Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Spirit

őstag

válasz Sub-ZeRo #37619 üzenetére

A következő hozzászólásomat sem olvastad el. Ha nem érted, hogy mi a probléma, akkor ne írj kérlek. Röviden arról van szó, hogy ha az egér jelet küld a gépnek, akkor a procit dolgoztatja valamilyen driverhiba/bug/usbvezérlő hiba miatt, ami a cpu limites játékokban fps csökkenést okoz és a cpu-t használó benchmarkokban sebességet vesztek.(pl. SuperPI 1M teszt 33mp, egeret mozgatva 46mp.)

Call of duty 2-ben nem ritkák a 400fps-ek manapság DX7-ben.
    "A 150 fps meg teljesen alap, mert ha mozogsz, akkor már nem egy kiszámolt képet kell megjeleníteni, hanem olyat amit még nem számolt ki." - Még mindig nem érted... Ha egyhelyben állok, VAGY ha a buillentyűzettel mozgok, vagy ha más embert nézek, ahogy játszik akkor 300 alá nem esik az fps..SOHA. Ha az eget nézem, akkor akár 600-700 is megvan. De amint az egeret is mozgatni kezdem, 200 fölé még ég felé nézve sem megy. Ha egy 2 centis szakaszon rángatom oda-vissza az egeret, a kamera alig mozog(low sensitivity), mégis beesik az fps. Viszont az adott jelenség gépenként változtó mértékű. Sőt, neten keresgélve más egértípusokkal, más hardware-el is sokaknál jelentkezik a probléma.

Mellesleg nem az érdekel, hogy a Cod-ban mennyi fps-em van, de akár egy szerkesztő programban, bármiben is lassabb emiatt a gép, bár nem annyira látványosan. Egy szó,mint száz, ez egy rohadt egér ne egye már meg a cpu harmadát, felét.

• Spirit

őstag

válasz sfdrakex #37617 üzenetére

Elsőre most azt tudtam kipróbálni, hogy a noti mit csinál a touchpaddal..Ugyanazt...Kezdek megőrülni.

• Spirit

őstag

válasz sfdrakex #37615 üzenetére

MX510 - nincs telepítve semmi, tökéletesen működik. (500hz, A64 2,5Ghz)
    Logitech G9 1. - minden telepítve gyári lemezről, majd minden leszedve, sehogy nem jó (125hz-en jó, fölötte nem, A64 X2 2,6Ghz)
    Logitech G9 2. - Legfrisebb driverek telepítve , nem jó (1000hz, C2D 3ghz)
    Razer Lachesis - Legfrisebb telepítve - minden jó (1000hz, C2d 3ghz)
    Logitech M505 - telepítve, nem jó(125hz, SU3500 1,4ghz)

Az egyetlen megoldás, amit olvastam, hogy a polling rate-et lejjebb kell venni a régebbi gépeken. Mint látható van itt mindenféle beállítás más-más CPU-val, nincs köztük összefüggés.

• Spirit

őstag

válasz sfdrakex #37612 üzenetére

igen, a win verziók ugyanazok, és teljesen alapok, nincs beléjük nyúlva.

• Spirit

őstag

válasz Sub-ZeRo #37610 üzenetére

Hát ez kész...szép válasz volt, köszönöm.
    1. Nem laptoppal akarok játszani. De 0%-os cpu load-nál, ha elkezdem mozgatni az egeret 60%-ig is felmegy a terhelés. SuperPI eredmény 30%-al csökken. Nem játszani akarok rajta, de a használhatóságot rontja.

2.
    Bíztam Bennetek, hogy okos,ügyes emberkék vagytok, hátha valakinek van valami ötlete, mivel többféle egérről van szó többféle gépen, így nem széria hiba.

3. Látom figyelmesen elolvastad, de a notinál 125hz-en megy az egér, MÉGIS csinálja.

4. Cod2 példának. pályán állva 300-400fps között. Miközben megyek előre, 300-400fps, ha spectatorban nézek valakit, szintén. Ha az egérrel mozgok, 130-150fps. Persze ez nem nagyon érdekel, mert van elég fps így is, de hagy kifogásoljam már.

Mibe kötsz még bele?(azóta 5. gépen is kipróbáltam, amin Logitech MX 510 egér van, ott nem csinálja, pedig az még a notimnál is gyengébb)

• Spirit

őstag

Sziasztok!

A napokban vettem észre, hogy az egérmozgatásra a CPU terhelés nagyon el tud szállni. A windows-bal ülök, idle-ben, CPU terhelés 0-1%. Elkezdem rángatni az egeret, amire 10-40% között terheli a gépet. Arra gondoltam, hogy biztosan a polling rate, hiszen 1000hz-en megy(Logitech G9). Levettem 125hz-re, erre megjavult. Kipróbálva egy másik gépnél, ahol szintén 1000hz-en megy az egér, 1-3%-on jár a CPU.(Razer Lachesis) Próbáltam leszedni a Setpointot, Windows-ban túrni, Bios beállításokat nézni, neten keresgélni, de érdemi megoldást nem találtam. Ekkor gondoltam megnézem a, hogy a vezetéknélküli 125hz-es egérrel mit csinál a 3. gép, egy notebook, amin ráadásul más USB-s eszköz nincs is. Ott akár 60-70%-ra is képes terhelni a gépet az egérmozgás, pedig 125hz-en megy! Átmentem apámhoz, akinek erősebb konfigja van,mint nekem, de ott is Logitech G9 van, szintén azt produkálja, mint az enyém, olyan 10-30% közötti terhelés.(erősebb CPU)
    4 különböző gép, többfajta egér, környezet, mégis 4-ből 3 gép produkálja. A 4. gépen semmi különös nincs, talán az, hogy nem Logitech egér(bár alap ms driverrel is hülye, nem a Setpoint csinálja szerintem).

Az egyetlen közös a 4 gépben, hogy Windows 7 fut rajtuk. Végigtúrtam a netet, sokaknak van hasonló gondja, de megoldást sehol nem találtam. Jó lenne, ha valaki tudna segíteni, mert maszív fps csökkenés is jár vele a játékokban, a notebook-nak meg jó részét megzabálja az egér.

Aktív témák