- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ég veled, KEndre! :(
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Speederer #15 üzenetére
Szia!
Először is, se nem hivatásos vízszerelő vagyok, sem ilyesmi területen szakember, egyetem mellett dolgozok egy vízkezeléssel foglalkozó boltban, ahol ragadt rám valami az elmúlt majdnem 2 évben, így lehet egy kicsi rálátásom a dolgokra, ez alapján nyilatkozok és az ottani kollégák elmondnása szerint.
A vízlágyító úgy működik, hogy a műanyag házban van egy tartály, amiben vízlágyító gyanta található, ami "egyszerű kémiai folyamaton alapszik ez az ioncsere. A kalcium (Ca) és Magnézium (Mg) ionok okozta kemény víz átáramlik az ioncserélő gyantán, ahol a vízben lévő Ca és Mg ionok a vízlágyító egységben lévő gyanta töltet felületére tapadt Nátrium (Na) ionokra cserélődnek le, vagyis a víz Ca és Mg ionok helyett a vízkeménység szempontjából közömbös Na ionokkal dúsítva távozik a készülékből. Az ioncserével megszűnik a víz keménysége, azaz 0°nk-ú lesz.
Az ioncsere folyamata addig áll fenn, míg a gyanta le nem merül. Ekkor az ioncserélő gyanta töltet elveszíti vízlágyító kapacitását és a gyanta felülete teljesen telített lesz Ca és Mg sókkal.
Telítődést követően a műgyanta töltet regenerálással felújítható!"
Ezt kimásoltam a weboldalunkról, mert szerintem érthetően le van írva.
Vagyis, a gyantát adott időközönként regenerálni kell sós vízzel, ami ha jól tudom fertőtleníti is a rendszert.
Nemtudom, hogy hogy miben tudhat mást még pluszban az általad említett Ecowater gép, hogyan spórolhat meg több vízet, mivel a gyantánál tudható, hogy mennyi vizet bír lelágyítani és utána regenerálja magát a gép, ennyi történik csak.Szóval a gép karbantartása annyiból áll, hogy öntögeted bele a sót (BWT-nél még az is többszöröse, mint amennyiért mi áruljuk), plusz költség még, amit Te is írtál, hogy a "szennyvíz", amit elhasznál a gép, amivel lemossa magát.
Nálunk majdnem 2db "nagyobb (15 m3 feletti) vízfogyasztású" gép kijön, mint amennyiért kinézted a gépet ami megfelelő lenne. Ez a különbség 1,5 raklap sóra elég, vagyis 60 zsák, most pontosan nemtudom megmondani, hogy milyen időközönként mehet el egy zsák só, mivel ugye függ vízfelhasználástól/keménységtől.
A BWT, hát ki kell fizetni valahol a forma 1-es szponzorációt is
Direkt nem linkelgetek sehol sem, mivel nem szeretnék reklámozni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest