- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Egy korszak vége
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
tyielow
aktív tag
válasz peternac #13273 üzenetére
Macerás beszerezni. Praktikerben láttam azt a ceresitet, arra nem kaptam választ. Most a pattexből vettem egy rugalmas tömítőt. Elvileg hozniuk kell, hiszen rugalmasak, tömítenek, UV- és időjárásállók, tartják a térfogatukat, stb.... még idén újraszerelem a fővezetékis dobozt az óra alatt, ott fogok tömíteni, meglátjuk mit bír a pattex.
YouTube: toty1ka
-
cOxeR
Ármester
válasz peternac #9981 üzenetére
Mivel hónapok/évek óta küzdök velük, mert soha semmit nem tartanak be, ezt így bemásolom Neked, a 3 napja kapott levelem egy részlete - telibe lesz@rják mikor mire adnak választ, meg igazából azt is, hogy mit, nincs felelősségük semmiért, illetve ha a fogyasztóvédelem elmarasztalja őket akkor sem fogadják el a döntést, csak ha peres eljárást kezdeményezel. Én 1 hónapot buktam a napelem termelésemből és össze vissza válaszolnak/van amire 2-3 különböző választ is küldenek. Azt se tudják merre van arccal előre…
“Az egyetemes szolgáltatás változására vonatkozó 217/2022. (VI.17.) kormányrendelet alapján újabb kötbér moratórium lépett érvénybe a 2022.06.18-2023.12.31. időszakra vonatkozóan. Az egyetemes szolgáltatás változása miatti, a szolgáltatóra háruló többletmunkák miatt a törvény mentességet biztosít a garantált szolgáltatások megsértése miatti kötbérfizetés alól.” -
PROTRON
addikt
válasz peternac #9981 üzenetére
Az 5000 kötbért akkor küldik, ha emailben emlékezteted őket arra hogy héló nem válaszoltatok időben.
Bp melyik kerülete? Csak hogy képben legyek hol csúsznak meg ennyire az igénykezelések.#9982 llacee
Azt írod előző hszedben hogy "szerkény fél éves" mert szabványosítani kellett.Pest megye?
Ki csinálta a szabványosítást? Mert akkor arról ki kellett állítania egy kvitelezői nyilatkozat és csatlakozó műszaki dokumentáció papírt. Ezt kérik most. Amit akkor kiállított a reg szerelő.
2021 október óta érvényes, új típusú mérőhely dobozba lett telepítve a mérőóra?Mert ugye reg szerelő bontotta a plombát igaz?
Mert ha csak úgy levágta a mezei villanyászod anélkül hogy telefonon reg szerelő bejelentette volna, akkor az súlyos ügy.Ha megvan a korábbi nyilatkozat, hívd fel az illetőt hogy adminisztratív okokból kellene egy olyan példány, ami az MGT utáni dátumra szól. Van aki jó fej és kiállítja ingyen, van aki azt mondja hogy kiszáll a helyszínre lecsekkolja nehogy megszívassák és elkér érte mondjuk 25k hufot.
Minden MGT után kérik, hogy egy reg szerelő ellenőrizze le az aktuális helyzetet.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
PROTRON
addikt
válasz peternac #7948 üzenetére
Pesten minden ami nem társasházi max 1x32+1x16 "H" tarifa igény, azok automatikusan elbírálási folyamatra kerülnek. Ha csak 1x32A, akkor azt külterületi családi házhoz igyekeznek megadni, de ami e-feletti, ott annyira le van terhelve a szolgáltató hogy Sziszüphosz feje kettéhasad.
Azt gondold el hogy amikor elkezdi a 2 perces kalkulációt, mire a végére ér már teljesen más mennyiségű áram terhelési adatokkal kéne dolgoznia, mert olyan mértékben érkeznek be igénybejelentések.
Neki viszont felelősen kell lenyilatkoznia, hogy nem fog beesni a feszültség értéke a megadott tűrésmezőn kívülre, tehát hogy a hálózat terhelhetősége elbírja.Sajnos ügyfélszolgálatra tényleg nincs értelme bemenni külterületi családi házas igények esetén ha már megkaptad a "befogadásról" az értesítést, annál többet ők se tudnak tenni.
De azért esetleg van értelme, hogy ha 2 hétig mindennap odajárogatsz mindenféle ügyekben meghatalmazottként, akkor talán összetudsz valakivel haverkodni, hátha egy kis belsős segítséget tudsz szerezni.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz peternac #6910 üzenetére
Ezerhála, a honlap persze egyértelmű hogy melyik sorba melyik nevű adatot kéri, de így elsőre megijedtem, mert én is a démász terület szerint értelmezném elsőre, aztán látom hogy okt. 24.-én felszerelt mérőórám eddig csak T2 éréket jelez ki.
937 kWh van benne azóta, 23+ fölött igyekszem tartani a kényelmet a 23nm szobában, így a keményebb -10 fokos időkben naponta kb 180-250 hufot spórolok a konvektorhoz képest.
Az előző hasonló időszakkal összevetve a mostani "H" tarifát még mindig napi 100 huf a különbség.Nekem azért érte meg mert anyagárban volt a szabványosítás mivel főnök intézte, valéamint így már ugye nem a nappali mennyiségbe kalkulálódik a klíma fogyasztása, tehát nem futok ki az éves kedvezményes 2521-ből.
De elhiszem hogy szabad piacon nem mindenkinek éri meg a szabványosítás során az extra költséget.
Csak sokan elkövetik azt a badarságot, hogy az egyébként nem jó állapotú 1x16A-ről történő teljes munkálat költségét vetik össze azzal mintha semmit sem csinálnának a mérőórával, tehát mint ha csak azért kéne szabványosítani, mert "H" tarifa lesz.
Pedig szabványosítani minden régit érdemes, nem véletlenül változott a szeparált hálózatra az általánosan ajánlott érintésvédelmi rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Audience
aktív tag
Wooow! Na ez a pontos válasz! Köszönöm! Az órán sajnos nincs semmilyen jelölés.
@313313
Igen, arra már rájöttem, hogy nagy a kavarás, ahány szolgáltató, hálózati elosztó és terület annyiféleképpen konfigurált rendszer....ez úton is gratulálok a szabályozó hatóságnak![ Szerkesztve ]
-
313313
addikt
Démász területen meg fordítva van
181 mér okt 15-től április 14-ig
182 mér április 15-tól okt 14-ig...
Viszont SAP-ba meg fordítva megy... Szokott is rendes kavar lenni belőle...HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
313313
addikt
válasz peternac #6883 üzenetére
Jó helyre kell dugni a vezetéket és meg kell gúznibrendesen a csavart. Ez inkább melegedéd minzsem a víz.
HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
tothjozsi96
addikt
válasz peternac #6885 üzenetére
Meg úgy kösd be a vezetéket, hogy a kezedben legyen a kismegszakító. Gondolom ez a kismegszakító is olyan hogy fogad sorolósínt. Én csak Schrack-ot szoktam rakni, de ott a vezetéket simán rossz "lyukba" tudod dugni. Én mindig nagyon figyelek hogy nehogy félre menjen. Azt jó lenne szemmel látni hogy a helyén van, és csak utána rányomni a kalapsínre.
Azért az is fontos hogy az az érvéghüvely le is legyen préselve, mert sokan csak ráhúzzák és majd a csavar benyomja, aztán kész.
Egyébként ez földkábel, vagy ez micsoda?
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
válasz peternac #6883 üzenetére
Miért nincs érvéghüvely? Ne csodálkozz hogy kimelegszik.
Milyen pára csapódik ki? A csöveket le kell tömíteni, hogy ne tudjon járni a levegő, kintről-be, illetve fordítva sem. Igen, de olyan szilikont vegyél ami nem ecetsavas. Legalábbis én erre ügyelnék, hogy ne ecetsavas legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest