Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedWing
aktív tag
Kockázatot vállalok azzal is ha beoltatom magam és azzal is ha nem. Én inkább az utóbbit választom.
Senkit sem beszélek le róla... Aki akarja oltassa magát, én nem fogom.Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
Thulcandra
senior tag
Forrázni sajnos kell, ez a tea lényege, ugyan a C vitamin egy része elvész, oxidálódik a forrázás miatt, de más anyagok csak így oldódnak ki.
Védőoltásról saját tapasztalat: nagyanyám a szezonálist minden gond nélkül megkapta az orvosától - aki azt mondta, hogy ha minden rendben van akkor jövőhéten megkapja a másikat is. Jövőhétre nem tudni mi lelte a dokit, de kitalálta, hogy nagyanyámnak nincs szüksége H1N1 elleni oltásra, inkább felírt neki egy adag kalcium pezsgőtablettát mert az jó!
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Thulcandra
senior tag
Mindegy melyik növényről van szó, a c vitamin vízben oldódik, onnantól kezdve ott is lebomlik oxidáció során, valóban a hideg vagy langyos vizes áztatás a legkíméletesebb módszer, de ott is ügyelni kell, hogy ne érje napfény.
Igaz szerintem úgy a legjobb, ahogy én majszolom ősszel a csipkebogyót: messze a városi bűztől, portól, kint a természetben egy hosszú séta közben frissen a bokorról - némelyik olyan finom édeset terem nem lehet vele betelni, igaz ebben a sok mag és szösz is akadályozza az embert, amit fogyasztás előtt ki kell vakarni." Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Olcsi
senior tag
Nem tudom...valahogy ez a hírverés, pánikkeltés nem tetszik nekem. Igen, járvány van, küzdenünk kell ellene. Igen, sok emberben kimutatták és kimutatják a haláluk után a h1n1 vírust. Viszont nagy különbség van aközött, hogy valójában a vírus ölte-e meg, vagy éppen szívbetegségben halt meg, vagy teszem azt beverte a fejét a szekrényajtóba. Ennek tálalását igazából a média dönti el!
-
Penge_4
veterán
Posta Imre nemnormális. Nem véletlenül nem linkeltem. Ez a baj, hogy a sok egysíkúan gondolkodó meglát 1-1 ilyen ökröt, aki mindenféle forrás nélkül ír ilyen hangvételű szövegeket, ráadásul még komcsizik, zsidózik is, aztán egyből úgy dönt, hogy inkább beoltatja magát. Pedig a valóság nem fekete-fehér.
-
ludsimon
veterán
Én megmondom őszintén, ha nem lennék beteg, akkor a mai napig nem oltatnám be magamat.
Én nem bízok az ilyen teszteletlen szarokban.Ki tudja mi lesz 10 év múlva
a szövődménye, mert hallottam ilyenről is, hogy 10 év múlva jönnek ki nagyon csúnya szövődmények.Fiatal vagyok, nem hiányzik hogy 10 év múlva béna legyek, vagy valami súlyos betegségben szenvedjek.
Mert ugye én aláírtam, hogy elfogadom az oltást, meg a vele járó nyavajákat, úgyhogy még panaszkodni se lehet, leszarják.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Olcsi
senior tag
"A nep, az istenadta nep, meg persze szepen engedelmesen el is hiszi ezt az egeszet"
Ja...be is oltatják magukat sokan, aztán amikor jövőre újra be kell oltatni magadat? Keveredik 2-3 esetleg 4 oltóanyag benned? Biztos jót teszel vele a szervezetednek!
Arról nem is beszélve, hogy elég gyorsan tudnak ezek a vírusok alkalmazkodni az éppen aktuális oltóanyagok ellen. A végén tényleg ott leszünk, hogy létrehozunk saját magunknak egy túlmutálódott vírust, ami ellen aztán tényleg nem fogunk tudni semmit sem tenni, aztán vakarózhatunk, hogy hol b@sztuk el. Jó stratégia tényleg.[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
Tudok olvasni elhiheted, 2 háziorvost ismerek, és egyik sem ajánlotta, azt mondták hogy ha szeretném beoltanak, de ha nem akkor meg szerintük nem kell..
Túl kevés idő alatt csinálták meg az ellen szérumot, nem is volt idejük tesztelni, ráadásul volt akik rosszul lettek az oltástól![ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
Pörp
senior tag
Tudod az a baj, hogy elég nehéz eligazodni a védőoltás ügyében, ha egy orvos ilyet ír az influenzáról.
Részlet:
Nézzük meg mit tanult minden orvos az influenza elleni védőoltások hatékonyságáról:
- a védőoltásoknak csak mérsékelt sikerük van
- hazai tapasztalatok szerint a védőhatás 50-60%-os és néhány hónapig tart
- a mérsékelt siker hátterében álló okok közül kettő:1./ Az influenzavírus fertőzés ellen az orr, a száj és a légutak nyálkahártyáján megjelenő ellenanyag nyújtana biztos védelmet, de ezt a fajta védekezést a védőoltások nem alakítják ki.
2./ Az influenza vírus folyamatosan változik, így az oltóanyagban felhasznált változat és a várható fertőzést okozó változat sohasem teljesen azonos.
Jó, ez a részlet általában igaz az influenzára, kérdés, hogy h1n1 változat esetében ezek már nem igazak?
[ Szerkesztve ]
-
Pörp
senior tag
Jól van én ezt elhiszem, csak az ember reméli, hogy vallási, szekta-hovatartozástól függetlenül mint orvos (szakember) tud helyes véleményt alkotni. Ez lenne a feladata.
Egyébként az idézet nem tőle van, hanem Kertai Pál proftól, aki a Közegészségtan tankönyvet írta. Ő is kuruzsló?
-
Olcsi
senior tag
Oké, akkor Neked van igazad, Te tudod mindenről megmondani a tutit, sőt még a tanult embereknél is tanultabb vagy. Rajtad kívül mindenki hülye, Te is csak azért nem mert egyszerűen tökéletes vagy. Nevezhetlek Istennek? Esetleg Megváltónak?
Én elmondtam a gondolataimat a dologról, úgy tűnik Neked csak egy igazság létezik, mégpedig az, amit Te állítasz.
Nem fogom beoltatni magam! Már csak azért sem, mert nem egy ismerősöm lett beteg az oltás után 1-2, vagy akár 3 héttel.
Az meg, hogy egy embert kuruzslónak mersz nevezni... Egyszerűen vérlázítónak tartom! -
ludsimon
veterán
Hát igen, a valóságtartamában én is kételkedem!
De most gondolj bele, hacsak esélyt adsz rá, mi van ha, és tényleg 10 év múlva mindenki nyomorék lesz, meg hasoló.
Azért dobtam ide fel a témát, mert jó olvasni, hogy ki, hogyan vélekedik erről az infóról.
#757:
Hülyén szólva akkor ez az oltás olyan, mintha a vírusirtómat a gépen update-elném?undefined
-
Xelo
addikt
-
nagyúr
És hányan is betegedtek meg abban a rettenetes mexikói járványban? 1500-an? Egy 20 milliós városban? Napokig bolyonghatott valaki, amig olyannal találkozott, akinek a rokonának az ismerőse hallott már influenzásról, és emiatt napokra leállt az élet. Biztos nem a médiahiszti miatt... Nem sok különbséget látok az Orson Welles féle ufós rádiójáték-pánik meg e között.
Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
Ok, legyen 50k. Az hány százaléka is a százmilliós lakosságnak? Ez lenne a járvány? Tényleg érdekelne, hogy mennyi lehetett, ha az igazolt esetek csak egy apró töredék.
Mert harmincmillió biztos nem volt, és hát ugye annyi lenne a WHO által jósolt 30%, de még tízmillió sem, ami a 10%-os "szerencsés" WHO forgatókönyv lenne...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Mert ha harminc millió ember megbetegedett volna egy országban az újinfluenzában, akkor szerinted nem lett volna tele vele az összes médium? Egy halottat bemondanak minden csatornán naponta hússzor...
Elárulnád mennyi volt? Ezekszerint te tudod.
Tényleg érdekel.[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Óvatosan megjegyzem, az antibiotikum nem hat vírusokra, szóval az összehasonlítás kicsit sántít. A vírusokat gyakorlatilag semmivel nem lehet kezelni, ezért üzlet az oltás.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
bullseye
addikt
lengyel miniszternéni jó kockázatelemző.
ha iszonyat járvány lesz, rengeteg halottal (esély minimális), akkor esetleg sittre megy, talán némi lelkiismeretfurdalása is lesz
ha iszonyat járvány lesz, de csak ennyi (közepes esély), akkor kidumálhatja magát, hogy ő csak kérdéseket tett fel, amik jogosak voltak...
ha nem lesz komolyabb járvány (jelenleg jó esélye van), akkor ő lesz a haza bölcse, a melója biztos hosszú évekig
ha nem lesz komolyabb járvány, de a vakcina miatt többen meghalnak (1% fölött) jackpot, ő lesz a WHO utódszervezet elnöke...'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
bullseye
addikt
immunrendszerről beugrott szegény George Carlin, amikor magyarázta, hogy ők szennyvízlében fürödtek gyerekkorában, de olyan is az immunrendszere, hogy a vírusok félnek a neve hallatán. Mondjuk aztán meghalt. (de szép kort ért meg)
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
ticzi01
aktív tag
főorvosunk a cégnél azt mondta nem szabad beadatni az oltást.
Nem veszélyesebb mint a másik meg még csak 15 éve van oltás ki tudja mik a hosszútávú következményei nem ismertek még.
Ezek az aggályok
nomeg mióta van járvány egyszer kapta el.
na ilyenkor nem tud az ember okos lenni nomeg amikor az eü osztályon 1 ember oltatja be magát........................ -
-
moma
őstag
a végét nem értem annak amit írsz. ha megmarad a védelem, akkor miért kell, hogy bekerüljön a szezonálisba?(amúgy, hogy be fog kerülni ezt tudod vagy csak valószínűsíted?) másrészt most idén miért nem kerülhetett be a szezonálisba?
egyébként az sem teljesen világos, hogy azt mivel magyarázod, hogy itt azt írod, hogy mindenkit megfertőz, aki oltatlan, de ott ahol már megjelent a vírus aktívabban és nem voltak oltva, ott miért nem fertőzött meg mindenkit?
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
]Phobos[
senior tag
Nyilván nem arra gondoltam, aki klinikai halál állapotában van, ne csúsztassunk kolléga Ne egy immunhiányos AIDS-os albínót állítsunk be standard betegnek, mert azt egy szőrtüsző gyulladás is elviszi.
800.000+ tojásallergiás? Ez rekord, nem?
[ Szerkesztve ]
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
Gergő_
őstag
"Amúgy meg miért mindenki a halálozással jön? Mert csak "simán" influenzásan lázasan, fájó fejjel az ágyban feküdni az annyira jó buli, hogy abból senki sem akar kimaradni?..."
Mert ez az eddigi fluknál is így volt, több tízezer beteg embert volt minden évben, volt olyan amikor százezres nagyságrendben is. Nem tudom pontosan melyik vé volt, pár éve... biztosan emlékeztek.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Az államnak anyagi érdekeit szerintem elnézted. Szerinted mi fáj neki jobban?
1. Fel nem használt oltóanyag (1000 Ft).
2. Egy hét táppénz + kiesett adó- és járulékbevétel + orvosi ellátás költsége + gyógyszerek TB támogatása.Az allamnak nincs semmilye, csak amit mi befizetunk, tehat a tappenzel a Te es en altalam befizetett lovet kolti, leszarja. Ha viszont beoltatod magad, azzal tomod a sok korrupt kocsog zsebet.
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
"Az államnak anyagi érdekeit szerintem elnézted"
amit írsz az nem cáfolja azt amit én írtam. attól még az az érdekük, hogy eladják azokat az oltásokat. ahogy a porszívónak is vannak klassz hatásai, így az oltásnak is. a kérdés inkább az, hogy kell e nekem a porszívó. és ebben az döntésben nem igazán megbízható forrás a porszívó ügynök. szerintem ez attól függetlenül, hogy neked is igazad van igaz.
"miért a halálozás"
gondolom, mindenkit jobban zavar, ha meghal, mintha egy hétig otthon fekszik aki nem szokott oltatni az elve számol ennek lehetőségével, csak a valószínűség nő meg most. az egyik esetben azért nagyobb a hibás döntés ára, mint a másik esetben.
amúgy ez az erős fiatal felnőttek dolog ez mennyire igaz? én eddig főleg gyerekek és más betegségben szenvedők elhalálozásáról hallottam.
lényeg: nem azt mondom, hogy jobb nem oltatni. sacc azért amit az előző hsz végén is írtam, hogy olcsó és elég kicsi az esélye a hosszú távú következményeknek, jobb döntésnek tűnik az oltás, biztos ami biztos, akár el van túlozva ez a hisztéria akár nincs. DE azt viszont nem értem, hogy valaki miért van meglepődve, hogy nem oltatnak az emberek. mégis kinek higgyenek? a politikusaiknak, akik folyamatosan átverik őket, az orvosoknak, akik azt a készítményt írják föl nekik, amelyik gyártó ügynöke jobb dolgokat kínál? és a nem túl régi amerikai gyógyszer gyáros botrányban az is kiderült, hogy tudományos folyóiratokban megjelenő cikkeket is befolyásolnak a gyártók(és arra is ráveszik az orvosokat, hogy nem engedélyezet területeken is felhasználjanak készítményeket)! meg úgy elve az átlag ember szerintem annyit lát a tudományból, hogy idióta korrelációkat ok-okozati összefüggésként mutatnak be a bulvárlapokban keresztbe kasul. én egyáltalán nem vagyok meglepve, hogy az emberek azt mondják, hogy kösz nem. szerintem az lenne meglepő, ha az itt jelenlévő - részben az előző hszemben felsorolt - összes körülmény után mennének az Oltóközpontba minden hang nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
"közben persze aggódik az oltás által okozott GBS miatt, ami talán ha minden egymilliomodik embert érint, és közben abszolút nem aggódik az influenza által okozott GBS miatt, aminek vmivel nagyobb az esélye"
Források (hogy csak minden egymilliomodik, illetve hogy csak GMS, továbbá az utóbbiról)? Én nem nagyon találtam (sem a H1N1 kapocsán, sem más oltások kapcsán), talán csak nem titkos?
Az elölt vírusokra magától nem nagyon reagálna a szervezet, nem azonosítaná komoly veszélyforrásként, ezért a vakcinában van többek között egy olyan anyag, ami úgymond "felhergeli" az immunrendszert, miáltal az jóval alacsonyabbra helyezi a lécet az említett veszélyforrások megítélésében, magyarán azt is elkezdi veszélyesnek ítélni és támadni, amit normális esetben nem. Ekkor nyilvánvalóan az autoimmunitásra való hajlam is megnő valamennyire (amikor ugyebár az immunrendszer a szervezet egyes saját szöveteit is veszélyforrásnak kezdi tekinteni és megtámadja [és még az a jó, ha ez csak átmeneti, de nem mindig az]). Na hát erre lennék én kíváncsi, hogy pontosan mennyire nő meg ez a hajlam?
A másik dolog, ami érdekelne, de eddig nem nagyon találtam rá választ... Az oltás hatása tudtommal néhány hónapig tart, utána mintegy törlődik az információ az immunrendszerből, pontosabban annak valamely részéből. Ezzel szemben, ha valaki valóban átesik a betegségen, az immunrendszer egy életre megjegyzi. Így van? Mert az azt jelenti, hogy azok az emberek egy életre immunisak lesznek, és nem csak erre az adott változatra, hanem a hasonlók ellen is könnyebben alakul ki a védettség. (Lásd most is az idősebbek, akik szervezete még emlékszik a H1N1-re távolról hasonlító spanyolnátha vírusára.) Tehát, hosszabb távon az emberiség ezzel nyer többet... A gyógyszergyártók meg persze azzal, ha az emberek százmilliói pár havonta újraoltatják magukat. És persze az egyes kormányok is inkább a rövid távú érdekeket nézik. Jól gondolom? Vagy mégsem? Én is csak keresem a válaszokat...
[ Szerkesztve ]
-
-
dabadab
titán
válasz dabadab #1015 üzenetére
Úgy tűnik, ez az eredeti hír, a jelek szerint tényleg kétszer kaphatta el, talán elsőre nem alakult ki az immunitás.
DRM is theft
-
moma
őstag
válasz dabadab #1015 üzenetére
igen de itt eben az esetben tök mindegy, mert ha oltás mellett megbetegszel akkor a betegség okozza a "mészárlást" nem az oltás.
szerintem a lényeg az, hogy fogalmuk sincs, hogy miért történt ez eddig nem volt ilyen, most van. ha esetleg ennyi idő alatt változott annyit a vírus, hogy a védelem semmit nem ér, akkor az nem jó.mindenesetre a magyar cikk azokat a részeket, amiből az derül ki, hogy ennek a jelen állás szerint baromi alacsony az esélye(gyakorlatilag az egyetlen eset), szépen kihagyta
-
hanee
senior tag
válasz dabadab #1016 üzenetére
Az eredeti szövegből egy részlet:
"Dr. Rahul Gupta, director of the Kanawha-Charleston Health Department, and John Law, spokesman for the West Virginia Division of Health and Human Resources, were skeptical of Parsons' claim.
Law said the possibility of getting the flu twice was "very, very, very rare." Gupta said he was "aware of no data or scientific body of research or case reports" that indicated someone could contract H1N1 more than once.
So the specimen from the Parsons' second flu test was sent to the CDC in Atlanta, where it underwent a preliminary strain reaction test. Parsons says that test is the "gold standard" in differentiating between seasonal and swine flu.
That sample came back a couple weeks ago, and it was positive for H1N1. The CDC then requested a specimen from Parsons' August flu test.
Last Friday, the results of that test came back positive for H1N1."
It means...
Annak az eshetősége, hogy az influenzát valakit kétszer kapja el, nagyon, nagyon, nagyon ritka. Az egyik szakértő azt nyilatkozta, hogy "nincs tudatában annak, hogy létezne tudományos adat vagy kutatás, jelentés arról, hogy valakiben kétszer mutatták volna ki a H1N1 influenzát" (azaz korábban).
Én is kicsit szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, valószínűnek tartom, hogy nem alakult ki megfelelő védettség.
A magyar cikk egyébként elég zagyva, nem tudom hogy jöttek oda a bacilusok, hiszen több hónap telt el a két fertőzés között.hanee
-
hanee
senior tag
válasz dabadab #1045 üzenetére
Én a tévében ilyet hallottam csak hírként, hogy a legújabb eredmények szerint rezisztenssé vált a Tamifluvan szemben, én még nem hallottam olyan mutálódott változatról, ami ellen az oltás nem jó..
Szerintem ezt a "buta baktérium" témát kicsit túlpörögitek, nem tudom miért nem lehet megfelelően értelmezni..
hanee
-
hanee
senior tag
válasz dabadab #1051 üzenetére
Bennem is pont ez a kérdés fogalmazódott meg. Például nekem a párom nem hajlandó beoltatni magát, ennek köszönhetően. Hiába mentem el beoltatni magamat és a gyereket, attól még ő elkaphatja, és vele is megtörténhet ugyanez, és akkor nem is tudom.. nagyon mérges leszek..
-
Ariadne
őstag
válasz dabadab #1054 üzenetére
Hát miután két napja nem tudok a jobb oldalamon aludni, mert fáj a beoltott vállam, legalább ennyi legyen cserébe. Azért örülök, hogy úgy néz ki, megúsztam mellékhatások nélkül az oltást és nem jött elő belőlem ennek hatására valami lappangó dögvész. Az oltóponton csak épp rákérdeztek, hogy ugye nem érzem betegnek magam, mondtam nem, és már szúrtak is, közben kérdeztem és tudtam meg, hogy ha mégis lappang, akkor az sokkal erősebben jön elő az oltás után hamar...
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
moma
őstag
válasz dabadab #1059 üzenetére
nekem is nulla mellék hatás volt. nagyon picit éreztem a helyét még egy napig és annyi(de ez meg nyilván csak azért van, mert ha magamnak beledöfök egy tűt a karomba oltástól függetlenül azt is érezném utána egy kis ideig ).
Proci85: az illető gondolom nem véletlenül nem linkelt forrásokat...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- G15 5530/Core i7-13650HX/32GB/1TB SSD/15.6" FHD 360Hz/GeForce RTX 4060/Ubuntu/Garis
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest