Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spagi
csendes tag
válasz
Tangerine #220 üzenetére
Szia!
Nem olvastam végig az egész topicot, de az elejét, meg ezt a 220as hozzászólást igen.
A kérdésem az lenne, ami már az első percben megfogalmazódott bennem, és valahogy nem láttam sehol írni róla, hogy....
Egy nyomogombos irányítóra nem szoktam ránézni, hanem érzem a gombokat, egy ilyen érintőssel ez gondolom lehetetlen. Azt értem, hogy ezt látom sötétben is, de valahogy az irányítót akkor sem szoktam nézegetni, hanem megfogom, és tapogatom, és úgy nyomok neki
Szóval én is tervezek venni egy hasonló univerzális távirt, csak valahogy ez a probléma foglalkoztat, és emiatt, úgy gondolom, hogy a normál gombos (pl: Logitech) jobb választás lenne. Ott mégiscsak érzem melyik gomb hol van, viszont ez meg sokkal dizájnosabbnak tűnik, mégiscsak olyan dzsedis
Kiváncsi vagyok a véleményedre, te hogy gondolod.
Köszi -
zso73
veterán
válasz
Yeti910331 #257 üzenetére
Akkor majd úgy jársz,mint én! Az összes tipus le van írva,hogy viszi.Közben meg csak a DVD lejátszót viszi! Pedig minden készüléket vinne.Beltéri,DVD,TV,VIDEO.
Egyelőre meg csak a zsebemből a pénzt viszi!
-
Rover623
félisten
válasz
Yeti910331 #257 üzenetére
Igen...ha drágább, akkor nagy valószínűséggel tanítható...és fordítva: ha tanítható, akkor általában drágább...
-
Yeti910331
aktív tag
És ha veszek egy jó drágát az még a régi tv-khez is jó? Mármint amikhez van eredetileg távirányító.
-
BaliTHC
tag
Sziasztok!
Van egy eladó Kameleon 8 in 1-om.
[link]
Üdv: Bali
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
Yeti910331 #254 üzenetére
Felesleges UP-olni...
Ha az én kérdésemre a te logikád szerint a válasz az hogy ''megéri'', akkor a sajátodra is annak kellene lenni...vagy nem értetted meg teljes egészében a ''példabeszédemet''... -
Yeti910331
aktív tag
válasz
Yeti910331 #251 üzenetére
UP!
-
Rover623
félisten
válasz
Yeti910331 #251 üzenetére
Hétvégén lesz egy buli nálunk (a Művházban
)...ott lesz a Zséda, a Tóth Gabi, a Völgyesi Gabi meg más bulák...
Szerinted elmenjek? Megéri? ''Bejövök'' majd vmelyiknek? Vagy esetleg szerencsém lesz és mindegyiknek...? -
Yeti910331
aktív tag
Helló!
Nálunk szokott lenni a Művházban kiárusítás és lehet ott kapni 700Ft-ért univerzális távirányítót. Vajon megér egy próbát, megvegyem?
Készülékek:
Philips DVDR 75 (író-lejátszó)
Panasonic DVD-S29 (lejátszó)
Samsung SV-641X (video)
LG LV2288 (video)
Thomson 51 MT11 Tx (tv)
Saba T 7270 VT SUPERPLANAR (tv)
TechniSat 2870T (tv) -
liszt
csendes tag
Szia
Különösebben nem vagyok spéci a témában, de amit előtted távirányítót említettem kb 1,6-1,8 eft körül vettem a Metroban. A leirása szerint 100-nál is több tv típust kezel + még azon felül dvd, vcr, satellite, aux - tehát 6in1...
A leirása szerint a Loewe típusú tv-hez 3 db különböző kód adható meg...
Nekem 10 éven felüli Goldstar tv-m van, ahhoz 13 lehetséges kód van megadva, abból csaknem a felére reagál is, de 1 belőle ami kb 95-98%-osan hozza az eredeti távirányítója funkcióit (a többi kóddal annak csak kevesebb hányadát)...[korábban vettem a tv-mhez pótlásként egy szimpla tv kapcsolót - 3 eft volt]
A 6in1-ről annyit, hogy van asztali dvd lejátszóm, philips, amit szintén kezel, de nyilván csak alap dolgokat benne (play, stop, eject), mivel a dvd távirányítón lévő spec gombok (audió, subtitle, repeat stb) nincsenek rajta. Van (volt) egy szintén régebbi Akai VHS magnóm - amit nemrég gyermekem kipurcantott - azt szintén vitte, de azon is csak alap dolgokat...
Tehát összegezve, közepes tudású, de meglehetősen olcsó távirányító, ám az egyes készülékek spéci funkcióit csak az eredeti kapcsolóval tudom irányítani... (Megjegyzem amit előtte a boltban + neten néztem 1 philisps volt, de azokból sem tünt ki több funkciókezelés...)
De keress rá a gugliban az univerzális kapcsolókra és próbálj kiszedni belőlük infokat-hátha sikerül. Sajna ott is csak annyit fogsz találni, hogy hányféle készüléket kezel (2in1,3in1,6in1), de, hogy adott különböző készülék spec funkcióit kezeli e, az csak otthon dől el... (ill, ha van rajta subtitle stb extra funkció gombok akkor az bizti tudja is - de én olyannal nem találkoztam)
Szó mi szó ilyen áron ez nekem bőven megéri..
üdv: Liszt -
_seth_
veterán
SAL (home by Somogyi) URC1:
Goldstar videót, Delton, Videoton tv-t kezeli + Ozaki B5-ös 5.1-et ki/be kapcsolni is tudja de más nem megy vele és a Samsung HIFI-t sem kezeli. Igaz nekem csak a videót kezeli mert a gyári szabályzó egy fél tégla -
Rover623
félisten
Hi!
Mivel univerzális távirányítók, ezért mindenféle TV-t kezelnek...tehát Loewe-t is...
Persze lehet hogy a tiedet pont nem...
Próba-cseresznye...
A múlt hónapban három ilyen 2xxx Ft.-os kütyüt vettem...egyik sem boldogult a gyerek Thomson TV-jével...
Elajándékoztam őket (ill. az egyiket kidobtam dühömben), sajna egy drágább taníthatót kell vennem neki...
Vagy megkapja a Kaméleon-t...úgyis ácsingózom egy újabbra... -
liszt
csendes tag
válasz
Tangerine #245 üzenetére
Szia!
Köszi a válaszodat és a hajlandóságot a megsegítésemre.
Kérésem immár tárgytalanná vált, mert megkerestem mailon a Metro-t, a tegnapi napon megküldték a használati utasítást. Nagyon rendik voltak...
Mostmár beszkenneltem, ha esetleg mégeccer elveszne a leírás....
Ha még érdekel vkit dobjon 1 mailt, szívesen megküldöm/feltöltöm...
üdv: liszt
liszt1@freemail.hu -
@kos
tag
Hi! Nem tudja valaki, hogy a tescoban, auchanban stb. helyeken kapható univerzális távirányítók (2000Ft körüli árral) milyen típusú tv-ket kezelnek?
Egy Loewe-t akarok vele irányítani. -
liszt
csendes tag
itt a távirányító linkje:
http://www.remotechina.com/competitive%20line.htm
az oldal bal alsó sarkában van ''URC22D-6A'' névvel -
liszt
csendes tag
Sziasztok!
A Metro-ban vettem kb fél éve egy univerzális távkapcsolót, olcsón de müxik. (Tv, DVD, VCR, SAT, CD, AUX)
Tipus: NSE URC22D-6A universal.
A gáz az, hogy az elemeket tegnap kivettem a kapcsolóból, igy a beütött kódját elfelejtette. A kódokat tartalmazó kezelési leirást pedig nem találom.
Kérném, ha tudna vki segiteni, dobjon egy mailt a liszt1@freemail.hu cimemre
előre is thx érte -
DX Feri
csendes tag
Manapság egy univerzálisnak nevezett távirányító (30-40 gombbal) már 2-4 € között megvásárolható (az előbbi ár a KiK-re, az utóbbi pro pillanat a Media Markt-ra vonatkozik).
Megjegyzem, e típus a MM-ban akciósan volt már 2,5 € is... Mellesleg a nagyon szép ezüst szín nekem tetszik, csak az a baj, nem tudom, mire tudnám használni. A hazai gyakorlat ennél sokkalta ''bölcsebb'': azt mondja az eladó, hogy ez minden készülékhez jó (vagy nem, mondom én).
Saját tapasztalat: az 1988-ban gyártott Samsung videom távirányítója nem kompatibilis az 1994-ben gyártott Samsung videom távirányítójával (!) Ráadásul mindkét termék ''nyugati forgalmazású'' (Ausztriában vásárolt) készülék. Csak a be/kikapcs. gomb funkcionál azonos módon.
Az 1984-ben vásárolt Videoton TV-m távirányítója a mai napig kifogástalanul üzemel, míg az 1987-es Funai TV-m távirányítója két/három év után gallyra ment...
[Szerkesztve] -
lord_m
senior tag
sziasztok!
Nekem is lenne 1 problémám..... Az a gond, hogy elveszett a távirányítója a nem igazán márkás Házimozi rendszernek, és nem tudom, hogy van-e lehetőség vmivel helyettesíteni azt.
Gondolom programozható távirányitó kilőve, mivel nincs meg az eredeti távkapcs. Vagy az nem feltétlenül kell hozzá? (laikus vagyok)
Lehet, hogy olcsóbban kijövök, ha veszek egy másik ''noname'' házimozit
Köszi az esetleges segítségeket, javaslatokat
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest