Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-25 14:42:20

LOGOUT.hu

Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) maroni válasza 4Grider (#3000) üzenetére


maroni
aktív tag

Köszönöm, BUÉK

(#3002) zoyoxy válasza maroni (#2999) üzenetére


zoyoxy
tag

Nekem a fastest/best tsai nevűek nem annyira bizalomkeltőek. Vagy például az Aranytojás Bank sem :-)
Első körben a TrustPilot-on szoktam utána nézni.
Egyéb források, akikben többé-kevésbé megbizom: egy és kettő.

(#3003) Remov válasza zoyoxy (#3002) üzenetére


Remov
aktív tag

privacytools.io helyett inkább privacyguides.org -ot érdemes nézni, azok csinálják akik eredetileg a privacytoolst is, mivel hosszú időn át a tulajdonos nem foglalkozott vele ezért az adminok különváltak az oldaltól. Az eredeti oldalon, ha bármire kap affiliate linket akkor azt rakja a toplista élére az ember.

(#3004) Foremi válasza maroni (#2999) üzenetére


Foremi
tag

Nekem van Fastest VPN élettartamra szóló előfizetésem, régebben 20 dollár volt. De nagyon nem ajánlom. A régi kliens programjuk vírusos volt (az új nem jelez ilyen problémát, persze lehet csak megoldották, hogy ne bukjon le). De nem vagyok benne biztos, hogy nem hallgatják le a szervereiken átmenő forgalmat (ezt egyetlen vírusvédő sem jelzi, ha igen). A múltban tapasztaltak után én egyáltalán nem bízok meg bennük! Végül újra telepítettem a gépem (mert a program eltávolítása után voltak maradványok, ki tudja mit futtatott a háttérben). Én soha többet nem vagyok hajlandó telepíteni ezt a VPN-t!

(#3005) maroni válasza Foremi (#3004) üzenetére


maroni
aktív tag

Köszönöm, már letettem róla, de örülök a megerősítésnek!
BUÉK Laci

(#3006) Foremi válasza maroni (#3005) üzenetére


Foremi
tag

Ha olcsó és megbízható VPN-t keresel, érdemes megnézni a Windscribe-t: https://windscribe.com
Van egy olyan csomag, hogy Build A Plan. Itt 1 dollár/ország az ár, és 1 dollár a korlátlan adatforgalom, minimum havi 3 dollár értékben kell rendelni.
Úgy működik, hogy kiválasztasz két tetszőleges országot (Magyarország és Ausztriát ajánlom, ezek nálunk a leggyorsabb szerverek) majd az alján pepipálod az unlimited data (korlátlan adatforgalom mezőt). Természetesen nem csak két ország szervereit fogod elérni, mivel van egy csomó ingyenes szerverük is. Az ingyenes csomagban 10 Gb a havi adatforgalmi korlát, de ha a Build A Plan-al korlátlan adatforgalmat rendelsz, az az ingyenes szerverekre is érvényes. Így a két választotton kívül USA, Kanada, Egyesült királyság, Hon Kong, Francia, Német, Holland, Svájc, Norvég, Román és Török szerverekre is csatlakozhatsz.
A rendelés előtt pedig tesztelheted az ingyenessel. :) Ennél olcsóbban havi fizetéssel nincs megbízható VPN (ha valaki még is tud, megnézem azt a szolgáltatást és mondok róluk is véleményt). A havi csomagok szinte mindenhol 10 dollártól indulnak, sokan pedig nem tudnak egy összegben kifizetni több éves díjat azért, hogy olcsóbb legyen. A Windscribe a havi 3 dolláros árával viszont bárki számára megfizethető, és bár kevesebb szerverre csatlakozhatunk ezzel a csomaggal, cserébe kettőt mi választhatunk ki.

(#3007) Kiskokó


Kiskokó
veterán

Helló

2 dologgal jöttem ide.

Először is segítsetek kérlek, hogy állandó VPN használatra állásnál mire kell figyelni, stb.
Firefox, torrent néha megy.
Nord Előfizetésem sima van.
Nem értek mélyrehatóan a témához így jól jönne egy kis összefoglaló

Másik: úgy adódott, hogy van egy felesleges Nord VPN előfizum 1 éves amiből még van vagy 8hó.
Ezt átadnám jelképes összegért ha esetleg érdekel valakit és egyáltalán van rá mód.

Köszönöm
Helló,
Szabi

[ Szerkesztve ]

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#3008) Kiskokó


Kiskokó
veterán

Ja meg ami most jut eszembe.
A routerem tud VPN-t. Na most ilyenkor ez egyenértékű? Az a VPN ugyan az mintha egy Nord szolgáltatást veszek igénybe? A kettőt kell -e 1 egymáshoz állítani vagy valami?

Ebben sose voltam otthon, hogy egy ilyen saját VPN egy routeren az elég-e meg mit tud stb
Köszi

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#3009) 4Grider válasza Kiskokó (#3007) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ha nem tudod mire való a vpn, akkor valószínűleg nincs rá szükséged.

(#3010) UserX válasza Kiskokó (#3007) üzenetére


UserX
őstag

Én HA-n adtam el gombokért egy hátralévő licencemet... :U

Nem is tartott hosszú ideig!

[ Szerkesztve ]

(#3011) Kiskokó válasza 4Grider (#3009) üzenetére


Kiskokó
veterán

Ez igen. Kösz

Userx : sebaj akkor marad a 2.

Nehezen írok mert be van gipszelve a kezem és baromi hosszú lenne. Magyarázkodni sincs kedvem.

Tudom mi az a VPN és hogy mikre való. Viszont fixen nem csak random használom ha Tor-on keresztül böngészek.
Attól még viszont nem értek hozzá.
Gyorsan belepeörgettem a topicba (az összefoglalót nagyjából tudtam eddig is) látom azért itt sokaknál elég komoly mélységekbe megy a téma.
Sőt már az előfizetés ellenére, érdekel és a router VPN-jét is kiakarom próbálni.
De egyelőre csak olyan alapok érdekelnek, hogy előfizus VPn mellé van értelme saját a routerben?
Ha az előfizust állandóan használom, Nordnál néha kicsit elmegy a netsebesség pl. vannak ajánlott szerverek? valami ajánlott plusz beállítás vagy bármi?
nem akarok távolról elérhető egyéni hálózatot meg ilyenek csak egy alap mindennapi anonimitást stb. (bár ez az egyéni hálózat, akár többi cuccommal, teló tv stb összehozva felkeltette az érdeklődésem :D)

Ha van itt valaki hozzáértőbb és szívesen áldozna rám fél órát mondjuk discordon az életéből, azt megköszönném. kérem keressen meg privátban.
Tudom van OpenAi- azzal is fogok dolgozni, de azért jobb szeretem a személyes segítséget. Azért is vagyok a fórumon ezer éve.

Köszi szépen előre is

[ Szerkesztve ]

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#3012) Remov válasza Kiskokó (#3011) üzenetére


Remov
aktív tag

Számodra semmi jelentősége a routeres VPNnek. Amit a routerben láttál az 2 dolgot jelenthet:
1. A router működhet VPN kliensként, szóval minden rácsatlakozó eszköz adatforgalmát a routerben beállított VPN szerverre irányítja, például egy NordVPN szerverre, ha azt állítod be.
2. A router működhet VPN szerverként, szóval távolról rá tudsz csatlakozni az otthoni hálózatodra, hogy elérd például a NAS szervered vagy, hogy az otthoni IPden keresztül érd el az internetet a munkahelyedről.

Az 1esnél érdemes figyelembe venni, hogy a sebesség nagyeséllyel csökken valamilyen szinten, mivel a routeredben lévő processzor teljesítménye elmarad attól ami a számítógépedben / telefonodban van.

[ Szerkesztve ]

(#3013) tobias40 válasza Remov (#3012) üzenetére


tobias40
veterán

Az tud működni egy routeren hogy mindkettő állapotban dolgozik azonos időben?
Tehát serverként és kliensként is?
Ha igen akkor melyik tipus ajánlott ilyen célra?

(#3014) Kiskokó válasza Remov (#3012) üzenetére


Kiskokó
veterán

Értem.
köszi szépen

Azt hogy tudom kiküszöbölni, hogy a Nord vpn-t használva sok oldal elsőre nehezen tölt be ?? köszi

| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |

(#3015) Remov válasza tobias40 (#3013) üzenetére


Remov
aktív tag

Technikai akadálya nincs, viszont nem tudom, hogy melyik router támogat (Lehet mindegyik akár, sosem próbáltam). A helyedben a hálózatos topikban próbálkoznék, esetleg a milyen routert vegyekben.

Kiskokó: Esetleg megpróbálhatod másik eszközről, például telefonról (Ugyanúgy az otthoni hálózatodról és nem mobilnetről, valamint VPNre csatlakozva), de szerintem ugyanolyan eredményt kapnál, természetes, hogy a sebesség csökken és a válaszidő növekszik, főleg, hogyha távoli VPN szerverre csatlakozol.

(#3016) noorbertt


noorbertt
őstag

Sziasztok,

https://www.privateinternetaccess.com/hu/
Elég jó ajánlata van jelenleg, torrentre érdemes lenne beruházni rá? Németország

(#3017) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
addikt

Synology nas-on futtatok openvpn szervert, amit próbálok belőni. Azt szeretném, hogy minden forgalom a nas-on keresztül menjen. whatismyip oldalon ugyan azt az IP-t mutatja, mindegy, hogy felépült-e a vpn kapcsolat vagy sem.

openvpn configból redirect-gateway def1 elől kivettem a # jelet, de ilyenkor nem akar csatlakozni a kliens pc. mindegy, hogy a szerveren megengedem, hogy hozzáférjen a LAN-hoz vagy sem (de inkább nem szeretném).
"Wrong credentials. Try again..." hiba üzenetet adja.
Jelszó biztos jó, mert ctrl+c, ctrl+v-vel csinálom és #redirect-gateway def1-el gond nélkül csatlakozik.

Mivel próbálkozzak még?

(#3018) Danecay


Danecay
őstag

Sziasztok!

Én csak egyszerűen PC-n szeretnék használni jelen esetben egy TikVPN nevű szolgáltatást, amit 6 hónapos ingyen promóval szereztem be valamennyivel több mint 2 hónapja. A problémám az vele, hogy amint aktiválom a szolgáltatást bármilyen tetszőleges szerver kiválasztása után, gyakorlatilag megszakad az internetkapcsolatom. A hálózati ikon is átvált földgömbre az értesítési sávon és természetesen nem működik semmilyen internethez kapcsolódó dolog, amint tiltom a VPN-t helyre áll minden. Régebben is használtam, próbáltam több, leginkább promós VPN-t, de mind működött, viszont az óta annyi azért változott, hogy, internetszolgáltatót váltottam. Jelenleg Yettel Otthon netem van, viszont ahogy a Yettel-es topikban olvasom, ott is sokan használnak VPN szolgáltatást, mindenféle gond nélkül. Szóval nem tudom, hogy valami beállítással lehet e baj, mondjuk régebben sem konfiguráltam különösebbej egyiket sem, vagy ez a TikVPN nem működik nálam valamiért?

(#3019) Remov válasza Danecay (#3018) üzenetére


Remov
aktív tag

Szia, miért nem a supportjuknak írsz? Nagyobb eséllyel kapsz segítséget, minthogy itt találsz egy Tikvpn felhasználót. Én a helyedben váltanék amúgy, egyrészt abszolút noname VPN, másrészt még hazudnak is, a főoldalon ott van egy szép Trustpilot 4.9 / 5 logó miközben a 4 pontot sem éri el a profiljuk értékelése :U

[ Szerkesztve ]

(#3020) Danecay válasza Remov (#3019) üzenetére


Danecay
őstag

Szia!

Hamarabb írtam nekik mint ide. Most ez volt ingyér és amúgy is csak csak ritkán használnám, ezért nekem nincs szükségem fizetős megoldásra. Most is csak ki akarnék próbálni valamit, az sem biztos, hogy a VPN megoldást jelent, de így ki sem tudom próbálni.

(#3021) Soma01


Soma01
veterán

Sziasztok!
A Privado VPN-t ismeritek? Van vele tapasztalatotok? Most elég jó áron van a két éves előfizetés. 400 ft körül van így egy hónap.
Viszonylag jókat olvastam róla. Persze van negatív értékelése is. Nekem csak netezni, YouTube-hoz, Netflixhez, bankos alkalmazásokhoz kellene, ha nyílt/nem otthoni WiFi-t használok. Játék, torrent nem lesz. Fontos, hogy legyen magyar szerver is.

(#3022) ledgeri válasza Danecay (#3020) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ott a Windcribe, email megadással 10 giga forgalmazható havonta, vagy proton VPN ingyen, de így limitált szerverekkel.
Ha a VPN csak azért kell, hogy legyen, ezek megfelelnek! Ha specifikus ország vagy valami hasonló kell, akkor már más.

Mire kell neked a VPN? Mennyire diagnosztizáltad magadnál, hogy miért nincs interneted akkor? Próbáltál bármi hálózati módosítást vagy csak jött a konklúzió hogy nem megy, minden alkalommal? Mi tartott a két hónapban hátra, hogy csak most jöttél?
(Ne érezd támadva magad ezekkel a kérdésekkel, csak egy ilyen alap kérdés alapján nem derül ki, hogy te mennyire értesz hozzá, és hogy mi lehet a gond. Más lesz a következő kérdések pakkja, ha azt mondod mindent átnéztél DNS-től pingelésig, vagy lényegében semmit! :R )

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#3023) Danecay válasza ledgeri (#3022) üzenetére


Danecay
őstag

Köszi a választ!
Azért szoktam bezsákolni egy egy ilyen promót, ahogy írtad, hogy legyen. Előfordulnak olyan helyzetek, oldalak, amik nem nyílnak meg, vagy nem biztonságosak, legalábbis a böngésző dobja rá a riasztást, ilyen kor jó ha van a kéznél egy VPN szerintem.
Nem igazán folytam még bele mélységeiben a dolognak, mert nem volt rá szükség, mert mint írtam elég ritkán használok VPN-t, és amiket eddig használtam, ami még a korábbi internet szolgáltatómnál volt, azok működtek első kattintásra, ezekből volt legalább vagy 4 féle.
Akkor nem azt kérdezem, hogy mi lehet a baj, hanem mit nézzek meg, vagy merre induljak el, mert annyira nem vágom a témát. Amit már megnéztem azok a hálózati adapterek, van ugye a valódi hardveres és a VPN által feltelepített virtuális adapter, és ezzel remélem nem írok nagy hülyeséget. A virtuális hálózati adapterbe statikus IP-k vannak beállítva, úgy mint ahogy a DNS-ek is, és ipconfig-al ezeket nyilván írja is a parancssor. Pinge-lni nem próbáltam semmit, nem tudom mit kellett volna, annyi hogy pl. a Windows store-os Speedtest alkalmazást próbáltam elindítani, gondlolván arra, hogy az nem http alapú, és, hogy nem csak azt a forgalmat fogja meg a VPN, de mint írtam a hálózati kapcsolat ikonja is olyanra vált, mint amikor nincs internet. Most hirtelen nem is jut eszembe más, és meg sem nagyon tudok nézni mást mert melóból írok, de holnap rá tudok nézni ha kapok valamilyen instrukciót.

Előre is köszi!

(#3024) ledgeri válasza Danecay (#3023) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Van lehetőség benne split tunnelingre (Hogy adott programok nem vagy csak adott programok amik vpn-en keresztül kommunikálnak, és nem minden vagy semmi)?

Amikor nethalás van eléred a routered, modemed?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#3025) Danecay válasza ledgeri (#3024) üzenetére


Danecay
őstag

Délután megnézem, bár szerintem az első kérdésre így kapásból is nemleges a válasz mert nézegettem a beállításai lehetőségeit, de nem volt belőle valami sok :)

(#3026) Danecay válasza ledgeri (#3024) üzenetére


Danecay
őstag

Na, csak ránéztem lefekvés előtt (éjszakás voltam). Ahogy emlékeztem, a Settings-ben az Auto Connect és az Auto Launch-on kívül, Reset network és Wipe Cache opciók vannak csak, na és egy Check for update, valamint Terms of Service és Privacy Policy, szóval nem sok minden. Hogy szűkítsük kicsit a lehetőségeket, a 2 router közül az egyiket kiiktattam, de a net hiánya továbbra is fennáll, miközben a router amivel kapcsolódok a 4G+-os hálózatra látszólag forgalmaz és el is érem.

viszont nincs internet kapcsolat

ugyanakkor egy pár másodpercre olyan, mintha működne, olyankor nem is földömb alakú a hálózati ikon:

Frankfurt a csatlakoztatott szerver és:

Ez viszont rövid ideig tart és jön a földgömb.
ipconfig /all adatok, remélem semmilyen visszaélésre alkalmas adatot nem tartalmaz, de amennyiben igen, úgy légyszi ne éljetek vissza vele! :)

Nos most kb. ennyi infót sikerült összeollóznom, nem tudom, hogy mennyire hasznos a probléma szempontjából, vagy mennyire nem, de azért remélem igen.!

(#3027) tobias40 válasza Danecay (#3026) üzenetére


tobias40
veterán

Én azért az ipv4-6 ip-cimet nem tenném így ki!
Sztem vhogyan töröld hogy nelegyen az a rész látható...

(#3028) Remov válasza tobias40 (#3027) üzenetére


Remov
aktív tag

? :F
A képen csak helyi IP címek láthatóak, semmi más, de mégha kirakta volna a publikusat azzal se lehetne semmit kezdeni. Az email címe szerintem személyesebb adat mondjuk :D

[ Szerkesztve ]

(#3029) Remov válasza Danecay (#3026) üzenetére


Remov
aktív tag

Esetleg nincs egy ismerősöd aki megpróbálná az eszközén (És ezáltal egy másik hálózaton) a fiókoddal, hogy nála működik-e ez a VPN?

(#3030) tobias40 válasza Remov (#3028) üzenetére


tobias40
veterán

Akkor bocs,azt hittem hogy az ipv6-os cím az a a wan ip címe...
Tévedtem,sajnálom!

[ Szerkesztve ]

(#3031) Danecay válasza tobias40 (#3030) üzenetére


Danecay
őstag

Nekem is a miatt jutott eszembe csak, de úgy voltam vele, hogy úgysem lesz bekapcsolva a gépem mert aludni fogok, utána max. újraindítom a routeremet és kapok egy új IP-t, szóval ezért sem aggódtam túl :)

#3029 Remov

Végülis fel tudom telepíteni a laptopra és megnézni a szüleimnél, akik még azt a szolgáltatót használják amit én is használtam régebben. Na akkor ezt majd megnézem. Köszi a tippet!

(#3032) ledgeri válasza Danecay (#3026) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Hmm.. ennyire már én sem vagyok benne, de lehet, hogy a netszolgáltató (mivel mobil) NAT-ol, és abba kavar bele a VPN.
Csak ara, hogy VPN-ezik-e valaki hasonló kütyövel, rákérdeznék (linkelve ezeket) a szolgáltató topikjában is! Hátha valami hasznos jön vissza!

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#3033) Danecay válasza ledgeri (#3032) üzenetére


Danecay
őstag

(#3034) ledgeri válasza Danecay (#3033) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ja jó, tipikus szakmai topik, egy kérdés, és ha pont nem olyan vitatéma, akkor annyi is volt...

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#3035) Mezga Aladár


Mezga Aladár
veterán

Sziasztok!

Adott egy TPLINK c7 router és valahol az interneten egy Synology NAS. A routernek van DDNS címe. Aktiválom a VPN kapcsolatot a router felületén és a Synology NAS VPN kapcsolatával csatlakozok.
Eddig minden ok. Viszont rá szeretnék látni a router mögötti eszközökre, megosztásokra. Ezt hogy tudom megoldani?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#3036) 4Grider válasza Mezga Aladár (#3035) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ottani dns híján belső ip címekkel. Tehát a \\gépnév\megosztásnév helyett \\192.168.x.y\megosztásnév használandó.

(#3037) Mezga Aladár válasza 4Grider (#3036) üzenetére


Mezga Aladár
veterán

Akkor a VPN szerver résznél a belső hálózati IP tartományt állítsak be?
Tehát a router a LAN-ra a 192.168.x.50-től 200-ig IP tartományt a VPN-re mondjuk 20-30-ig?

Accuphase E-306 integrált erősítő eladó.

(#3038) bulek


bulek
tag

Sziasztok!

Asus routeren bekapcsoltam az OpenVPN-t. El is érem kívülről és belülről. Nem akarnám a routert kiengedni a hálóra, így a vpn-n keresztül akarnám elérni az admin felületét. Van mögötte egy NAS, amit az istennek se tudok beléptetni. ill. lesz egy kamera NVR.
A bejelentkezés után a vpn hálózaton nem látható a router, csak a belépett gépem.
Tudna ebben segíteni vki?

(#3039) 4Grider válasza bulek (#3038) üzenetére


4Grider
nagyúr

Én a sajátomét simán elérem a belső ip címével. A NAS-t hova akarod beléptetni?

(#3040) bulek válasza 4Grider (#3039) üzenetére


bulek
tag

Belső IP-vel nem próbáltam.
vpn-re belépve a 10.x.x.10 címet kapom, a routert a 10.x.x.1 címen kerestem. Ami 192.168.5.1 localban.
Úgy tudtam, hogy minden eszközt be kell léptetni a vpn-be, amelyiket kívülről el akarom érni

(#3041) bulek válasza bulek (#3040) üzenetére


bulek
tag

Ezek szerint én tudtam rosszul, elértem a saját ip-jével. Köszönöm :R

(#3042) paler


paler
aktív tag

Sziasztok!

Nem nagyon vagyok otthon a témába, de hozzám került egy Cisco RV082 VPN router.
Érdekelne hogy egy ilyen cucc 2024-be mennyire tartjátok biztonságosnak?
A gyártó oldala szerint 2021.05.hónapba fejezték be a forgalmazását.
Érdemes ez mögé betenni egy NAS-t, és az internet felől ezen keresztül hozzáférni?

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen

(#3043) 4Grider válasza paler (#3042) üzenetére


4Grider
nagyúr

Ennek a gyártását és forgalmazását már 2016-ban befejezték. Elektronikai hulladék, max. játékra ajánlott. Mi már legalább 3-4 éve selejteztük az RV routereinket.

(#3044) paler válasza 4Grider (#3043) üzenetére


paler
aktív tag

Akkor ezek szerint felejtős. Azt gondoltam ér még valamit VPN részről.

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen

(#3045) fecus


fecus
őstag

Az alábbi hálózatba és feladatra keresek VPN megoldást. Pillanatnyilat SSH tunneling működik.
Digi Internet kapcsolat. D-Link 860 router Openwrt firmware-rel. Ennek a belső hálózatát szeretném elérni a céges MS hálózatból Win10-es laptopról vagy
ugyanerről a laptopról más hálózatokból vagy
az androidos mobiltelefonomról Yettel mobilinternet-hálózatról.
Ha megy külső szolgáltató nélkül az lenne a legjobb.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#3046) paler


paler
aktív tag

Egyébként ha pl.OpenVPN-t szeretnék használni, annak van bármi jelentősége, hogy a VPN szerver Router-en, Nas-on vagy éppen dedikált Raspberry pi-n van futtatva? Van bármelyiknek is előnye, hátránya a másik eszközzel szembe?

Az én routerem RT-AX55, ez is alkalmas VPN szerver futtatására.
Nem tudom hogy a RAM kapacitása milyen kihatással lenne a VPN szerver működésére:

Várom a rutinos szakik véleményét :R

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen

(#3047) h1mpi


h1mpi
nagyúr

Ha esetleg valaki Revolut Premium vagy magasabb csomag előfizető, az kapott 2 év ingyenes NordVPN standard tagságot. Az appban kell igényelni.

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#3048) torma99 válasza h1mpi (#3047) üzenetére


torma99
aktív tag

Köszi a tippet sikerült aktiválni!

(#3049) allein


allein
addikt

Sziasztok! Fizetős VPN ügyben mit ajánlottok? Böngészésre szeretném használni: expressvpn, surfshark, nordvpn lenne a top 3?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#3050) ledgeri válasza allein (#3049) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Attól függ mire kell!
Csak legyen valami ami más IP-t ad, vagy valami specifikusabb dologra?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.