Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1901) Gergő_ válasza dabadab (#1898) üzenetére


Gergő_
őstag

tényleg? nem is tudtam :D , mégis hány százalékos valószínűséggel mondhatod pl 2 millió beoltottra?? :F :(

(#1902) Gergő_ válasza RedWing (#1900) üzenetére


Gergő_
őstag

nyugi ez nem hasracsapásos dolog, és szerintem egy 5000 mintával már elég nagy valószínűséggel lehet következtetni, most nem számolom ki.

(#1903) dezz válasza dabadab (#1898) üzenetére


dezz
nagyúr

Azt már nem nagyon kell hűteni...

"Leghatásosabb és leggyorsabb lázcsillapító módszer a hűtőfürdő. A gyermeket meztelenre vetkőztetjük, a kádba testhőmérsékletű vizet engedünk, ebbe ültetjük a gyermeket, majd hűtjük a fürdővizet hideg víz fokozatos hozzáadásával. Körülbelül két perc alatt lehűtjük a vizet 28 - 30 fokosra. Addig alkalmazzuk ezt az eljárást, amíg a testhőmérséklet 38 fok alá nem csökken. A hűtőfürdő maximum tíz percig tarthat, de ha a gyermek dideregni kezd, azonnal fejezzük be. A vízből kiemelve a gyermeket szárazra töröljük, könnyű ruhába felöltöztetjük és vékony takaróval takarjuk be, hogy a hőleadást ne akadályozzuk." [link]

De tényleg nagyon ajánlom a linkelt oldalt (Lázfóbia). A lázat normális esetben (nem normális = pl. stimulánsok) a fehérvérsejtek váltják ki, ha pl. fertőzéssel találkoznak. Ez más immunsejteknek is üzen, hogy dolguk van, és még van egy sor dolog. Így addig tart a láz és olyan szintű, amire szükség van az összes betolakodó elpusztítására. Ha ebbe beavatkozunk (nagyokos emberi módra), azzal egyrészt elnyújtjuk a gyógyulást, és könnyen előfordulhat olyan eset is, amikor a fertőzés nem tűnik el teljesen, krónikussá válik, vissza-visszatér, stb. Ezért ma már nemzetközileg nem ajánlák a lázcsillapítást, csak ha az már túl magas és/vagy túl sokáig tart (ezek együtt azt jelzik, hogy a szervezet valamivel nem nagyon bír el). Sajnos a magyar egészségügy kicsit lassan kapcsol (van más baja is, hogy ezzel foglalkozzon).

"Nincsenek olyan klinikai vizsgálatok, melyek alátámasztanák az infekció kapcsán jelentkező láz vélt agyat, szívet, tüdőt károsító hatását."

hanee: Tulajdonképpen hány napja magas a láza, és milyen magas? Lassan nem ártana leteszteltetni. Kicsit gyanús a napokig tartó, magas, csillapíthatatlan láz és az emésztőszervi tünetek.

[ Szerkesztve ]

(#1904) RedWing válasza Gergő_ (#1902) üzenetére


RedWing
aktív tag

Mondjuk adott 40.000 jelentett influenzaszerű megbetegedés.
Ezek közül megvizsgálnak mondjuk 5000 mintát. Abból X h1n1 fertőzött, Y szezonális, többi más (pl: megfázás vagy bármi).
Ez nem jelenti azt, hogy a maradék 7x5000-nél is ez a helyzet. Lehet, hogy ott 3X lesz a H1N1, de lehet, hogy csak X/10...

Tény, hogy lehetőség van felfelé és lefelé is tévedni, de akkor se tényszerű adatokat közöl, holott épp ezt sugallják a különböző források.

Ahogy a vakcina tesztelését sem tartom elég alaposnak.
Minden emberi szervezet más, mindegyik máshogy reagál. Lehet, hogy egyeseket gyógyít, lehet, hogy másokat pedig negatívan érint a hatása. Természetesen ez nem csak h1n1 oltásra érvényes!

Ne értsd félre, én nem beszélek se le, se rá az oltásra senkit, csupán megvannak a magam kétségei. Hiába linkelnek forrásokat, azok engem nem győznek meg teljesen. Ezt pedig egyes emberek nem tudják elviselni...

Az is hozzátartozik a történethez, hogy nem ezek miatt nem oltatok, allergia miatt nem kockáztatok!

Szerk.: off

[ Szerkesztve ]

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#1905) dezz válasza RedWing (#1904) üzenetére


dezz
nagyúr

Tegyük hozzá: a becslés csak arra a földrajzi területre lehet érvényes, ahol a mintákat vették, már ha viszonylag pontosnak vesszük. Mert pl. Magyarország egyes megyéiben is más-más arányok vannak.

[ Szerkesztve ]

(#1906) cucka válasza RedWing (#1904) üzenetére


cucka
addikt

Ez nem jelenti azt, hogy a maradék 7x5000-nél is ez a helyzet. Lehet, hogy ott 3X lesz a H1N1, de lehet, hogy csak X/10...
Meg az is lehet, hogy halvány fogalmad sincs a statisztika tudományáról és itt égeted magad a sok butaságoddal.

Minden emberi szervezet más, mindegyik máshogy reagál. Lehet, hogy egyeseket gyógyít, lehet, hogy másokat pedig negatívan érint a hatása.
Tehát szerinted akkor lenne alapos a tesztelés, ha minden esetben minden egyes emberen kipróbálnának minden egyes forgalomba hozott gyógyszert, oltóanyagot, vagy bármi mást? Vagy mégis mit kéne tenni, hogy alaposnak tartsd a tesztelési folyamatot?

(#1907) Gergő_ válasza RedWing (#1904) üzenetére


Gergő_
őstag

amit írtál abból tényleg látszik, hogy nem érted miről van szó

nem nézek utána, de 5000-es minta a 40000-re kivetítve azt hiszem 99% körüli lehet a valószínűsége szinte bármelyféle becslésnek

én a 160-es tesztelt beoltottról beszéltem( vagy 360? az is kevés)

(#1908) RedWing válasza cucka (#1906) üzenetére


RedWing
aktív tag

Természetesen nem, de azért a mostaninál picit hosszabb és körültekintőbb tesztet vártam volna el.

Pl.: Az oltást ajánlják gyerekeknek és terhes anyáknak is. Végeztek teszteket gyerekeken és terheseken? Tudtommal nem. Akkor mi a biztosíték, hogy nincs rájuk nézve káros mellékhatás (akár olyan, ami csak hónapok múlva jön elő, ne adj isten a magzatnak árt).

Pontosan milyen korosztályokon tesztelték? Milyen kórtörténetük volt? Egyáltalán oltottak be bármilyen betegségben szenvedőt (itt most nem megfázásos/torokgyulladásos/vírusos megbetegedésre gondolok)? Ha nem, akkor miért nem?

Ha annyira körültekintő voltak a tesztek, illetve az oltóanyag nem különbözik sokban a szezonálistól, akkor miért nem vállalnak teljes körű felelősséget az oltóanyagért és az esetlegesen bekövetkező szövődményekért? Akár az állam, aki megrendelte, akár a gyártó, aki kikísérletezte.

Ha más esetben ne adj isten történik valami, akkor ott a lehetőség, hogy bepereld az orvost/kórházat/gyógyszergyárat. A h1n1 esetében ilyen lehetőség nincs, mivel aláírod a papírt, hogy saját felelősségre oltatsz. Miért van ez így?

[ Szerkesztve ]

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!

(#1909) cucka válasza RedWing (#1908) üzenetére


cucka
addikt

Az oltást ajánlják gyerekeknek és terhes anyáknak is. Végeztek teszteket gyerekeken és terheseken?
Gondolom végeztek. Amúgy nem tudom, ez a kérdés pont nem érint.

miért nem vállalnak teljes körű felelősséget az oltóanyagért és az esetlegesen bekövetkező szövődményekért?
Azért, mert nincs 100%-osan pozitív hatású gyógyszer/oltóanyag. Nem vállalnak teljes körű felelősséget, mert a szer hatása nem garantálható 100%-osan. Ez bármire igaz, legyen az gyógyszer, élelmiszer, vagy bármilyen más termék. Nincs garantáltan hatásos, mellékhatás nélküli gyógyszer, soha nem is volt és egy jó ideig nem is lesz. Na ezért nem vállalnak felelősséget semmiért.

(#1910) enerdzsájzer válasza RedWing (#1908) üzenetére


enerdzsájzer
tag

Ne erőlködj. Esélytelen. Itt mindenki hülye gipszjakab aki nem az oltást istenítő statisztikákat, meg nem a hisztériát alátámasztó hozzászólásokat ír.

Egyébként én is pont ilyen dolgok miatt kételkedek az oltásban.

(#1911) cucka válasza enerdzsájzer (#1910) üzenetére


cucka
addikt

Itt mindenki hülye gipszjakab aki nem az oltást istenítő statisztikákat, meg nem a hisztériát alátámasztó hozzászólásokat ír.
Na, mindjárt megsajnállak. Kijelentetted, hogy a who illetékesei össze-vissza hadoválnak mindenféle hülyeséget. Érted, az a szervezet, ahol a téma szakértői dolgoznak. Virológus kutatók és professzorok, biológusok, járványügyi szakemberek, statisztikusok, teszteredményekkel alátámasztott állítások, satöbbi. Na, ezt tesszük a mérleg egyik serpenyőjébe, a másikba pedig odarakjuk enerdzsájzer fórumozó személyes, indulatoktól túlfűtött, adatokkal alá nem támasztott véleményét. Ugye azért érzed, hogy valamiért jobban adok a WHO által kiadott állásfoglalásra, mint egy random fórumozó ember saját személyes véleményére. Igen, ha megsértődsz is, de kimondom: a véleményszabadság nem azt jelenti, hogy minden vélemény egyenlő súllyal esik latba. Például az influenzavírust tekintve a mi kettőnk személyes véleménye sz*rt sem ér, ellentétben mondjuk a szakma csúcsát képviselő szervezetek tudományos alapokon nyugvó következtetéseivel.

(#1912) Gergő_ válasza cucka (#1911) üzenetére


Gergő_
őstag

ha enerdzsájzer arra gondolt hog a elmúlt bő fél évben meghalt 8000 ember
akkor abban egyetértek vele hogy összevissza hadoválnak...

(#1913) hanee válasza dezz (#1903) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Szerencsére ma lejjebb ment már a láza, most egész nap csak hőemelkedése volt, 37,4-37,5 körüli értékkel. Ma már lázcsillapító gyógyszert sem adtam neki, 38 alatt nem szoktam soha.
Végre volt étvágya, ebédre evett egy kis levest és kekszet, meg issza a gyümölcslevet és már nem hányja ki. Szerencsére úgy tűnik ez a hányás dolog viszonylag rövid volt.
Bár most is elég gyenge, kb. úgy néz ki mint egy zombi, de hát ki ne nézne így ki 2-3 nap láz után..

hanee

(#1914) enerdzsájzer válasza cucka (#1911) üzenetére


enerdzsájzer
tag

Erről ki mit tud? Ez tényleg így volt? Nem lehetett beadni teljes vírusos vakcinát?

Azt mondtam volna hogy a WHO-ban hülyék vannak? Nem hülyék, csak szándékosan keltenek hisztériát.

(#1915) hanee válasza RedWing (#1904) üzenetére


hanee
senior tag

Ahogy a vakcina tesztelését sem tartom elég alaposnak.
Minden emberi szervezet más, mindegyik máshogy reagál. Lehet, hogy egyeseket gyógyít, lehet, hogy másokat pedig negatívan érint a hatása. Természetesen ez nem csak h1n1 oltásra érvényes!

Ne haragudj de amit ide írtál picit butaságnak hangzik.. bár értem mit akartál belőle kihozni, de el van ferdítve és nem igaz.
Az emberek alapvetően mind ugyanannyi kromoszómával, azonos genetikai felépítéssel rendelkeznek, és mindenkinek ugyanúgy működik a szervezete (értsd: minden emberi lényben ugyanazok a kémiai anyagok ugyanolyan arányban fejtik ki hatásukat, stb). Épp ezért ami 100 emberből 80 embernél hatásosan működik, az reprezentatív mintaként használható és szinte biztos, hogy 100 millióból 80 milliónál elérik vele a kifejteni kívánt hatást. Ugyanígy egy vakcinánál is, ha 100 egészséges emberből 80 embernél megfelelő védettséget ad az oltás és nem okoz a felsoroltakon kívül más mellékhatásokat, akkor joggal feltételezhető, hogy nem fog egyéb mellékhatásokat okozni 100 milliónak sem, hiszen bár mind egyediek vagyunk, ennyire mégsem vagyunk egyediek, azaz az emberi szervezet alapvetően azonosan reagál egy adott kémiai hatásra, árnyalatnyi eltérések lehetnek alapvetően, pl. én belázasodok az oltástól, te nem, de ha nálam véd az oltás a vírus ellen nálad nem fog ebolát okozni. Ha allergiás vagy a benne lévő szerekre, akkor persze okozhat bajt, de azért azt egy átlag ember tudja, hogy SÚLYOSAN allergiás-e a fémre, vagy a tojásra, mert aki súlyosan allergiás az életében legalább egyszer majdnem belehalt már...

És a kismamák és gyerekek sem működnek másképp, hiszen ők is emberekből vannak! Itt a vizsgálat alapját csakis az képezi, hogy náluk okoz-e nagyobb számban lázat, izomfájdalmat, illetve hogy a magzatra van-e hatással az oltás (van, pozitívan: védett lesz), illetve hogy a gyerekeknél milyen mennyiségben kell az oltást adni (jelenleg fele adagot adnak nekik).

Alapvetően amikor valaki azt állítja, hogy fejlődési rendellenessége lesz ettől egy magzatnak én azt mondom már maga a kérdés is hülyeség, ha ezt a második vagy harmadik trimeszterben kérdezik, hiszen a baba testrészei és szervei az első trimeszter végéig kialakulnak! 7 hetesen már van saját szívverése, 12 hetesen végtagjai és ekkor már a down-kórt is ultrahanggal lehet szűrni.. 16 hetesen a nyitott gerinc és vízfejűség is szűrhető sima vérvizsgálattal és genetikai ultrahanggal, 20-22 hetesen pedig már gyakorlatilag a fejlődését csak drasztikus hatások tudják befolyásolni, például egy jó kis vírusfertőzés amitől anyuci lélegeztetőgépre kerül és oxigénhiány miatt a baba megvakul, vagy szellemileg sérül.

Nem fogom fel miért kell ahhoz 50%-os halálozási arány, hogy beoltassák magukat az emberek. Nem elég ez, hogy az ember veszélyezteti a magzatát egy 4 napos csillapíthatatlan lázzal és fertőzéssel?

hanee

(#1916) enerdzsájzer válasza enerdzsájzer (#1914) üzenetére


enerdzsájzer
tag

A WHO a madárinfluenzáról: A WHO szerint 2-7,4 millió az áldozatok lehetséges száma. itt végül is mennyi áldozata volt?

Ehhez képest jól le voltam hurrogva, amikor idekevertem a verebkórt.

Tudom a választ! A WHO csak óvatos volt és előrelátó.

(#1917) enerdzsájzer válasza enerdzsájzer (#1916) üzenetére


enerdzsájzer
tag

[link] [link] [link] Vannak ilyen hírek is. Persze ez is mind hiteltelen?

(#1918) enerdzsájzer válasza enerdzsájzer (#1917) üzenetére


enerdzsájzer
tag

A szerves higanyról is vannak ilyen írások: [link] Ez is mind hülyeség?

Ezeket is csupa dilettáns hülye írta.

(#1919) Gergő_ válasza enerdzsájzer (#1918) üzenetére


Gergő_
őstag

volt erről is szó, valamelyik vegyész fórumtárs ígérte hogy részletes ír az említett etilhigany viselkedéséről a szervezetben, de ez eddig nem történt meg. Szerintem ezek az igazán érdekes dolgok a témában, de kevés a hiteles információ, ki tudja miért...
Utána fogok járni, de nem most..

(#1920) dezz válasza hanee (#1913) üzenetére


dezz
nagyúr

Ez jó hír! :) De amúgy szerintem nem önmagában a láztól merült ki, hanem a betegségtől úgy általában. Kislányunkon legalábbis 2 napos, nem kimondottan alacsony láz (viszont semmi hányás, stb.) után köv. napra már szinte semmi sem látszik az egészből. (1-2 napos nem-evés nem jelent problémát, sőt az rövid távon csak terheli a szervezetet. Csak a folyadékot fontos pótolni, a legjobb valamilyen izotóniás ital vagy húsleves leve.)

(#1915): Bocs, de ez sem felel meg teljesen a valóságnak. Az oltásra talán igaz, de a gyógyszerek egy jelentős részére nem! Ha jól emlékszem, tavaly volt egy nagyobb nemzetközi konferencia, ami éppen ezzel a kérdéssel foglalkozott, azaz a gyógyszerek eltérő hatásaival a különféle embercsoportokban, és az ezzel kapcsolatos, akár nagyon komoly mellékhatásokról (amibe évről évre elég sokan halnak bele).

[ Szerkesztve ]

(#1921) hanee válasza enerdzsájzer (#1918) üzenetére


hanee
senior tag

Korábban kifejtettem, hogy az oltások az autizmussal nem hozhatók bizonyítható összefüggésbe, számos magyar tanulmány is szól erről.. csak sajnos nem tudok belinkelni ilyet, mert ezek nem az interneten találhatók, hanem a könyvtárban és szaklapokban (de lehet hogy van a neten is ilyenről szó, nem tudom)

Ráadásul a cikknek nincs írója (vagy legalább is nem írta alá a cikket senki), sem dátum, hogy mikor írták és hol jelent meg. Így elég hiteltelen az egész. Attól, hogy intézetekre és Dr. nevű egyénekre hivatkozik, még nem válik hitelessé!

Legközelebb hivatkozz rám, én is dr. végzettségű vagyok, lehet hitelesebb is mint néhány ilyen cikk :DDD

A cikk ráadásul kihagyja azt is, hogy a thimerosal szerves vegyület és kiürül a szervezetből, tehát ha meg is kapja a csecsemő az említett mennyiséget ez nem adódik össze, hiszen maga a vegyület 3 hét alatt ürül ki, az oltásokat pedig 6-8 hetes ütemezésben oltják csecsemőkorban. Annál okozhat problémát, aki allergiás erre a vegyületre, allergiás reakciót (hányás, hasmenés) ugyanis kiválthat az arra érzékenyeknél. De nem gyűlik fel a szervezetben! Másrészről 2006 óta kivonták a régi fajta oltásokat a forgalomból és most már "higanymentes" oltással oltják a gyerekeket, mivel az EU-ban ezek az új fajta oltások biztonságosabbnak lettek titulálva, ezért a WHO ezeket engedélyezte.

hanee

(#1922) enerdzsájzer válasza Gergő_ (#1919) üzenetére


enerdzsájzer
tag

Erre én is nagyon kíváncsi lennék.

(#1923) hanee válasza dezz (#1920) üzenetére


hanee
senior tag

Szia!

Igen, igazad van, pontatlanul fogalmaztam. Én is hallottam ezekről a kutatásokról, hogy akár például a nemek között is lehetnek eltérések egyes gyógyszerek tekintetében, és ami az egyik nemnek jó, a másiknál kisebb százalékban hatásos.
Arra próbáltam rámutatni, hogy annyira nem különbözünk egymástól hogy engem véd az oltás, a másik meg belehal szimplán az elölt vírusba, legfeljebb különböző mértékűek a mellékhatások és különböző mértékű a védettség kialakulása.

hanee

(#1924) Gergő_ válasza hanee (#1921) üzenetére


Gergő_
őstag

~2 hét a felezési ideje (agyban 14 nap, vérkeringésben 18 vagy fordítva) :)
viszont legfeljebb 120 nap alatt ürül ki! nem 3 hét

[ Szerkesztve ]

(#1925) enerdzsájzer válasza hanee (#1921) üzenetére


enerdzsájzer
tag

Rögtön a fejlécben írják hogy kik és mikor akarták aláásni ennek az anyagnak a jó hírét.

Igaz, ebben a cikkben konkrétan nem írták hogy szerves, meg hogy mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből, de ez az oldal nem csak ebből az egy cikkből áll.

Szabad tudnunk minek vagy doktora? :B

(#1926) hanee válasza enerdzsájzer (#1925) üzenetére


hanee
senior tag

Nekem az a véleményem, hogy egy igazán hiteles cikknek ott az írója, dátum, hogy mikor írták, stb.. Így én is tudok hitelesnek tűnő cikket írni.
Természetesen nem azt mondom, hogy nem lehet igaz, amit benne írnak, csak én mindig szkeptikus vagyok, amikor egy ilyen súlyú cikknél ilyen fontos információk hiányoznak.

Jogász vagyok.

hanee

(#1927) dezz válasza hanee (#1923) üzenetére


dezz
nagyúr

[#1926-osra akart menni.]

Itt találod az írás irodalomjegyzékét.
(Ez is ide tartozik.)
Mint a főoldalon olvasható, az anyag "A kaliforniai Autism Research Institute 2004. szeptemberi konferenciáján kialakított közös állásfoglalás fordítása".

[ Szerkesztve ]

(#1928) Rive


Rive
veterán

Már csak arra kéne valamit kitalálni - de nagyon gyorsan - hogy mi a francér' nem csökkent (de inkább nőtt) az autista (és autizmus-környéki kórképpel diagnosztizált) gyerekek aránya az amcsiknál, mióta az USA kivonta a thiomersal-t a kötelező vakcinák nagyrészéből.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1929) dezz válasza Rive (#1928) üzenetére


dezz
nagyúr

Talán mert csak az utóbbi években vonták ki, és az autizmus évekkel később alakul ki?

(#1930) Rive válasza dezz (#1929) üzenetére


Rive
veterán

Az ezredforduló környékén vonták ki. Az autizmus - jelen tudásunk szerint - nem 'kialakul', hanem inkább születik, bár csecsemőkori diagnosztizálása problémás. De a súlyos esetek legkésőbb 3-4 éves korban egyértelműen diagnosztizálhatóak.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1931) dezz válasza Rive (#1930) üzenetére


dezz
nagyúr

1. 2001-ben kérte meg az FDA az oltóanyaggyártókat, hogy a gyerekeknek szánt oltásokban helyettesítsék mással a thimerosalt. Ennek évekig csak kevés tett eleget. 2004-ben tiltották meg a használatát gyermekkori oltásokban hivatalosan is Kalifornia államban, amit később több másik is követett, de nem mind, így helyenként még ma is alkalmazzák.
2. Jelen konszenzus szerint, amivel sok kutató és szervezet nem ért egyet.
3. Jópár kutatás igazolja a kapcsolatot a higanyterhelés és az autizmus között.
4. Egyes megfigyelések szerint mesterséges kivezetése csökkenti a tüneteket, szerencsés esetben addig, hogy már nem is diagnosztizálható.
5. Úgy tűnik, a probléma főleg azokat érinti, akiknek a szervezete valamilyen oknál fogva nem tudja, vagy nem elég gyorsan tudja kiüríteni a higanyt, más más nehézfémeket. Jelenleg is folynak a kutatások arra nézve, ennek milyen okok állnak a hátterében.
6. Megfigyelések szerint pl. az antibiotikumok (főleg ami a szélesebb spektrumúakat illeti, mint amit pl. fülgyulladásra írnak fel) erősen lelassítják a kiürítés ütemét, vélhetően a bélflórára kifejtett hatásuk következtében.

A kutatások jelenleg is zajlanak...

[ Szerkesztve ]

(#1932) Rive válasza dezz (#1931) üzenetére


Rive
veterán

1. Két évvel korábban. 2001-ben már kivonták a hat éven aluliak számára készült vakcinákból (az infulenza beadható ebben a korban -ez az egyetlen (részleges) kivétel). 2006-ra pedig egészen más jellegű közlés esik az FDA-tól ;]
2. Flatland-jelenség - önmagában nagyon helyes, hogy sokan vitatnak ezt-azt, de ez bizonyítékok - erős bizonyítékok - nélkül semmit se jelent.
3. Akkó' linkejjé ;]
4. Egyes megfigyelések szerint a tyúkszar belülről alkalmazva tolja, a méz kivűlről akalmazva húzza a szakállra vágyó serdülők szőrtüszőit ;] Kicsit komolyabban, ha lehet.
5. Kivonták a thiomersalt az adott korosztály számára szánt vakcinákból. Az érzékenyekéből is.
6. Az antibiotikummal kezeltekéből is.

Kutatni lehet, de az előtte-utána vizsgálatok már igencsak egyértelmű eredményt hoztak.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1933) Rive


Rive
veterán

Ja, és akkor kérek valami összefüggést a (tengeri)halfogyasztásbéli differenciák és az adott nemzetben az autista tünetek nagyobb számáról ;] Kissé könnyebb téma, mint a vakcinák.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1934) dezz válasza Rive (#1932) üzenetére


dezz
nagyúr

1. Itt egy kicsit mást írnak (26. oldal):

"As part of an ongoing review of biological products, the Food and Drug Administration (FDA) announced in 1999 that infants who received multiple mercury-preserved vaccines may have been exposed to cumulative mercury levels in excess of Federal safety guidelines.In 1999, the AAP (American Academy of Pediatrics) recommended it be removed from childhood vaccines 54, and in 2001 the FDA asked (but did not require) vaccine manufacturers to remove it from childhood vaccines. Today, thimerosal has been removed from most but not all childhood vaccines. In September 2004, California passed legislation to ban thimerosal use in childhood vaccines, and several other states have passed similar laws."

No és mit közöltek 2006-ban? Rájöttek, hogy nincs is ezzel semmi probléma?

2. Egy fecske nem csinál nyarat, de még 25 sem. A tudomány malmai lassan őrölnek...

3. Javaslom elolvasásra a linkelt tanulmány 29. oldaltól kezdődő részét, ami számos vonatkozó, az irodalomjegyzékben megtalálható publikációt ismertet.

4. Javaslom elolvasásra az előző és következő részeket is.

5-6. És, ez lett volna az ellenérv? Mindenesetre vannak kivételek (pl. amiről a topik szól), és természetesen nem csak innen származhat (lásd 25. oldal).

Btw, az is csak fokozatosan derült ki, hogy az amalgámtömések is veszélyt jelentenek. Sokáig próbálták elhallgatni, sőt egy ideig "kitagadással" fenyegették azokat a fogorvosokat, akik fel merték hívni a pácienseik figyelmét, hogy talán jobb lenne nem amalgámmal tömni. Na igen, ez a legolcsóbb az államnak.

#1933: Nem tudok ilyen felmérésről, de ha te igen, linkeld csak.

[ Szerkesztve ]

(#1935) lajafix válasza RedWing (#1892) üzenetére


lajafix
addikt

nekem elég is a becslés :K, a lényeg hogy jó döntést hozzak akár csak becsült adatokból.
letesztelni 40 ezer esetet biztos beletelne minimum 2 hétbe és rahedli pénzbe. Mit érsz a naygon pontos adattal 2 hét után?

Rock'n Roll

(#1936) dabadab válasza enerdzsájzer (#1916) üzenetére


dabadab
titán

"A WHO a madárinfluenzáról: A WHO szerint 2-7,4 millió az áldozatok lehetséges száma. itt végül is mennyi áldozata volt?"

Oké, akkor most rakjuk hozzá azt is, ami kimaradt:
1. Azt, mondta a WHO, hogy akkor lesz ennyi halott, ha kialakul emberről emberre terjedő változata (a H5N1 - a mostani H1N1-gyel szemben - tényleg halálos betegség, az ismeret esetek kétharmadában halálos volt).
2. Nem alakult ki ilyen változat.
3. Ebben esetleg annak is volt egy kis része, hogy a fertőzés legkisebb gyanújára halomra írtották a szárnyasokat (ami nem vmi abszolút magától értetődő dolog, hanem többek között a WHO "hisztériakampányának" az eredménye).

Vagyis tulajdonképpen amiatt reklamálsz, hogy a WHO figyelmeztetett egy durva járvány veszélyére és ezt - a figyelmeztetés eredményeképpen - sikerült is megakadályozni. Tragédia.

DRM is theft

(#1937) enerdzsájzer válasza dabadab (#1936) üzenetére


enerdzsájzer
tag

Hát igen. Ez csak szerencsén múlott hogy nem alakult ki ez a változat. De ezt még akkor nem tudták hogy nem lesz ilyen változat és már arra kalkuláltak hogy lesz. Az is igaz hogy jobb félni mint meg ijedni de így most visszatekintve felesleges volt az embereket ilyenekkel rémisztgetni. Akkor sem volt más a médiában csak influenza.

3. Ebben esetleg annak is volt egy kis része, hogy a fertőzés legkisebb gyanújára halomra írtották a szárnyasokat (ami nem vmi abszolút magától értetődő dolog, hanem többek között a WHO "hisztériakampányának" az eredménye).

Na ez intézkedés!!! Pl. ilyenekre gondoltam amikor intézkedés hiányáról beszéltem. Nem az hogy rendelünk 6 millió oltóanyagot osztkísz. Intézkedések lehetnek még: kötelező oltás, csak az megy ki a házból közösségbe akinek nagyon muszáj, minden iskola-óvoda bezár, mindenhol szigorú fertőtlenítés, kötelező maszk, betegek rögtön karanténban (nem otthon hogy a család minden tagja meglátogassa és vigye tovább a vírust, meg a beteg moziba mászkáljon)

De még a maszkot sem kötelezték.....(mint mondjuk 2005-ben Kínában) így nem hiszek ennek az irtózatosan veszélyes járványban. Akkor sem ha meglincseltek. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1938) enerdzsájzer válasza enerdzsájzer (#1914) üzenetére


enerdzsájzer
tag

Erről valaki?

(#1939) Rive válasza dezz (#1934) üzenetére


Rive
veterán

Figyi, ez már megint olyan, mint a szokásos 'vitáid' bármelyike. Rácuppantál egy forrásra, és lesz@rod az összes többit, a keletkező űrt meg kitöltöd valami saját gyártmányú hablattyal.

Gőzöm sincs, miféle indíttatásból mentél el pl. a thimerosal-timeline mellett, vagy a CDC más anyagai mellett, esetleg miért tekintettél el teljes mértékben az FDA eredeti 1, 2, 3 anyagainak figyelembevételétől - ezek bármi egyszerű keresgélés során mindig az első találatok között szerepelnek. És egy minimálisan alapos ember itt meg sem áll, ez a CDC és FDA releváns/korabeli anyagainak csak törtrésze, és a hivatkozások, amik rendszeresen ott vannak az anyagok alján, még szóvba se kerültek.

Ezen a szinten folytatni ezt (sem) fogom. Vagy utánanézel tisztességgel nem csak a higanyfüggők oldalain, vagy haggyá' békén szépen.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1940) Rive válasza enerdzsájzer (#1938) üzenetére


Rive
veterán

Fasság. Nemcsak, hogy teljes virusos, de élő bacis vírust is minden további nélkül beadnak csecsemőkorúaknak is, ha alkalmas arra az anyag.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1941) hanee válasza Rive (#1940) üzenetére


hanee
senior tag

Ez az egész cikk egy hülyeség, a legtöbb oltóanyag teljes sejtes vírust vagy baktériumot tartalmaz elölve, vagy gyengítve:

Élő (gyengített) vírust vagy baktériumot tartalmaz például: kanyaró, mumpsz, rubeola, bárányhimlő, szájon át adott gyermekbénulás elleni vakcinák

Elölt teljes vírust vagy baktériumot tartalmaznak például: injekcióként adott gyermekbénulás elleni oltás (ezt oltják Magyarországon), influenza B (ez ellen csecsemőkorban oltanak), Hepatitis A, többi influenza oltás...

Ahol csak alkotórészek vannak a vírusban, vagy csak a kórokozók méregtelenített méreganyagai: szamárköhögés, HiB, Hepatitis B, tetanusz, diftéria.

Ezeket az információkat bárki megtalálja a neten.

Látható, hogy a gyermekkori, csecsemőkori oltásoknak a fele teljes sejtes vírust vagy baktériumot tartalmaz. Ha jól tudom a BCG oltás is ide tartozik de erről nem találtam információt.

hanee

(#1942) Rive válasza hanee (#1941) üzenetére


Rive
veterán

A BCG is élő.

Viszont ez a 'kórokozók méregtelenített méreganyagai'... :DD

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#1943) hanee válasza Rive (#1942) üzenetére


hanee
senior tag

Ő izé :)
Siettem :DDD

(#1944) dezz válasza Rive (#1939) üzenetére


dezz
nagyúr

A "szokásos 'vitáim' bármelyikére" tett megjegyzésed ugyan nem felel meg a valóságnak (hibás extrapoláció), az viszont nem gyenge személyiségzavarra utal, hogy úgy próbálsz felsőbbrendűségtudatot csiholni (valaminek a kompenzációjaként, talán túl kicsi a pöcsöd), hogy a megdönthetetlennek vélt igazság oldalára állva, annak hátszelével kitömve a három számmal nagyobb dzsekidet ott, ahol izomnak kellene lennie, játszod az agyadat.

1. Az előzőekben elemzett tanulmány számos más forrás összesítése volt (mellesleg ezt már írtam), melyekben számos ellenérv és más irányú megfigyelés jelenik meg az általad linkelt anyagokkal szemben.
3. Az általad linkelt anyagok folyamatosan az autizmust emlegetik, de az egyéb lehetséges degrendszeri problémákról egy szót sem láttam.
3. Igyekeznek kihangsúlyozni a metil- és etilhigany közötti különbséget, de arról szintén nincs szó, hogy egyes esetekben az etilhigany metilhigannyá alakulhat.
4. A thimerosal másik fő bomlásterméke egy szalicilát, márpedig a szalicilátok és egyes vírusok (pl. influenza) találkozásából ugyancsak veszélyes, idegrendszeri károsodást okozó ágens jöhet létre (Reye-szindróma).
5. Ha minden olyan egyértelmű, miért folytatja jelenleg is az erre irányuló kutatásokat maga a CDC is, más intézetek mellett?

(#1945) finest válasza hanee (#1941) üzenetére


finest
őstag

"Élő (gyengített) vírust vagy baktériumot tartalmaz például: kanyaró, mumpsz, rubeola, bárányhimlő, szájon át adott gyermekbénulás elleni vakcinák"
A H1N1 oltás kapcsán rendezett hiszti pont ezek miatt nevetséges, a fentiek mind sokkal veszélyesebb oltások, amiket szó nélkül beadunk már baba korban...

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1946) dezz válasza dezz (#1944) üzenetére


dezz
nagyúr

A második pontot visszavonom...Thimerosal Toxicity

(#1947) hanee válasza finest (#1945) üzenetére


hanee
senior tag

Igen, olyannyira veszélyesebbek, hogy hallani olyat is, hogy pl. a mumpsz elleni oltástól valaki mumpszos lett. Van egy barátom, aki konkrétan így járt. Szerencsére gyerekkorában, így nem okozott maradandó bajt. Azt nem tudom ez mitől lehet, lehet, hogy egyéni érzékenység kérdése?

Egyébként a mumpsz és bárányhimlő sem kötelezők, én nem adattam be egyiket sem a gyereknek, a bárányhimlőn át is esett 2,5 évesen... Szerencsére nem volt nagyon vészes, 11 kiütéssel megúsztuk, ott is inkább a láz volt előtte rossz. Mumpszos még nem volt, de szerintem én sem és a párom sem.

Egyébként megint láza van és köhög is, bár most nem magas neki, inkább egy magasabb hőemelkedés :U

hanee

(#1948) dezz válasza hanee (#1947) üzenetére


dezz
nagyúr

Úgy tűnik, vannak annál komolyabb veszélyek és hátulütők is, mint hogy valaki megkapja magát a(z önmagában nem különösebben veszélyes gyermek-)betegséget: [link] Ismerjük a szöveget "a kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét". Hát, nekünk semmi ilyesmiről nem beszélt az orvos... Persze, miért is tette volna, ha egyszer kötelező: úgysincs választani lehetősége a szülőnek... De miért is kötelező az MMR oltás? Mert az illető gyermekbetegségeknek lehetnek egyes szövődményei (mintha magának az oltásnak nem lennének akár jelentősebb hátulütői) és mert a szülő ilyenkor kénytelen otthon lenni a kicsivel, ami ugyebár kiesés a gazdaságnak és a TB-nek. A gyógyszergyártók is elesnek a pénzüktől.

(#1949) finest válasza dezz (#1948) üzenetére


finest
őstag

Inkább szívsz a szövődményekkel? Mumpsz: heregyulladás- magtalanság. Kanyaró: agyhártyagyulladás, agyvelőgyulladás, szívizomgyulladás; vagy a kanyaró elmúltával: bakteriális vérmérgezés, mert teljesen legyengíti a beteget. Rubeóla: a magzat fejlődési rendellenességei, főleg a korai szakban (első 3 hónapban), igazad van, mutasd meg nekik!
Az oltás nem nagy pénz ezeknek a kezeléséhez képest, a pharmalobbinak nem az érné meg, ha nem adnák be? Ugyan mik az oltás jelentős hátulütői egyáltalán? Vagy ezekhez képest? ... Semmi. Kockázata az van, allergia, bőrgyulladás, elvétve agyhártya- vagy agyvelő gyulladás. Minden vakcinálásnál ugyanaz.. Eddig nálunk csak a Jehovisták voltak kellően agyamentek tiltakozni ezek ellen...

[ Szerkesztve ]

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#1950) dezz válasza finest (#1949) üzenetére


dezz
nagyúr

Tényleg ilyen nehéz ráklikkelni arra a linkre? A többit majd akkor, ha elolvastad...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.