- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minimalista pénztárca - Focx C2 Advanced
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pilács
senior tag
Sziasztok!
SB-600-as vakut használok, de sosem kapcsolom ki ha a vázon használom, ami elég gyakori... A standby üzemmód nem fárassza a feltöltött kondikat? Mert ma vettem észre először, hogy amíg fel nem tölt, addig nem megy készenléti helyzetbe, hiába kapcsolom le a vázat. Sőt szoktam csak lekapni a vázról ha elutazunk valahová, és akkor is standby-ban hagyom ha elcsomagolom napokig Kb másfél éve így használom és minden rendben működik... akkor csak ki van erre képezve nem?Üdv!
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Pilács
senior tag
válasz kricsi81 #1622 üzenetére
Ilyen összejöveteleken nehéz lenne levenni a vázról a vakut, manuális módban meg fixre állítva a fényerejét, közben szinte mindig más valakit fotózol, meg hogy ne maradj le bozonyos dolgokról. 2x lefotózni ugyan azt, hogy belődd a vaku fényerejét az szinte lehetetlen, igaz auto módban sem az igazi. De biztosan van megoldás, esetleg középsúlyozott mérést kellett volna használnom? Főleg azt nem értem, hogy a vázon beállított vaku korrrekció max +1, az SB-600-on +3. A gépvázon csak a beépített vakut szabályhatom? Minden kép exif infojában a vázon állított szerepel...
-
Pilács
senior tag
Segítséget szeretnék kérni:
Pár hete vettem egy SB-600 at, D60-on használom, most épp 18-105-ös obival. Szilveszterkor fotózgattam a társaságot, és a legtöbb kép ami 50mm felett készült sötét lett. Plafonra vakuztam autó módban, +3 eltolás a vakun, +1 vaku eltolás a vázon (érdekesnek tartom, hogy ezt így lehet?), és +1 exp korrekció szintén a vázon. Matrix fénymérést használtam mindig, lehet, hogy valamiről visszacsillant (nyaklánc stb) ? Most gyors bele lapoztam, azért van ami 18-mm en is sötét, az NX-ben +2 korrekcióval hozható helyre ( persze a minőség erősen leromlik ). ISO200 is fix volt, de közel volt a plafon, tehát elég kellett legyen az ISO is, mert képek 1/3-nal jó volt. A vakun és a vázon is hiába állítgattam bármilyen korrekciót, nem segített látványosan. Direktben is villanttottam párat, mondanom sem kell, hogy ezzel a beállítással szétégtek a képek, mindent alapra állítva rendben voltak a képek. Valamit nagyon rosszul csinálok, mit nem állítok jól be? Mire nem figyelek?Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
Pilács
senior tag
Na igen, csak most kezdem ezt a vaku témát, és írtátok, hogy a TTL csak drága rádiós kioldóval megy, és egyenlőre ez kicsit elgondolkodtat, persze lehet pár héten belül azt mondom, hogy nem számít a TTL, mert igen, mint ahogyan azt írtad manuálisan sem több idő belőni, mint a vakukorrekciót bepróbálni... csak ugye még az elmélet van meg (talán), próbálgatom a vázon, kicsit odébb lesz mire leveszem róla, mert a legtöbb családi eseményen úgyis így fogom használni, csak nem rohangálhatok egy ernyővel
mcgoat: Ezt örömmel hallom, hogy nem különboznek, vagy nem jelentősen.
-
Pilács
senior tag
Ez mennyire lehet gáz? Szeretnék venni egy ilyet, de nagyon sok féle van, melyik lenne az,a mi igazán használható is?
Asszem nem kell egyenlőre rádiós kioldó, hanem egy olcsóbb szinkronkábelt fogok beszerezni vhonnan... ami jó messzire elér hehe
[ Szerkesztve ]
-
Pilács
senior tag
Köszi, ezekről olvastam és ezeket próbálgattam, de pl az én gépem alap 1/60-ra állítja a záridőt, akár mit csinálok így manuálsi módban próbáltam, de ISO 100-ról is el kellett mozdulnom, meg +3 korrekció, hogy elegendő legyen a fény... szal nem tudom mit kalkulált ki a gép helyes fényerőre... de hát próbálgatom, és majd remélhetőleg rájövök (max 3 méterre fotóztam fehét plafon mellett)
-
Pilács
senior tag
Meg van az SB-600-am e-digital hivatalos Magyar garival adta... Kipróbáltam a plafonról vagy falról való vakítást, de hajaj siralmas eredményekkel Jóval kevesebb fény verődik vissza mint azt én gondoltam, eléggé korrigálni kell rajta a direkt vakuzáshoz képest, asszem lesz mint kitanulni még 1 kihívás hehe... Ami nagyon tetszik így elsőre, hogy a vakuba beépített segedfénnyel sokkal hatékonyabban talál fókuszpontot a gép, mint a saját fehér fényével (d60)
-
Pilács
senior tag
Lehet csak rossz emberhez került a gépem, de 3x ment vissza hozzájuk egymás után, harmadjára ezért, mert úgy jött vissza, hogy egy hatalmas ujjlenyomat volt az érzékelőn... szal nem annyira figyeltek oda, hogy ne fogalmazzak dúrván de igazából mind1 is, már elmúlt a haragom hehe
-
Pilács
senior tag
-
Pilács
senior tag
A kissfoto tuti gyári garit ad, csak 9e ft-al drágább mint bárki más (sb-600) anno ott vettem a 18-105vr-t mert ugyan annyiba adták mint máshol. Szerintem az edigital vagy a 220volt vagy a photohall is gyári garit ad, itt pl 69 körül van az ára a vakunak. - áfa, olyan 55ben állna meg. Jól rémlik, hogy ez a vaku volt 50e ft körül is "az nagy válság" előtt?
-
Pilács
senior tag
Na igen én is pont most olvastam külföldi fórumon a Metz vakukról, több rosszat, mint jót sajna. Azt hiszem maradok az sb-600-nál, mivel ki tudja mikor jön az utód, karácsonyra meg szilveszterre meg jól jönne egy vaku. Talán annyit várok még, hogy lesz e akcióban valahol. Végre Kecskemétre is idejött az edigital, meg a 220volt is, igaz nem láttam, hogy lenne nyitási akció Az viszont jó, hogy forgatható az sb-600 feje is, kicsit meg is lepődtem, hogy nem láttam sehol sem erről képet.
-
Pilács
senior tag
Az sb -600 feje forgatható is? Mindenhol csak olyan képet látok, ahol csak dönthető. Erre mennyi a Nikon által adott garancia? Mert pl a pixmania 2 évvel adja, csak kérdés milyen az a garancia? A Nissin és Metz vakuk mennyivel tudhatnak kevesebbet a Nikon vázon, mint a Nikon vakuk? Pl sb-600 vs Nissin Di622 vs Metz mecablitz 48 AF-1? Huh eléggé tanácstalanul állok, most hogy utána néztem a dolgoknak
-
Pilács
senior tag
válasz kricsi81 #1536 üzenetére
Jaja, ott a legolcsóbb, nettó 55000 ft, és akkor már inkább újat veszek, mint 50-ben használtat. (az áfa vissza jön). Akkor amennyi még van a boltoknak, akkor annyi a készlet ezek szerint, nem tudom itt ebben a kategóriában nem lesz helyette más?
-
Pilács
senior tag
Hali!
Nem láttatok SB-600-as vakut jó ákcijósan? Boltból szeretném venni, újat.
-
Pilács
senior tag
Hali!
SB-600-at szeretnék venni, még nem volt külső vakum. Jól értem a zoom átfogás lényegét, hogy pl 24-85mm-es átfogásnál én 18 mm-es obival a kép széleinél nem kapom meg a kellő megvillantást (direkt módon)? Esetleg ilyenkor nem is működtethető a vaku? Vagy ha 200 mm-es obit teszek fel, akkor nem lesz olyan koncentrált a fény? D60-ra szeretném feltenni. Mechnikilag a vakuban elmozdul valami? A gép saját vakuja sosem villant még nekem kétszer, hogy fényt mérjen, vagy annyira gyors, hogy nem vehető észre? Elvileg az SB-600 2x is elvillan, hogy legyen pontos fénymérés?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest