- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
SpongyaBob #10590 üzenetére
Persze. A ramokat tudod a procitól függetlenül is húzni. A set memory clock-ot állítsd át auto-ról valami másra. Ez bizonyos alaplapoknál több is lehet, mint 1:1.
Továbbá az időzítéseken is lehet karcsúsítani. Szerintem egyesével szed le őket. Ha valahol fagy, adj egy kis feszültséget a ramokra. -
aleister
veterán
válasz
SpongyaBob #10543 üzenetére
Ó, húzhatsz ám rajta bátran. Amíg nem adsz rá plusz feszültséget, alig fog jobban melegedni.
Az AMD közül pedig ha tudatosan választasz, akkor nagyon kis tuningos példányokat lehet kifogni. Én pl minimális (0.05-0.075v) fesz emeléssel 2,7 GHz-ről 3,7 GHz-ra emeltem a kis Sempron 140-emet. És ez még közel sem a vég. Mindezt gyári kúlerrel.
Szívesen egyébként. -
Agrox
tag
válasz
SpongyaBob #10543 üzenetére
hát próbáld meg szerintem a 3,3at nyugodtan, figyeld a melegedést, ha nem gáz, nem fagy a gép, bootol, akkor nincs gond, de gyári hűtővel tényleg ne menj sokkal tovább
az hogy nem lehet tuningolni őket, hát a régebbieket tényleg kevésbé, az enyém 4800+, alap 2,5 Ghz, most 3 Ghz, igaz már nem gyári hűtővel.
-
aleister
veterán
válasz
SpongyaBob #10536 üzenetére
Az, hogy hány MHz-n tudod futtatni a ramokat elsősorban az alaplapodon múlik, nem a procin. Megnéztem, és neked 1066-ig is mehetnek. Az más kérdés, hogy a ramok aktuális sebességét a cpu fsb-jének a leosztásával származtatják.
Nekem pl a 800MHz-s ramok szépen mennek 1080-nal.Ha belépsz a BIOSba, akkor a MIT-en belül keresd meg a CPU host clock controlt. Ezt állítsd auto-ról manual-ra. Ezután alatta állíts be egy minimum 6 MHz-vel nagyobb értéket. Ezzel egy miiimálisat a procit is húzod, és a ramok is 800 fölött fognak menni. Nyugodtam emelheted ezt az értéket addig, amíg már nem bootol a géped. Utána cmos reset, vagy ins-sel indítás, és beállítasz valamit ez érték alatt. Tesztelgeted, játszadozol, ha nincs spontán újraindulás, akkor maradhat is, ha van akkor megint visszaveszel egy kicsit.
Ha érdekel a további tuning, akkor jerr vissza újabb kérdésekkel. -
Agrox
tag
válasz
SpongyaBob #10536 üzenetére
hát próbálkozhatsz, de egy idő után szerintem már nem fog bootolni a géped, nekem 4800+ van és olyan 950 körül már nem tetszett neki a dolog. msot 240-es FSB-n van és vissza kellett vennem a ramokat 667-re, így ketyegnek 750 körül.
-
aleister
veterán
válasz
SpongyaBob #10532 üzenetére
389 és 400 között nem csak 11MHz a különbség?
Roppant egyszerű egyébként. Húzzál a procin 6 MHz-t, és rögtön 400 fölé kerülnek a ramok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-12700KF
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest