- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
wildrain
addikt
Itt egy kép a trailer-ből a hajókról. Én nemhogy első látásra, de sokadikra sem fedezek fel semilyen szabályosságot az elhelyezkedésükön.
-
Obi-1
őstag
Ez így igaz. Parisz szereplése nem volt túl dicső eredetiben sem:
- lelép a házigazda nőjével;
- kiáll párbajozni Menelaosszal, majd, isteni segítséggel, inkább meglép;
- a várfokról, íjjal megöli a legnagyobb akháj hőst (szintén isteni segítséggel).
Viszont a helyesírása szerintem ez a neveknek:
Parisz
Akhilleusz, vagy Achilles (de nem Achilleusz). -
Power
senior tag
''Ki mondta hogy a trójai háború fikció? Trója nagyon is valóságos, és aligha magától pusztult el.''
Valóságos? Ezt meg honnan veszed?
Semmilyen történelmi bizonyíték nincs arra, hogy volt trójai háború.
Biztos voltak háborúk trójáért, sőt lehet hogy görögök is voltak ott, de köszönő viszonyban sincs az Illiásszal.
A másik, hogy hajó és hajó között lényeges különbség volt, amit említesz az a Szalamiszi ütközetben szereplő hajókat nem lehet összehasonlítani.
''Ha hihetünk a görög ábrázolásoknak, a borotválkozás nem volt probléma már akkor sem. Egyiptomban mindig is a borotvált arc volt a menő, Athénban pedig már Kr.e. 500 körül is nagy elismertségnek örvendett a borbély szakma.''
Csakhogy akkor már trója réges rég nem létezett.
A borotválkozás sosem volt probléma kérdése mióta az első kőkés megjelent. -
maddog
tag
-
wildrain
addikt
Ha a történészek ilyenekkel foglalkoznak, akkor elég bolondok. Mert ugyanis akkor fikázni kéne azt is, hogy Akhileusz miért csak az achilles-ínának átlövésekor lett sebezhető. Szerintem a mondavilághoz hozzátartozik a nagyotmondás, azt meg tükrözte a film, én úgy gondolom. Ilyen alapon egy Jézusról szóló filmben lehetne fikázni, hogy tényleg százakat megetetett-e egy kosár hallal a srác, mert akkoriban nagyobb étvágya volt egy embernek, mint amennyit egy centis haldarabkával ki lehetett volna elégíteni.
-
atus
senior tag
Megnéztem én is a filmet, ráadásul moziban, de nagyon nem jött be. Paris egy visszataszító, gyáva, csöpögős nyálgép volt, és erősen túljátszotta a szerepét. Szerintem akkor jó egy film, ha bele tudom élni magam, és észre se veszem, hogy itt most színészek vannak, nem pedig a valós szereplők. Ez nem ilyen volt. Brad Pitt alakítása sem volt nekem hihető, lehet, hogy az arcához nem ezt kapcsolom. Nem egy Akhilleusz, na. Elég erős Fight Club utánérzése volt a dolognak...
Az ezres hajóhad az egy 33×33-as alakzat lenne kb, ez meg annál jóval nagyobbnak tűnt. Lehet, hogy darabra annyi volt rendereléskor, de a látvánnyal túllőttek a célon. Meg egyszerűen nem látszott valósnak, túl szabályos volt, vagy nem is tudom.
Az meg nem kifogás, hogy meg se történt. Ha már egyszer leírták a történetét, akkor azt illik is úgy megfilmesíteni (lásd PálUtcaiFiúk).
Ami engem a legjobban elkeserített, az az ötlettelen, fakó, kontrasztszegény, színtelen képi világ. Pedig plázában néztem, nem öreg művészmoziban. Ugyanitt láttam az utolsó szamurájt, az lenyűgözően szépen lett fotózva, lélegzetelállító képeket szedtek össze benne. Ez meg... Báá. -
Yutani
nagyúr
No igen. Ma átolvastam az Iliász kivonatát az egyik portálon, és így kicsit már másképp nézem a történetet. (Persze tartom magam ahhoz, hogy jó film lett a Trója.)
Teljesen igazad van, a mitológia a filmben az Apollón templom és Priamosz király kijelentései erejéig van jelen, egyébként az egész jóval ''földhözragadottabb'', mint az eredeti mítosz.
Viszont elgondolkodtam azon, hogy ha megtartotta volna a rendező a mitológia szerepét a filmjében, akkor most egy tündérmesefilmet néztem volna meg a moziban, ugyanis az eredeti történetben rengetegszer közbelépnek az istenek, így abszolút elvesztette volna a film a realitás érzetét.
Ami számomra az egyik legnagyobb furcsaság, hogy Trója ostroma 10 évig tartott eredetileg, de a filmben mintha néhány napos dolog lett volna. Ezen kívül ostromot igazából nem láthattunk a filmben, mert a görögök szinte el sem jutottak a falakig. Tehát az eredeti történet alaposan át lett írva, de ha ettől elvonatkoztatunk, jó film kerekedett belőle. -
divot
veterán
Brad - bár jó színész - de full szőkeségével nálam rontotta az összhatást. Tulajdonképpen meglepődtem, hogy a forgatóköny író meglehetősen amerikaihoz méltatlanul tartotta magát az alaptörténethez. Szerintem ez a film Amerikában nem is lesz igazán sikeres, mert túl macerás a sztori, a szereplők érthetetlen dolgokat cselekszenek, ráadásul minden főhős meghal.
-
Perjel
tag
Egyszer meg lehet nézni, tényleg látványos, a történelmi hűséget meg kár számonkérni... (kezdve attól, hogy nyugaton kel fel a nap)
-
Notes
senior tag
Nem mindegy milyen volt Trója ostroma? Ezt a filmet a mozikban popcornon felnőtt ameriakiaknak gyártották ők meg azt sem tudják hol van Görögország...
Én ugyan még nem láttam, de állítólag jó. Annyit mondtak, hogy a hosszú ostrom alatt sem igazán sikerült összekoszolni magukat a fiúknak, majd megnézem. Mindenesetre a Rettenthetetlen ilyen szempontból jó példa lehetne minden mostani filmnek. -
wildrain
addikt
Nemtom, mit lovagolsz a személyleíráson, rajtad kívül nem említett senki ''személyleírást''. Egyszerűen arról van szó, hogy a film készítői látszólag megpróbálták lekoppintani a régi rajzokon szereplő figurák ábrázatát, ami jól sikerült. Attól még lehet, hogy Odüsszeusznak hosszú haja volt, avagy nem is volt neki haja, vagy mittomén.
-
wildrain
addikt
Hát nekem rémlenek rajzok a törikönyvből, vagy talán irodalomból, amikor az ókori eposzokat tanultuk (pl. az Odüsszeiat). Hogy ezek tényleg korabeli rajzok-e, vagy később legyártott cuccok, azt nem tudom. Igazából nem vagyok otthon a mondavilágban én sem, csak az általános meg szakközépiskolai tanulmányokból vannak foszlányaim.
-
Szalma
őstag
(Szerintem akkoriban a görög kiskirályoknak összesen nem volt 500 hajója. A perzsák piszkosul rákészültek a hódításra, Tróját meg csak úgy ad-hoc (''hozzuk haza Helénát!'' felkiáltással) rohanták le.
A főbb hibák a fontosság sorrendjében: túl realista (semmi misztikum), higiéniás állapotok, irreális mennyiségek, korhűség teljes hiánya (legalább 2000 évnyi tévedés itt-ott).
A Gladiátor messze konzisztensebb volt, 100% jelenkori fikció létére.
De látványos.)
Szeretettel:
Szalma -
lumpi
csendes tag
Nekem szvsz csak annyi bajom volt Brad Bittel a filmben hogy mit keres a görögök között egy magas szőke felemás cipőbe' (ha jól tudom az ókóri görögök nem voltak túl daliásak (kivéve a szobraik
)és fekete hajuk-szemük stb. volt).
De nem volt túl zavaró, végülis mondhatjuk azt is hogy ő isteni származék lévén kilóghatott a sorból.. najó meg Patroklosz is
Viszont Paris szerintem túl nyálas-nyápicra sikerült, az sokkal jobban zavart. -
Yaye
őstag
Ki mondta hogy a trójai háború fikció? Trója nagyon is valóságos, és aligha magától pusztult el.
Kicsit utánakerestem a hajókérdésnek, és kicsit vissza kell koznomA nagyon is valóságos salamisi ütközetben, Krisztus előtt 480-ban a görög hajóhad kb 300, a perzsa pedig nem kevesebb mint kb 700 hajót számlált. Ennek fényében már nem annyira abszurd a film trélere.
Ha hihetünk a görög ábrázolásoknak, a borotválkozás nem volt probléma már akkor sem. Egyiptomban mindig is a borotvált arc volt a menő, Athénban pedig már Kr.e. 500 körül is nagy elismertségnek örvendett a borbély szakma.
''Men cut their hair short and, _unless they were soldiers_, had a beard.'' Harcban valóban nem praktikus egy jól fogható szakáll. Tudni vélhető hogy Kr.e. harmadik században Nagy Sándor egyenesen parancsba adta a katonáknak a sima arcot.
[Szerkesztve] -
wildrain
addikt
Amikor jöttem ki a teremből, hallottam, ahogy a tömegben azt mondja valaki: ''ennél még az xy film is valószínűbb volt''. Nnnna, frankó, gondoltam magamban, megint valaki olyan szólalt meg, aki a büdös életben nem is hallott a görög mondavilágról...
Az nekem is feltűnt, hogy (majdnem) mindenki tökéletesen síma arccal nyomult, bár pl a trójai királynak a fogai erősen sárgák voltak, ami viszont nagyon is élethű. Aki Odüsszeusz szerepét játszotta, marhára úgy nézett ki, mint a mondák alapján (vagy a mondák leírói által) készített rajzokon levő figura. Meg Hektór is. Arra sajnos nem emlékszem, hogy Akhilleuszról láttam-e rajzot. -
maddog
tag
bazzeg mekkora gaz hogy egyesek a trojai haboruban a film szerint naponta borotvalkoztak
extra gaz amikor egy filmet azert csinalnak unreal-ra hogy tobb csaj nezze meg
meg kb annyi hajoval nyomultak benne amennyi osszesen nem volt akkoriban -
Bagoly
senior tag
Nem szeretném lelombozni a hangulatot, de akik szeretik a görög ''történelmet'' (ugye itt inkább a mitológiára gondoltál te is), azok egy ''jót'' fanyalogtak azon, hogy egy picit ''kiigazították Trója'' ostromának történetét, ugyanis a görög mitológia ''picit'' máshogyan mesélte ezt el. Semmi bajom Brad Pitt-el (sőt, kiválló szinésznek tartom), de ez a film alaposan alulmúlja még a Gladiátort is. Pedig nagyon vártam....
[Szerkesztve] -
Yaye
őstag
Úúú, a trélerben az a komikus számú pixelhajóhad tényleg nagyon gáz volt. Meg nekem kicsit úgy tűnt hogy a Herkules gagyisorozat jelmezstílusa köszön vissza, igazi fiktív sosemvolt álgörög cuccokkal, de majd meglátjuk, remélem tévedtem. Én amúgy jobban szeretem ha ismeretlen(ebb) színészek játszák a főszerepeket, engem kicsit zavar egy máshonnan már nagyon ismert arc abban hogy az adott szereplővel azonosítsam.
-
Club
őstag
Brad Pitt baromi jó színész.
Kedvenc filmjeim tőle:Interjú a Vámpírral,Ha eljön Joe Black,Blöff,Ocean Eleven, és még sorolhatnám..
Nagyon sok jó szerepet játszott már el.
De abban biztos vagyok, hogy ezt a filmet egyszer megnézem, de nem fog tetszeni benne a Brad Pitt.
Nemtudom azonosítani Achilles-el.
Nem kimondottan rávalló szerep.
[Szerkesztve] -
Yutani
nagyúr
Nem fikáztam, csak nehéz volt úgy nézni Pittet az elején, mint Achilleusz, de a aztán sikerült. Jó színész, ezzel egyetértek, nem is vonom kétségbe!
Szerk: Mellesleg minden színész a helyén volt, a megfelelő szerepben. Nekem legjobban Hektór figurája jött be, akit Eric Bana (Hulk) játszott. Tudtam, hogy ismerős valahonnan, de csak akkor esett le, amikor tegnap utánaolvastam a filmnek a neten...
[Szerkesztve] -
Pierre
tag
Szerintem is jól összerakott film a Trója. Tetszett, hogy nem mindent számítógéppel raktak össze és egy csomó helyen ''valós'' díszlettel dolgoztak. Az a hajós rész szerintem tűrhető, és a trailerben tényleg feltűnőbb, mint a filmben
A Holnaputántól én egy kicsit félek, mióta megtudtam, hogy a Függetlenség napjának rendezője jegyzi. De azért én is várom -
PeliScan
addikt
Nekem taknyom-nyálam összefolyt a röhögértől a tréler láttán.
Első hajót mutatják, mondom király. Távolodik a kamera, már 3 hajó van, mondom, hűha, király. Már 12, ááállat. Mégtávolabb, 50 hajó, fincsi. Mégtávolabb, 1000?!! Mégtávolabb, 12.000..??!!
Hát hogy is mondjam, loller. -
Peat;)
veterán
Ezt a filmet én is megfogom nézni, Brad Pitt-et tényleg sokan fikázzák de nem tudom miért, Kém Játszmában és a Balhéban stb.. nagyon jól eljátszotta a szerepét. Nem is nyálas Tom C. ,Leonardo di Caprio ezek a nyálas színészek. (Tom C. legalább elviselhető)
A bemutatója is megfogott, az a rengeteg ember hümm..Jönnek idén a jobb filmek pl. Holnapután sem lesz rossz, lehet felpörög a filmipar? Jó lenne mert az elmúlt évek alatt csak egyre gyengébb filmeket láttam.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Én annyira emlékszem az első trailerből hogy megy 500 hajó valamerre, amik úgy néznek ki mint a Warcraft2: mindegyik full egyforma, együtt mozognak, egy négyzethálón állnak, szóval olyan számítógéppel kopírozással többszörösített hajók. Nagyon gagyi volt, azóta nem is érdekelt a dolog...
-
viharhozo
addikt
''Brad Pitt ide vagy oda, a film nézése közben elfeledkezel róla, hogy ki ő, és csak Achilleuszt látod magad előtt, a sérthetetlen hőst.''
Ezt eleg nehezen tudom ertelmezni, Brad Pitt ugyanis remek szinesz, nem ertem, miert ot kell fikazni, Kruger kisasszony helyett (Dobo Katara kivancsi lettem volna). -
Yutani
nagyúr
Sok esetben úgy vagyok a filmekkel, hogy amit mindenki nagyon istenít és dícsér, engem nem igazán vonz, hogy megnézzem. Így volt ez például a Gladiátor című filmmel, amelyet a mozibemutató után csak jóval később, már videón néztem meg. Végül elég jó filmnek találtam, a zenéje valóban kitűnő.
És most jött a Trója (Troy) című film, amiről már régóta hallunk ezt-azt, például hogy Brad Pitt is játszik benne Achilleusz szerepében, és amint hallottuk, lábdublőr kellett neki, mert a rendező nem találta elég izmosnak a lábát. Ez mókás volt.
Május 13-án volt a bemutató a mozikban, és én a barátnőmmel meg is néztem pénteken, de egyrészt csak azért, mert aktiválni kellett a HMPX kártyámat. A lényeg az, hogy nem vártam sokat a filmtől, de beültünk, és megnéztük...
... és most, két nap múltán is a hatása alatt vagyok. Nem sűrűn fordul elő velem, de most megtörtént.
Hihetetlen komoly film, hihetetlenül jó színészi játékkal, nagyon jó színészekkel! Ez az a FILM, amire mindenkinek érdemes beülni, és akik szeretik a görög történelmet, azoknak KÖTELEZŐ megnézni!
Brad Pitt ide vagy oda, a film nézése közben elfeledkezel róla, hogy ki ő, és csak Achilleuszt látod magad előtt, a sérthetetlen hőst.
A 3000 évvel ezelőtti események eddig a távoli múlt részei voltak, de mostantól közel kerülnek hozzád, szinte ott érzed magad a történetben, ahogy peregnek előtted az események. Átéled, megéled, túléled Trója pusztulását. Hihetelen!
Ezt a filmet ajánlom mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest