Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
JohnnyX
őstag
#29777-re érdemleges válasz?
Win Xp rendszer lenne, legálisan hivatalosan.
_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
hoci0015
csendes tag
Akit esetleg érdekel van egy garis AGP-s bikám (Sapphire 4650-em) elfekvőben.
Csere érdekel alaplapra,procira esetleg félkonfigra. -
bim
veterán
válasz gabyka #29794 üzenetére
Ha 1/3-a lesz a teljesítmény akkor annyi áramot is vesz fel?
Nekem olyan 1,2Kw-ra lenne szükségem x3 akkor az mondjuk 4Kw-os motor lenne? Ez eddig matematika. De mivel indítom el? Mármint bedugom a konektorba és bekapcsolom akkor milyen kismegszakítóval biztosított csatlakozó kell minimum hozzá? Mert ha mondjuk 20A kell akkor el is vetettem ezt mivel kevés háznál figyel ennyi a főbiztosítéknál. Átlag 15-16A ami van.
Mondjuk nem értem miért olyan rohadt drágák a 220V-os motorok.Szóval az a kérdés hogy egy 4Kw-ról lekötött 380-as 1,33Kw-ot vesz majd fel induláskor?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Pancsermeste #29787 üzenetére
Ne szarakodjunk akkor már, legyenek céljaink!
Na jó persze nem örülnék ha mondjuk egy 15 milliósat sikerülne életemben összekaparni...Pópa: remek, legalább van még egy személyes tapasztalattal rendelkező ember. Majd ha egyszer ráérsz és bent vagy mikor én is akkor pingelj meg ST-on. Már eldöntöttem hogy mindenképp meg akarom műttetni de ha lehet nálam csak a PRK játszana a sport miatt.
Erről jut eszembe a tegnapi meccsünk egy katasztrófa volt...
Més que un club!
-
D.Orion
veterán
P= U x I x cosF Átrendezve a képletet megkaphatod az áramerősséget.
Mondjuk nem értem miért olyan rohadt drágák a 220V-os motorok. Sok olyan dolog van beleépítve és sok olyan helyzetre vannak méretezve ami a tiédből, mind mind hiányozni fog. Részletezhetjük ha tényleg érdekel.
Ui: x jel értelem szerűen a szorzás. Csak azért, hogy ha másnak is még reggel van.
(#29808) Napfénysüti: Milyen meccsről beszélsz? A vidi szétverte az ellenfelet.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz D.Orion #29797 üzenetére
Én most pároméknál lakom, természetesen a költségekbe beszállva és így hála égnek relatíve jó helyzetben vagyok, tudok spórolni. Az autóra is szépen idővel félreraktam a pénzt, ezért lett 13 éves VTI, ha hitelre veszem lehet egy Type-R-el szaladgálnék.
Nah viccet félretéve én sem komálom a hiteleket (mondjuk egy kisebb személyi kölcsönöm van de ezt gondosan kiszámoltam előtte), ha lehet inkább nem veszek fel. Kezdő dolgozóként a laptopomra annyit spóroltam hogy még a kajajegyemet is eladtam hogy meg tudjam venni.
Sajnos páromnak közel sincs olyan fizetése mint nekem így a saját lakás egyelőre nagyon távoli álom. Hiába nem iszok, nem bulizok, nem költök haverokra annyit nem tudok félretenni hogy ez belátható időn belül a mai gazdasági helyzetben összejöjjön.
Pedig én egyetlen dologra költök néha ami velem kapcsolatos, ez pedig a foci. Időnként kell cipőt meg kesztyűt vennem mert fogyó eszközök.
De nem élek semmi káros szenvedéllyel meg nem szórom a pénzt. Talán azért egyszer összejön a lakás.Most a kipufogóm se csináltatom meg mert úgy néz ki barátnőmnek emgszűnik az állása.
Nem tud valaki adminisztrációs állásról vagy akár még gyár is szóba jöhet. Igazából bármi amit egy nő meg tud csinálni? Ha valaki tud valamiről és priviben megosztaná nagyon megköszönném.Mod: tegnap volt kispályás meccsünk és most először én védtem mert a kapusunk nem ért rá. Végig támadtunk sokkal jobban játszottunk mint az ellenfél (mondjuk nem volt nehéz ők nem igazán akartak "játszani") és mégis kikaptunk 3-2-re három rettentő buta védekezési hiba miatt. Pedig nekem kifejezetten jól ment a védés (hála égnek szokott).
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
juliabrilke
veterán
válasz Napfénysüti #29810 üzenetére
Az élet már csak ilyen. Viszont hitel nélkül szerintem nem sok esélyed van arra, hogy a közeljövőben lakásod legyen.
Én egy saját lakás mellett tettem le a voksomat. Kocsi, gyerek, meg hasonló luxusok meg kilőve.De az is biztos, hogy nem fogok spórolgatni 40 éves koromig mindenre.
-
Rellind
senior tag
Tegnap felhívtak attól a banktól ahol a számlám van.Ajánlottak egy hitelkártyát, mert nekem nincs ilyenem.Persze elküldtem őket a fenébe.Nem mondom el tudtam volna költeni.De sajnos tudom azt egyszer vissza kell fizetni.Sőt még többet is...Jelenleg most csak a lakást fizetjük,nincs sehova tartozásunk.És a párom szintén munkát keres...Júliustól nem csönget a részéről a postás.
Úgy látom ezek a problémák nagyon gyakoriak mostanában. Valami történhetne már. -
Pópa
senior tag
A világ amiben élünk, csak a pénz miatt létezik még ebben a formában. Széllel szembe hugyozni persze lehet, csak nem érdemes. Akit érdekel a téma, már úgyis látta a Zeitgeist filmeket. Egyébként a lakás birtoklás vágya tipikus magyar betegség, mióta az eszem tudom bérleményben lakom. Angliában, és Franciországban is mindíg béreltünk. Most kertes házat fizetek éppen, de ha megunom, majd elmegyünk egy szebbe. Nincs hitel, nincs kötöttség.
Trust is good, control is better!
-
nagyúr
válasz juliabrilke #29811 üzenetére
Lakás az egyetlen amire felvennék rendes hitelt. Semmi másra nem éri meg. Most lassan arra kezdek gyűjtögetni. Ilyen Fundamenta vagy hasonló laksátakarékosságival van valakinek tapasztalata? Megérné?
Més que un club!
-
juliabrilke
veterán
válasz Napfénysüti #29814 üzenetére
Bu*i egy banda, de jobb lehetőség nincs. Mi 3 éve fizetjük kb. a lakás, eddig minden ok. Az állami támogatás miatt jó, de azért valamennyi önerőnek azért kellene, hogy legyen.
-
kisza25
félisten
igen ez egy magyar dolog, de ennek az az oka, hogy pl. Németország, Ausztria, Anglia, Svájc...megfizethetetlen egy ház/lakás ezért bérel szinte mindenki, de a nettó ~1300€~340000Ft+13.14.havi fizuból lehet is ja és ha ketten keresnek x2
Tudom már pár éve kint vagyok párommal és így tudunk 1-ről a 2-re jutni, nekünk mondjuk kaja+szállást is adnak, de otthon van állandó kecó, mert mindent nem hozhatunk ki,
na meg ez az állandó költözés is egy rémálom, mindig elfelejtek dolgokat, hogy már van+ nincs állandóság, meg egy évben 4x költözünk és 3különböző helyen lakunk, na ezt se szeretném örökké csinálniEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
nagyúr
Na tényleg úgy tűnik hogy a munkahelynek annyi, becsődöl a PH.
Més que un club!
-
Rellind
senior tag
válasz Napfénysüti #29817 üzenetére
PH? Az mi?
-
nagyúr
-
janos80
senior tag
na gyerekek! jovoheten szombaton irany hollandia
-
juliabrilke
veterán
válasz Napfénysüti #29821 üzenetére
Majdnem.
-
D.Orion
veterán
Készlet kiárusítás lesz? Bocs.
-
Rellind
senior tag
Ez az ami a plázában van?Hát bakker A Jeans is csődvédelmet kért...Volt is nagy kiárusítás.50%-ért volt minden
-
JohnnyX
őstag
s370-es lapot keresek nagyon olcsón P3 procihoz.
_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
janos80
senior tag
válasz SzalaiG #29828 üzenetére
Ugyanazt mint itthon(CNC marás).
hogy meddig leszek? egyenlore 2hét,de ha minden rendben lesz és minden ugy lesz ahogy igerték,akkor évekig tervezném,de ez majd kiderul. mindenesetre veszteni valom nincs. a repulojegyeket a ceg megveszi oda-vissza. nincs mit bukni rajtagyerekek... kuldok nektek olyan kepeslapot majd amin be lesz tekerve egy sajat keszitesu holland gyogynoveny eskuszom ez lesz az elso amit megkostolok....
[ Szerkesztve ]
-
janos80
senior tag
-
nagyúr
-
Pópa
senior tag
válasz Pancsermeste #29831 üzenetére
Valamit valamiért.
Ugyanerre a helyzetre mondom, hogy nem venném sajátnak. Soha[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
mtade
aktív tag
Boldog pénteket mindenkinek.
Én már levezetésen vagyok, ma nem fogom túlzásba vinni a dógozást...
Thinking is the hardest work there is, which is probably the reason why so few engage in it. // Henry Ford
-
nagyúr
Jó idő lesz ma délután? Kocsit kéne mosnom.
Més que un club!
-
juliabrilke
veterán
Ha mosod, akkor biztosan mocsok lesz.
De ok, elintéztem neked, hogy jó idő legyen.
-
gabyka
aktív tag
válasz juliabrilke #29844 üzenetére
Nekem is, nekem is, nekem is... lécci, lécci, lécci...
-
nagyúr
-
Pópa
senior tag
válasz Napfénysüti #29843 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a passatom mosásra. Ha feltétlen mosnod kéne
-
Motaba78
addikt
a reggeli vas szállítás a MÉH telepre megtörtént, megvolt a mai + kereset is
most irány a munkahelyi termelés. -
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs