Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
Aktív témák
-
HJ.Henry
tag
Sziasztok!
Ma nagyon ráfaragtam egy chipsethűtőblokkal
Én kis(nagyon)naiv azt hittem hogy mindegy milyen chipsethűtö,az jo lesz a lapomra.Hát nem igy lett
Vettem ma egy WaterChill chipset hűtőblokkot,és persze miért ne,nem megy fel a lapomra
Tudnátok tanácsot adni hogy erre a lapra(BioStar NF4 Ultra A9A) milyen blokk lenne jo?
Ja bövebb infó a méretekröl az aláirásomban lévő linken. -
HJ.Henry
tag
Látom farigcsáltad a rézlemezt
Sokáig tartott,nehéz volt?
Ha máskor ilyesmire van szüksége valakinek szoljon,hátha itt vagyok,és még idöben látom is a pü-t.
NC plazmavágóval tudok vágni szinte minden fémet,anyagtól függöen kb 5-10mm-ig,szinte bármilyen formát ami CADel kiszerkeszthetö -
HJ.Henry
tag
Ez az én bajom is!
Nem akarok venni komplett 4méter hosszu rézlapot,kisebb darabokat meg nem kapok sehol
Illetve lenne még itt a fórumon is,de azok meg kis darabol,de annál nagyobb árért!
Olyan helyen dolgozok ahol megvan minden profi lemezmegmunkáló gép,csak réz alapanyagom nincs.
Ha valaki tud helyet ahol lehetne ilyen réz alapanyagot szerezni,esetleg valmilyen üzemben hulladékként is''jó áron'',az szoljon,nagyon megköszönném -
HJ.Henry
tag
Érdekes? Milyen szempontból?
Az alaplapon 2 felfogató van,vizszintesen 50mm köztük a távolság,függölegesen meg kb olyan 30mm lehet(most nem szedem ki a vidkarit hogy pontosan lemérjem)
Láthatsz róla egy beméretezett képet az aláirásomban szereplö linken.
Valami olyan kivitelü blokk lenne jo mint Cs(|)be gépnek az északi hid blokkja.Az egy rézlap és azon egy kis vizblokk.Nekem is elég kevés hely van mert pont belelóg a VGA.
Eza blokk meg 20mm magas,még ha fel is lehetne rakni akkor is lehet beleérne a VGA egyik kondijába -
HJ.Henry
tag
Sziasztok.Csak 1kérdésem lenne.Én nem vagyok egy vizhűtés szakértö hozzáteszem.Kb 1,5éve vettem a vizhütésemet.Akkoriban szinte mindenki az Eheim 1046-48as pumpákat istenitette.Most meg nem hallani ezekröl,mintha soha nem is lettek volna.Miért? Mi a baj ezekkel a szivatyúkkal? Talán kicsi a teljesitménye? Vagy már nem gyártják? Haverom akar vizhütést a gépébe,és megtetszett neki az én cuccom,ö is ilyet akar,de nem nagyon kap.Amikor én vettem a mai árakhoz képest joval olcsobb volt,ennyiért már nem kapni szinte semmit Vagy csak itt drágák a cuccok? Nem hiszem
-
HJ.Henry
tag
Nekem is 1046os van.12voltosá? Azt hogy? Egyébként lehet én vettem jo helyen,de 1.5éve vettem szetben. 1ACooling márka alatt,azaz a pumpa Eheim 1046 van hozá egy réz tartáj,közősen egy rezgéstompitó taltal egy cpu blokk és egy chipset vagy mb blokk és 4méter csö.Persze minden csatival,tehát egy komplett rendszer radi nélkül.Ez volt valamivel 20alatt.Na ezért akar ilyet haverom,de már nem kapni ezt a szetet.Az árakat nézve most ugyan ez a rendszer jóval több lenne
-
HJ.Henry
tag
Egyébként a 1046os Eheim menyi litert szállit óránként?Én is szeretném fejleszteni a rendszert még 1dupla hdd hütövel meg egy chipsethütövel.Most a cput hűti és a gput a 1046os.Elbirja még ezt a két blokkot?
-
HJ.Henry
tag
Na wazze hogy mekkora patáliát csaptatok egy rendes kérdésböl.
Még mielött valaki ebbe is belekötne,jelzem én csak kérdeztem(!) nem dicsekedtem hogy nekem ez van.
Amikor elkezdtem a vizhűtést (lehet már több is 1.5évnél,lehet hogy van már 2éve is,nem emlékszem pontosan) nem nagyon lehetett más pumpához hozzájutni,kivéve a kis szökökút pumpákat amikben én annyira nem biztam.Lehet voltak már akkor is''márkásabb'' cuccok,de nem sokan ismerték azokat,igy nem is tudott róla senki semmit.Mindenki ezt az Eheim 1046-ost ajánlotta.
Az hogy most kapható hasonló áru pumpák többet tudnak...lehet,de akkoriban nem igazán hirdette senki sem.A hangja meg...nem tudom ki hogy van vele,de nekem halk.Legalább is a vinyók tejesen elnyomják,vibrációt sem érzek,mert rezgéstompító talpon van.Igaz nekem a kerámia tengelyes van,lehet a müanyag tengelyes(nem is tudtam hogy olyan is van)lehet hangosabb.
Szóval lényeg a lényeg én teljesen meg vagyok vele elégedve,tudom vannak sokkal jobbak meg az áru....MINDEGY,NEM ÉRDEKEL én csak arról érdeklödtem hogy hova tüntek?
Szerintem erröl nem érdemes tovább vitázni,a választ már rég megkaptam szinte az elsö válaszban -
HJ.Henry
tag
válasz #72042496 #867 üzenetére
Én is ugyan ezzel a gondal szenvedek.Kiprobáltam életben ezt a fém csatlakozót is.Hát nem 100%os,mert minden szétszedésnél kicsi kijön,de az elhanyagolható.Az ára ami igazán zavar.Az nem semmi! De máshol pl a Postitnál is ugyan ennyi.
A pneumatikai csatikkal meg az a baj hogy csak az egyik csatinál zár,a másiknál nem.Talán pneumatikai csati és két kis golyóscsap.
Igaz a pneumatikai árakkal nem vagyok tisztában,azt se tom hol lehet kapni öket -
HJ.Henry
tag
válasz Samanbacsii #1407 üzenetére
A duplafülü szorítóbilincs valojában egy alu lemez karika aminek két egymással szembelévö oldalon van saját anyagából egy-egy''buborék'' Ezeket spec fogóval(de lehet homlokcsípö fogóval vagy sima harapófogóval is) összeszoritják,és ezzel a teljes bilincs belsö átméröje kisebb lesz. Remélem érthetö?
Szokot ilyen bilincs az autók hütöcsövein is lenni,ez az a bilincs amit a gyárban felraknak aztán ha leveszed többé nem lehet visszarakni,csak roncsolással szedhető le.
Ha nem telefonnal neteznék,dobnék fel róla képet,itt nálunk a melóhelyen van ilyen bilincs rengeteg. De én nem ajánlanám,inkább az awab bilincs!
Az én melóhelyemet látná egy vizhütés fan emberke.Itt sok gép lég és vizhűtéses,igaz a vizhütés gázkompreszoros.Csak egy kicsivel nagyobb a teljesitményük egy PCnél,olyan 1-1,5kW hötermelés van gépenként,és van 6normál gép meg egy extra nagy -
-
HJ.Henry
tag
válasz Samanbacsii #1420 üzenetére
Azt a fajtát nem ismerem
De lehet kapni kis méretü bilincseket amin egy 4csavar és egy beépitett 4szögletű anya van.Nem awab! Ilyen bilincseket ad pl Ordasy a szetjeiben,megnézheted az oldalán.Szerintem az ilyen csövekhez az a legjobb.Sajnos nem tudom mi annak a fajtának a neve -
HJ.Henry
tag
válasz Samanbacsii #1429 üzenetére
Akkor faja
Finomabb? Esetleg gyári csati a hütöblokkra? -
HJ.Henry
tag
válasz haralambusz #1507 üzenetére
Ez engem is érdekelne! Na de 6300Ft-os rács? Wazze nem semmi ára van.
Aszem nekiállok gyártani ilyeneket -
HJ.Henry
tag
válasz #72042496 #1511 üzenetére
Na mondjuk ez a triplaradi rács nálam elég érdekes dolog.
Ugyanis nekem nem ''gyári'' PC hűtöm van,hanem egy 14*40cm-es olajhütőm.Ventillátorok szempontjából ez is tripla radi,csak az enyémen 3db 12cm es venti van.Erre szerintem nem is kapok sehol sem rácsot,tehát marad az hogy csinálok magamnak. -
HJ.Henry
tag
válasz #72042496 #1511 üzenetére
Na mondjuk ez a triplaradi rács nálam elég érdekes dolog.
Ugyanis nekem nem ''gyári'' PC hűtöm van,hanem egy 14*40cm-es olajhütőm.Ventillátorok szempontjából ez is tripla radi,csak az enyémen 3db 12cm es venti van.Erre szerintem nem is kapok sehol sem rácsot,tehát marad az hogy csinálok magamnak.
Tényleg a sima tripla radikon mekkora ventillátorok vannak? -
HJ.Henry
tag
Na akkor aszem megszólalok én is
Nekem van anyagom böven perforált lemezböl(4mm-es lyukú) és expandált lemezböl.
Expandált lemezröl itt olvashattok [link] pontosan rombusz szemü anyagom van horganyozott.a lyukak méretei 5mm hosszuság és 3mm szélesség. 1mm vastag.
A lemez keretet NC plazmavágóval tudom csinálni szinte bármilyen formát,igaz a gépem nagyipari 1mmes pontoságu,azaz nem lehet vele kis részletességü munkát csinálni
Ez a gép inkább lemez idomok vágásához jo.
Ja lemezt vele 0.5mm-töl kb 20mm-ig tudok vágni vele anyagfajtától függöen.
[Szerkesztve] -
HJ.Henry
tag
válasz Samanbacsii #1530 üzenetére
Nekem a szine totál mindegy.Tölem lehet hupi lila is,ugysem látszik
Ok akkor felezzünk!
Remélem pesti vagy?
[Szerkesztve] -
HJ.Henry
tag
válasz qpakcovboy #1532 üzenetére
Szia.
Nézd meg ezt a linket http://x-media.xel.hu/page.php?4
Szintén xboxos kolléga vs vizhütés esete ilyen hütörendszerrel.Leirja mit hogy csinált. -
HJ.Henry
tag
válasz qpakcovboy #1535 üzenetére
Spéci forrasztó?
Minek?
Egy kis átvezetö lemez kell csak ami elér az alaplap gyári rögzítöfuratoktól a blokk furatáig.
Bagy te a csö buherálásához értetted a forrasztást? -
HJ.Henry
tag
válasz qpakcovboy #1535 üzenetére
Egyébként megkérdezhetem hogy mennyi volt ez a Thermaltake hütés?
Egy blokkos vagy kettö? Vagy hogy müködik ez? Külön lehet venni a blokkokat és külön a hűtöegységet vagy ez csak szettben kapható? -
HJ.Henry
tag
válasz Samanbacsii #1547 üzenetére
Magyarul nyelezett valvolin eladó?
Ok akkor már csak R.Zoli-n mulik az idöpont -
HJ.Henry
tag
Szeretném a segitségeteket kérni!
Érdeklödnék hogy hol lehetne kapni kis méretü radiátort és vizpumpát?
A pumpának nem kell nagy teljesitményünek lennie,egy kis teljesitményü blokk lesz hütve vele,szerintem olyan 100L/h maximálisan elegendö lenne.Legjobb lenne 12voltos,de végső esetben 230-as is megfelne az egész az ártól függ.
A radiátor is ehez illeszkedö kell,szerintem egy 8cm-es ventillátoros elég lenne,de lehet kisebb is elég.
A lényeg az egészben az ÁR és hogy folyamatosan legyen.
Egyenlöre egy pumpa és egy radiátor kellene,de ha beválik akkor idövel több 10darab is kelhet.
Elöre is köszönöm. -
HJ.Henry
tag
Az azért tényleg elég sürű keverék!
Én már nem tudom milyen fokos keverék volt,de elég higat használtam,szerintem olyan -5-10 fokost. Azt is csak azért mert az algásodás ellen kellett valami,hogy ne induljon meg az élet a rendszerben
Na meg a fagyálló melett szolt hogy keni a pumpát.
Szoval akkor a lényeg hogy ez a super coolant nem gyere be? -
HJ.Henry
tag
válasz qpakcovboy #1580 üzenetére
Azóta én is rajta vagyok a dolgon rendesen,de én már kezdem azt hinni hogy zsákutca.Ugyanis Thermaltake GPU hütés már 18ezerért kapható,és a legtöbben ezt használják.Én regéteg lehetöséget végigprobáltam,találtam olcsóbb pumpát,sokmindent magam csinálnék és igy sem jövök ki kb 15ezernél olcsobban.Kb ennyiért kéne adni ahoz hogy meg is vegyék,egyébként a Thermaltakét fogják megvenni,hiába kell egy napot szopni vele hogy felrakja.Magyarországon csak az ár dominál,egy xboxost nem fogja érdekelni hogy nagyobb a teljesitményü,mert a kis pöcsköszörü thermaltake is elegendö,az xboxot ugyanis nem lehet tuningolni,nincs is értelme
-
HJ.Henry
tag
Ennek a vizadaléknak is megpróbáltam utánajárni,kisebb-nagyobb sikerrel.Nagy dolgokat nem találtam,talán csak pár érdekes dolgot.Pl hogy nagyon sok cég foglalkozik super coolant szerü adalékokkal,de nem sokan dobják kereskedelmi forgalomra.A valvolin igen,de az meg kisebb hatásfoku mint amit ténylegesen a versenyautókhoz használnak.A másik meg egyben a legnagyobb probléma a hömenyiség.R.Zoli jol irt mindent,tényleg kb annyit javit a hütésen,de ilyen kis hömennyiségnél ezt nem lehet észrevenni.Autokhoz tervezték,annak sokszorosa a termelt höje,föleg hogy ezt versenymotorokhoz használják ahol mégtöbb a hömennyiség mint egy rendes autónál.
-
HJ.Henry
tag
válasz qpakcovboy #1583 üzenetére
Van olcsobb pumpa thermaltake olyan 3500ft. 120L/óra ami neked maximálisan elég lenne.Este majd adok linket,most nem otthon vagyok,telefonnal netezek igy nehezebb megkeresni.
-
HJ.Henry
tag
Van olcsobb pumpa thermaltake olyan 3500ft. 120L/óra ami neked maximálisan elég lenne.Este majd adok linket,most nem otthon vagyok,telefonnal netezek igy nehezebb megkeresni.
-
HJ.Henry
tag
válasz qpakcovboy #1588 üzenetére
Nem emlékszem pontosan,de nézd meg googlevel a BL Computert.Talán ott volt ez a Tt pumpa.Otthon megvan könyvjelzöje,de 6ig nem érek haza
-
HJ.Henry
tag
Ha rámhalgatsz akkor a single 8centis radiátort vedd meg,és a venti fordulatát még lejebb is viheted nyugodtan a halkitás miatt.Csak érdekességképp a Thermaltakenak kb 8*5centis a radiátora és elég vékony(kb 2cm) és a pumpa(nem vicc!) 40-50L/óra. Ezekel a paraméterekkel is maximálisan kielégitik az xbox hütését! A másik meg hogy csak a GPUt érdemes vizzel hüteni,annál az melegszik jobban.Igaz ez a Tt pumpa amit ajánlottam meg a 8centis radi böven elég a CPU és a GPU hütésére is.Még a memokat is hüthetnéd vele,csak a gyári memohütöt nem fogod tudni levenni
-
HJ.Henry
tag
válasz qpakcovboy #1593 üzenetére
Trible? A netto 13ezer valamennyi árú?Az már böven nagy is egy xboxhoz.De ne feledd hogy az 16ezer lesz!
-
HJ.Henry
tag
válasz qpakcovboy #1596 üzenetére
Azt majd idövel ha megunod az xboxot akkor PCre ir átrakhatod Rendelni kell vagy van raktáron nekik?
A kivágás tutira menni fog,a forrasztásban meg majd segitek ha kell.
Sok sikert és majd infozz ha kész van! -
HJ.Henry
tag
válasz qpakcovboy #1599 üzenetére
Biztos menni fog.Láttam a képeket amit adtál,azalapján nem ügy.
-
HJ.Henry
tag
Én meg irtam 2 embernek is privit,de az elküldés után 404-re dobott
Na most nem tudom hogy egyálltalán elküldte?
Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hálózati / IP kamera
- Zorin OS – nem csak Windows XP helyett
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Politika
- Honda topik
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest