideo az egy külön Kodi Add-on?

Nem, az egy szekció a keyboard.xml-ben, ami csak a teljes képernyős videó lejátszáskor aktív. A menüben bóklászva, zenét hallgatva stb. pedig inaktív.

pld:

<keymap>
<FullscreenVideo>
<keyboard>
<o>PlayerProcessInfo</o>
<o mod="longpress">PlayerDebug</o>
</keyboard>
</FullscreenVideo>
</keymap>

Itt az o billentyű alap funkciója ki van bővítve, hosszú nyomásra debug infóval.

(#70516) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Nálam így működik: Pause-ra feljön az OSD, a Back (<-) gombra eltűnik. 1 plusz gombnyomás még belefér. Ha még egyszer Back-et nyomok az pedig Stop-ot jelent, ahogy lejátszás közben is, ha nincs fent az OSD, akkor elég csak 1x nyomni. Én valahogy így állítottam be. (Mert engem meg az zavart, hogy a Back-re csak a menübe lépett ki, de a lejátszás ment tovább.)

(#70517) dzz válasza Pelican (#70511) üzenetére


dzz
aktív tag

Szerintem is felesleges, ezért írtam neki, hogy lehet, de minek :D Én halkan magamban megköszönöm mindig ha valaki dolgozik egy ilyen projekten, mint ez és olykor adok én is a közösbe (kódot is, pénzt is)! Most neked jár a köszönet, hogy együtt a CE fejlesztőkkel egy újabb hiba ki lett javítva!

ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86

(#70518) nagyfejü


nagyfejü
őstag

Sziasztok!
Számomra uj a linux. most ismerkedek. A Makulu Lindoz van most a gépen. telepitéskor minden ok volt. Most a box rol nem érem el a pc n megosztott mappákat. Tudomásom szerint nem állitottam el semmit. Hogy tudnám visszaállitani a megosztást?
üdv

(#70519) Dolphine válasza cof (#70495) üzenetére


Dolphine
addikt

Ha mondjuk valamiért ki kell rohanni a szobából, akkor jól jön a pause gomb. Én erre egy WinCE távirányítót használok, az van rákötve a Minixre, így van Pause gomb.

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#70520) Vtmk válasza ztsoft (#70512) üzenetére


Vtmk
tag

Bocsi a system file módosításban kérhetek segítséget? Lemásoltam a boxról kibontottam módosítottam amit szerettem volna de vissza becsomagolni hogy kellene?

Köszi előre.

Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.

(#70521) dzz válasza ztsoft (#70512) üzenetére


dzz
aktív tag

Ha ismerkedni akarsz a C-vel, dobj össze magadnak egy Arduino tesztkörnyezetet, hamar rá lehet szokni :D Linux alatt is van Pascal is meg az összes szkriptnyelv elérhető, szóval pont jó környezet! A DN fejlettebb volt minden akkori fájlkezelőnél, egy utódja ez itt ni: [Necomancer's Dos Navigator] Annak idején a PlutoHome volt a mindent tudó Multimédia központ, de nem volt rá szükségem/lehetőségem/hardverem így az azóta keletkezettek kimaradtak mostanáig, így most pár hete ismerkedek igazán az XBMC/Kodi lehetőségekkel. Nekem ez most az új :)

Amúgy nem akarok én belefogni, van mit csinálnom és a szabadidőm sem sok (bár most épp a Corona miatt kicsit több van);) A gépeimen Gentoo fork fut saját összeállításban, nem sokáig tartana egy Just OS for **MC-t csinálni belőle, de ez is a „minek” kategória viszont a „módosíthatatlansága” az LE rendszerének megtetszett, van ahol lenne helye nálam is hasonló megoldásnak R1 userek ellen (SmartHome rendszereket építek intelligens alközpontokkal, sokszor nem elég az ESP tudása/sebessége) Erre utaltam, hogy talán hasonló buildert építek, de nem média központnak gondoltam, hanem konkrétan a kaputelefon rendszeremnek, mert akadt egy-két (nem)okos tulajdonos aki úgy meghekkelte, hogy cserélni is kellett miután „kijavította” a saját hibáját :D

ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86

(#70522) FerNandor válasza Csicsóka (#70515) üzenetére


FerNandor
őstag

Köszönöm. Ehhez honnan/hogyan lehet hozáférni, illetve más gombokat is fel lehet venni ide, és a szerepüket megváltoztatni? (pl + - jel felirat és audio nyelv váltás).

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#70523) dzz válasza junkpod (#70514) üzenetére


dzz
aktív tag

...hát még nem segítettem, de amint tudok, fogok! Apró hasznossággal fogok!

ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86

(#70524) Csicsóka válasza ztsoft (#70512) üzenetére


Csicsóka
őstag

Jó nektek fiatalok! :D
Az én serdülő koromban, amikor nektek már volt Commodore, és ZX Spectrum, még csöves erősítővel ismerkedtem, és germánium tranzisztorral. Amikor a Commodore +4 kijött, már megvolt a fiam, és 26 voltam, nem mi Ti 14. Ekkor írtam életem első gépi kódú EPROM "égető" programját, majd jött az IBM AT és egyszer csak SCO Unix szerver, zöld CRT-je előtt ültem. Már őszültem, amikor 2003-ban az UHU Linux Live CD fejlesztés. DOS-os időkből neke a File Wizzard, NC klón maradt emlékezetes, ha jól tudom magyar fejlesztés volt ez is.

Ha már ennyire bele akarsz fogni, akkor érdemes lenne az **MC vonalat folytatni (teljes Linux),

Azok után, hogy komoly üzleti érdeket sértettem vele? És lett egy Sam Nazarko tag itt a PH-n?
Vagy ahogy kiutáltak a CE fórumról, a felezős rendszer miatt, mert másként gondolkodtam, gondolkodtunk Kovakövi kollégával?

(#70525) dzz válasza Vtmk (#70520) üzenetére


dzz
aktív tag

[Innen] indulva elég könnyen megtalálod a becsomagolás módját is, de lehet, hogy érdemesebb a teljes útmutatót követve felépíteni egy build alrendszert és akkor megy minden, mint a karikacsapás.

ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86

(#70526) cof válasza Dolphine (#70519) üzenetére


cof
veterán

Ez világos. Csengetnek, kopognak, telefon stb... Na de nem is ezen akadtam fenn hanem azon, hogy miért fontos, hogy eltűnjön az OSD menü is.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#70527) blakey válasza dzz (#70525) üzenetére


blakey
titán

Már CE alól is lehet fordítani. :)

(#70528) dzz
Elég új dolog, nemrég került bele.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#70528) dzz válasza blakey (#70527) üzenetére


dzz
aktív tag

Bort iszok, vizet prédikálok :D Nem tudtam, mea cupla!

ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86

(#70529) Csicsóka válasza FerNandor (#70522) üzenetére


Csicsóka
őstag

A leg1xerűbben a keymap editor KODI addon-al tudod ezt megtenni. Ott csak nyomkodni kell az adott funkcióhoz kiválasztott gombot, és az elmenti ebben a formában a /storage/.kodi/userdata/keymaps könyvtárba, ahová való ez az .xml fájl, de itt kézzel is szerkeszthető.
Bonyolultabb a remote.conf szerkesztése, hogy az eleve azt a kódot továbbítsa, ami pld. egy i billentyűzet leütésnek felel meg.

(#70530) Vtmk válasza dzz (#70525) üzenetére


Vtmk
tag

A SYSTEM Fájlt külön utólag akkor nem lehet gondolom szerkeszteni.. Tehát lemásolom ssh-n a boxról kicsomagolom módosítom azt a file-t amit szeretnék és visszacsomagolni mikor kész vagyok és felmásolni a boxra.

Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.

(#70531) Dolphine válasza cof (#70526) üzenetére


Dolphine
addikt

Ja... :DDD

Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!

(#70532) dzz válasza Vtmk (#70530) üzenetére


dzz
aktív tag

De lehet módosítani, ez egy squashfs fájlrendszer. Egy kis segítség: [link]

ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86

(#70533) Vtmk válasza dzz (#70532) üzenetére


Vtmk
tag

Nagyon szépen köszönöm isten császár vagy. :R :R :R

ÁÁÁ nagyon köszönöm szépen.

Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.

(#70534) FerNandor válasza Csicsóka (#70529) üzenetére


FerNandor
őstag

Köszönöm, csak az lenne a jó, hogy ha a lejátszás alatt, vagyis filmnézés közben más lenne érvényben, mint azon kívül a menüben. De kezdem feladni ezt a KODI vacakolást és úgy fogom használni, ahogy van ;]
Egyébként most tesztelgettem és az OK gombnyomásra ugyanúgy feljön az OSD, mint a távirányító "lista" vagy nem tudom milyen gombjára (3 pont 3 vonal), ami szerintem tök fölösleges egy 6 gombot tartalmazó távirányítón... 2 különböző gombbal is elérem ugyanazt, minek :F .

És egyébként valóban megáll vagyis pause üzemmód van az OK kicsit hosszabb megnyomására, viszont nem tűnik el sem a tekerő sáv, sem fentről az óra, fájlnév sem fél perc után sem, ergo uyganaz, mintha okét nyomnék, rálépkednék a pauséra és azt nyomnám meg.
Még majd talán megpróbálom azt, amit korábban linkeltem, hogy valahány másodperc után tűnjön el az OSD automatikusan, ha megtalálom, hol kell átírni ;] .

Egyébként még azt vettem észre, hogy amióta a Minix neu u9h van a házimozi rendszerben a WD TV helyett, mintha sokkal erőteljesebb (jobb) lenne a hangzás ugyanabban a hangerő tartományban, mint a WD TV HD-vel. De lehet, hogy csak beképzelem :DDD

[ Szerkesztve ]

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#70535) mpo válasza FerNandor (#70534) üzenetére


mpo
veterán

A #70486-ban a Minix távirányítóján a fogaskerék fölötti gomb miért nem jó neked?

Ha érted, akkor már elavult.

(#70536) dzz válasza nagyfejü (#70518) üzenetére


dzz
aktív tag

Eléggé fura rendszert választottál magadnak, valószínű többen tudnának segíteni egy ismertebb rendszer esetében. Én most láttam első alkalommal a rendszered nevét :D Bár debian alapú, az eltérések pont elegek lehetnek ahhoz, hogy ne kapj itt segítséget. Talán a rendszered fejlesztőinek fórumán kellene érdeklődnöd!
Az első amit megtanítottak nekem, olyan rendszert válassz magadnak amihez karnyújtásnyira van segítséged, ez nagyon igaz, bár az interneten minden karnyújtásnyira van.

ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86

(#70537) dzz válasza Vtmk (#70533) üzenetére


dzz
aktív tag

Nincs mit! Jah! Nem vagyok se isten se császár!
Az elmúlt pár hozzászólásod arra enged következtetni, hogy olvastad amiket írtam és örülök ha tanulsz belőle! Egyszerűbb lesz neked is és nekünk is ;) ráadásul most kíváncsivá tettél, hogy mit is alkotsz, mutass képeket ha elkészül!

ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86

(#70538) nagyfejü válasza dzz (#70536) üzenetére


nagyfejü
őstag

Mit tanácsolsz kezdőnek?
Milyen distro t?
milyen képekre gondoltál?

[ Szerkesztve ]

(#70539) FerNandor válasza mpo (#70535) üzenetére


FerNandor
őstag

Pause funkcióra? Megpróbálom rárakni, vagyis rárakom és megnézem, hogy eltűnik-e a menü.

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#70540) dzz válasza nagyfejü (#70538) üzenetére


dzz
aktív tag

Amihez van segítséged vagy legalább valami forgalmas fóruma ahol valószínűleg előjött a te problémád is és van aki már megoldotta! Az ubuntunak nagy tábora van, nagyon nem tudsz vele mellé lőni, de nem tudok tanácsot adni ebben a témában. Mindenkinek magának kell megtalálnia azt amelyik kézre áll! Ebben a fórumban inkább az amlogic készülékekről van szó és esetlegesen érintve fejlesztésekről hozzájuk. Keresd fel a hup.hu oldalt és nézelődj a fórumon, a hozzászólások száma nagyjából eligazít, hogy merre indulj!

A képeket Vtmk-nak írtam!

ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86

(#70541) Manimaci


Manimaci
tag

Üdv! Lehet kissé banális kérdés, de Coreelec alatt uhd bluray ISO (BD50) fájlokat le lehet játszani egyszerűen? Vagyis, mint pl számitógépen, csak szimplán kiválasztom a megnyitás menűpontban, oszt kész!? :)

(#70542) junkpod válasza FerNandor (#70522) üzenetére


junkpod
nagyúr

Ezt tanulmányozd.
Kodi keymap

Box's don't touch!

(#70543) mpo válasza FerNandor (#70539) üzenetére


mpo
veterán

"Gyári" állapotú a CE+Kodi, a sima beállításokon kívül nem másztam bele, a távirányítót sem módosítottam.

Ha érted, akkor már elavult.

(#70544) junkpod válasza FerNandor (#70539) üzenetére


junkpod
nagyúr

Jól értem, hogy nem az a vágyad, hogy pause feloldása után eltűnjön az osd, hanem aktív pause alatt is egy idő után?

Box's don't touch!

(#70545) Adamo_sx válasza FerNandor (#70499) üzenetére


Adamo_sx
aktív tag

Én is plazmát használok, én azt csináltam, hogy beállítottam, hogy pause esetén induljon el a screensaver és screensavernek azt állítottam be, hogy dimmelje a képernyőt. Beállítható, hogy mennyire, szinte teljesen sötétre is lehet. Elvégre az állókép is beleéghet, nem csak a menü feliratok.
A play/pause-ra pedig ott a dedikált gomb a TV távirányítóján, azt használom, nem a box-ét.

(#70546) Vtmk válasza dzz (#70537) üzenetére


Vtmk
tag

Újra buildeltem egyedi git-re. Jó most csinálok először ilyet.
Két tervem van most a SYSTEM.el kapcsolatban.
Az egyik a kodi menüből pontosabban a beállításokból ki szeretném szedni az ssh ki és be kapcsolást és a jelszó módosítást.

Ezen felül a client versiont (Useragentet) akarom átírni mivel a sorozatbarat useragent alapján tiltják a fiókod. Tehát szép és jó hogy beregelsz de amint kodi féle agent-tel megjelensz már löknek is a levesbe...

Coreelec 9.2.2 választottam mivel itthon van 2db x96s905x 2/16GB és egy s905x3 max+ 4/64GB

És ezen rendszer mind2-őre felszalad. Most két box még röfög alapon. Az egyik s905x libreelec 8.2.3.1 kodi 17 a max+ pedig coreelec 9.2.2 ng-n de ehhez még nem nyúltam. Van még egy s905x box a gyerek szobájában van most teszt céllal azon van fenn most amit csináltam betölt teszi a dolgát,de még főzésben van ezen dolgok miatt. Kitudja ha netán véletlen ráérzek és megkedvelem kicsit mélyebben is megismerem majd.

Apropó csak kíváncsiságból a Libreelec 9.2.2 és a coreelec 9.2.2 tényleg ennyire különbözik szerkezeti felépítésben? Olyan mintha a libreelec teljesen megújult volna működésben és file szerkezetben is. DE még a kernelt se tudom unpackolni.

Tanulok mindig. Okulok - Szerelek. --> nrg_52 Ez csak az aláírásom. Nem mindig sikerülhet az életben amit szeretnél. De ha közel vagy hozzá már fél siker. Nekem egy célom volt a család. És megkaptam. Ezen felül már csak grátisz az élet.

(#70547) ztsoft válasza dzz (#70521) üzenetére


ztsoft
őstag

Ha ismerkedni akarsz a C-vel, dobj össze magadnak egy Arduino tesztkörnyezetet, hamar rá lehet szokni

Köszi, már túl vagyok rajta, jelenleg is egy Nano vezérli a régi hűtőmet (nem akartam 5 ezret adni a hőkapcsolóért :D ), naná, hogy Linux alatt használom. Igen, a Lazarus IDE is fent van.

Most már megvan a DN, beugrott.

(#70524) Csicsóka

Azok után, hogy komoly üzleti érdeket sértettem vele? És lett egy Sam Nazarko tag itt a PH-n? Vagy ahogy kiutáltak a CE fórumról, a felezős rendszer miatt, mert másként gondolkodtam, gondolkodtunk Kovakövi kollégával?

Igen, azok után is. Ha jól emlékszem, akkor azt írtad, hogy nincs elég időd, energiád a sok módosítás miatt (amit Sam megkövetelt). Így már hárman lehetnétek, persze én is segítek, amiben tudok.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#70548) dzz válasza Vtmk (#70546) üzenetére


dzz
aktív tag

Passz, te többet tudsz róluk mint én :) Kb. 2 hete kezdtem el ismerkedni ezekkel a rendszerekkel, illetve az LE-vel! A CE várat magára, most keresek valami boxot amin futhatna! Én két módon szoktam tanulni a rendszereket, a honalpon megjelent leírásokkal/wikivel és a forráskóddal. Előbb utóbb ki szokott derülni, hogy érdemes-e tovább képnem vele vagy nem. Jelenleg ott tartok, hogy x86 alapon installáltam pár egyszerűbb gépre és egy MeeGoTab-ra. A forrásra nem volt még szükségem, így csak a weben kukkantottam bele egy kicsit.

ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86

(#70549) dzz válasza ztsoft (#70547) üzenetére


dzz
aktív tag

Akkor minden adott :D Csapj mellé egy ESP32-t, lesz egy FreeRT-OS-ed micropythonnal meg egy arduino keretrendszered! Ha annak idején csak tized ennyire egyszerű lett volna.... :D

Amúgy nagy beszállásra ne számíts rám a fejlesztések terén, remélem hamar más irányt vesz a világ a Corona után/mellett és nem lesz megint semmi időm! Illetve ami lesz azt most már nem akarom éjjeleken át tartó programozással tölteni, pár éve újra megtaláltam egy gyerekkori hobbimat és inkább kimegyek az éjszakába valahová tejutat fotózni :D vagy építem a nagyformátumú fényképezőm tovább (50x50 centi kép). Tesztelésben is csak x86-on tudok segíteni jelenleg egyéb hw hiánya miatt.

ERROR: '--failure' is not an option. Aborting... ---goo.gl/BFtD86

(#70550) eric.cartman válasza blakey (#70491) üzenetére


eric.cartman
senior tag

Köszönöm szépen a válaszod, bár ezzel eddig is tökéletesen tisztában voltam.
A kérdésem arra irányult, hogy lehet-e tenni valamit annak érdekében, hogy lássa ezeket a csatornákat is. (A lakásban van vagy 20 különböző wifi-s kütyü, mind látja és hardveresen ez is képes rá - ráadásul régebbi, de azért AC-s boxok android 5-el, 6-al is vígan látták).
Most valahogy a Pie ilyen fura ami ezeken a boxokon van.
Ha nem tudtok semmi trükköt, akkor írok a gyártónak, hogy hegessze már bele - feltételezem, hogy másnak is fájhat ez)
:R

" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.