Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Jut eszembe: a játék beállításokon belül a Brightness-t húzzátok le közel nullára (50 a default!!!), és hirtelen visszatérnek a színek, az egyetlen dolog, ami nekem speciel hiányzott a Genshin-ből.
-
senior tag
Nah, most lettem meg minden terület 100%-os felfedezésével, és az alkategóriákon belül is minden megvan 100%-ra.
Plusz minden piros dögöt is levadásztam a 70-es partimmal, Yinlin hatalmas segítség volt ranged DPS-ként ezek ellen.
-
ChPessimist
tag
Sziasztok,
tudom, viszonylag új játék tegnap töltöttem le és lenne pár kérdésem.
Genshin Impact-tel játszottam régebben, de azzal sem sokat.Itt is vannak Dungeon-ök, vagy mi lesz a grind része a játéknak?
Karakterek kinézetét lehet valahogy változtatni? Ha igen, csak fizetős?
Még nagyon az elején vagyok, gondolom a main quest-re fókuszáljak elsősorban?
Craftolni mennyire vagy miket lehet majd? Szedek össze mindent, csak nem tudom mennyi haszna van.
Hirtelen ennyi lenne, előre is köszi.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz ChPessimist #53 üzenetére
Szia!
Grind több féle módon jelentkezik a játékban.
1. A fegyver és karakter skill upgrade-hez szükséges nyersanyagok Genshin-hez hasonló módon domainekből szerezhető, amikhez energia szükséges (waveplates, mint Genshinben a resin). Annyival másabb Genshinhez képest, hogy nincs külön nyersanyagtípus a kettőhöz.
2. Echo farmolás: Az echo-k a karakterek felszerelései, artifactok megfelelője ha Genshinnel hasonlítjuk. Kizárólag az open worldben lehet őket megszerezni két féle módon: mobok és bossok farmolásával, vagy Tacet fieldek aktiválásával.
3. Echo XP és tunerek: ezek az Echo-k fejlesztéséhez szükségesek. Csak Tacet fieldekből lehet őket farmolni. Pár darab Echo mellett dobja a fejlesztéshez szükséges nyersanyagokat is. 60 waveplate szükséges aktiválásonként.
4. Weekly és world boss material farmolás: teljesen ugyanolyan mint Genshinben, miután megölöd a boss-t, waveplate-ért cserébe dobja a nyersanyagokat. A world bossok nyersanyagai karakter ascensionhöz kellenek, a weekly bossoké pedig karakter skill fejlesztéshez (Forte).
Karakterek kinézeteit egyenlőre nem lehet változtatni.
Elején két dologra érdemes, egyrészt a questekre igen, hogy húzzad feljebb a szintedet, másrészt az echo-k farmolására (Databank szint növelésére). A cél hogy meglegyen az összes különböző echo a legmagasabb minőségi szinten amit épp enged a Databank, úgy fog feljebb menni a szintje. A daily missionöket is csináld meg, 2000 Union XP-t ad minden nap ami nagyon sok
Érdemes szedegetni a dolgokat, egyrészt vannak nyersanyagok amik a karakterek fejlesztéséhez kellenek. Ezen kívül a főzéshez kellenek még nyersanyagok, minél többet főzől annál magasabb lesz a szintje amiért jár jutalom (Astrite meg egyéb jóságok). Az érceket pedig fegyverek craftolására lehet használni, érdemes 4 csillagosokra tartogatni.
Pár extra dolog ami az elején sokat segíthet:
- A fővárosban van egy gift shop ahol a ládákból kapott egyik materialt be lehet váltani értékes nyersanyagokra
- Illusory Realm boltja is ad egy csomó értékes dolgot és adnak trial karaktert hozzá, ha unlockoltad majd mindenképp nézz rá
- Tiger's Maw területén lehet farmolni Lampylumen-t minden nap, amit a bánya boltjában (a legfelső szinten) be lehet váltani értékes dolgokra, többek között egy 4 csillagos fegyverre. Itt egy guide hozzá.Üdv. Johnny
-
Dewri
aktív tag
Visszanéztem most a Honkai Star Rail-be, mert kijött az új verzió. Hát a Wuthering után igazi szenvedés... Az átléphetetlen párbeszédek... Konkrétan az új sztoriban több mint 15 perce csak mentem A-ból B-be és dumálgattam, ennyi történt. És nem akart vége lenni... Alt+F4, törlés... Ez sajnos hamarabb a Genshin sorsára jutott, persze egy a cég, de reménykedtem hogy nem ez lesz... Nem értem miért olyan nehéz azokra is gondolni, akik nem olvasgatni akarnak leülni a gép elé... A karakter mozgásáról nem is beszélve, a Wuthering "mindenen át" haladása után ez a "minden bokáig érő akármit meg kell kerülni", eh...
-
senior tag
Én még tolom a HST-t, de mindennel egyetértek, amit leírtál.
Amúgy abban a játékban el vagyok átkozva, minden 50/50-et bukok, ma a 75/25-ös fegyó bannert is elbuktam, és minden csakis hard pityn hajlandó kiesni az utolsó 2-3 hónapban, ami iszonyat nevetséges már.
Közel állok én is az uninstallhoz, még a harcrendszer meg a karakterek design-ja tart bent egyelőre, plusz a tény, hogy amikor nincs új tartalom a játékban, akkor elég rá napi 5 perc is, hogy minden meglegyen az adott napra.
[ Szerkesztve ]
-
ChPessimist
tag
Nektek is csinál olyat a játék, hogy Epic-en keresztül elindul de csak kiírja hogy "Running" és nem történik semmi?
Utánanéztem, próbáltam elég sok mindent, működött 1-2 napig, ma megint nem indul el... -
senior tag
válasz ChPessimist #57 üzenetére
Nem tudom, én a játékot a saját kliensével használom, fölösleges az epic hozzá pluszban.
Esetleg próbáld meg a saját kliensével újratelepíteni és akkor epicet el sem kell indítanod hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Dewri
aktív tag
Nem találom japán verzióban sajnos. Én alapból képtelen vagyok angolul anime témát nézni, akár ilyen játékok, akár sorozatok, angolul annyira b*sszák a fülemet, hogy nem bírom elviselni... Telepítéskor is első dolgom: angol voice kuka, japán telepít... Nem tudok japánul, így nem értem, de annyira más a hangzás, a hangsúlyozás, annyival jobban illik a karakterekhez az egész, hogy hihetetlen.
Itt egy tökéletes példa, Scar belépője. Angolul annyira f*s, hogy akár én is szinkronizálhatnám ennyi erővel...
[link][ Szerkesztve ]
-
ChPessimist
tag
Nagyon szeretném megszerezni Yinlin-t de sajnos 40-ből még nem kaptam meg.
Most jöttem rá, hogy Radiant Tide-ot lehet venni Afterglow és Oscillated Coral-ért.Megéri 10-et megvenni, vagy általában valami hasznosabbra kéne tartogatni a Corallokat?
-
jonnyjoker01
veterán
válasz ChPessimist #62 üzenetére
Lehet sequencekre is tartogatni, de a standard karaktereké nem jó, a limitáltaké meg drága. Eddig úgy néz ki hogy az első jelentős upgrade Jiyan esetén S3, Yinlin esetén S2. Papíron jobban megéri, mint húzásokra költeni (360 Coral = 45 húzás = 1 limitált sequence), de szerintem ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy több karaktert szeretne inkább, vagy kevesebb, de erősebb karaktert. Személy szerint az előbbire szavazok, úgy is lesz powercreep valamilyen formában előbb utóbb.
De ha pl. egy karakter igazán nagyon bejön - feltételezve hogy lesznek rerunok, és a 2 limit bannerenként van, nem pedig karakterenként - akkor lehet majd tartogatni rá és összeszedni az S6-ot is extra költés nélkül.
Üdv. Johnny
-
Shiro
senior tag
válasz ChPessimist #62 üzenetére
Megéri, de ha konstellációt (vagy mi az itteni neve) szetetnél, akkor a már meglevő karakterekre érdemes korallból venni, mert olcsóbban kijössz.
Illetve ha követi a Genshin logikáját, akkor a soft pitty elvileg 68-nál kezdődik, szóval az a 10 húzás nem biztos, hogy elég lesz.
-
Shiro
senior tag
real time positioning interactive map
https://www.reddit.com/r/WutheringWaves/s/bPZkO7RzFC -
ChPessimist
tag
Yinlin bannerből miért kaptam meg Jianxint? D:
Nem értem -
senior tag
válasz ChPessimist #67 üzenetére
Nem nyerted meg az 50/50-et.
Event banner-en 50% esélyed van arra, hogy az event banner karit kapod, ha ezt bukod, akkor egy standard karit kapsz.
Viszont a kövi 5* karid garantáltan a banner kari lesz.Szvsz ez egy gusztustalan rendszer, sajnos ezt egy az egyben kapzsi mihoyo-éktól nyúlták.
Cserébe viszont az event weapon banner-en 100%, hogy az event fegyót kapod, amikor 5* esik! \o/
-
senior tag
válasz ChPessimist #69 üzenetére
Igen, amint kiesett egy 5* kari, a pity resetelődött, tehát nulla lett.
80-nál most már garantáltan Yinlin-nek kell esnie, persze kieshet előbb is, mint 80, ha mázlid van. Nekem pl. 44 pull-ból esett ki. -
senior tag
válasz ChPessimist #71 üzenetére
A rendszer szerintem is fos, nagy kár, hogy nem olyan, mint a fegyver banner.
mihoyo játékokban a fegyver banner is ilyen gáz.Amúgy Jianxin nekem a 2. main DPS karim (de supportnak még jobb talán), én nagyon szeretem (meg tetszik is a karakter).
Sebzése kicsit kevés szerintem, de tudja gyógyítani magát és pajzsot is pakol a partira, szóval igazi 1 személyes hadsereg. Vannak nagyon jó guide videók róla, én a helyedben adnék neki egy esélyt, ha már túl vagy a kezdeti csalódottságon.És sokkal rosszabbul is járhattál volna: kaphattad volna Lingyang-ot is.
[ Szerkesztve ]
-
Cassi
őstag
Tegnap meglett a 45 union level a választható 5*-os fegyverrel. Érdemes kihasználni az eventeket, különben elég csigalassú a fejlődés.
-
Daelion
őstag
Ne is mond nekem 2x is beadta már Lingyangot.
Első garantált 5* karim ő volt illetve Yinlin bannerén is vele buktam a 50-50-et..Nekem ez a 50-50 rendszer még újdonság és hát meg kell mondanom már most nem szimpatikus ez a rendszer. 'Nikke-ben simán csak rate up van banner event karinak de általában be is adja amikor SSR karit ad, utóbbi ~ 1 hónapban 3 banner karit is kiszedtem 90 pullból összesen amit itt annyira nem tart sokáig összeszedni mert adnak gemet/ticketet elég sokat'
[ Szerkesztve ]
-
Daelion
őstag
Amúgy én még bírom is az ilyen Monk stílusú karikat de itt valahogy nem vonz, hogy azzal a karival játsszak/annyira nem tetszik a dizájn sem.. 'majd valami alt csapatba bevágom talán'
Jelenleg Yinlin/Calcharo/Verina a main csapat és ennek tetszik is a játékmenete.
Majd 1 Havoc Rovert lehet kipróbálok amint lehetőségem adódik rá mert arról jó dolgokat hallottam.[ Szerkesztve ]
-
Dewri
aktív tag
Sajnos a felszerelés megszerzését is a mihoyotól nyúlták. Itt ugye az echo-k a felszerelés, amik ott az artifactok, ezeknek vannak statjaik. És miként a genshinben, úgy itt is 95%-ban szemét/használhatatlan statokkal esnek az echok természetesen... Pl healing bonus/hp/def main orrvérzésig, crit rate/attack ritka, a másodlagos stat ugyanez, def/hp... Ma próbáltam farmolni a térképes bossokat, 4 bosst ütögettem körbe-körbe, kb 20 körből 1x jött egy arany echo crit rate main stattal az egyikre. A többi a már említett használhatatlan statokkal, illetve elég nagy arányban nem is dobott echot egy-egy harc után... Szóval az echo farmolás itt is elég undorító...
Viszont legalább annyi a könnyítés, hogy ingyen lehet farmolni, még ha külön nem tudod már kivenni a harcért járó extra jutalmat, echo akkor is eshet, ez egy jó dolog, mert a genshinben resin nélkül farmolni sem lehet semmit, itt viszont simán lehet tolni egész nap ilyen módon. -
Dewri
aktív tag
válasz ChPessimist #69 üzenetére
Ha van még tartalom a játékban, mert friss az account, akkor simán van esélyed, mert elég sok astrite-t adnak a különféle questek, meg a mapon a sok rejtvény/láda/szörny. Ha már minden megvan, akkor van gáz, kivéve ha hajlandó vagy befizetni a befizetnivalót...
Ha nagyon kell Yinlin és van időd ebben a 3 napban, esetleg kezdj egy új accot. Én is több accon nyomom, az elsőn meglett Jiyan, aztán kitoltam minden feladatot, erre behozták a csajt... Tudtam, hogy így már nem lesz esély rá befizetés nélkül, azt meg azért nem... Kezdtem egy új accot, ott első 50%-ra bedobta Verinát a banneren, de nem sokkal később beadta Yinlint szerencsére. Ma pedig kiesett a fegyvere is mellé, mert mindent folyamatosan toltam rá, így is elment 70ig a pull, azt hittem már nem fog sikerülni...
A több accnak az az előnye, hogy mindig másra lehet húzni, hátránya, hogy nagyon sok időt igényel szinten tartani mindet. Genshinben ezzel a módszerrel megvolt az összes karakter, csak nem egy accon, hanem 4en, Honkai Star Railnél is volt 3...Sajnos időközben teljesen elszálltak az átléphetetlen dumálással mindkét játékban, így képtelenség volt ennyi accot fenntartani, mert már egynél is agyf*szt kaptam a szövegeléstől. Nagyon remélem, hogy itt nem fognak ugyanoda eljutni, mert akkor ezt is törölnöm kell...
-
senior tag
A fő quest kivételével úgy láttam, hogy itt minden skippelhető szerencsére.
Én már Genshin-t otthagytam teljesen, Honkai Star Railben az új patch által hozott tartalomban annyira sok volt a szöveg, hogy már kegyetlenül untam, side questeket is beleértve. 2x is feltettem a kérdést magamnak, hogy kell ez nekem? Szerencsére alt+tab-olva is pörög a duma, és addig csinálok mást a gépen.
Több accal tuti nem bírnám ezt, így nekem mindenhol csak 1 accom van.
Egyetértek, amit az echo-król írtál.
Mire végre esik egy Aero settes 3 costos echo, ami Aero dmg-et is ad, már ez nagyon ritka, de utána jön az igazi cumi: hogyha az első 2 Tune-ra sem ad crit rate-et, akkor nálam kuka az az echo.
És hát nem adja a crit rate-et, hogy a fene vinné el. Pedig már több mint 1 hete farmolok csak ilyen echokat, és mióta Tacet Field event van, azóta is csak erre a setre megyek, de mindig ugyanúgy járok.De legalább végtelenül lehet farmolni, legalábbis a 4 costos echokat, mert az egy 1 és 3 costosak előbb utóbb elfogynak a térképről az adott napra.
[ Szerkesztve ]
-
Daelion
őstag
Ezt a több accos témát már én sem csinálom sehol évek óta.
Ilyen lesz ami lesz alapon játszom. 'utoljára Vindictusban volt több accom meg vagy 6-7 akkori max lvl karim de uh az már nem megy nekem'Nem mondom, hogy a Lingyang pullok nem triggereltek de mondom mind 1 ha hosszabb távon játszok a játékkal akkor idővel úgyis meglesz amivel szeretnék játszani ha meg lépek a játékból más indok miatt akkor tök 8 mik voltak meg. 'Nikke-ben volt 1 ritka kari ami már megjelenés napján benne volt a játékban, az akkori Meta DPS de nekem csak 1+ év után lett meg de addigra már volt több erősebb/powercreep új karim is de azért persze örültem neki mert mar meme szint volt hogy nekem nincs meg. '
[ Szerkesztve ]
-
ChPessimist
tag
Másik accon én is gondolkoztam de tegnap is szó szerint elaludtam az egyik átléphetetlen story quest alatt... Nem szeretném mégegyszer megcsinálni ezeket.
Feleségemnek harmadik 10-es pullból meglett Yinlin, nekem azóta már kb 11-12x10 lehet...
Nem tudom amúgy hol tarthatok a story-val de elég sok küldetés kész van már.
-
Dewri
aktív tag
Mit szóltok az új tartalomhoz? Nekem kiesett az egyik accon az új karakter, pedig papíron nem kellett volna, mert még csak az 50%-nál voltam...
2 genshines karakter is megjelent a sztoriban, Paimon és Yuan Mei, persze itt nem ők azok, de annyira látványos a copy-paste, hogy rögtön ők ugrottak be... Az új térkép nem rossz. Ezt az új párduc ellenfelet nehezebb lenyomni, mint a sárkány Boss-t... -
Daelion
őstag
Most komolyan? Ez már a 3-ik ebből a nyomorultból amióta elkezdtem játszani és persze megint ezzel bukom a 50-50 banner karit..
De legalább akkor adna valami olyat aminek hasznát is veszem/nincs meg pl egy Encoret vagy tényleg akármi mást.. El is ment a kedvem tőle, hogy játsszak ma a játékkal.. 'megyek is inkább Nikket játszani..'[ Szerkesztve ]
-
Daelion
őstag
Hát én nem tudom mi a fene van mert ez még az átlagosan szar szerencsémhez képest is idegesítő már..
Mind 1 játszok azzal a 1 normális csapatommal ami van a többi meg marad olyan amilyen meg úgy sem tervezek annyira komolyan end game min-maxolni/pusholni.
Jinshit meg majd próbálgatom a banner végéig hátha ad még 1 SSR-t mert akkor ugye már garantált, Yinlin is csak így lett meg mert akkor is buktam a 50-50-et a majommal..[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
Végigtoltam az új questet. Első fele nagyon dialog heavy volt, de legalább megadta jól a kontextust a második feléhez. Az viszont nagyot csapott, fantasztikusan megcsinálták. Genshinhez képest egyre jobban tetszik a cutscene minőség (nem a renderelt hanem a "játékon belüli"), sokkal jobbak az animációk. Az új terület is tetszik, még csak egy kicsit fedeztem fel belőle, de bejövős.
Van egy kaja ami növeli az echo drop rate-et 50%-kal, még nem volt alkalmam kipróbálni de gyanítom hogy a base 20% helyett 30% lesz belőle, nem 70%.
Üdv. Johnny
-
senior tag
válasz jonnyjoker01 #91 üzenetére
Jó hogy írod, az új kaját még ki sem próbáltam.
Echo-k: a 21-es szintű databank a 100% gold echo drop rate-tel hatalmas áldás!Nekem már 100%-ra megvan minden az új területen, piros dögöket is beleértve, és 50-es lett az accom, így már van 3db 80-as karim is. Hát így elég kemények a sima mobok is, főleg az új területen.
A sztori nekem is bejött, semmit sem tekertem át benne, ami nálam hatalmas dícséret.
Pár barlangos terület felfedezése előhozott bennem bizonyos Genshin PTSD-t, de közel sem olyan rossz, mint ahogy a Genshin-ben megéltem elsőre annó. És itt az új területen még a feladványok is bejönnek, pedig a rivális játékban aztán rüheltem őket nagyon, de a Wuwa féle feladványok eddig nagyon bejönnek.
-
jonnyjoker01
veterán
Na sikerült kiszedni a receptet, ki is próbáltam egy Violet Heron körrel. Őszintén nem tudom eldönteni hogy ez most 30% vagy 70%. Nagyon más érzés vele farmolni, hullanak az echo-k rendesen. Kétszer mentem csak el echo pity-ig. Lvl 21 100% gold droppal együtt jelentősen kényelmesebb farmolni így.
Üdv. Johnny
-
senior tag
válasz jonnyjoker01 #93 üzenetére
Na király, majd én is kipróbálom.
Amúgy csak én érzem rohadt drágának, hogy a Grocery Store-ban 1000 pénzbe kerül minden alap hozzávaló?
-
Daelion
őstag
Én még csak tegnap este fejeztem be a Chapter 6 sztorit mert mindig valami mást csináltam inkább. 'meg ugye én más játékot is játszok azt van, hogy arra megy el az időm'
Egyenlőre nem kezdem az új sztoris részt inkább alkotok most a karikon meg a második csapaton amit Havoc Rover köré építek Danjin+Baizhi-val. 'tetszik a játékstílusa ennek a csapatnak, jó pörgős csak azért Danjin-al nem árt figyelni'Yinlin/Calcharo/Verina csapat meg most lesz mindegyik 60-as.
'Szokásos guide oldalról olvasgatom a dolgokat amit régen Nikke végett is használtam,hogy azért ne vakon okoskodjak meg pazaroljam a dolgaim'Azt viszont nem vágom meg ugye nem is vagyok Genshines, hogy amik pl előző banner karik voltak Yinlin meg Jiyan azok majd idővel bekerülnek a standard summon/pull rendszerbe is mint lehetőség?
Szal ha esetleg nem tudta előkeríteni valaki banner alatt azért kis esélye még marad random summonba? 'Nikkeben ez úgy van, hogy a limited meg collab karik nem kerülnek be esetleg a limitált évente 1x visszajön bannerként de minden más megy át standard summonba meg wishlist lehetőségnek 1-2 update után ' -
senior tag
Még új a játék, de ha az lesz a rendszer, mint a Genshin-ben, akkor ezek a limited banner karik nem fognak átmenni a standard-re, hanem lesz majd rerun-juk.
Genshin-ben kb. félévente 1x (vagy még később) bukkanak fel limited banner karik újra (ez a rerun).
Persze ha nagyon sok új kari jelenik meg, akkor a kevésbé népszerűek/erősek lehet idővel (pár év?) talán bekerülnek a standard bannere, de ez már csak tipp a részemről.
[ Szerkesztve ]
-
Dewri
aktív tag
Mivel a játék gyakorlatilag egy Genshin copy-paste, így nyilván ugyanaz lesz a karakterekkel is: a rerun jön majd idővel. Ez mondjuk nem rossz dolog, mert hacsak nem pakol be az ember egy kisebb lottónyereményt minden bannerre, akkor elég esélytelen minden egyes banneres karaktert beszerezni rögtön az első megjelenésekor...
-
Daelion
őstag
Arra aztán várhatnak tőlem, 10+ éve játszok mikrotranszakciós játékokat és max kozmetikára költöttem és azt sem sokat. 'szar falusi fizumat nem egy gachára fogom elszórni..'
Megjegyzem van gacha amibe free2play játékosként is megvan majdnem az összes kari a játékban sőt igazából 1 kivételével csak az nincs meg ami nem is érdekelt és skipeltem. 'ezek szerint el lettem kényeztetve ott '[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest