- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
Új hozzászólás Aktív témák
-
prodrakan
csendes újonc
válasz
Delila_1 #2911 üzenetére
Elkezdtem tesztelgetni élesbe már az én Exceljeimmel.
Az egyik Excel-el jól működik azaz az Excel1 és Excel2-őt sikerült összhangba hozni,de nálam másképp van nyilván elnevezve,de valami baja van a harmadik Excel-el azaz legyen Excel3-al.
Valamiért ezzel a sorral van baja:
TalalSor = WF.Match(Cells(sor, "A"), WB3.Sheets("Planner").Columns(1), 0)Üdv,
Laci -
prodrakan
csendes újonc
válasz
Delila_1 #2913 üzenetére
Na most úgy néz ki,hogy tök szuper lett!!!!
Extraként olyat meg lehet neki adni,hogy melyik héttel kezdje az ellenőrzést?
Tehát minden maradna,ahogy most van csak felugrana egy ablak,ahol megkérdezné melyik héttel kezdjek.
Az Excel1-ben a "B"-oszlopban 1-52.-ig lennének számok és azt szeretném,ha feljönne egy kérdés ahol lenyíló füllel kiválasztható lenne tól-ig meddig futtasa végig az ellenőrzést majd a felugrott ablakon belül egy INDÍT gomb megnyomásával a makró végigfutna.Ha ez nem fér bele az sem gond,mert már így is tök szuper,de akkor lenne igazán tökéletes.
-
prodrakan
csendes újonc
válasz
Delila_1 #2911 üzenetére
Szia!
Csatoltam egy képet amin bejelöltem hol van a gond.
Amúgy a pirossal jelölt szakaszokon kívül bárhonnan kitörlök azt tök jól betölti!
,kivétel ha a piros kereten belül bármelyik cellából hiányzik adat a G;J;K valamelyikéből.Kipróbáltam a munkahelyi és az otthoni gépen is,ugyanaz a hiba.
-
prodrakan
csendes újonc
válasz
Delila_1 #2909 üzenetére
Na tesztelgettem és alapvetően tök szuper viszont a befagyás ennél is megvan.
Azt vettem észre,hogy ha az utolsó vagy utolsó előtti sorból kitörlök és elindítom a makrót akkor lefagy az egész Excel.
Tehát,ha az Excel1 "G" & "J" & "K" oszlopok bármelyikéből kitörlöm az utolsó vagy utolsó előtti sort akkor lefagy.
A fentieken kívül ugyanez a helyzet az Excel1 15.-ik sorától felfele vagyis,ha a "G" & "J" & "K" oszlopok 13. vagy 14.-sorból hiányzik adat akkor szintén lefagy.
Az összes többi területen nem produkálja a hibát max.,ha a Excel1 "G" & "J" & "K" oszlopok teljes tartalmát kitörlöm. -
prodrakan
csendes újonc
válasz
Delila_1 #2907 üzenetére
Köszönöm!
Annyi hibát észleltem amúgy,hogyha az Excel1 "G" oszlopába a "Zöldség" megnevezésen kívül mindent kitörlök akkor valamiért nem csinálja meg és befagy.
A többi oszlopba is ezen az elven kell dolgoznia a makrónak.
AZ "A"-oszlop a fő szempont a többinél is annyi a változás,hogy az Excel1-ben ugyan ezt a feltételt futtassa le csak több oszlopot kell figyelnie azaz:
Az Excel1-ben van "A" & "G" & "J" & "K" oszlopok
Az Excel2-ben van "A" & "I" & "J" oszlopok
És van egy Excel3 amiben van "A" & "I" oszlopokAz Excel1 "A" & "G" oszlopokat összefésüli az Excel2 "A" & "I" oszlopokkal "Ez amit már megoldottál!"
Amit még kéne hogy:
Az Excel1 "A" & "J" oszlopokat fésülje össze az Excel2 "A" & "J" oszlopokkal "Az elmélet ugyan az mint az előzőnél"
Továbbá van egy Excel3!
Amit itt kéne figyelnie :
Az Excel1 "A" & "K" oszlopait kéne összefésülnie az Excel3 "A" & "I" oszlopaival "Az elmélet ugyan az mint az előzőnél"Ami jó lenne,ha nem kéne megnyitni kézzel mind a három Excel táblázatot vagyis az Excel1 táblázatba levő makró futtatásakor azaz a futtatás idejére nyissa meg magától az Excel2 & Excel3 táblázatokat majd zárja is be őket.Az esetleg az mennyire számítana,hogy a makró indításakor megnyitná az Excel2 és lefuttatná az ellenőrzést és bezárná majd megnyitná az Excel3-at és lefuttatná itt is az ellenőrzést majd bezárná vagyis lehetőleg ne egyszerre legyen nyitva 3-darab Excel mert az lehet lassítaná.
Előre is köszönöm!
-
prodrakan
csendes újonc
válasz
Delila_1 #2905 üzenetére
Na ez egész jónak tűnik!
Jó lenne,ha a másik Excel nem kéne külön megnyitnom,hanem a makró automatikusan a futtatás idejére megnyitná majd bezárná.
A másik kérdésem az lenne,hogy ugyanebbe a makróba macerás lenne belerakni plusz egy oszlop figyelést vagy inkább arra külön még egyszer ugyanezt csak átírom az "I" oszlop figyelést másra?
Msbox ablak felugorhatna arra az időre amíg ez lefut mondjuk egy olyan kiírással,hogy "Dolgozom" vagy "Adatokat gyűjtök"?Kíváncsi leszek,hogy több ezer sornál hogy fog lefutni,de remélem gyors lesz.
Köszönöm az eddigit is!
Üdv,
Laci -
prodrakan
csendes újonc
válasz
Delila_1 #2903 üzenetére
Excel1 A4=adat és G4=adat akkor ugrik a következő sorba és ott
A5=adat és G5=semmi akkor keresse az
Excel2-ben az Excel1 A5-öt méghozzá Excel2 A1:A50000-ig és ha mondjuk megtalálja az
Excel2 A3500-ban akkor az Excel2 I3500-cellában található adatott másolja át a
Excel1 G5-be de,ha nem talál semmit akkor folytassa az
Excel1 A6=adat és G6=adat akkor
Excel1 A7=semmi akkor itt vége a futtatásnakAz Excel1 és Excel2 csak a könnyebb magyarázat miatt van.
Remélem,így jobban értelmezhető. -
prodrakan
csendes újonc
válasz
Delila_1 #2901 üzenetére
[kép]
Szia!Köszönöm a segítséget,de szerintem nem jól írtam le valamit mert ez így nem az amit szerettem volna.
Csatoltam egy képet.
Van egy "Excel1" ami tartalmaz A-oszlopot és egy G-oszlopot és az A-oszlop adatát kell ellenőriznie egy másik "Excel2" A-oszlopába és ha megtalálta akkor a vele egy vonalba az I-oszlopba található adatot másolja át az "Excel1" A és G oszlop metszéspontjába.
A függvényt csak addig futtassa,amíg az Excel1 A-oszlopába van adat. -
prodrakan
csendes újonc
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség Excel makróban
Nagyon kezdő szinten vagyok
Van egy kész működő függvényem,amivel jelenleg használom a táblázatomat,de jobban szeretném ezt makróval futtatni,mivel jelenleg minden egyes megnyitáskor a legelejétől lefuttatja pedig nekem csak az első üres sortól kellene.
A függvényem az alábbi:
=INDEX('\\Hubudr99102dat\mf\MF3\FEMSZERK_TERMELES\Fémszerkezet\2015.08.01_Komponens_és_szekrény_gyártás\Tervező\2017\[Tervező_2017.xlsm]Planner'!$I$4:$I$5000;HOL.VAN(A4;'\\Hubudr99102dat\mf\MF3\FEMSZERK_TERMELES\Fémszerkezet\2015.08.01_Komponens_és_szekrény_gyártás\Tervező\2017\[Tervező_2017.xlsm]Planner'!$A$4:$A$5000;0))A fenti függvénybe egy hiba van,hogy ha nincs adat a cellában akkor "01.00" ír a cellába,pedig akkor jobb lenne,ha üresbe hagyná.
Azt szeretném,ha megkeresné az első olyan cellát a 'K'-oszlopba,ami üres és ugyan abba a sorba az 'A'-oszlopba is van adat és innentől futtatná le a függvényemet.Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest