Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17600) Kalandor válasza Winne (#17595) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

(rögzített hsz)

Sziasztok, kérünk titeket, hogy tartsátok be a kiírt szabályt és aszerint hirdessetek, tehát a hardveraprón adjátok fel a hirdetést, és azt hirdessétek.
Ez nagyon fontos a fennmaradásunk szempontjából, köszi!

Hozzászólások

(#16401) Fifi válasza Winne (#16400) üzenetére


Fifi
őstag

Húgom ott dolgozik, nincs most készleten. :(

(#16402) Winne válasza Fifi (#16401) üzenetére


Winne
nagyúr

Kérdezze meg van-e rendelve már, aztán ha megjön max egyet félredob, hogy meg tudjátok nézni. :K

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#16403) Fifi válasza Winne (#16402) üzenetére


Fifi
őstag

Ez van folyamatban. ;)

(#16404) BaLee válasza Fifi (#16385) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Nincs, nekem egy iPhone XS-em van csak.

(#16405) BaLee


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Visszatérve az iPhone vs. Android hitvitához én 7-8 évig Android telefont használtam így eléggé tisztában voltam előnyeivel hátrányaival, úgy gondoltam, hogy egy iPhone sok mindenben korlátozni fog. Végül váltottam egy iPhone 7-re és igazából pár dolog volt aminek hiánya az elején zavart de hamar megszoktam, az is csak ips paneles kijelző volt de az egyik legjobb amit valaha láttam. Kb. 2.5 évig használtam akksicsere nélkül végül elkapott az érzés, hogy kell az új design meg a face id mekkora királyság (végülis csak 1 éve szívok vele a maszkozás miatt :DD ) így 1.5 éve iPhone XS-re váltottam.
Én teljesen elégedett vagyok ill. voltam mindkét telefonnal, egy dolgot tartok figyelembe, hogy sosem az aktuális modelt veszem, hanem 1-2 generációval régebbit, mert azok már megfizethető áron vannak, viszont 3-4 évig még megkapják az aktuális főverziót. Iphone 7 is olyan 160 körül volt mikor vettem illetve az XS is 200 alatt. Ebben simán érzek még legalább 1 évet, most néztem rá 93%-os az akksija.

Anno én az Androidos telókkal csak szívtam, sosem úgy működtek ahogy szerettem volna, lefagytak, néha alapfunkciók nem működtek 1-2 frissítés után ill. 1-1.5 év után a legerősebb hw-el szerelt telefonok is belassultak. Lehet, hogy ez azóta változott.

Illetve az Androidos csúcstelefonok ára is eléggé elszállt mostanában, azért ha egy új Galaxy S-t szeretnénk venni az még akár drágább is mint a legújabb 12 Pro. Tudásban is biztos van különbség de fél millát nem szívesen adnék egy telefonért. :)

(#16406) Fifi válasza BaLee (#16405) üzenetére


Fifi
őstag

Ugyanezt a taktikát használom én is.
Inkább egy 2 évvel ezelőtti flagship, mint a közép vagy alsó kategória csak android vonalon.

Most a 4 fős családban 3db Huawei Mate 20 Pro van és 1db Samsung Galaxy S7.
Szerintem az S7 most is kielégíti a lányom igényeit, bár az aksi az már nem acélos és jön a ballagás ....

A #16385 hsz-ben van két link, ami a családban lévő telefonokat és a leendő iPhone 11-et veti össze. Ár/érték arányban a Huawei elveri azért az iPhone-t.

Én elégedett vagyok androiddal és nem biztos, hogy iOS alatt is el tudnék minden végezni vagy lenne támogatás egy adott eszközhöz
.
Mondjuk átlag felett kihasználom a szokásos e-mail/böngészés/zenelejátszás/bankolás/social network/telefonálás/játék/naptár/kuponos alkalmazások vonalon túl:
- infra eszközök távirányítója
- otthoni eszközök (napelem, klíma, elektromos aljzatok) felügyelete, vezérlése
- 24 órában szinkronizál saját cloudommal, amit az otthoni linuxos szerver biztosít
- vnc, openvpn, ssh kapcsolatok certifikáttal
- nfc tagek szerkesztése és írása
- QR kódok szerkesztése és írása
stb stb.

Sokszor azon veszem észre magam, hogy csak nagyobb excel táblák és hosszabb dokumentumok szerkesztésére kapcsolom be a notebookom.

(#16407) mefistofeles válasza Fifi (#16406) üzenetére

Teljesen egyet értek. A modern teló csak farokméregetés semmi más. Nem hiszem, hogy a csúcsmobilt használók 90%a bármit is kihasználna abból amivel többet nyújt mint egy 2 generációval régebbi modell. Na esetleg akik az AAA játékokat nyomják telón. A többi totál balansz.
Iphonom nem volt és nem is lesz, mert egyszerűen szemvakítóan drágának tartom. Persze azzal lehet a legjobban menőzni.....
Egyébként még jó, hogy ilyen kulturált társaság van itt, máshol már beindult volna a végeláthatatlan vita. Olyan ez mint a windows-linux, vagy BMW-Audi párharc. Értelmetlen és végtelen. Az a véleményem, hogy mindenki használja azt ami tetszik neki és amire telik.....

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#16408) duo


duo
őstag

Sziasztok!

több változás is van most családunk életében. felmerült a dunántúlra költözés lehetősége is.
KeletMO vidéki nagyvárosban nyomjuk.
Feleségemnek projektalapú munkája van, most fejeződik be, ezzel párhuzamosan, posztgrad szakképzést csinál, most fog diplomázni. Az én megbízásom is lejár ebben az évben.
(hosszabbíthatom ha akarom, de nem döntöttem még el. Ő pedagógiai szakpszichológus, én szociálpolitikus vagyok. idősellátásban intézményt vezetek. (de érdekel a közösség és településfejlesztés, a fenntarthatóság, és az erre irányuló szakpolitikai és közösségi törekvések is.több más közt)
rendezett egzisztenciánk van. Azonban ha most nem mozdulunk, akkor végképp idegyökerezünk. két gyerekünk van, 9 és 5.
Sárvár, Vasvár településeket néztem, mert azt gondolom, nem biztos h tudnék Szombathelyen ingatlant venni, másfelől, pont el akarunk vonulni a társadalomtól kicsit. (mint a nőgyógyász a viccben mikor a nap végén bemegy a kocsmába: "Végre! Arcok!)
annyi kitétel van, hogy jó társadalmi összetételű legyen a környék, felforgató elemektől mentesen (amennyire lehet), másfelől 20km-en belül legyen olyan infrastruktúra, hogy nagyobb bolt, orvos, intézmények stb.
olyan 25-28millió forintból valamilyen 100nm alatti házat lehetne arrafelé venni?
A másik a munka. Alapvetően tevékeny szorgalmas emberek vagyunk, és jó lenne szakmában elhelyezkedni, de én pl nem zárkózom el a további tanulással egybekötött karrierváltástól sem. 40 évesek vagyunk, talán még nem késő.
Mi a véleményetek? milyen élhető kistelepülést javasolnátok?

egyébiránt, június, júliusban nyaralni szeretnénk a környéken, bejárjuk ezeket meg amit mondtok. ismerkedünk a hellyel.
(ugyanitt szálláshelyet, vendégházat is javasolhattok 4 főnek.)
köszönöm! :R

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#16409) CoolBoy323


CoolBoy323
nagyúr

Szintén keletről jöttem eme vidékre. A p.n@ miatt, ami már hálisten nincs meg, de a munkahely meg fasza, maradtam (egyelőre :) )

Teljesen más világ a nyugat, nem mondom, hogy jobb vagy rosszabb...

Nyíregyháza nekem mindig is jobb hely lesz, mint Szombathely.
Jelenleg Sárvár mellett lakom, faluhelyen, mert itt sikerült olcsón házat venni. Szerintem ez a legjobb biznisz, mert 5km-rel odébb már fele annyi a lakás/ház pl.

(#16410) DJGABI válasza duo (#16408) üzenetére


DJGABI
addikt

Törzsgyökeres Sárváriként azt mondom szép város, meg alapvetően van helyben, minden kapható. Ha esetleg valami nincs is, Szombathely sincs messze. Suli (gimi) is egész okés, de ott van akkor már a szombathelyi elit is persze. Lett megint mozi, fejlődgetünk azért. Deviszont hát házat nem tudom milyet találsz itt annyiért, ezek szerint még nem kerestél rá, a mindenféle új építésű szállodák gyanítom jól felverték az árakat. Meg flex miatt elég sok az ukrán, de azok mondjuk nagyjából behatárolhatóak. Vásárlás előtt gondolom úgyis körbekérdezed a szomszédságot, a kertváros alapvetően nyugis környék.

Gyermekkori haveromék apartmanját tudom ajánlani :) [link] konkrétan egy utcára van a fürdőtől.

Itt a topicban is írták többen környékbeli falu sem elvetendő ötlet (mondjuk én nem laknék falun). Sótony, Nyőgér, Ikervár.

Meló kérdésre passz a válasz. Családsegítőhöz pár éve vágtak nem kevés pénzt, egész szépen felújították az épületet, hogy üresedés van-e náluk, az jó kérdés. Iskolapszichológus gondolom kihalásos alapon megy, van 2 középsuli, meg 3 ált suli.

Szombathelyen egy esztergályos/CNC/PLC-vel elég jól el lehetne helyezkedni, meg hát ugye a szokásos IT-vel se nagyon lehet mellélőni... Esetleg valami villanyász képzés, aztán karbantartót is mindig mindenhova keresnek.

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#16411) duo válasza DJGABI (#16410) üzenetére


duo
őstag

CoolBoy323, köszi az infót. Jaja, az hogy más világ a két országrész, magam is gyanítom, és olyan elvárásaim sincsenek, mint sokaknak (volt olyan ismerősöm. mondom. volt), hogy idejönnek nagy mellénnyel, és akkor tej-méz-ingyensör-nyitottszájú félmeztelen nőihölgyek stb. Aztán ha nem úgy van, akkor az olyanok a leghangosabbak hogy "itt is szar" :K
*
Akárhogy is, ami miatt nekem vonzóbb, a környék az az, hogy itt élhetőbbek a kistelepülések is. értelemszerűen ide nem értve Dél Baranyát, ahol szerintem, hosszútávon semmiképp sem éri meg falun lakni. A folyamatos elvándorlás, a települések elöregedése, az infrastruktúra erodálódása, és végsősoron a gettósodás miatt. (és őszintén szólva nem látok összpolitikai törekvést, ennek a rendezésére. itt nem a lákáspolitikai intézkedéscsomagot értem ezen, mert az egyfelől jó, másfelől nyomja az árakat felfelé az építőiparban és a lakáspiacon is, de a helyi oktatásba és felnőttképzésbe és a foglalkoztatáspolitikába jelentős forrásokat kellene tolni, közösségfejlesztéssel egybekötve, mert csak az növeli a lakosságmegtartó erőt.
*
kb ez van általánosságban véve Dél-Kelet Mo-n is itt két három nagyobb vidéki város próbálja ellenpontozni ezt, emiatt nyugodtabb a világ mint borsodban pl, de a lejtőn elindultak lefelé. Azért itt is bezárnak egy iskolát a faluban, ott is személyi és tárgyi feltételek hiányoznak, hogy legyen helyi oktatás, vagy bármilyen munka. Itt én semlaknék falun, mert nincs jövője. sokkal kiszolgáltatottabb az externáliáknak, mint a nyugati aprófalvak. még a szegénység és a hozzá kötődő életvitel mintézatok is másmilyenek. ( abba most nem akarok belemenni hogy szegénypolitika ( hivatalosan nincs is ilyen) sem lehet egységes ennek megfelelően.
Alapvetően attól más szerintem felétek a falu, hogy a környező kisebb nagyobb városok turisztikai és egyéb szolgáltatásai, és a munkaerőpiac sokszínűsége fenntartják azokat, és ez a környező kistelepülések prosperálásához is hozzájárul. ( az ingázást Sógorékhoz már meg sem említem)
*
DJGABI: köszi. Igen néztem az árakat, kb Vásárhely, Szeged árakon megy az ingatlan, én Vasvárt is néztem az kicsivel olcsóbb., annak is van egyfajta patinája, meg közel a természet.
De meg fogom nézni Sótony, Nyőgér, Ikervár-t is.

Na igen a meló. itt kicsit tanácstalan vagyok. mi legyen előbb: kinézett ingatlan, vagy munka? nyilván párhuzamosan a legjobb. de ez egy nagyon képlékeny terület számomra. Szívesebben dolgoznék amúgy szakpolitikusként, köz/államigazgatásban, mint szociális munkásként, de nem vagyok annyira válogatós. A pedagógiai szakpszichó, az hálistennek nem korlátozódik oktatási intézményre, és magánpraxisa is lehet, de ott vannak a nevelési tanácsadó szolgálatok is. (ráadásul relatíve közel van Pécs, ahol az országban a legjobb a klinikai szakpszichológiai képzés, ha az asszony megbolondul és vissza akar ülni az iskolapadba, könnyebben megteheti mint hogy Hódmezőről utazgasson)
Akárhogy is, nem rögtön lesz itt bármi, hiszen, itt le kellene zárni sok sok mindent eladni két ingatlant (az egyik hagyaték, a fele az enyém) stb. Nagy döntés ez és ezer dolog keresztbetehet.
Ami biztos hogy bejárjuk a környéket most nyáron.
szállás tippet köszönöm felkeressem őket is. :R

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#16412) Nordik válasza duo (#16411) üzenetére


Nordik
őstag

Vannak itt nagy multi cégek amik sokszor támogatják az ide települést, mondjuk albérlet támogatással stb. Bár nemtudom mennyire vág a szakmatokhoz de írod, hogy akar más területen is hajlandó lennel dolgozni, így ez se elvetendő. :U

Asszonynak pedig itt a PTE egyik kihelyezett kara, bár azt nemtudom milyen képzéseket kínálnak.

(#16413) CoolBoy323 válasza duo (#16411) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

Basszus, én meg fizetek a sörért, és a csajokat se találom :DDD

Nyíregyháza, Budapest, Szombathely, Gérce. Elmúlt éveim állomásai. Mindennek megvan a maga előnye. Most a faluval sincs bajom, csendes, nyugodt, annyi h boltba nem tudok leugrani bármikor mint Pesten pl. De megtanultam ezzel már szombathelyen együtt élni. Mióta egyedül élek, nem igazán van az, h jajjj ezt is elfelejtettem, jajj azt is... Tudom ha vajas kenyeret akarok főzni, akkor vajat is kell venni :C ha meg menni kell, autó, 5 perc Sárvár. Pesten ennyi idő alatt a kerületből nem ér ki az ember :N :DDD

Szerintem nyugodtan gyertek erre a környékre. Munka mindig van, lesz!!! Vagyonvédelmi szerelő nekünk nagyon kellene pl :DDD

(#16414) Cathfaern válasza duo (#16411) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"A folyamatos elvándorlás, a települések elöregedése, az infrastruktúra erodálódása, és végsősoron a gettósodás miatt."
Ez azért errefelé is probléma, kivéve ha:
a) a falu nagyobb város vonzáskörzetében van (max. 1 településsel odébb)
b) országhatár közelében van, és a túloldalon van jó munkalehetőség

Nem állítom, hogy a fenti kritéria nem fed le elég sok falut, de azért bőven vannak itt is olyan falvak amik eltűnőben vannak. Amelyiket meg lefedi, ott egyáltalán nem biztos, hogy annyival olcsóbb az ingatlan, mint a városban (pl. Sé, elvileg falu, gyakorlatilag ingatlan árak hasonlóak, mint Szombathely kertvárosi részeiben).

(#16415) Nordik válasza Cathfaern (#16414) üzenetére


Nordik
őstag

Már 20kmes körzetben is hasonlóak az árak. Minimum 30-40kmre kell menni, hogy olcsóbb ingatlant tudj vásárolni. :U

(#16416) duo


duo
őstag

Nordik: igen, kellő rugalmassággal kell hozzáállni a hivatáshoz, ezért hagytam nyitva magam is a kérdést, hogy mit is csináljak.
Cathfaern: Igen, hasonlóan látjuk, szerintem. csak itt keleten, egy nagyobb város sem garancia semmire. de más itt a településszerkezet is. Nagy és kihaló tanyás térségek vannak, és olyan falvak ahová a szocializmus keze betette a lábát anno, és az erőltetett Téeszesítés során hazavágták a falvak képét is. Már ami maradt, hiszen beterelték az embereket a téeszeken kívül a közeli városok paneljeibe/bérlakásaiba.
Innen nagyon nehéz nyerni. Még ha a geopolitikai adottságok meg is vannak. Generációk haltak ki, akikben még volt összefogás, reciprocitás, az az iparosodás előtti erkölcsi etikai attitűd, ami segítette a fennmaraást. v.ö. Olaszfával ahol a pl a lakók elkezdték felújítani a templomot. (mifelénk Szegvár ami ilyen, de ott is elkopott a társadalmi tőke mert nem gondozták azt. Újra be lehet gyújtani, de iszonyat meló és a fiatalok mennek Szentesre, Szegedre, Vásárhelyre). és én pl találnék itt vásárhely mellett csinos falut is, de hogy nincs neki olyan jövöje egy nyugati faluhoz képest az majdnem biztos.
CoolBoy323 egy jó vajaskenyérért bármit :D

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#16417) Ygg válasza Fifi (#16385) üzenetére


Ygg
senior tag

Nincs, akkor felajánlottam volna.
De mondom, ez egyféle hit is, egy alfásnak is magyarázhatod, hogy a böhmös a király, s fordítva. Mindenkinek az jó, ami neki tetszik, csak ne akarjon ész nélkül téríteni.

(#16418) Fifi válasza Ygg (#16417) üzenetére


Fifi
őstag

Eldőlt.
Mivel a lila nem megy az általa már előre megvásárolt tokokhoz marad az ár/érték arányban még rosszabb 64GB-os fehér iPhone 11. :W
Remélem pasit majd nem az előre megvett óvszerhez választ. :U

Én kicsi lányom. :DDD

Köszönöm a türelmet és a segítő hozzászólásokat, az együttérző lányos és leendő apukákat! :R

(#16419) duo válasza Fifi (#16418) üzenetére


duo
őstag

az én lányom görkorcsolyát akar. azért is rollert fog kapni :D :D

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#16420) sith7 válasza Fifi (#16418) üzenetére


sith7
nagyúr

:O :(

(#16421) Fifi válasza duo (#16419) üzenetére


Fifi
őstag

Már várom a hirdetést itt az aprón, hogy "Ki sem csomagolt rollert áron alul görkoriba beszámítanék". ;] :D

(#16422) Winne válasza Fifi (#16418) üzenetére


Winne
nagyúr

Huh az enyém még meg sem született, de már előre rosszul vagyok tőle, hogy hiába a logikus döntés, sokszor nem tudjuk majd neki megmagyarázni és meg kell venni neki a ratyibb cuccokat.. A pasitémáról ne is beszéljünk. :D

@ #16419 duo : biztos szeretni fog érte. :DDD

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#16423) Fifi válasza Winne (#16422) üzenetére


Fifi
őstag

Csinálj fiút, azzal kevesebb a gond. :DDD
(Legalábbis nálunk.)

(#16424) mefistofeles válasza Winne (#16422) üzenetére

Lányod lesz? Gratula!

...ásót, vadászpuskát időben beszerezni!.....

Fifi: ezt csak addig mondod amíg nem adom kölcsön egy hétre az én fiaimat! :DD

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#16425) orion1025 válasza duo (#16408) üzenetére


orion1025
őstag

Azért a belőtt áron már kapni házat, ráadásul teljesen élhetőt, sőt, még újat is, bár egy ilyen sok kérdést felvet bennem, mert naponta látom az árakat. Én ha választhatnék, inkább Sopron, ott nagyobb potenciál van, ha a környékbeli településeket is nézem, főképp munkahely tekintetében, nem feltétlenül erőltetném a Szombathely és környékét, pláne a délebbre vonulást nem, mert az más világ, amolyan mordor. Ismerős körömben is már Körmend egy választó vonal (nálam is), attól délre már egy új világ jön, főképp megtalálható arra az a bizonyos felzárkóztatott faj, egyre több a putris falu, tényleg egy más világ. Szombathely-Veszprém-Győr-Sopron négyzetben keresgélnék.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#16426) duo válasza Fifi (#16421) üzenetére


duo
őstag

:D
van amugy egy görkorija a fiamnak(o sosem szerette deszkaja van), majd kipróbálja azt a kisasszony előtte és ha bejön neki, majd gondolkodunk akkor. de rollert meg régebben szeretett volna.
*
A lányos apa dilemmára:
Bár még nincs meg minden részlet, a fiammal megbeszéltük, hogy úgy fogadjuk majd az udvarlót, hogy mikor bejön a fiatalember csak kikiabálok a konyhából pl. (mintha nem tudnám h mar megérkezett) "Én biztos nem fogok még egy holttestet elásni fiam, csak megkínozzuk es elengedjük!" aztán megjelenek nyájasan. "Á hát te vagy az! Isten hozott" hadd szarja össze magát a legény :))

Jé orion mester!de jó látni! ezekszerint errefelé laksz. egészség hogy van?

Megfontolandó ez is amit mondasz. az említett négyszögön belül. mindezeket az infókat amiket mondotok, összegzem es az alapjan céliranyosabban fogok tudni nézelődni. :K

[ Szerkesztve ]

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#16427) Winne válasza Fifi (#16423) üzenetére


Winne
nagyúr

Fiú már megvan, a lánycsapattal most egyenlítünk nemsokára. :D

@ #16424 mefistofeles: köszi! :R Bézbózütő vipera megvan, ásót könnyen szerzek. :DDD

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#16428) CoolBoy323 válasza orion1025 (#16425) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

Sopron k.rva drága, és szvsz élhetetlen. Bár Szombathely is már az. Durvább dugók vannak, mint Pesten :W

(#16429) mefistofeles válasza CoolBoy323 (#16428) üzenetére

Ezzel a dugó kérdéssel nem tudom mi lesz pár éven belül. A nyomorúságos egysávos utcák ahol még végig parkolnak is egy oldalon, közben családonként már két-három autó lesz lassan... Fingom sincs, hogy fogunk itt közlekedni 2-3 éven belül. Napi szinten forgolódok a városban és katasztrófa amit tapasztalok.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#16430) CoolBoy323 válasza mefistofeles (#16429) üzenetére


CoolBoy323
nagyúr

Évről évre egyre rosszabb. Mikor oda költöztem, még szoszo lehetett közlekedni (18 nyara) múlt héten már napközben sem sikerült normális időben átvágni a városon :W

(#16431) orion1025 válasza duo (#16426) üzenetére


orion1025
őstag

Köszönöm, meg vagyok, már csak hébe-hóba lógok a lapcsaládon, mert levizsgáztak nálam többszörösen is a kis belterjes bánatok.

CoolBoy323:
Azért ne felejtsd el azt, hogy amíg az iskolák zárva voltam, egész jó volt a közlekedés, de ugye a mai szerencsétlenek többségét a wc-re is repülővel kell vinni, mert élet képtelenek, anyuci/apuci pedig még erre dob is egy lapáttal, na ezeknek köszönhető a káosz a város főbb paraszt elosztóin. A város is visszafelé halad minden tekintetben, le van rúgva rendesen, pár év múlva csúnya dolgok lesznek így.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

(#16432) Fifi válasza CoolBoy323 (#16428) üzenetére


Fifi
őstag

Nem néztem ingatlan árakat, de szerintem az utóbbi években mindenhol elszálltak.

Kövezzetek meg, de én Szombathelyt nem látom a lehetőségek Mekkájának, hacsak valaki nem sógorékhoz ingázna. Amúgy nem egy pörgős, fiataloknak való város (kulturális, szórakozási lehetőségek és vásárlás tekintetében). Egy fiatalnak inkább Győr lenne jobb választás, de ott biztos még drágább az ingatlan.

Közlekedésről meg annyit, hogy ez a város széltébe hosszába max 10km. Azaz az egyik végéből max 25 perc alatt átbiciklizek a másik felébe, tehát nem kell erőltetni az autót.

Egyszer lemértem, hogy a lakás és a munkahely közötti távot menny idő alatt teszem meg. Az autó kb. 5 perccel nyert a kerékpárhoz képest. Nem is erőltetem a négykerekűt.
Persze aki kisgyerekeket visz és nagy bevásárlást intéz, ott azért az autó a nyerő.

(#16433) Winne válasza mefistofeles (#16429) üzenetére


Winne
nagyúr

Többen járnak majd motorral. Öröm reggel a Paragvárin átmenni a két sor között mikor mindenki 4-5x áll a kórházas kereszteződés miatt. :DDD

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#16434) Cathfaern válasza CoolBoy323 (#16428) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Mindenképpen élen járunk :D (forrás)

Egyébként Sopronnal mi a baj? Árakon kívül.

Egyébként egyetértek orion1025-al, még ha Szombathely környékét is nézi be az ember, szerintem célszerűbb innen északra (Győr felé) letelepedni, mint délre.

[ Szerkesztve ]

(#16435) duo válasza Fifi (#16432) üzenetére


duo
őstag

hát igen minden szubjektív. és viszonyítás kérdése. van aki meg Győrből ingázik, mert szerinte Győrben nincs lófasse.
Mint helyi/környékbeli biztos hogy nagyobb rálátásod van, de egy magasabb életminőség az én olvasatomban azt is jelenti - és ahogy öregszem egyre inkább csak azt - hogy ne legyél körbevéve mérgező emberekkel, legyen nyugalmad, legyenek jó emberek körülötted. pörgés és kultúra pedig annyi lesz, amennyit teremtesz magadnak. Persze ezek majdnem helytől függetlenek, abszolút elismerem, csak nekem az az általános tapasztalatom, hogy a nyugat magyarországi embrereknek ha nem is túlnyomó, de azért nagyobb hányada tud megélni pozitívan is pillanatokat. És ennek örülni kell. A Duna de főleg a Tisza vonalától keletebbre a kollektív depresszió és neurózis, meg a tanult és örökölt tehetetlenség majdhogynem általános (nem feltétlen ilyen látványos szenvedés, de az attitűdöket, a döntéseket és a megélt élethelyzeteket nagyon durván átszövi) még KSH adataink is vannak róla. kevés üdítő kivétel van; ezek többnyire megyeszékhelyek, de ott is a mindenapok része ez.
Nem akarok úgy megöregedni, hogy mire jönnének a pihenés évei( amennyi megadatik) azt jól beletörve, megkeseredve nyomjam le.

Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...

(#16436) BaLee válasza mefistofeles (#16429) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

Mellé az idióta sofőrök. El tudna durranni az agyam amikor annyi előzékenység nincs senkiben, hogy nemhogy beengedjen maga elé, de legalább ne álljon be a kereszteződésbe, hogy más ki tudjon menni. Ha neki zöld van akkor azon átmegy és beáll a kereszteződés közepén az álló sor végére. :)

Minden évben egyre rosszabb.

Viszont nekem haveromék jöttek vissza Sopronból, pedig anno azért költöztek ki oda Szombathelyről, mert 1 órával hamarabb kiértek Bécsbe a melóhelyre. Aztán melóhelyet váltott, kicsit közelebb jött de még mindig Ausztriában dolgozott és mondta, hogy Sopron annyira megtelt, hogy volt amikor addig tartott neki, hogy kiérjen a városból ill. át a határon mint amennyi idő alatt Szombathelyről odaért az osztrák munkahelyére.
Vissza is költöztek nemrégen.

(#16437) mefistofeles válasza BaLee (#16436) üzenetére

Gyakorlati értelemben már Szombathely is "megtelt", parkolni már nem csak a belvárosban de a külső területeken is szinte lehetetlen.
Egyébként igen, közlekedési kultúra az nyomokban sincs szinte senkiben. Napi szinten találkozok olyanokkal akik a leg elemibb kresz szabályokat sem ismerik, bizonytalanok és hibásan döntenek vagy vacillálnak. Meg ugye ott az ellenkezője aki lehet, hogy ismeri a szabályokat csak éppen leszarja. A jelzőlámpa sokaknak már csak egy dísz, totálisan figyelmen kívül hagyják... sokáig lehetne sorolni..... ezek csak a szabályok. Olyanról már ne is beszéljünk, hogy tolerancia, logikus döntés, előzékenység, dinamikus közlekedés

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#16438) BaLee válasza mefistofeles (#16437) üzenetére


BaLee
addikt
LOGOUT blog

És akkor bele sem mer gondolni az ember, hogy mi lesz majd ha vége lesz ennek a nagy home office témának meg mindenki megy újra iskolába, óvodába. Volt, hogy 35 percig tartott beérni a Szűrcsapóról a TDK-ba reggel tavaly egy esős napon. Szerintem most még rosszabb lesz.

Ja még egy kedvencemet kifelejtettem. A Paragvári - Bartók lámpás kereszteződés reggel. Szűrcsapó felől jövök de 2 utcával korábban le szoktam fordulni, mert a Paragvárira kikanyarodni sem lehet meg sokkal nagyobb a sor. Itt szoktak ugye gondok lenni mikor ki akarok fordulni a Bartók Béla körútra, mert az van amit korábban írtam, hogy nem, hogy nem enged be de még bele is áll a kereszteződésbe, majd ha végre kijutok és megyek a lámpa felé akkor látom, hogy a lámpa zöldre vált, eltelik 3-5mp mire az első mazsola elindul, átmegy utána 2-3 autó jó esetben, majd a lámpa már sárga és akkor még kb. hárman átmennek a piroson biztos ami biztos. :W

(#16439) Nordik válasza BaLee (#16438) üzenetére


Nordik
őstag

Nekem Zanati vége illetve piac 40 perc a rekordom. De volt már piac-vasútállomás 25 perc… :DDD Botrány ami ebbe a városban van. És nem fejlesztenek nagyon.

Legjobb a Hunyadi végén a körforgalom. Azt a mai napig nem értem miért nincs meg felújítva…. :U

(#16440) Fifi válasza duo (#16435) üzenetére


Fifi
őstag

Ahhoz képest, hogy nem valami dinamikusan fejlődő hely, nem a kultúra fellegvára és elég álmos kis város én szeretek itt élni. Így 50 fele számomra ideális, nem túl kicsi település, de még nem is nagy, hogy elviselhetetlen legyen.

Viszont gyermekeim már most (14,5 és 19 évesek) tudják, hogy nem itt szeretnének élni. Sőt nem is ebben az országban. :(
A várható gazdasági, politikai jövőkép alapján én meg is értem őket. :((

(#16441) mefistofeles válasza Fifi (#16440) üzenetére

Igazából én még nem is panaszkodhatok de asszonnyal már sokszor kitárgyaltuk, hogy ha fiatalok lennénk meg nem lenne a két manó akkor már rég léptünk volna.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#16442) DJGABI válasza Fifi (#16440) üzenetére


DJGABI
addikt

Baromira érthető, és aki boldogulni akar szerintem jobban is jár. Vicc, gimis volt osztálytársaim németbe pár év alatt iszonyat egzisztenciát csináltak maguknak: nagy ház, új autó. Srác kétkezi munkás, asszony valami egyetemet végzett itthon.

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#16443) Fifi válasza DJGABI (#16442) üzenetére


Fifi
őstag

Sógoromék ~8 éve mentek Ausztria nyugati felébe. Itthon volt egy hatalmas hitellel terhelt lakásuk, adósságok. Neki egy érettségije van, nyelvet nem beszélte. Felesége 2 diplomás, de amióta kint vannak nem dogozik, a már kint született 2 gyerekkel otthon van.

Kétkezi raktárosként kezdte, most középvezető ugyanott.

Látszólag jó egzisztenciát teremtettek ők is egyetlen fizetésből. Pár éve épült ~90m2-es lakásban élnek, pár éves 2db autóval közlekednek, sokat posztolnak a facebookon, hogy merre kirándultak stb.. Szépen élnek, kisimultak, de a lakás bérelt, az autók lízingeltek megtakarításuk szerintem nincs ...
... ott sincs kolbászból a kerítés, de nem fenyegeti őket, hogy holnap hoznak valami klassz törvényt mely mélyen a zsebükbe nyúl vagy egy politikai csoport gazdasági érdekeibe ütköző vállalkozásuk, tevékenységük vagy munkaadójuk van, ami másé kell hogy legyen.

Itt abba is hagyom, mert nem akarok politizálni. :B

(#16444) Ygg válasza Fifi (#16418) üzenetére


Ygg
senior tag

Pedig ez sem akkora hülyeség, mint elsőre hangzik.
Annak örülj, mert így tuti lesz óvszer :D.
Illetve, csak aki kitölti az XXL-est, az jöhet szóba, az a szűrő :D.
Bocs.
Fiús apának sem könnyű...

(#16445) Winne válasza Nordik (#16439) üzenetére


Winne
nagyúr

Na valóban, az évek óta ugyanilyen göröngyös szar minőségű, nem is értem. Olyan még a Kórház mellett a Bartók felé a dombon le, pedig az ilyeneket azért szokták javítgatni. :F

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#16446) mefistofeles válasza Winne (#16445) üzenetére

Ti ki tudtok emelni egy két utat? Szerintem az egész városban katasztrofálisak! A "javítgatás" meg egy rakás..... Saját szememmel láttam, hogy javítják ezeket az éles szélű kátyúkat. Egy sárga kis platós gurul az úton lépésben, hátul ül egy melós lapáttal. mikor egy kátyúhoz ér, leugrik, hideg aszfaltot, vagy mit lapátol a lukba, és kb. ennyi. A Pázmányon volt egy éles szegélyű kátyú a földön, és így "javították" kb. fél éve. Most ugyanott egy sokkal mélyebb gödör van, éles szegélyekkel. Még jó, hogy előre készülök rá és mindig kikerülöm. Ezekre van vagy ezer példa. Azt szoktam mondani, hogy lassan fogvédőben kell vezetni, olyan faszák az utak.
Nézzétek meg pl. a piac Joskar Ola felé eső oldalán, milyen faszán javították meg az utat.....

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#16447) Winne válasza mefistofeles (#16446) üzenetére


Winne
nagyúr

Jah a javítás az kabaré mindenhol, semmi értelme. Mivel nem jól csinálják, ezért az első esőig tart, ahol a víz kinyom mindent. :K

Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...

(#16448) Derek V.


Derek V.
tag

Szombathelyen foglakozik valaki szerszámgép és egyéb akku felújítással? Esetleg van bolt ahol forgalmaznak forrasztó füles akkucellákat? Egyéb segédanyagokat forgalmazó bolt?
Előre is köszönöm az útba igazítást és a segítséget!

(#16449) sonar válasza Derek V. (#16448) üzenetére


sonar
addikt

Ilyen engem is érdekelne alkalmanként

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#16450) orion1025 válasza Derek V. (#16448) üzenetére


orion1025
őstag

Akkut a robbanás és gyulladás veszély miatt nem lágy forrasztanak, hanem ponthegesztenek, így kb. kizárt, hogy találj, helyben meg pláne.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.