Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz GoTReX #5154 üzenetére

Szerinted mennyire érdemes önállóan nekiállni , ha Webshop (is) lenne a cél ?

Szerintem attól függ mi a célod vele, sajnos a WP hatalmas ökoszisztémája ugyanannyira előnye mint hátránya, elég nagy az üzleti célú hype ködösítés körülötte.

Alapvetően blognak, kis céges oldalnak tökéletesen megfelel. Azonban elég sok az 20-30 pluginből összedobált "alkalmazás", amikkel fájdalmas dolgozni. A sablonokban gyakran helyeznek el kódot aminek pluginban lenne a helye, és sajnos fordítva is igaz. Mivel a WP elég engedékeny, relatíve könnyű fejleszteni cserébe egy idő után "spaggeti dszungel lesz, meghúzol egy szálat valahol és meg vele az egész" :).

Ha magadnak, ismerősnek készíted az okés, ugyanakkor szerintem komoly tech háttér nélkül felelőtlenség eladni WP instancokat, mert egyéb vonzatai is vannak mint, hogy "fent van, megy" az oldal.

Általában engem olyanok keresnek meg WP projektekkel akik marketing tanfolyamon tanulták, hogy ez a csúcskirály megoldás minden webtech problémára :D. A cégek 99%-nak biztosan nem válik előnyére, hogy a marketinges választja ki, hogy milyen webtech kell nekik.

TLDR;

Sokkal mélyebb a szakma mint, amilyennek "eladják", így szerintem a főleg marketingeseknek érdemesebb lenne társulni, együtt dolgozni olyanokkal akiknek a webfejlesztés a specializációjuk, amin belül a WP is lehet további specializáció.

Milyen tanfolyamon veszel részt? Jöhet priviben is ha nem publikus, engem érdekelne, hogy mit ígérnek/tanítanak meg egy ilyen kurzuson.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés