- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Nem 100% makettezés, de majdnem.
RC scale autót szeretnék építeni, lefesteni rozsdásra. Mivel teljesen új vagyok a témában így minden segítség jól jön a következőkben:
- Festés folyamata,
- Eszközök használata,
- Előkészületek,
- Ajánlott shopok, márkák a festéshez,
- A rozsdaminta festésének folyamata.Előre is köszönöm!
-
Hello!
Off leszek, bocs érte.Ajánlásotokat kérném makettezésben-modellezésben használt olyan matt festékre, amely relatíve kopásálló.
Fekete színben matt felületűre szeretnék lefesteni - lefestetni egy néhány centis műanyag alkatrészt (egy régi mobil hátoldalán lévő keretről van szó), amely sajnos fényesre kopott, és már sehol sem kapható belőle új.
Arra gondoltam, hogy lecsiszolva - újrafestve is megfelelne, hisz szerkezetileg ép. -
törölt tag
Van egy egészen jó kis matricakészletem. De száradjon le a kezem ha erre rárakom. Ezt már az építés elején eldöntöttem. Maga a makett sem érdemli meg. Félelmetes, hogy a 21. században még ki mer adni a kezéből bárki is ilyet.
Szétnézek a maradék matricák között, hátha van valamelyiken ekkora High Visibility felségjel. A stencilekkel nem hinném, hogy baj lenne majd. A függőlegesre a századjelvény viszont érdekes lesz.
-
törölt tag
válasz
pikszel #1207 üzenetére
Academy. De valami botrányosan tré. A matrica most feltette az i-re a pontot. Anno szidtam a Monogram matricáját, hogy vastag. De azt mégis fel lehetett rakni értelmesen arra a pozitív panelvonalas makettre. A végén erre szégyen szemre az öntapadós matricákat fogom felrakni. Vagy kihajítom jelen állapotban az egészet az ablakon, esetleg felgyújtom. Méltatlan egy ilyen klasszikus repülőgéphez. Az Academy teljes gárdája el kellene, hogy menjen St. Louis-ba bocsánatot kérni a tervezőktől és gyártóktól (az utolsó takarítóig), és tíz évi fizetésüket a vietnami veterán pilóták számára felajánlani.
Szóval nem, nincs rendben minden. Veszek a végén egy Revell-t, ami a Monogram újracsomagolása. De a Revell legalább tud rendes matricát mellékelni a készleteihez.
Nem tud valaki egy beszerzési forrást a Hasegawa 72-es F-4J/S-re?
-
törölt tag
Mondjuk még lehetőségnek ott van az Extra Thin...
-
törölt tag
válasz
#65675776 #1172 üzenetére
És ha már nem Cartograph matrica: ami van mellé, az okádék. Az a tipikus paraszt pödrődős retek. Kötőanyaga gyakorlatilag nincs, vastag, merev. 2-3x átkeni az ember Micro Sol-lal, és még mindig nem akar a felülethez idomulni. Ráadásul félre van nyomva rajta a fehér, és sok esetben a hordozófilm nem fedi a teljes matricát. Katasztrófa.
-
törölt tag
Ha visszakeresed a hsz-aim, akkor láthatod, hogy korábban teljesen használhatatlannak tartottam a Revell akrilokat. Bár akkor még minden akrilt a tipikus sima alkoholos akril hígítóval próbáltam ki (IPA, víz, glicerin 1:2 arányban, glicerin csak pár csepp). Azzal tényleg használhatatlan. Tolod bele a hígítót, nem történik semmi. Aztán egy plusz csepp, és szétfolyik az egész. Viszont nemrégiben végigpróbálgattam a nálam levő festékek kb mindegyikét észteres hígítóval (észter, IPA 1:5 arányban). Sok minden megváltozott. A Revell matt fehér pl hitelenjében az egyik legszebben fújható festék lett. Gyönyörű sima, tömör feluletet ad így. Nem folyik szét, nem pókhálósodik, nem szárad rá a tűre. Hígítási arányt nem tudok mondani. Konkrétan az eredeti hígítója már nagyrészt kipárolgott belőle, szóval a méznél is sűrűbb, ami a tégelyben van. Addig hígítom, amíg jónak nem találom az állagát. Fújni 2 bar környékén fújtam. Egyébként makett mellé csomagolt példány. Nem tudom a tégelyén kívül különbözik-e bármiben is az egyedileg csomagolttól.
Egyébként a fent írt észteres keverék elég jó dolog. Bedöglöttnek hitt 2x éves Model Mastereket tudtam vele újjáéleszteni. Az enamelek egyébként kb mindengyike hígítható vele. Némileg eltér így a viselkedésük a lakkbenzines hígítástól (a gyári enamel hígítók szinte kivétel nélkül különféle szinten finomított lakkbenzinek. Pár meg tisztított terpentin, amelyekből az összes gyantamaradványt eltávolították.) A Gunze észteres hígítója pont ugyanez az észter + IPA keverék. A levelling thinnerben van valami adalék, de nem tudom mi. Ahogy arra sem tudtam még rájönni, hogy mit lehet retarderként használni hozzá. Glicerint és glikolt nem viseli el az észter. Alkoholos hígítókban ezeket használják retardernek és flow improvernek.
-
solena
tag
válasz
#65675776 #1202 üzenetére
Igen, Real Colorra gondoltam, bocs,kiment a fejemből,hogy hozzátegyemXD
Na, ezt viszont megjegyzem, hogy a revellt észteressel kipróbálni (én revellt csak a faékszereimhez, meg pacsmagolni használok, vhogy fújva elég gyatra). Hány bar nyomáson fújtad? Milyen hígítási aránnyal? Adtál neki retardert?
Néha szoktunk próbálkozni művészellátós cuccokkal, most találtuk meg az oldószeres, kétfázisú változatát a pentartnak, baromijó, észteres oldószerrel hígítható, és nem bántja az alatta lévő festéket (3 bar-on van fújva). Állítólag nem sárgul, de ezt majd az idő eldönti
-
törölt tag
AK-ból max Real Colort érdemes venni. A latexes festékeik a mosladék kategóriát erősítik szerintem.
A Revell matt fehére viszont meglepően jó. Feltéve ha észteres hígítóval használja az ember. Alkoholossal használhatatlan. Jól fed, és igencsak kellemes felülete van.
Érdekes egyébként, hogy hosszú éveken keresztül mindenki a "valódi akrilokat" propagálta, főleg az AK. Ma meg már egyre másra jön ki mindenki a hibrid (vizes és észteresként is használható) illetve a színtiszta észteresekkel. Persze érdekes pl az AK Real Color. Az első szériák hibridek, viszont éveleje óta tisztán észteresek lettek, alkohollal már nem lehet őket hígítani.
MRP-t szeretném kipróbálni, de kb beszerezhetetlen. De úgy általánosságban ha kipróbálok egy számomra újfajta festéket, akkor mindig a fehérekkel kezdem. Az mutatja meg igazán mit érnek. Esetleg a sárga.
De egyébként nem késő, mert az Academy F-4 szériája finoman fogalmazva is felejthető kategória. Nem is javítom ki egyetlen hibáját sem. Vannak helyek, ahol fél millimétereket kellene lecsiszolni, hogy szintbe kerüljenek a dolgok. Kb minden helyen, ahol eltérő színű műanyagok találkoznak. Be kell szerezni a Hasegawa kitet valahonnan.
pikszel: Nekem szekrényben vannak a makettjeim. Mondjuk ha 2-3 napig világítanám őket halogén lámpával, az megmutatná, hogy sárgulnak-e.
-
pikszel
addikt
válasz
#65675776 #1197 üzenetére
Tudja a fene, nekem volt egy ilyen makettem, amit 1992 környékén festettem le, és a matricázás előtt lakkoztam is, de azt már nem tudnám megmondani milyen lakkal. Az viszont biztos, hogy borzalmasan besárgult a fehér része a gépnek, de könnyen lehet, hogy maga a fehér szín sárgult, pedig kapott pár csepp feketét (állítólag ez megakadályozza a fehér festék sárgulását). Az viszont tény, hogy nem volt elzárva a napfény elől. Most inkább biztosra megyek, és pl. az asztrodroidok, az ominózus lakkal lesznek lefújva.
-
Alg
veterán
Tudja valaki hogy ilyesmit honnan lehetne beszerezni vagy hogy lehetne hasonlót csinálni? (a sós technikát váltanám ki vele) - innen 4.80EUR lenne a szállítás...
-
Alg
veterán
dupla
-
törölt tag
válasz
pikszel #1196 üzenetére
Végül átfújtam Revell matt fehér akrillal, így fogjuk rá. Nem sok hangulatom van leszedni a teljes festéket egy F-4J-ről, pláne, hogy maga a készlet sem éppen egy jó valami.
Nem értem a fényes fehérek miért ilyen opálosak. Kb semmit sem érnek.
Nem sárgul: nálam speciel a 22-25 évem Model Master Gloss Coat-tal lekent makettek sem sárgultak egy dekát sem.bpedig az eleve borostyánsárga töményen. De nálam soha sem sárgított be semmit sem. Szerintem ez a probléma erősen túl van lihegve.
-
pikszel
addikt
válasz
#65675776 #1194 üzenetére
A fényes fehérek valóban problémásak. Áthidaló megoldásként nem működne matt fehér (a Tamiya fehér alapozóját áldják, de szerintem a Mr. Hobby fehér alapozója is príma) fényes lakkal? Ehhez talán a legjobb a Mr. Color GX Super Clear Ⅲ UV Cut, mivel nem hajlamos a sárgulásra. Ráadásul ezzel a megoldással vékonyabb lesz a festékréteg, ami a részletek szempontjából sem utolsó dolog.
-
Gergello
addikt
Sziasztok !
Gundam gunpla makettekkel találkoztatok már valamelyik hazai bolt kínálatában ? Egyedül a geekcorner kínálatában találtam egy szűk választékot.
Köszi.
-
törölt tag
Ki hogy tapasztalta, melyik gyártó fehér festéke fed a legjobban? (Tamiya X-2 és Gunze H316 elég tré ebből a szempontból.) MRP-t tényleg nem lehet kapni sehol ebben az országban?
-
törölt tag
válasz
Predator2 #1192 üzenetére
Mivel hely szűkében nem építek 48-ban, így nem adnék érte egy fillért sem. (Van egy darab 48-as Esci F-4J Black Bunny-m, de azt meg cseréltem egy megépített 72-es HobbyCraft A-10A-ért.)
A jó ár, és a megéri-e mindig szubjektív kérdés. Az Eduard készletei a Revell keretekre épülnek. Ergo amelyiket olcsóbban meg tudod venni éppen. De az Eduard MiG-21SMT ProfiPack 9,5k, ergo nem éri meg a Revellt megvenni 9-ért. Legalábbis szerintem.
Nem tudom szempont-e, de az SMT nem exportálták a ruszkik, szóval ha magyart akarsz építeni, akkor eleve nem játszik.
-
Predator2
addikt
Helló
Szerintetek mi az az ár amiért ezt a makettet megéri elvinni, ha egyáltalán megéri és nem egy ipari hulladék.
Magyarul mennyit adnátok ezért a makettért?Üdv
-
pikszel
addikt
válasz
Predator2 #1186 üzenetére
Ezt nem ismerem, de én egy Proxxon Micromot 50/e-t használok makettezéshez is. Nem isteníteném, de hibátlan, precíz eszköz.
-
Predator2
addikt
-
Predator2
addikt
Helló
A makettezés egy drága hobbi tisztában vagyok vele, de amikor akciókra vadásztok, akkor hol szoktatok nézelődni/keresgélni? (Kompresszor is kellene.)
Üdv
-
Remus389
veterán
válasz
Lac-coo #1178 üzenetére
Nem tudom, nekem élethűnek tűnik. Vedd azt is figyelembe, hogy más-más országokban vannak ilyen különbségek. Akár még az is lehet hogy a SZU-ban vastag deszkákat használtak, vagy arrafelé, azon a részen.
A famegmunkálás országonként eltér, pláne régen.
Kezdenek egyre jobban tetszeni ezek a szovjet teherautók, a KrAZ, a MAZ. De talán felülmúlja őket a Topol-M, régi kedvencem
Lehet csinálok majd egy olyat persze terepszínűt vörös csillaggal, az lenne a tuti hogy épp repül ki belőle a rakéta, dróttal rögzíteném, füstimitációt csinálok, amiben elbújik a drót és megvilágítanám leddel.
Elég baró lenne.
Utána meg egy diorámát alá. Hóval, fenyőkkel.
Méltól válasz lenne a Csernobilos diorámára.
-
Remus389
veterán
válasz
Lac-coo #1175 üzenetére
Length 8,960 mm (352.8 in)
Width 2,885 mm (113.6 in)
Height
2,880 mm (113.4 in) (by cab)
3,100 mm (122.0 in) (by turning the spotlight)Mindenki eldöntheti szemre milyen magas lehet az a kapu, én azt mondanám 1,8-2 méter. Egyébként sincs a deszkakerítésnek meghatározott magassága, miért ne lehetne 2 méter? Ez a Szovjetunió.
A Maz ráadásul leeresztett gumikkal van és egy kicsit lejjebb is van. Szóval mindegy, erőtlen kifogás.
Az a traktor viszont királyság! Saját munka?
-
Lac-coo
őstag
Heller Fergusson 1/24 ....
-
Remus389
veterán
Tuti: [link]
-
törölt tag
Jó ez a video. Elhallgat minden hibát. Meg mikor írja, hogy "Perfect fit!", aztán nekiáll tömíteni.... 12:58-nál egyébként elég látványosan mutatja a rosszul illeszkedő hővédő lemezt. 9:53-nál már próbálta a helyére rakni, aztán elhajította. De az ECM-ek lyukairól sem tesz említést. Miközben a festés előtti lemosásnál egyértelműen látszik, hogy eltömítette őket.
El lehet vele bambáskodni, de szerintem max középszerű makett. Ráadásul a Showtime 100-hoz nem is Cartograph matrica van.
-
Alg
veterán
válasz
#65675776 #1170 üzenetére
Fasza, pedig én is kinéztem azt az Academy kitet...
Amúgy nem értem minek erőltetni ezt a többszínű cuccot, ha valaki nem festi akkor tök mindegy hogy egybe szürke vagy ilyen 3színű, ígyis-úgyis csúnya.Legutóbb a Revell "red baron"-tól akadtam ki, az full piros műanyagból van, na azon lásd meg alapozás nélkül a hibákat-egyenetlenségeket - mondjuk aztán nem csak emiatt hagytam ott
-
törölt tag
Sajnos nekem is van egy MCP. Nem is tudom mikor láttam utoljára ennyi beszívódást egy maketten. Az összes pattintófülnél van egy, majdnem az egész felületet tömíteni kellene többé-kevésbé. A három féle műanyag háromféle keménységű (a szürke még csak-csak, de a fehér és a fekete rohadtul lágy), ráadásul a hűlés során háromféleképpen zsugorodott. Szóval az illeszkedéssel is vannak bajok (a hajtóművek feletti hőálló borítást alig lehet a helyére feszegetni, és félre van csúszva: amennyivel bentebb van az egyik oldalon, annyival kintebb a másikon). Az öntőcsapok elég bizarr helyeken tudnak lenni. Az alkatrészek is ötletszerűen vannak szétszórva a kereteken. A beömlőcsatornák négy alkatrésze négy kereten van, a belső pilonok öt alkatrésze hármon. Az se rossz, hogy az N/S ECM burkolatainak a nyílása gyárilag ki van képezve, csak éppen az a J-n nem kell. Nem baj, ragaszd le egy öntapadós matricával! Festési utasítások nincsenek az összerakási rajzokon, csináld ahogy akarod. Engem nem igazán érdekel, tudom mi milyen kell legyen. De ez egy elméletileg kezdőknek szánt készlet (skill level sincs feltüntetve rajta, legalábbis én nem találok ilyet a dobozon. A videoban Level 3-nak írják). Szerencsére nekem csak 8k-ba került, de nem ér többet 4-5k-nál. Az F-8E Crusader-ük 7k-ért oda-vissza megeszi a Phantomot. (Skill 4) De ez a készlet még az ősöreg Monogram-tól is elmarad szinte mindenben. A Monogram egyetlen hártánya a pozitív panelvonalazás. Azt leszámítva az öntés fantasztikus. Itt-ott látszik a kora, de azok könnyen javíthatóak (pl a fegyverzet). Fele annyiba kerül, mint az Academy, igaz ma már a Revell gyártja (természetesen a szerszámot utoljára a Monogram újította fel, leginkább emiatt van annyi hiba az öntvényen.) Nekem egy eredeti 1985-ös példányom van, azon egy deka sorja sem volt, és az alkatrészek is sokkal élesebbek, mint a Revell gyártmányon. Ja, és természetesen mi más lenne a matrica, mint Jolly Rogers. Mert nem lehet semmi különlegeset.
-
Predator2
addikt
-
törölt tag
válasz
Stormrider #1165 üzenetére
Az Ultra teljes egészében sima nikelezett kivitel. Szóval kevesebbet bír a bevonat, mint egy kínai pisztolyon. Az illeszkedést ez nem befolyásolja, lekopott bevonattal is stabilan ül a helyén.
Alg: Ez legyen a legnagyobb baja egy pisztolynak. De azért elég nevetséges fillérbaszás. Nem kerülne érdemben többe, ha minden pisztolyukat rendesen krómoznák. De akkor a CR2 sorozatot nem tudnák "prémium"ként eladni. Szánalmas felárat kérnek a normális bevonatért. Mondjuk nem meglepő, német cég. A 2x éves kínai Holding AB125-ömön meg a mai napig intakt a bevonat, pedig azon aztán minden lett fújva. Humbrol is (nem is kevés), ami eléggé közismerten az egyik legjobb pisztolykoptató.
Más: Ismer valaki jó minőségű, és beszerezhető 1/72-es F-4B/N vagy J/S makettet?
-
Alg
veterán
-
törölt tag
Iwata neo nem létezik. Olyan van, hogy neo for Iwata. Egyébként egy generikus kínai pisztoly, minimálisan jobb megmunkálással. A legjobb az egészben, hogy a kínai pisztolyok többsége Iwata másolat, szóval bezárult a kör.
A H und S pisztolyok esetén meg olyan jó a felületi bevonat, hogy fél év alatt lekopik. Mivel a H&S ezen sóherkodik, csak úgy-ahogy nikkelezi a pisztolyait. Csak a CR sorozatú pisztolyok kapnak tripla bevonatot, aminek a vége króm. És ez egy sima verzióhoz képest +10k. A kínai pisztolyokon meg alapból ilyen tripla bevonat van. Még a 2-3k-s példányokon is.
-
sheep
addikt
Köszi a tippeket.
Én 1:32, 1:35 körüli maketteket nézegetek most, régebben 1:72 volt, meg 1: 48, de már kicsinek találom őket, jobban izgat hogy mit lehet kihozni a fülkéből, a részletek kidolgozása, stb. Ha mondjuk full egyszínű kamuflázst kell festeni pl. egy orosz gépet zöldre, ahhoz ekkora méretarányban már kevés lehet a 0.2 nem?
Ez az ultrahangos tisztító jó cucc, megéri megvenni? Nem nagyon hallottam ilyesmiről. Ahogy nézegettem a yt videókat, mindenhol kiemelik hogy az Ultrát mennyire egyszerű tisztínai, ez az egyik nagy előnye. -
Alg
veterán
Takarításhoz érdemes még beszerezni egy ultrahangos tisztítót, fillérekbe kerül (kínából talán 10 dollár körül, ha nem akarsz várni ugyanaz Amazonról/magyar boltból kb. duplája).
Nekem kínai pisztoly is van, de csak alapozásra/telibefújásra használom, finomabb munkára alkalmatlan még felpolírozott tűvel is. Egyet érdemes beszerezni a fémes színekhez, azokat külön pisztolyból ajánlott fújni.
Az Ultrához esetleg érdemes lehet az Infinity kétágú tűvédőjét beszerezni, sookal könnyebb tisztítani a fújás közben rásázradt cuccot (ez főleg akrilokkal elég gyakori művelet).
Én a solo Ultrát venném és pluszban hozzá az Infinity 0.4-es tű+kupakszettet (elvileg kompatibilis az összes H&S egymással, szóval az Ultrát fel lehet hozni később magasabb szintre), ha tényleg kell a 0.4. Én 1:48-ban is tök jól elvagyok a 0.2-vel, olyan nagyon nagy felületeket nem kell fújni.
-
sheep
addikt
Köszönöm a kimerítő választ, Stormrider neked is!
Úgy tűnik tényleg jobb választás a két tűvel felszerelt csomag, úgyhogy az lesz belőle, hosszabb távon biztosan jobban megéri. Kicsit utána néztem a neten, fórumokban, yt videókban, és megerősitették hogy kezdőknek tényleg jó választás ár/értékben.
Kiváncsi leszek rá -
vlevi
nagyúr
Nekem van H&S Ultra 2 in 1.
Vagyis a 0.2 és 0.4 dűznivel.
Korábban már volt néhány stukkerem, ezért egy kicsit össze tudom hasonlítani őket.
Az első egy ukrán Aerograf volt. Hát, az olyan is. Kijött belőle a levegő meg a festék, de kb ennyi.
A következő egy Gabbert Triplex. Állítom, hogy, egy nagyon jó pisztoly, tizen sok éve vettem, de nemrég megint elővettem, és örömmel használtam, mert nagyon jó a szórásképe. Csak, hát már kopik szegényke, alkatrész nincs hozzá. Ott adtam fel, amikor az egyik gumitömítés eltört. Gondolhatod, mennyi idős lehetett, ha a gumitömítés annyira megkeményedett, hogy eltört????
Ehhez egyébként volt 0.25, 0.35 és 0.5mm-es tű és dűzni.
Aztán van egy Iwata Neo, egy nagyon egyszerű, 0.5-s stuki, amit nagyonolcsón vettem valamikor. Átlagos dolgokra jó.
Kínai stukkert is próbáltam, de az, ami nekem volt, jóval gyatrább, mint az előző kettő, fröcsög, nem tömít tökéletesen, a szórásképe sem az igazi. Az egyik nagy baj szokott lenni az olcsóbb, kevésbé pontosan megmunkált szórópisztolyokkal, hogy (nem tudom a szakkifejezést), nagyon szór a széleken. Egy rendes stukker, ha jól működik, akármilyen széles sávban is fúj, viszonylag jól behatárolható határvonalban ér véget a szórásképe. Nos, ennél a kínainál nem így van.
Legutóbb szereztem be az H&S Ultrát. Ez az, amit a korábban említett Triplexxel egy lapon lehet említeni a pisztolyaim közül. 1/32-es Messert csináltam legutóbb, a festési munkák nagy részére a 0.2-es tűt használtam, teljesen jól működött a Gunze Hobby Color és a Tamiya akrilokkal. Fényes lakkozáshoz viszont jobb a 0.4-es, egyértelműen szebben terül a fényeslakk, természetesen több is fogy belőle.Igen, egy 10-essel drágább, (egész pontosan a modellfutárnál 33 000Ft) [link] , de ez egy jobb makett ára. Az is igaz, hogy, ha utólag gondolod meg magad, kb ugyanennyiért megveheted a 0.2-es mellé a 0.4-es szettet is. [link]
Ami az H&S mellett szól, az a tisztítás. Nem tudom, milyen anyagból van, milyen a felületkezelése, de a többi stukkerrel ellentétben ennek a belső felületén szinte nem tapad meg a festék. Az akrilok kitisztítása kb annyiból áll, hogy beleöntök egy kis denszeszt, és átfújom. A tűn, és máshol sem tapad meg a festék. Ennek ellentétje a kínai, aminek a tűjére (nem a végén, hanem a stukekeren belül) szinte ragadt a festék, ráadásul annak, ahogy előbb is írtam a tömítése az első naptól nem volt sose százas, mert hátrafelé is jött belőle. Igaz, nem tudom mit vártam, ebayen volt vagy 5000Ft.
"Gondolom a szórásképet alapból lehet állítani"
Az Ultránál nem nagyon. Illetve, hát úgy, hogy érzed, mennyire húzod hátra. De egy kis gyakorlással a 0.2-es tűvel tudsz húzni 1-2mm-es csíkokat, kicsit több gyakorlással pedig nem lesz gond a kukacminta felfújása 1/72-es Messerre sem -
sheep
addikt
A 0.4-es fúvóka mennyire szükséges? Sokkal könnyebb lenne azzal az alapozás, kamuflázs, nagyobb foltok festése? Gondolom a szórásképet alapból lehet állítani, ezért a 0.2-es is elég lehet, de persze nekem nincs vele tapasztalatom.
Az a plusz egy fúvóka egy tizessel megdobja az árát, ami igazából még belefér, de ha annyira nem létkérdés akkor nekem elég lenne a kisebb is. -
sheep
addikt
Sziasztok.
gondoltam hogy áttérek lassan az airbrush-ra, mégiscsak szebb felületet lehet festeni mint ecsettel.
Viszont abszolút kezdő vagyok ebben, sosem használtam, nem tudom mire kell figyelni, és persze nem szeretném a világ összes pénzét sem elkölteni egy szettre kezdőként. Kizárólag repülőgépekt/helikoptereket rakok össze.
Tudnátok esetleg egy kompresszor+pisztoly kombót ajánlani ami használható és nem túl drága?
Árban úgy 60e ft körül gondoltam. Jó lenne vmi csendesebb kompresszor a szomszédok miatt.
Köszi előre is ha van vmi ötletetek! -
Burki
aktív tag
Köszi a segítséget.
A balsafa alapján találtam is egy nem túl drága készletet banggoodon, kezdésnek megteszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest