Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1951) finest válasza dezz (#1950) üzenetére


finest
őstag

Elolvastam, a szokásos marhaságok. Az alumínium allergiánál* abbahagytam, de megnéztem még a free your mind from vaccination honlapját: hülye amerikaiak, amerikai hülyék.
A legjobb a végén a cím, írhatsz az amiknak, h adjanak jogi tanácsot a kötelező oltások megtagadására. Szerencsére nálunk még nem lehet megtagadni ezeket, szal ne törje magát senki az angol levél szövegének megfogalmazásával feleslegesen.
Kádárnak tulajdonítják a mondást, h valamennyi társadalmi támogatást minden ideológiához lehet találni (akármekkora emeletes baromság). Ez a véleményem a vaclib.org -ról is.

*Nincs ilyen, orvosi szakirodalomban főleg nincs. Annyi alumínium van a közvetlen környezetünkben, ha allergén lenne, rég tudnánk, ha mást nem is alufóliát te is tuti használsz, ugye. (Edények, evőeszközök, kávéfőző, kilincsek, számítógépházak, kulcsok stb., de persze allergén, tuti biztos, ha egy honlapra is feltették.)

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1952) finest válasza finest (#1951) üzenetére


finest
őstag

Az alumínium egyébként valóban felhalmozódik a szervezetben, és Parkinzon és Alzheimer kór kialakulásához vezet idős korban. De az oltásokban lévő mennyiség elenyésző pl. ahhoz képest, amit a nők/férfiak a hónaljukra kennek az izzadásgátló spray/deo mindennapos használatával, amiben alumíniumsók vannak. Szinte mindegyikben van, nyugodtan meggyőződhet bárki, ha megnézi a deóját a polcon! Ezekről ki is derült, h a nőknél nagyban növelik az emlőrák kialakulását, de hát a kozmetikai lobbi talán a pharmalobbinál is erősebb, és nem sok nyilvánosságot kap a dolog.

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1953) dezz válasza finest (#1951) üzenetére


dezz
nagyúr

1. Ha nem vetted volna észre, minden egyes pontban különálló, egymástól független kutatások eredményeiről van szó. Ha az egyik ellen kifogásod van, az semmiben sem befolyásolja a többit.

2. Te ezeket nem nevezheted csak úgy baromságnak, mert úgy tartja kedved, semmi alapod erre.

3. Egy kurv@ sort sem látok itt alumínium-allergiáról. Az alumínium régóta vizsgált egészségügyi kockázatairól lásd itt. (De ez még a legkevésbe érdekes itt.)

4. Te egyszerűen nem akarsz tudomást venni semmiről, ami kényelmetlen a számodra, mert összeegyeztethetetlen a munkáddal. Más szóval alapból elfogult vagy.

#1952: Ma már számos olyan kozmetikum kapható, amiből kihagyják mind az alumíniumot, mind más gyanús vagy kockázatos anyagokat.

[ Szerkesztve ]

(#1954) Rive válasza finest (#1952) üzenetére


Rive
veterán

Az alumínium egyébként valóban felhalmozódik a szervezetben, és Parkinzon és Alzheimer kór kialakulásához vezet idős korban.
Nem sikerült igazolni.

Az oltásban lévő menyiségről meg annyit, hogy amióta másfajta adjuvánst (tipikusan olajféleségeket) használnak, több a mellékhatás.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1955) Rive válasza dezz (#1944) üzenetére


Rive
veterán

De rohadt gyorsan el lett felejtve a dátumbeli kavarás :U

Nem, öregem, nem folytatom. Terelsz, kavarsz, épp csak azt nem látod, ami kiveri az orrod, mer' éppen nem tetszik - nekem meg ezúttal se feladatom, hogy helyrerakjalak.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1956) dezz válasza Rive (#1955) üzenetére


dezz
nagyúr

Nem tudom, milyen dátumbeli kavarásról beszélsz. Nem terelek, nem kavarok. Először talán téged kellene helyre tennie egy pszichológusnak. (A korábbi ügyben sem volt indokolt a hangnemed, mert nem volt egyértelműen igazad, ugyanis értelmezés kérdése volt a dolog, csak te nem tudsz önállóan elvonatkoztatni attól, amit a suliban tanultál.)

(#1957) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Egyre inkább csak ürügynek látszik a topik, hogy vitatkozzatok olyan dolgokról, amikhez láthatóan nem igazán ért senki a vitázók közül. Kicsit olyan, mintha János bácsi beszélgetne Kati nénivel az IE inkompatibilitási gondjairól bizonyos weblapoknál, mert látták a Fókuszban, meg a megyei lap is írt már róla....
Egyébként weblapot még csak tévében látott a két öreg....

Ha kérhetném maradjatok a topik témájánál, már olvashatatlan a topik a sok ide nem illő hozzászólástól!

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1958) Louloudaki válasza hanee (#1883) üzenetére


Louloudaki
aktív tag

nem lehet hogy a hűtőfürdőt nem jól csinálod, és azért sír? nem jeges vízbe kell beledobni a lázas gyereket, hanem kicsit meleg, langyos vízben és hagyni kell hogy lehűljön, akkor a test is szép lassan hűl le, nem hirtelen sokkot kap. nagyon sokan nem tudják ezt sajnos.

mod: szerintem érdemes lenne csináltatni mégis egy h1n1 tesztet, racecam szerint 5000ft

[ Szerkesztve ]

(#1959) hanee válasza Louloudaki (#1958) üzenetére


hanee
senior tag

Nem lehet...
A gyerek azért sír, mert amikor lázas és leginkább feküdne nincs kedve a kádban ülve játszani 20 percen át (nem akar semmit csinálni ha magas láza van, se játszani, se mást, csak fekszik és néz ki a fejéből), és akármennyire is test-meleg vizet engedek és hűtöm langyosra (28-30 fokosra), rohadtul fázik benne, mivel lázas és beteg és a víz nélkül is fázik. Eszembe nem jutna jéghideg vízbe betenni. De egy felnőtt embernek sem kellemes a hűtőfürdő, egy kisgyerek pedig adott esetben még nehezebben viseli az ilyesmit. Embere válogatja és lehet hogy korfüggő is, mert 1-1,5 éves korában elviselte gond nélkül, sőt el is játszogatott, de 2-3 éves korától már nem, főleg amikor 40 fokos láza volt és 5-6x ismételtük egy nap... a gyerek sem hülye hogy ezt élvezze, nyűgös, aludna, pihenne, én meg ráncigálom a kádba..

Egyébként ha szükség lenne rá szívbaj nélkül megcsinálom ha hisztizik ha nem, csak ha nem muszáj inkább nem csinálom. Ezért szabok egy határt, hogy 39,5-ig nem csináljuk semmiképpen, mert pihenéssel és gyógyszeres lázcsillapítással az még eltűrhető egy egészséges szervezetnek véleményem szerint (és szerencsére ő egészséges).

Nem tudom mire mennék a teszttel? Mármint attól nem lesz jobban a gyerek... és momentán sajnos 5000 Ft-om sincs erre :(
Egy ilyen teszt elvégzése csak akkor számottevően fontos, ha szövődményes a betegség és súlyosbodik javulás helyett, de gondolom akkor elvégzik alapból is.

Ma voltunk egyébként újra a dokinál, még mindig hőemelkedése van és köhécsel. Azt mondta a doktornő ez még mindig a vírus, egyelőre nem indokolt antibiotikumot szedni, és ha nem lesz holnap már hőemelkedése akkor csütörtökön már mehet óvodába.

hanee

(#1960) brownus


brownus
veterán

bocsika:D

[ Szerkesztve ]

(#1961) bullseye válasza brownus (#1960) üzenetére


bullseye
addikt

én amondó vagyok szomszéd, hogy ez is annak a tüzes rókának az áldozata, amiről a híradóban is beszéltek a városi népek...

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#1962) Dalai Láma


Dalai Láma
őstag

Megszűnt a H1N1 :-)
Az utóbbi héten gyanúsan kevés szó esett a H1N1-ről a médiában és itt a topicban is. Most biztosan nagyon boldogok, akik eddig attól voltak kiakadva, hogy a csapból is ez folyik.

Tud valaki valamit a vírus terjedéséről? (vagy valami jó kis összeesküvés-elméletet?)

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#1963) Rive válasza Dalai Láma (#1962) üzenetére


Rive
veterán

Holnap jön a szokásos heti ANTSZ összefoglaló.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1964) hanee válasza Dalai Láma (#1962) üzenetére


hanee
senior tag

Mi még mindig nem gyógyultunk meg...

(#1965) prmcsk


prmcsk
addikt

Kezdek aggódni...[link] :D

"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?

(#1966) kw3v865 válasza Dalai Láma (#1962) üzenetére


kw3v865
senior tag

Én már az elején megmondtam, hogy nem kell ettől félni. Nem is oltattam be magam:) Egyébként engem is meglepett, hogy ennyire kussolnak róla a médiában, de egyáltalán nem bánom. Persze tudom, hogy még nincs vége a járványnak, de lassabban terjed. Ha akkora baj lenne, még nagyobb hisztériát csinálnának belőle.
Szerencsére az egyik beteg kismamának a csecsemője már jobban van, reméljük a többi beteg is hamarosan meggyógyul.

(#1967) DAVID0000


DAVID0000
aktív tag

Sziasztok.
Elég érdekesnek találom én is,hogy egyre kevesebbet beszélnek róla. De még az a kérdés is foglalkoztatott az utóbbi időben, de nem csak engem hanem ismerőseim is érdekesnek találták mikor felhoztam, hogy miért csak az emberre veszélyes vírusról beszélnek. Mióta előjött hogy SERTÉSinfluenza azóta csak arról beszélnek, hogy hány ember kapta el. A sertésekről azóta nem hallottam (javítsatok ki ha tévednék) amióta a legelső esetet mexikóban mutatták híradókban. Azóta hírt sem hallottam arról, hogy más sertéstelepeket megfertőzött volna. Vagy a mexikói hatóságok megfékezték a vírust és így nem tudott továbbterjedni? Amugy ezt kétlem mivel ha ezt meg tudták volna akadályozni akkor szerintem azt is hogy emberre átterjedjen.
Vagy nem? :F

(#1968) hanee válasza DAVID0000 (#1967) üzenetére


hanee
senior tag

Azért hívják sertésinfluenzának, mert eredetileg a sertéseket fertőzte ennek a vírusnak egy változata, ami többnyire csak állatról állatra illetve ritka esetben állatról emberre terjedt (de emberről emberre nem). Ennek mutálódása után alakult ki az emberről emberre terjedő változat.
És amúgy azért nem hallottál róla, mert a sertéseknél legfeljebb "náthával egyenértékű" tüneteket okoz a vírus és az eredeti nem kerül át az étellel sem az emberbe, így nem lenne indokolt leöldösni őket. Az emberről emberre terjedő változat a sertéseket elvben nem fertőzi.
Csak a neve sertés, ne tévesszen meg..

hanee

(#1969) Lenry


Lenry
félisten

reggel beolttattuk magunkat párommal. egyelőre nincs mellékhatás [link]

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#1970) hanee válasza kw3v865 (#1966) üzenetére


hanee
senior tag

Tavasszal jön a következő hullám.
Egyébként pont most mondták el a híradóban, hogy naponta 50-100 embert visznek kórházba H1N1-el, úgyhogy én annyira nem lennék nyugodt.

hanee

(#1971) Dalai Láma válasza kw3v865 (#1966) üzenetére


Dalai Láma
őstag

A járvány tetőzését december végére, január elejére várják. Ami azt jelenti, hogy a megbetegedések száma jelenleg gyorsuló ütemben növekszik.

Azt hiszem két hete volt egy hír, miszerint azon a héten épp lassult a gyorsulás mértéke. De a gyorsulás ugyanúgy megvan, csak a gyorsulás üteme nem olyan nagy. Ha stagnálás lenne, az jelentené azt, hogy ezen a héten pont annyi új beteg lesz, mint a múlt héten volt. A kívánatos a csökkenés lenne, azaz, hogy hétről hétre kevesebb új fertőzött ember legyen. Azt hiszem, erre a következő pár hétben még nem fog sor kerülni.
(bár nagy hidegben a vírusok is talán lassabban terjednek, mint közepesen hideg nyálkás időben - de javítsatok ki, ha tévedek)

Ha baj van, és tele van vele a média, az a baj, ha baj van, és nem írnak róla annyit, akkor meg az a baj.

Szerintem még mindig indokolt, hogy beoltasd magad. Mivel eddig nem kaptad el, ezért a valószínűsége, hogy ez után fogod, egyre nagyobb lesz.

Egyébként miután az (oltatlan lakosság-beoltottak)=7000.000 fő mind átesett a H1N1-en, utána már nem lesznek új megbetegedések. Kivétel azon ritka esetek, amikor valaki kétszer is megfertőződik.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#1972) Bibby


Bibby
addikt

Ha a média nyomatja a H1N1-et, akkor az túlkapás, pánikkeltés. Ha a médiában nincs szó a H1N1-ről, akkor már nincs is járvány.
Érdekesen gondolkodnak néhányan.
:U

Ελευθερια η θανατος

(#1973) Racecam válasza hanee (#1959) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Igazából nem test-meleg vízben kellene kezdeni, hanem olyanban, amiben jól érzi magát és nem fázik. Ezután kell lassan (kádban ugye ez nagyon egyszerű), hűteni a vizet, fokozatosan, ahogy a teste is hűl. Akkor sohasem fog fázni. Sajnos csináltam már elég sokszor. Ami igazán rossz, amikor csak zuhanyzó van (ahogy most nálunk), ilyenkor nem tudod megközelítőleg a teljes testfelületet egyszerre hűteni. Itt szinte lehetetlen elkerülni, hogy a gyereknek ne legyen kellemetlen és ne fázzon.

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#1974) Dalai Láma válasza Bibby (#1972) üzenetére


Dalai Láma
őstag

ez nem csak a H1N1-gyel van így. Gyakorlatilag Magyarországon, és az egész világon ami a tévében van, az létezik, és ami nincs a tévében, az nem létezik.

Tulajdonképpen csak azok a dolgok történtek meg, amiket bemutattak a tévében. A kép annyival árnyaltabb, hogy belépett az internet is, de a képernyő az képernyő. Tehát amit ebben a téglalapban látunk, az valóság, minden más, ami valamiért nem került bele, az legfeljebb érdektelen mende-monda. Ettől engem konkrétan a hideg is kiráz. De ez van.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#1975) aimettirlz


aimettirlz
tag

Sokan még azt sem tudják hogy a védő oltás egy gyengített kórokozó beküldése a szervezetbe ami ellen van elég ideje felkészülni a szervezetnek :)) csak akkor nem tudom mivan ha valakinek brutálisan gyenge az immunrendszere és belehal a védőoltásba :Y

® aimeTTi atticuS ™

(#1976) Lauda válasza aimettirlz (#1975) üzenetére


Lauda
félisten

Az oltasban elolt virus van, nem legyengitett. :)

(#1977) Lenry válasza aimettirlz (#1975) üzenetére


Lenry
félisten

tájékoztatásod céljából közlöm, hogy gyakorlatilag az összes létező akármire beadott vakcina így működik: legyengített vírusokat tartalmaz.

de, hogy még véletlenül se terjedjen semmiféle fasság ezzel kapcsolatban, ide másolom az oltóanyag (Fluval P) betegtájékoztatójából a kapcsolódó részletet:
"Az oltóanyag elölt vírust tartalmaz, ezért az oltást követően a vakcinától nem alakulhat ki influenzafertőzés"

vagyis amit belédnyomnak, az már nem él, nem fertőz, nem szaporodik, de arra pont jó, hogy a szervezeted elkönyvelje, hogy "ha még egyszer meglátom a fajtáját, szétütöm az arcát"

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#1978) Dalai Láma válasza aimettirlz (#1975) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Ez nem fordulhat elő, mert nem élő vírus van a vakcinában. Az pedig az égvilágon semmilyen kárt nem tud tenni. A mellékhatásokat sem az okozza, hanem a kiváltott immunreakció, valamint a segédanyagok, amik még vannak a vakcinában.

sokan még ezt sem tudják. Pedig elég ehhez a topc bármelyik oldalát végigböngészni, kb. minden 10. hozzászólásban benne van :P

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#1979) kw3v865


kw3v865
senior tag

Múlt héten valaki belinkelt egy statisztikát, hogy azon a héten hányan betegedtek meg influenzában. Van már frissebb infó?

[ Szerkesztve ]

(#1980) hanee válasza Racecam (#1973) üzenetére


hanee
senior tag

Nem értem miért gondolja itt mindenki azt, hogy biztosan rosszul csinálom a hűtőfürdőzést :U Nem hiszem el, hogy ennyire elképzelhetetlen hogy a gyerekem ha meghallja a szót már bemenekül a kanapé mögé és ez nem azért van mert hideg vízzel sokkolom, hanem mert tudja, hogy a végeredmény az, hogy (relatíve) hideg vízben kell pancsikolnia és nem hülye hogy ezt szeresse.. akárhogy szépítem nem kellemes dolog tök mindegy honnan hűtöm a vizet, főleg az éjszaka közepén. Nem mindenki viseli jól. Én gyerekkoromban jól viseltem, ő nem viseli jól.

hanee

(#1981) hanee válasza aimettirlz (#1975) üzenetére


hanee
senior tag

Mondjuk mellékesen megjegyezném, hogy ahhoz kb. leukémiás betegnek kell lenni épp egy kemoterápia után, hogy egy gyengített vírust tartalmazó vakcina megöljön... de mondjuk betegeket nem is szokás oltani.

hanee

(#1982) Louloudaki válasza hanee (#1981) üzenetére


Louloudaki
aktív tag

barátnőm mellrákos kemón van túl, őt se lehet oltani. nemcsak a leukémiásokra veszélyes hanem bármi rákfajtára.

(#1983) hanee válasza Louloudaki (#1982) üzenetére


hanee
senior tag

Példának írtam.. természetesen minden ilyen esetre igaz.

hanee

[ Szerkesztve ]

(#1984) Rive


Rive
veterán

Ki kért itt hireket?

Ma délután várható a szokásos heti ANTSZ helyzetjelentés.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1985) Dalai Láma válasza Rive (#1984) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Nah, ez az orvos hogy tud a tükörbe nézni a történtek után? Jól be is perelném. Eszméletlen, hogy milyen felelőtlenek a háziorvosok. Tájékozatlanok, tudatlanok, lusták, és tessék, itt az eredménye. Gratulálok nekik, ez nem az első ilyen eset :(((

Ha nincs hír ,az jó hír, ilyenek meg ne is legyenek! Jobbulást a kismamának! Adja az ég, hogy meggyógyuljon. Aki teheti, OLTASSON!

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#1986) dabadab válasza aimettirlz (#1975) üzenetére


dabadab
titán

"Sokan még azt sem tudják hogy a védő oltás egy gyengített kórokozó beküldése a szervezetbe"

A Fluvalban pont nem legyengitett, hanem elolt virus van.

DRM is theft

(#1987) philoxenia válasza hanee (#1980) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Minden fizikai elven történő hűtésnél addig rossz a közérzet, kellemetlen a terápia, míg el nem indul a láz lefelé. Mikor elkezd igazából csökkenni a láz, akkor már jólesik a borogatás is..../saját tapasztalat is/ Igazából nem az a kérdés, hogy jólesik-e, ordít-e esetleg eleinte a gyerek akár, később, mikor a láz lement, akkor lehet tudatosítani benne, hogy a hűtéstől ment le a láz, azért érzi már jobban magát.... Olyan ez kicsit mint az injekció. Egy-két éves korában a fiammal én voltam gyeden, voltunk többször oltáson, mindig elmondtam neki előtte, hogy fájni fog kicsit, de nem lesz kibírhatatlan. Sosem sírt, míg sok gyerek ordítva várta a szurit, aztán a rángatózó lefogott gyerekbe kellett a tűt szúrnia a védőnőnek, nyilván sokkal nagyobb fájdalommal is járóan....
Ha meg tudod a gyerekkel értetni, a hűtés hasznosságát, bár szeretni nem fogja, de még a Te tűrésküszöböd alatt fog csak tiltakozni, mert persze azt azért fog, ez saját esetben is így van, volt már hogy kezdődő láznál olyan hidegrázásom volt, hogy a kádban majdnem elharaptam a nyelvem, abba is kellett hagynom a fürdést, amit nem is hűtés, hanem tisztálkodás céljából kezdtem...

Hogy on is legyek, a fiam ma is volt a háziorvosnál, most éppen reggel volt 38,6 a láza, ami nála még nem annyira magas, mert neki könnyen 39 fölé megy, relatíve a közérzete jó, de enyhén köhög. A doktor vizsgálat után gyógyszert írt és terápiás tanácsot adott, de a fiam elmondása szerint /nem voltam benn vele, már nem kisgyerek/ semmiféle mintát vizsgálat céljából nem vett, így most lehet H1N1, lehet akármi más.... :F
Rövid időn, /heteken/ belül hasonló tünetekkel harmadszor volt az orvosnál....

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1988) hanee válasza philoxenia (#1987) üzenetére


hanee
senior tag

Azért én sem ma kezdtem az "ipart" :U
Eddig mindenki olyan kedvesen kioktatott hogy kellene, mintha nem láttam volna még gyereket.. mi túl vagyunk már néhány gyerekbetegségen a kislányommal, némelyik több napos magas lázzal járt. Egy hűtőfürdő még nem a világ és még hároméves korában is megértettem vele hogy ez szükséges, de azt nehezen nyelte be amikor ötödik alkalommal dugtam a kádba és utána visszament a láza egy óra múlva 39-40 fokra és akkor "na megint fürdünk".. Na mindegy is, szerintem kár több szót ejteni erre, mert sosem lesz vége a dolognak.. ha szükséges fogom hűtőfürdőzni, de szeretni nem fogja soha többé, mert rossz emlék fűződik hozzá.

Egyébként az oltásoknál ő sem szokott sírni (a H1N1 oltásnál röhögött), de láttam már olyan hat éves gyereket, akinek hiába magyaráztak bármit, kapaszkodott az ajtó szélébe, és utána üvöltött még 10 percig. A testvére, aki kisebb volt pedig besétált és nem sírt. Nem hiszem, hogy ez csak azon múlik, hogy elmagyarázzák neki. Ha rossz élmény fűződik hozzá valamilyen okból (lásd 5 hűtőfürdő rövid időn belül), akkor utálni fogja és nem akarja, akkor is ha tudja hogy szükséges.

Ez pont olyan, hogy a gyerek nem akarja bevenni a köptetőt, mert rossz íze van. Annyira nem vészes és meg lehet vele értetni, de pl. nekünk most minden alkalommal 10 perc körítés mire hajlandó lenyelni... menekül, aztán elbújik, aztán kifogásokat keres, aztán elkezd direkt köhögni, meg ilyesmik, csak hogy ne kelljen. Tudja hogy kell és tudja hogy használ, de mégis.. rossz íze van. A tablettákat meg beveszi szó nélkül és lenyeli vízzel, pedig az mégrosszabb ízű ha azt nézzük. A szirupos gyógyszereket pedig már nem hajlandó bevenni, mert amikor utoljára ilyet adtam neki öklendezett tőle (előtte hiába kapott 30 alkalommal és nem volt tőle baja, ő erre az egyre emlékszik hogy majdnem hányt tőle).

hanee

(#1989) hanee válasza philoxenia (#1987) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Ha többször egymás után rövid időn belül ugyanazok a tünetek előjönnek az többnyire valami bakteriális dolog szokott lenni. Ha a körzeti orvos nem hajlandó rá, esetleg vidd el a fül-orr-gégészetre, ott általában szó nélkül csinálnak kenetvételt baktériumra, a torokváladékból (feltéve persze, hogy a torka is fáj esetleg? mert ha csak hurutosan köhög lehet hogy a fül-orr-gégész elküld a pullmonológiára).

hanee

(#1990) Rive válasza philoxenia (#1987) üzenetére


Rive
veterán

Nem általános szokás mintát venni. A friss adat csak délutánra várható, de a múlt heti szerint az infulenzaszerű tünetek nagyrésze még mindig nem H1N1. Hameg sorozatban jelentkezik, akkor szinte tuti, hogy nem az - az infulenzák eléggé megbizhatóak abban a tekintetben, hogy ha egyszer letudtad, akkor letudtad (persze egy szövődményes hörghuruttal utána még hetekig krahácsolhatsz, de az már nem infulenza...).

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1991) kw3v865 válasza Rive (#1984) üzenetére


kw3v865
senior tag

Várom a jelentést. Kíváncsi vagyok, mi a helyzet országosan. Itt, Csongrád megyében Szegeden nagyon sok volt a beteg, az átlagnál több volt a H1N1 gyanús megbetegedés. De a legfrissebb infók szerint már egyre kevesebb a beteg és az eddig rossz állapotban lévő betegek is gyógyulnak.

(#1992) philoxenia válasza hanee (#1988) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nem oktatni akartalak természetesen, azért ment Neked a válasz, mert az általad írt témához kapcsolódott. :)
Minden gyerek más, minden eset más, sőt ugyanaz a gyerek/felnőtt legközelebb másképp viszonyulhat a dologhoz, ha eltelt egy kis idő. A kellemetlen terápia csak akkor elfogadható a páciens részéről, ha értelmét érzi és meggyőződik róla, hogy másképp nem megy. Ha két terápia haszna és mellékhatásai nagyon hasonlóak, akkor természetesen mindig a páciensnek kedvesebbet érdemes választani. A gyógyszerek közül ritka, hogy ne legyen két-három alternatíva..
Az, hogy ennyire makacs a láz nagyon furcsa nekem, általában a lázgörbe azért sokkal alacsonyabb frekvenciájú szokott lenni, három - négy óránként ment föl nálunk kisebb korban. Magas láznál volt, hogy gyógyszerkombinációra volt szükség, a paracetamol mellé aminophenazont kapott például, akkor az ibuprofenek még nem voltak ilyen elterjedtek. Most szerencsére már ritkán lázas, de még egy-két éve is kellett priznicelni, pár napja pedig a hűtőfürdőt próbáltuk, mert a láz mellett nagyon rosszul is nézett ki.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1993) hanee válasza philoxenia (#1992) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Bocsánat ha félreérthető voltam, csak a te hozzászólásod volt a kábé hetedik a témában és előtte hat hozzászólás arról szólt hogy én csinálom biztos rosszul... :U
Inkább erre irányult a hőbörgésem.. :D

Nálunk is csak párszor volt ilyen makacs láz, az első alkalommal bárányhimlős volt, a második alkalommal skarlátos volt (ez volt a legdurvább), most meg influenzás. De most nem is dugtam hűtőfürdőbe, így jobb is volt a helyzet, leginkább fekve pihent egész nap. Gyógyszeresen próbáltuk neki csillapítani és annyit hatott hogy a gyógyszertől azért mindig lement neki kicsit, csak vissza is ment amikor kiment a hatása. Azt hiszem a hűtőfürdővel sem értem volna el jobb hatást.
Egyébként a végén algopirint adtam neki, az le is vitte a lázát.

hanee

(#1994) Gergő_


Gergő_
őstag

btw a lidl-ben 3200Ft a fül- és homloklázmérő..( nem reklám, csak gondoltam valaki hasznát veszi)

(#1995) Dalai Láma válasza Gergő_ (#1994) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Ilyen drága? Ráadásul ezek elég pontatlan cuccok. Egy előnyük van, hogy gyorsak, és nem kell fél percig szorongatni őket, mint a digitális lázmérőket (gondolom ezek is digitálisak), és nem kell 10 percig szorítani, mint a hagyományos higanyosat - ami viszont sokkal, de sokkal pontosabb eredményt mutat. űVagy ez csak az én tapasztalatom?

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#1996) hanee válasza Dalai Láma (#1995) üzenetére


hanee
senior tag

Nekünk 2 perces higanyosunk van :DDD

(#1997) Gergő_ válasza Dalai Láma (#1995) üzenetére


Gergő_
őstag

én úgy tudom ezek alapjáraton jóval drágábbak és jóval pontosabbak mint a sima 500Ft-os digitális hőmérők. a higanyoshoz hasonló a pontosságuk, nem beszélve a mérési időről.

(#1998) Dalai Láma válasza Gergő_ (#1997) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Akkor jó. Csak amikor engem fülhőmérőznek, mindig olyan 35-36 fok között vagyok. Persze lehet, hogy azért, mert a fülemben hűvösebb van, mint máshol...

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#1999) Dalai Láma válasza hanee (#1996) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Akkor feleslegesen szorongattam mindig 10 percig azt a lázmérőt?

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

(#2000) hanee válasza Dalai Láma (#1999) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Nem biztos, ez attól függ milyen a lázmérő. Régen lehetett kapni 10, 5, 3 és 2 perceseket is. Legutoljára amikor még lehetett kapni 2-5 percesek voltak kaphatók, a 10 perces idestova 10 éve nincs is... szóval ez a korától függ és hogy mire van kalibrálva :)

hanee

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.