Hirdetés
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
 - Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
 - sziku69: Szólánc.
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!

Aktív témák
- 

pvt.peter
őstag
válasz

Kendek

üzenetére
						felraktam, érdekes, mert minden ua maradt
van ehhez a driverhez egy indikátor, belehet állítani, benne azt, hogy melyik alkalmazás használjon discrete card -ot, gondolom ez lesz a GT540M kártyaa bökkenő csak annyi, hogy a laptopon is van egy kijelző és ez végig azt mutatja, hogy ez a kártya van használatban a GT540M
szerk.: a lényeg pont az lenne, hogy úgy szeretném beállítani, hogy feleslegesen ne használja az nvidia kártyát
 - 

pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Elég idegesítő problémába futottam.
Laptopra felraktam az Ubuntu Linux 11.04 64 bites változatát.
A laptop pontos konfigja: ASUS N53SV-SX370
CPU: Intel Core i5-2410M Sandy Bridge (2,3 GHz, Turbo Boost 2,9 GHz, 3MB cache)
RAM: 4GB DDR3
HDD: 640GB
VGA: NVIDIA GeForce GT540M 1GB VRAM + NVIDIA OptimusEnnyit a konfigrol.
Nem rég jött linuxos támogatás a GT540M típusú kártyához.
Le is töltöttem ezt a drivert. (64 bit, linux)Nos, a telepítés a következőképpen zajlott:
- jogosultság beállítása a telepítéshez (chmod)
- rootként bejelentkezés
- gdm stop
- ./NVIDIA-Linux-x86_64-275.21.run
- gdm restartMajd reboot.
Ezután behalt az egész rendszer, tehát mikor töltené be a rendszerkomponenseket, egyszerűen befagy.
Ezután bootolásnál a helyreállítási verziót indítottam el, itt pedig csökkentett grafikus felület töltöttem be.
Majd felraktam a 275.19-es drivert, ez is támogatja a GT540M kártyát.
Ezzel már be is töltődött a rendszer, meg is jelent a Beállítások menü alatt az "NVIDIA X Server Settings".De hiába megyek rá, ezt hozza be:
"You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server."Ezt a parancsot lefuttattam, de mindig ua a tartalmú szöveges állományt hozza létre.
Tehát nemtudom használni az elméletileg stimmelő drivert a kártyához, se a 275.21, de a 275.19-es drivert...Vki tudna ennek a problémának a megoldásában segíteni?
Már végignéztem jónéhány fórumot, de mindegyik ugyanazokat a lépéseket mondja, amiket is végrehajtottam, de mégsem akar működni... - 

pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy megéri felrakni az Ubuntu 11.04-et laptopra?
Azt olvastam tesztekből, hogy kb. 30%-kal több áramot fogyaszt, ami laptopoknál nem túl pozitív dolog.Melyik verzióját lenne érdemes felpakolni laposra, vagy melyik linux disztribúciót?
Választ előre is köszönöm.

Aktív témák
- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
 - Assetto Corsa Rally
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Yettel topik
 - WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
 - Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - RTX támogatással érkezik a Directive 8020
 - Milyen alaplapot vegyek?
 - Milyen processzort vegyek?
 - További aktív témák...

- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
 - Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
 - HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3669
 - ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest