Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
Aktív témák
-
djyuri
őstag
válasz HJ.Henry #718 üzenetére
fél óra kb....hozott haver 1mm-es flex korongot...haver meg egész jól tud vele vágni....lehet én is tudnék,de nincs védőszemüveg..ő meg olyan,hogy a gyorsvonat is inkább kisiklik,mint sem elüsse
Igazából nem akartam húde szépet...úgyse látja senki..(kivéve,aki itt megnézi:...sorry)...az élőben értem a senkit...tiszteletem itt a tagoknak
Az a lényeg,hogy ha lehet,akkor minnél kevesebb legyen a szabad térben...most is eléggé csöpög a víz,de nagyon szépen elvonja a zsepi...és nagyon jól dolgozik a harmincvalamennyi ventim
Plazma vágó? azt csípem nagyon A hotroad sorozatban láttam olyat és nagyon pöpec cucc Amúgy,amíg nem tudok beszerezni nagyobb réztömböt,anélkül,hogy meg kellene vennem 4 méteres rudakat,addig nemnagyon van nekem igényem rá,de észben tartom
ssolitude ....egy darabig jó lesz ez...az új kotyvasztású pasztával is gond van amúgy....hoztam a cégtől egy speciális fehér pasztát....haver szerzett hozzá egy higítót (decije 8k ,de mégis nevenincs)....(nagyon komoly lötty...kiöntöttünk flakonba egy kicsit,hogy majd abban megkutyulom a pasztával...ahha....mire visszanéztünk nem volt flakon ....a régi gyógyszeres müanyagokat nem bántja meg az üveget...és a fémet sem...szal kevertünk egy arányt...jó lett meg minden....a peltier és a réz közé roppant jó szerintem.....kaptam kölcsön speckó ''ponthőfok''-mérőt...valami lézeres kütyü...a peltier teteje 41 fokos volt....a blokk 35...peltier alja -4....rézlemez (-2)-4-7..cpu már nem látszott ki
Tehát a réz és a peltier között klafa a kontakt alul felül....de a cpu fém burájára szerintem reagáns a higító szer...így a napokban újra kenem azt a régi gyári fehér pasztával.
huh már megint regényezek....de ezt már nem rakom off -ba,mert szerintem lényeges.
Amúgy szerintem teljes terhelés alatt sem lesz nagy bajom....de majd emelni kell a feszt 10V köré vagy feljebb akkor már...Most nem akarom,mert akkor kifolyik a gépemből az összes H2O,amit a levegőből kivon
Nah rákeresek mégjobban erre az Ordasi emberre....King 5R....ezzel már nem kell közvetítő fém Ezt meg elrakom inséges időkre,mert kitudja mit csinálom még....Jah nemtom beírtam-e vagy sem még régen,de feladtam a kompresszoros klíma építésével...inkább,amíg érintetlen a hűtő,addig odaadtam havernek...ő meg hozott 20m2 pozdorját vagy mit....a hangfal harmada így már megvan
[Szerkesztve] -
djadji
senior tag
válasz HJ.Henry #726 üzenetére
Én telefonon rendeltem egy 15cm x 15cm-es 2mm es rézlemezt.. elküldték postán nagyon kafán... Pestről rendeltem.. a érdekel megadom a honlapot... POntisabban mondom.. aztán érdekel vagy se,...
www.bronzker.hu
Nem szeretnek postán endelést küldeni.. mert volt vle gondjuk már, de én kisírtam a dolgot.. és nem vacakoltak sokáig.. (nem is kellett sokat sírni... csak szépen megkérni..)http://djadji.fw.hu
-
shteer
titán
válasz HJ.Henry #809 üzenetére
nekem még mindig 1046-om van, de max 7végéig mert akkor jól elrontom 12V-ossá
nem hiszem, hogy teljesítménybeli problémák lennének vele. ebben a szegmensben inkább népszerűsödtek és olcsósodtak a kompakt, tartállyal egybeépített szivattyúk
én mióta figyelem a vh-s árakat, azóta 10k környékén lehet kapni ezt a példánytszerintem jónak tűnik..
-
törölt tag
Másfél éve még nagy volt az Eheim körüli hype, alig lehetett hallani egyéb gyári megoldásról. Nem tudom, egyáltalán lehetett-e kapni más típusú szivattyút itthon. (Emlékeim szerint nem nagyon.)
Mára azonban köztudatba (illetve a boltok polcaira ) kerültek az Eheim-nél korszerűbb (?) típusok is, pl.:
1046-os helyett - [link]
HPPS helyett - [link]
Én sem értek hozzá, de úgy vélem, valami ilyesmi lehet a háttérben.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz HJ.Henry #819 üzenetére
Azért kérd ki a többiek véleményét is, jobb-e ez a szivattyú a 1046-osnál. Gyanítom, hogy igen, hiszen a specifikáció szerinti vízszállítása a 1046-os kétszerese, a szállítómagasság pedig mindegyiknél 1,2 méter.
Nem tudom, melyik mennyire hangos, eddig csak képről láttam őket. Bár jobban belegondolva, High-Flow-t mintha már fogtam volna a kezemben.
Az Eheim 1046 specifikációi: [link] - 300 l/h
Ha új blokkokat teszel a rendszerbe, érdemesebb a folyadékszállítás helyett a szállítómagasságra koncentrálni - a szivattyú erejét emlékeim szerint inkább ez az adat jellemzi.
A Laing DDC Pro pl. maximum 450 litert tol óránként, a szállítómagassága viszont 3,8 méter. Márpedig ez a szivattyú jobb a 1046-nál...legalábbis remélem. Ha nem, akkor engem elég csúnyán átcsesztek.
A 1046-os szerintem a bővített rendszert is simán elviszi. A szó pozitív értelmében, tehát nem az örök bitmezőkre.
Azt megmondja valaki, melyik a helyes? Emelő-, vagy szállítómagasság? Régebben talán volt is erről vita, de a végéről éppen lemaradtam.
[Szerkesztve] -
R.Zoli
őstag
Hát nem tudom melyik fórumot olvastad és melyik univerzum árait nézed de itt van pl. ez:
[link]
Ugyan azt tudja mint egy Eheim 1046 és tartállyal együtt sokkal olcsóbb, halkabb és 12 voltos.... Szal körbe kellene előbb nézni mielőtt a pesszmista és öngyilkosságba átforduló hozzászólásokat nyomja az ember -
WiZARD
addikt
válasz HJ.Henry #902 üzenetére
olvastam.
de nem biztos hogy akarok rá 1.5 hónapot várni. (és ugyanez a bajom az eu-s boltokkal is, amellett hogy drágák (usahoz képest) még sokat is kell várni)
ezért is veszem meg inkább Zolitól. nem feltétlen a pénz a lényeg, csak gondoltam megkérdem hátha van valami olcsó hely.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Samanbacsii
őstag
válasz HJ.Henry #1418 üzenetére
Igen, erre a duplafülűre gondoltam. De közben láttam még olyat aminek két ''csúcsán'' egy csavar megykeresztül egészen kis méretben is kapható. Szerintem ez lesz...
Voltam a Fabory-ban és ott az ''általános'' bilincset ABA néven feliratozták , az AWAB pedig olyan amit pl. a kipuffogóknál használnak. Részemről nem nyomnám a bilincs-témát tovább. Mindenkitől mély elnézést." ... ááhhh, zavaros ez Szilágyi úr, kérem...! "
-
Samanbacsii
őstag
-
törölt tag
válasz HJ.Henry #1508 üzenetére
Fél liter szuperzöld trutyi, 3500 pénz, s mintha azt írta volna, hogy kb. egy hónap, míg újra kap belőle.
Egy Watercool tripla rácsot láttam haver gépén, az nagyon igényesen nézett ki. Házilag nem hiszem, hogy ilyen szépen meg lehet oldani úgy, hogy még meg is érje...ha mégis, akkor vagy kiváló kapcsolataid vannak, vagy olcsó az időd!
[Szerkesztve] -
WiZARD
addikt
válasz HJ.Henry #1556 üzenetére
én régen -35 fokra bekevert fagyállót használtam. ott jelentős különbség volt ''sima'' vízhez képest.
valvoline racing coolantot hype-olja mindenki. ezért akartam kipróbálni.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
-
qpakcovboy
őstag
válasz HJ.Henry #1582 üzenetére
Profitálni ebből biztos hogy nem lehet, egyrészt sokaknak megvan a gari, mert hát elég drága a konzol nem flesselik, ha nem használtan veszem és nincs kiflesselve (tehát a garim meglenne) én se variálnék a módosításokkal, beszarik akkor jön az MS és ad másikat. De mivel így alakult ezért szeretném normálisan lehűteni, nehogy leégjen idő elött. Thermaltake-nek valóban elég lenne a vízhűtése, de jelenleg magyarországon sehol sem lehet kapni tegnap ráment az egész napom, mindenhol azt a fajta, vagy hasonló hűtést vadásztam ,de senki sem tud csak megrendelésre, minimum 3 hét, de volt aki azt mondta, hogy csak karácsonyra.
Szerencsére találtam tegnap kutakodás közben 2 Zalman blokkot, ami csomagolás sérült és így odaadták 1500 Ft-ért a kettőt, és adtak mellé ajándékba memhűtőket is (passzív)
Így már csak a vízpumpa kell a tartályal (12.500) a hőleadó (4.500) Rá egy venti, csővek, meg egyéb segédanyagok (3000) Így az egész kijön 21500-ból ami nem kevés kb ugyan annyi mint a thermaltake cuccosa, mondjuk ez teljesítménybe többet tud, meg szerintem halkabb. Ha a két blokot rendes bolti áron venném 30 alatt nem hozom ki. -
qpakcovboy
őstag
-
qpakcovboy
őstag
válasz HJ.Henry #1592 üzenetére
a thermaltake tribe nevezetű cucc szerintetek elég lenne? a BL-nél lehet kapni úgy mint a vízpumpát (köszi a tippet). Egybe van építve az egész, csak a vezetékekre kell rákötni a két blokkot, meg be kell kötni az áramforrást és kész. Sajnos a erről a tribe cuccról nem találok sok infót, pedig első ránézésre jónak tűnik.
-
qpakcovboy
őstag
válasz HJ.Henry #1595 üzenetére
Nahh, megrendeltem ezt a trible nevezetű cuccost, marhára tetszik, hogy lehet benne állítani az ármlást, meg a venti fordulatát, meg hogy kompakt egybe adják az egészet. Így már csak a ház kivágását és a forrasztást kellene megoldjam, de szerintem azzal sem lesz gond (kopp-kopp) szerintem jó választás lesz.
-
qpakcovboy
őstag
válasz HJ.Henry #1598 üzenetére
Van szerencsére raktáron, ha minden jól megy ma este össze is tudom rakni, majd teszek fel képeket is. A forrasztásról még annyit, hogy van egy haveromnak műszerés forrasztója, ami ilyen finomabb munkákhoz van kitalálva. Azt mondták a egy másik topicba, hogy meg lehet csinálni, csak arra kell vigyázni, hogy a zöld nyákhoz ne érjen a hegye. Remélem nem fogom elkúni.
-
R.Zoli
őstag
válasz HJ.Henry #1594 üzenetére
Jah amit ehhez a TT szivattyúhoz még eddig senki sem mondott el azért nem árt tudni ,hogy a Bigwater-ben is a szivattyúk sorozatosan mentek tönkre...Volt ott mindenféle probléma...Elkezdett kattogni a szivattyú aztán megállt, volt aminek a tartálya repedt szét stb... Nem véletlen olyan olcsó...
Egyébként csak ,hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba... Egy XboX GPU-ja és a CPU-ja kb. 95-100 wattot temel ha max leterheled...Azért 8 centis ventinél ha jobbat akarsz elérni mint a léghűtés akkor kell egy 2000 RPM-es venti....Ez azért nem éppen a legjobb megoldás...12 centis ventiből meg egy 600 RPM-es jobb hőmérsékleteket adna és közelében sincsen zajban a 8 centis ventihez...
-
törölt tag
válasz HJ.Henry #1620 üzenetére
Hamarosan az én Tody cuccaim is megérkeznek, kíváncsian várom őket!
-
törölt tag
válasz HJ.Henry #1623 üzenetére
A két darab kerül 2400 pénzbe, erre még rájön az utánvét költsége.
Alumíniumból készülnek, felületkezelés nélkül - Pesten fogom eloxáltatni. Úgy számolom, kb. 5-6K-ban lesznek, mire beépítem őket a gépbe.flegos: Jól működik, bár való igaz, ha nem ír be szöveget az ember, megjelenhetne a régi [link] felirat.
-
zekm
tag
válasz HJ.Henry #1646 üzenetére
A fet-eket tudod hűteni ha szerencséd van, a kondik nem melegszenek szerintem annyira csak átveszik a hőt.Én ma szereltem fel a homemade blokkot a 7900GS-re és szerencsére 4 fet-et is tudok hűteni vele.Még így is maradt 2 a hátoldalon és azok melegek, meg az induktivitások is.Nekem 1db 8cm-es venti hűti 4 volton.
-
törölt tag
válasz HJ.Henry #1645 üzenetére
Rézből elkészíttetni párszáz forinttal többe került volna. Ami lényeges volt, hogy a réz nehezebb, ill. ha nincs kezelve a felület csúnyán megfeketedik...
Itt a topicban is az alut javasolták, azt talán megmunkálni is könnyebb.
yakuza.tora: Köszönöm. Egyre kíváncsibb vagyok, élőben milyenek. Ma minden kiderül: 5 után mehetek a postára.
Egy elosztó 5 db G1/4-es csatlakozót fogadhat, ilyenekkel is fogom használni. Most már tényleg alig hiányzik valami ahhoz, hogy összeálljon a rendszer...OC: Áhh, minő spéci átalakított blokk! Szép lett!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz HJ.Henry #1761 üzenetére
Arról én mit sem tudhatok,de a linkelés úgy műkszik,hogy:
Beirsz teccőleges szöveget,pl: kisnyúl és azt kijelölve kattintasz a "link" gombra,és utána tudod beilleszteni az URL-t,majd OK...."Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
qpakcovboy
őstag
válasz HJ.Henry #1775 üzenetére
nekem elbírta a dolgot, de csak akkor ha a venti a legalacsonyabb fordulaton pörgött (mondjuk ennyi is elég volt neki, a vezetékben folyó víz langyos volt) a két blokk 12.000 a tribal 17.000 a beszerelés meg kb 2 munkaóra. Szóval csak annak ajánlom aki megcsinálja magának.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest