Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nintendo 3DS töltő "gány"
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Samsung Galaxy A54 5G 8/256GB mellé POCO X6 PRO 5G 12/512GB (Xiaomi)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
Feltettünk egy Win10-et, de csak utólag vettük észre, hogy a BIOS-ban a SATA port IDE módra volt állítva. Áttettem AHCI-ra, de a rendszer így nem indul el. Milyen eljárás volna amivel rá lehetne bírni arra, hogy induljon az átállítás után?
:)
-
Az-X
őstag
válasz Dtomka #20170 üzenetére
Köszönöm, végül a megoldás:
I have Windows 8.1 installed on an SSD but my SATA controller in the BIOS has been configured to IDE rather than AHCI ever since Windows was installed.
I found a quick and simple guide for enabling AHCI here:
Press Ctrl + X and select Command Prompt (A)dmin from the menu and then enter the following command:
bcdedit /set {current} safeboot minimal
Reboot and then enter the BIOS (typically press F1, F2, F10 or Delete)
Change the SATA drive setting to AHCI and exit the BIOS save settings.
Windows will boot into Safe Mode.
Open an Administrator Command Prompt again and enter the following command to disable Safe Mode boot:bcdedit /deletevalue {current} safeboot
Reboot
I wish that I had done this sooner – my system does feel more responsive since this change!
-
Az-X
őstag
Üdv!
Van egy win10 pro-m, amit 8.1-ről updateltem. Most szeretnék alatta gépet cserélni. Telepítésnél milyen serial-t kell majd megadni? A régi 8.1-est? Vagy ki lehet nyerni valami más serial-t a 10-es rendszerből?
-
Az-X
őstag
válasz mefistofeles #28538 üzenetére
Amit 10 perce töltöttem (telepítő), az már a legújabb kell legyen?
-
Az-X
őstag
-
Az-X
őstag
Visszatérnék picit a kérdésemhez... kicsit égetővé vált.
Szóval van nekem egy 8.1 pro-ról upgrade-elt 10-esem. Gép elkelt, feltettem az új laptopra, de nem tudom aktiválni. Milyen megoldás létezik erre? Próbáltam beírni az előző win kódját, nem eszi meg.[ Szerkesztve ]
-
Az-X
őstag
válasz Döglött Róka #28615 üzenetére
Node... vettem anno direkt egy prof win-t, mert nem akartam minden gépcserénél újat venni. Ezzel az upgrade-del ugrik a mutatvány. Ez nagyon gusztustalan eljárás volna! Kizártnak tartom!
-
Az-X
őstag
válasz bopeti98 #28630 üzenetére
Felhívtam a Microsoftot, nagyon segítőkészek voltak.
Ha a jövőben hardver változás lesz, a korábbi 8.1-ről lehet bármikor upgradelni, majd tiszta telepítést csinálni.
Hamarosan pedig meg lesz oldva, hogy a gyári 10-es telepítő elfogadja majd a korábbi 7/8/8.1-es kódokat is.Holnap próbálom, addig is köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
Az-X
őstag
Üdv!
Beépített PPTP VPN-nel csatlakozunk a cégünk egy másik telephelyén lévő routerre (Cisco RC130).
Korábban Win7 alatt mintha lett volna olyan opció, hogy ne a VPN-t használjam mindenre (pl webböngészés). Win10 alatt nem találok ilyen beállítást. Figyelmetlen vagyok, vagy nincs ilyen? Esetleg rosszul emlékszem, hogy Win7 alatt volt? Csak annyit érzékelek, hogy az upgrade óta borzalom lassú a net, a ping válaszideje 300-400ms, ha leoldom a VPN-t akkor minden szuper, ping 20-30ms.:)
-
Az-X
őstag
válasz rgeorge #29276 üzenetére
Megpingelni sem tudom a szerverünket.
Ami van:
Az én irodám: 192.168.0.x
A cég központja: 192.168.1.x (router 1.1 szerver 1.250)
A VPN: 192.168.2.x (router 1.2 az én gépem 2.2)Ha a pipa kint van akkor a routert meg tudom pingelni az 1.2-n, de az 1.1-en már nem. Természetesen a szervert sem az 1.250-en.
Ha a pipa bent van akkor minden megy, csak a teljes forgalom a VPN-en keresztül megy. Azt esetleg megnézhetem, hogy tudom e a VPN szervert modjuk 1.100-ra tenni, és a VPN klienseket 1.10x-re, hátha akkor átlát.
-
Az-X
őstag
válasz rgeorge #29276 üzenetére
Működik
Megoldás:
Az én irodám: 192.168.0.x
A cég központja: 192.168.1.x (router 1.1 szerver 1.250)
A VPN: 192.168.1.51-60 (router 1.50 az én gépem 1.52)"Alapértelmezett átjáró használata a távoli hálózaton" pipa ki -> öröm, boldogság
Még azt kell megoldanom, hogy bootkor automatikusan tárcsázzon, illetve szakadás után újra, és dőlhetek is hátra a székben
-
Az-X
őstag
-
Az-X
őstag
Újabb problémám merült fel.
Kolléganőm HP laptopja. OEM Win7 Home, rátelepült a Win10, szépen megy is. Most ki szeretnénk cserélni a HDD-t egy SSD-re, de sehogy nem akar aktiválódni Ha a Win10-et telepítem tisztán az SSD-re akkor nem Home, hanem Premium települ fel. Ha a 7-est teszem fel az SSD-re, az eredeti 7-es kóddal akkor az szintén nem akar aktiválódni, gondolom hardver csere miatt.Microsoft-ot hívtam, elhajtottak. Sikerült már valakinek ezen átverekednie magát, pozitív eredménnyel?
-
Az-X
őstag
Üdv ismét!
A céges gépemen (Dell N7110, 4 magos i7-es procival) a Win10 telepítése óta folyamatosan pörög a venti, és közben 70 fokos a proci. A szorzó elvileg 8/22 de ha semmi sem fut, akkor is 20-on van. CPU terheltség 1-2%. Win7 volt rajta előtte, azzal néma csend volt. Volt valakinek hasonló? Van erre valamilyen megoldás?
-
Az-X
őstag
Vettem egy Lenovo Yoga 500-as gépet előtelepített Win10-zel. Az elején angol volt a telepítés, de be lehetett állítani magyar nyelvet. A telepítés után a rendszer egyik része angol, a másik része magyar. Fog ez változni? Vagy lehet ezen változtatni?
[ Szerkesztve ]
-
Az-X
őstag
Kaptam egy új céges laptopot, egy Lenovo Yoga 500-ast. Ennek a kijelzője 15"-os és 1920x1080 p felbontású. Ha a nagyítást bekapcsolom, bizonyos programok szétcsúsznak, ha a nagyítást kikapcsolom, a Word (de más programok is) homályosan jelennek meg. Mit lehet kezdeni ezzel?
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest