Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricolan
csendes tag
Én is arra tippelnék. Viszont a cputemp parancsra a következő válasz jön:
cat: can't open '/sys/class/thermal/thermal_zone0/temp': No such file or directory
/usr/bin/cputemp: line 8: arithmetic syntax error
És amikor rádugom tv-re, a grafikus felületen sem tud kijelezni hőmérsékletet. Kérdőjeleket ír a hőmérséklet helyére. -
ricolan
csendes tag
Még mindig nem érted, hogy miért nem jó a 2 szerver, akkor elmagyarázom: ha pl. beállítok 2 adó rögzítését az egyik olyan kliensen, ami az 1. szerverre van belőve és a másik szervert meg senki nem használja, de egy másik vételi ponton, ami megint az 1. szerverre van belőve, nem lesz elérhető tuner és nem fogja tudni nézni az adást rajta, hiába van 2 szabad tuner a 2.számú szerveren.
Sehol nem írtam, hogy árérzékeny vagyok. Max. ezt vetted annak:
"PC-re és 4 tuneres kártyára én is gondoltam, de az elég húzós lenne + fogyasztásban is sok lenne állandóan bekapcsolva. De lehet, hogy ez lesz a végső megoldás."
Egy olyan dobozt keresésében kértem segítséget, ahol alapból van 4 tuner és nem kell nekem mókólni semmit, nem kell hozzá nekem gépet építeni. Kerestem sokáig ilyet és nem találtam. Gondoltam hátha valaki kapásból tud mondani olyat, ami támogatja a libreelec/coreelec -tvheadend -et és rögtön működik "out of the box".
De nem akartam se veszekedni, se vitát szítani senki között. Csak próbáltam megoldást keresni a problémémra. Remélem nem lesz semmiféle rossz érzése ez miatt. Én nem haragszom senkire, remélem Ti sem egymásra.
Üdv, mindenkinek
-
ricolan
csendes tag
Úgy néz ki most a rendszer, hogy van 4 db quad fej (0,8W, 13E, 16E, 19,2E), 4 db 4/1-es diseqc. Ebből a 4-ből 2 diseqc megy a wetek 1-be, 1 megy a DVBSky S960-as vevőmbe, amit sajnos nem tudtam összehozni a wetek-kel, ezért csak simán a windowsos gépembe van kötve és egy DvbViewer programmal nézem, ha kell. A 4. diseqc-ből pedig egy amiko beltéribe megy a kábel. Úgy szeretném átalakítani, hogy legyen 1 db tvheadend szerverben 4 bemenet, a DVBSky S960 és az amiko vételi pontokat pedig megszüntetni, azaz helyettesíteni tvheadend kliensekkel. Így az egész házban és ahova a wifi elér tudnék 4 akár változó helyen (pl. laptopok) egymástól független tp-ket nézni. Semmiképpen nem jó a 2db wetek play és semmilyen olyan megoldás, ahol több szerver van a rendszerben, mert a klienseket egyszerre csak az egyik szerverre engedi csatlakozni és a kliensekben nincs a szerverek között automatikus váltás. Viszont ha csak 1 szerver van a rendszerben, akkor minden működik automatikusan. Egyszer kell beállítani és megy minden magától.
Szerk.:
Különben 1 pozíciónál is ugyanez a helyzet, csak ott 1 db quad fej kellene és nem kellene a 4 db diseqc sem. A quad fejből pedig egyenesen mehetne mind a 4 kábel a 4 vevővel rendelkező szerverbe. -
ricolan
csendes tag
Celtis 1261-es hozzászólásában benne van, hogy miért nem jó nekem a javasolt megoldásod.
Több szerver, sok macera a kliensekkel. Mindig állítgatni nekem még csak menne, de a család többi része számára kivitelezhetetlen és elég kényelmetlen. De köszönöm a segítő szándékot. -
ricolan
csendes tag
Nem akarok külön boxokat, ezért is tetszik, hogy simán megy wifi hálózaton keresztül minden. Általában laptopokon nézzük kodi kliensekkel vagy a tv-n egy rpi3-al libreelec/kodival. Csak az a bökkenő, ha 2-nél többen szeretnénk nézni.
PC-re és 4 tuneres kártyára én is gondoltam, de az elég húzós lenne + fogyasztásban is sok lenne állandóan bekapcsolva. De lehet, hogy ez lesz a végső megoldás. 1-2 hónapja volt itt fenn hardveraprón egy 4-es TBS tuner 30k-ért talán egy 6522, de sajnos lemaradtam róla. Esetleg egy ilyenből építek egy kis fogyasztású szervert itthonra. -
ricolan
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Wetek Play 1-em 2 db DVB-S2 tunerrel. Headless szerverként működik libreelec/tvheadend-del, szépen kiszolgálja a klienseket hálózaton keresztül. Távja már rég meghalt és néha nagyritkán lefagy, de ezen kívül nincs vele semmi bajom. Viszont sokszor kevés a 2 db tuner. Létezik valamilyen megoldás, hogy még 2 DVB-S2 tuner valahogy rákössek? USB-s külső tunerrel próbálkoztam már 2 fajtával is, de egyiket sem ismerte fel. Ha nem lehet bővíteni a tunerek számát, akkor létezik-e olyan hasonló vas, amiben van legalább 4 DVB-S2 tuner, amin hajlandó elfutni egy libreelec vagy coreelec hogy ki tudjon szolgálni 4 klienst? -
ricolan
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült szerznem nekem is egy ilyen kis készüléket, gyári openelec, 2 db dvb-s2 tunerrel. 8.2.5. volt telepítve alapból, nem is piszkáltam. Nagyjából mindent beállítottam rajta, de sajnos elég régi az oscam. Lehet frissíteni csak az oscam-et valahogy? Mert kodi alól nem talál újabbat az r11391-es fent lévőnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Alienware Aurora R13 Gaming! i7-12700KF / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1TB HDD! BeszámítOK
- I7 2600K - RX 580 4Gb - 16Gb DDR3
- 27% - ÚJ MSI MEG Vision X AI Core Ultra 9 285K / RTX 5090 / 128GB DDR5 / 2TB NVMe ! BeszámítOK!
- Gamer PC, RGB ház, i5-8500, 16GB DDR4, RTX-2060 6GB
- Asztali PC , 13100F , RX 6600 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME
- ÚJRA! 256GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230 méret
- MSI Thin GF63 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 8GB - 512GB - RTX 3050 4GB - Win11 - Gari - MAGYAR
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3 // Pentium G4400T // i3 6100, 6100T, 4130, 2140T i5-8500
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4302
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest