Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• lac1

csendes tag

válasz twollah #30 üzenetére

EZT elmondanád a izraelitáknak is?

• Hörmann

tag

válasz twollah #30 üzenetére

Néhány észrevétel:

- Ebben az egészben az a szép, hogy a nemzetközi jog ma hatályos szabályai szerint a határok ilyen megváltoztatása nemzetközi jogba ütközik. Pechünkre a versaillesi békeszerződés megkötésekor ezek a jogszabályok nem voltak hatályosak. Ma viszont azok, tehát ''visszacsinálni'' joxerűen aligha lehet.

- Jókai is megmondta: ''Vana sine viribus ira'' azaz ''Hasztalan a harag erő nélkül''.
    Hova hőzöngjük? Értelmetlen, csak indulatok szítására jó, kis balkáni őrjöngésre.. a la Sarajevo.... Nem annyira éri meg elkezdeni. Szerintem. :(

- De azért emlékezni kell rá, meg tudni, hogy ami a mienk az a mienk. Nem szabad a területi kérdést lekelezelni, a nemzetközi jog szerint egy állam létezésének sine qua nonja a népesség és a terület. Ergo jelentős terület elvétele elég durva támadás egy nemzet létezése ellen.

- Aki tanulta, hogy milyen dúlás volt itt '45-ben és ismeri azt a kijelentést, miszerint: ''Magyaroszág nem politikai kérdés, Magyarország vagonkérdés'', annak nincs illuziója affelől milyen elbánásra számíthatna egy átlagos ph lakó... kedves szláv szomszédaink részéről, ha (ismétlem HA) véletlenül lehetőségük lenne ezt a maguk módján kifejezésre juttatni...

- Tudom én, hogy ez két meki és egy szuláksó között elég távolinak tűnik, de nem volt olyan régen és olyan messze a délszláv válság ahhoz, hogy ne legyünk tudatában, hogy ilyen valóság is létezik és biza nem is olyan távol tőlünk... Ezt meg kell kísérelni elkerülni és a szélsőjobbos túlfütöttség számomra egyértelműen a nem kívánt irányba viszi (inkább vinné) el a kérdést.

- Ezzel együtt nem árt ismerni a történelmet, a tanulságokat, és mindenekelőtt az identitásodat. ;)

Aktív témák