Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#15401) Esmein


Esmein
nagyúr

Bevágom már ide is, úgyis járok néha Szegeden:
e6300 dobozos hűtővel: 18 000
Asus x1950pro 256mb(asszem): 18 000
Asrock 775dual-vsta: 8 000.
palm t|x, 2gb memkártyával : 31 000

mindenbe számítok be:
proci, hűtő, lap, vga kombót, amennyiben conroe celeron/apró sempron és/vagy olcsó kicsit fogyaszt, és megeszi a ddr2-őmet.

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#15402) Lee-der válasza MiaMia (#15399) üzenetére


Lee-der
tag

Simán megkaphatod, de nem kell sokat várni tőle :B
Csak hálóban lehet játszani, nincs benne mestint :DDD

Drum & Bass Fo'eva' <- Music starts @ 170BPM

(#15403) WindyJoe válasza Rick4 (#15391) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

Te hogy föl tudsz háborodni, ha valaki hülyeséget beszél...
Kicsit szállj már magadba is néha.
Olvass utána!
Mellesleg a te általad belinkelt képen is látszik, hogy a 7 és 4 tűs csatlakozón a külső 4 tű (1-4) ugyan azt a jelet kapja, csak a csatlakozó más.
Mint látod, az S-video 2 jelből áll, a Composite jel pedig ennek a 2-nek az összege, tehát elég csak összekötni a 2 lábat és tovább vezetni 1 dróton.
Egyébként amit belinkeltél azon ott van kib@szottnagy betűkkel, hogy S-Video IN Tehát abból nem lesz YPbPr jeled, főleg nem RGB!
A középső 3 tű ebben az esetben bemenet.
Ha az is kimenet, akkor a lehet YPbPr ritkább esetben RGB jeled, azomban leggyakrabban, főleg 'csak TV-out'-os VGA-knál az egyik láb nincs bekötve, a másik kettő pedig az egybe Composite jel.
Aztán ott van a 9 tűs csati is ami vagy Audio-Video, vagy VIVO...
Ezeket az eltéréseket leszámítva, a 4 tűs apa S-Video - Composite RCA átalakító kábel, az univerzálisan jó mindegyikhez (9-eshez akkor, ha nincs rajta a kis műanyag pöcök).
Az pedig a te hiányosságod, hogy nem láttál olyat. Van, sőt én olyat is láttam ahol 7 tűs apát 1 composite-ra és 1 4-tűs S-Video anyára bont szét.
(A föntebb leírtakból egyértelmű, hogy hogy...)
Nem baj, hogy ezt nem tudod, csak kicsit gondolkodj el magadon, hogy te szoktál másokat osztani, ha hülyeséget beszélnek, és közben te is hülyeségeket mondasz...

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#15404) LordVader80 válasza WindyJoe (#15403) üzenetére


LordVader80
senior tag

húha, ebből mi lesz ;]

May The Force Be With You!

(#15405) bolcsodal válasza LordVader80 (#15404) üzenetére


bolcsodal
addikt

BAN..mi más?!...! :DDD

They drew first blood....

(#15406) bolcsodal


bolcsodal
addikt

Nem érdekelne valakit? :U :

GeiL 2x512MB Ultra Platinum PC3200 CL2 DC Kit 10K

They drew first blood....

(#15407) Rhino666 válasza LordVader80 (#15404) üzenetére


Rhino666
őstag

Rick5. :DDD

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#15408) boba6


boba6
aktív tag

holnapra aki gyors még kérhet: (11:55-ig :DDD )
Galaxy 8800GT 512MB DDR3 HDMI VGA: 40200Ft
Galaxy 9600GT 512MB OC Xtreme Tune VGA: 36600Ft
:Y

... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!

(#15409) Rolly válasza boba6 (#15408) üzenetére


Rolly
veterán

kérdeztem tőled privátban :D még tegnap :B

(#15410) WindyJoe válasza bolcsodal (#15388) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

"Maaargit! Nóóórmális????"

Te mivel vagy különb nálam? Ha te csalhatsz adót, és így nem halsz éhen, akkor én miért ne csaljak, hogy én se haljak? Nem arról van szó, hogy megvehetem-e a plazmatévét, vagy nem, hanem, hogy éhenhalok-e vagy nem...
Nem is volt arról szó, hogy ha 'te' csinálhatod, akkor 'én' is. Nem, elvileg 'te' sem csinálhatnád, gyakorlatilag, meg 'mindketten' csináljuk. Miért? Mert rá 'vagyunk' kényszerülve. Kicsit még abba gondolj bele, hogy más országokban 1 havi keresetből megveszed a plazmatévét... Itt hány ember teheti meg ugyanezt? (Itt a TV is drágább, és kevesebbet is keresel).
Egyébként fölfogtad a gondolatmenetet amit leírtam?
Magasabb adó->éhenhalás, mert senki nem tud venni semmit, és akitől vennéd annak se lesz pénze, mert nem veszel tőle. Megáll a pénzáramlás és a megállt pénzáramlásból, az állam hiába von le nagyobb részt, az a nagyobb rész kevesebb, mint egy gyorsabban áramlónak a kis része, másrészt a gyorsabb áramlással az életszínvonal is nőne, megindulna a fejlődés...
Az meg nekünk polgároknak győzelem, hogy igen lett a végeredmény. Itt az fórumban is volt már bérkalkulátor, ugyan számold már ki vele, hogy pl. te a fizetésedből mennyi egészségügyi hozzájárulást fizetsz... Ahhoz képest az a 300 Ft valóban nem sok, de egyszerűen POFÁTLANSÁG. Ráadásul nem tudom voltál-e már azóta orvosnál, forgalmasabb helyeken van egy külön fószer, aki beszedi a pénzt. Namost ennek is kell fizetést adni, és egész nap ott kell ülnie... Tehát kb. azért fizetsz, hogy annak az embernek legyen fizetése...
Vagy automata van, aminek szintén magas a bérlési/üzemeltetési/megvásárlási költsége. Ez nem spórolás, ezzel az automatákat bérbeadó/gyártó cég jár csak jól. Az egészségügyben nem sok marad belőle. Színvonalasabb ellátást ígértek, lett belőle valami a fél év során? Kórházi napidíj 300 Ft. Ebből kapod az ebédet? (A legolcsób menzán is 500 Ft körül van egy ebéd, és akkor még se reggeli se vacsora. A 300 Ft semmire nem elég, amit EÜ hozzájárulásként fizetsz, az viszont oltári nagy összeg, főleg, ha úgy fogod föl, hogy az egy biztosítás, lehet hogy nem lesz rá szükséged, de lehet hogy igen, ha nem használod föl, akkor a másik ember, aki rászorul használja föl. Ha neked lesz rá szükséged, mert olyan baleset, vagy bármi ér, akkor pedig, te használod föl a más által föl nem használt összeget. Ehhez képest mi az a 300 Ft???? Csak az emberek cukkolására van. És igen, valóban kevesebben mennek orvoshoz, de nem a fölöslegesség miatt, hanem annak a tudata miatt, hogy fizetni kell, fizetni kell, FIZETNI KELL! Érted?!
A tandíjnál is hasonló van, ott is egy csomót fizetsz a pénzedből oktatási hozzájárulást. (Amit nyilván nem te használsz föl, hanem fölfoghatod úgy, hogy a gyereked pl...) Állami támogatással elvégzik az iskolát, és mi a hozzáállás a frissen végzettekhez? Itthon nincs munka, mukanélküliség van, ha valahova föl is vesznek valakit, az nem a friss diplomás. Mit csináljon a munka nélküli friss diplomás?! "Menjen ki külföldre!" Wow, abból sok haszna lesz az országnak... Drága állami pénzen kitanítjuk, aztán kiküldjük Ámerikába, hogy nesztek, kiképeztük, használjátok. Persze ott adózik, att költi el a pénzét, hülye lenne hazajönni... Itthon meg ki marad?! Aki szereti a hazáját, tenni akar érte, vagy éppen nem teheti meg, hogy kimenjen, és marad itthon munkanélküli. Mindez miért?! Mert magasak az adók, és senki nem vesz semmit, és nincs szükség több eladóra, nincs szükség több építőmunkásra... Semmire nincs szükség, mert nem tudjuk megfizetni.

A bömis vállalkozóról meg csak annyit, hogy már apuci is adócsalt, abból jutotta bömire... Nem feltétlenül magából az adócsalt összegből, hanem abból az előnyből amit ezáltal elért. Olcsóbban tudott dolgozni, bár nem legálisan, emiatt több üzletett tudott bonyolítani, mivel senkinek nincs pénze, és csak az érdekli őket, hogy minden minél olcsóbb legyen. A konkurencia éhenhalt, ő pedig fölvirágzott, és vígan bbüntetlenül csalja tovább az adót... Ezzel szemben, ha alacsonyabb lenne az adó, persze benne akkor is ott van, hogy ő adót csal, de nem tesz közel akkora előnyre sem szert a becsületesekkel szemben. És akkor a Becsületesek is megerősödnek, és azok fizetik rendesen az adót, és az adott iparágból a becsületesek sokkal nagyobb részesedést fognak kivenni, így több pénzt is fizetnek be. Az államnak sehol sem lesz hátránya, mivel bár kevesebb százalékot szednek be, de több pénz kevesebb százaléka ugyan annyi, ha nem több mint a "semmi" nagy százaléka.
Pont ez a baj a magyar termékekkel is... Nem azok a drágák, hanem a külföldiekét hozzák be pofátlanul olcsón. Meg kellen jól vámolni, és akkor nem portugál paradicsomot ennénk, a magyart vennéd, ami kezdetben drága lenne, de a megugró bevételből föllendülne a mezőgazdaság, és olcsóbb lenne a hazai termék... De akik persze erről döntenek, meg tudják venni bármelyiket, nekik nem gond, hogy 400 vagy 700 Ft a paradicsom... Persze azt nem érdekli, hogy a magyart vegye, azt csak az érdekli, hogy a külföldi ügynök mennyit nyom a zsebébe importonként... (Az Ő zsebébe, nem az államkasszába!)
Ezért szar ez a rendszer. Én nem mondtam, hogy Ó a kétfarkú kutyapárt az isten, vagy szavazz a zöldekre. Én csak azt mondom, hogy ami most van, az katasztrófa, lehet ha a Fidesz lenne akkor is ez lenne, de lehet hogy nem. Ami biztos, az a mostani tragédia... (Ami lassan tragikomédiába megy át...)
No erről ennyit, megint csak jól fölidegesített valaki, az értelmes hozzászólásával...

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#15411) szumoo válasza Rhino666 (#15407) üzenetére


szumoo
senior tag

Hali!
Ment egy privi és sorry!!! :R
Szumoo

A nyúlon túl?

(#15412) Rhino666 válasza WindyJoe (#15410) üzenetére


Rhino666
őstag

TLDR. De úgy látom WindyJoe2 is lesz. :D

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#15413) Rolly válasza Rhino666 (#15412) üzenetére


Rolly
veterán

bakker ilyen hosszú hozzászólást se láttam még :). Sok boldog újjászületést WindyJoe kollégának :D

(#15414) zolynet


zolynet
addikt

Szegedi 35m2-es lakás eladó

Life is too short to stay stock!

(#15415) bolcsodal válasza WindyJoe (#15410) üzenetére


bolcsodal
addikt

Csak megsúgom, hogy közalkalmazottként egy forint adót nem csaltam eddigi pályafutásom során. Az eddig befizetett adómból pedig bőven kifizettem az oktatásom költségeit is kamatostul. Ennek ellenére nem kriminalizálom azokat, akik így éldegélnek. Az sem érdekel, hogy az én egészségügyi járulékomból pótolják a minimálra bejelentett dolgozó egészségügyi költségeit. Elismerem, hogy nem jó a rendszer ahogy van, de látom, hogy aki ma tehetne valamit az nem tesz és nem is fog tenni semmit az értelmetlen pofázáson kívül. Gondolok itt a FIDESZ-re, MSZP-re akárkire. Egyszerűen a politikai elit, a képviselők nem alkalmasak arra, hogy ezt az országot a szarból kihúzzák.

A "polgárok" pedig nem nyertek semmit ezzel az igennel. Nyílvánvalóan alkotmánymódosításra lenne szükség, hogy mégegyszer feleslegesen ne dobjunk ki az ablakon 4 milliárd magyar/költségvetési/adóforintot ilyen baromságokra. A "polgárok" igen is vesztettek ezzel az igennel, a zsebükből vesztették el az említett összeget.

Pusztán csak azt állítom, hogy megfelelő kontroll nélküli adócsökkentés katasztrófához vezetne a jelenlegi adócsalók igen magas létszáma miatt.

Az egszségügy reformot kíván. A szociális támogatások reformot kívánnak. A nyugdíjrendszer reformot kíván. A közigazgatás vízfejűsége reformot kíván. Az oktatás reformot kíván, illetve Magyar Bálint óta gyakorlatilag a béka segge alatt van. Az államapparátust megfelelő arányba kell állítani az általa ellátott feladatokkal. Ezek mind ÁLDOZATOT követelnek egy ország polgáraitól. Fájdalommentesen nem lehet megcsinálni egy ilyen volumenű átalakítást. Nem is csoda, hogy akik megtehetnék egyszerűen nem merik meglépni, amit kéne.

De ma magyarországon van 3 milló ember, aki nem akarja tudomásul venni, hogy Semmi! nem jár alanyi jogon és Minden! pénzbe kerül ebben a rohadt országban. Tovább egyszerűen tarthatatlan, hogy van kb 3 millió munkavállaló, aminek kb a harmada nem adócsaló!!! 1 millió embertől pedig nem lehet elvárni, hogy fizessék a saját és mások költségeit is, röhej! :(((

[ Szerkesztve ]

They drew first blood....

(#15416) bolcsodal válasza WindyJoe (#15410) üzenetére


bolcsodal
addikt

Jah és az az oktatási hozzájárulás, ami egy átlag egyetem (Debreceni) költségvetésének 0,8%-át tette ki elég volt arra, hogy két év alatt 40ezerrel kevesebb ember gondolja úgy, hogy a nevetséges, állami finanszírozású, kreditrendszer keretein belüli iszunk/hányunk/b*szunk életvitel nem is olyan vonzó! Erre kiváló volt.... :(((

Teszem hozzá, az egyetemek pedig ezt a pénzt a rektorok/dékánok és más feudális intézmények fizetéskiegészítéseire fordították, mert másra szerintük nevetségesen kevés...ez meg másik röhej... :(((

[ Szerkesztve ]

They drew first blood....

(#15417) LordVader80 válasza Rolly (#15413) üzenetére


LordVader80
senior tag

azért nem jár ban, ha hosszúra sikerül egy hsz ;]

May The Force Be With You!

(#15418) Rolly válasza LordVader80 (#15417) üzenetére


Rolly
veterán

azért nem de az anyázásokért járhat :D

(#15419) bolcsodal


bolcsodal
addikt

Remélem közszereplő politikusok anyázásáért nem jár retorzió.... :B

They drew first blood....

(#15420) LordVader80 válasza Rolly (#15418) üzenetére


LordVader80
senior tag

nem olvastam végig, túl hosszú ;] de ha van benne anyázás, azért tényleg lehet :DDD

May The Force Be With You!

(#15421) Rick4 válasza bolcsodal (#15416) üzenetére


Rick4
félisten

két év alatt 40ezerrel kevesebb ember gondolja úgy..olyan nincs, hogy a demográfiai hullám miatt eddig többen voltak, most meg kevesebben? :U meg azt nem értem, mi a poén egy diplomával elmenni 150ért dolgozni, mikor egy külföldi felelősségtől mentes utolsó állással ennek 2-3-szorosát lehet röhögve megkeresni. nyilván megértheted, hogy a mai frissdiplomások egyáltalán nem járnak elöl a jó példával, akik 17-18 évesek, mit látnak? hogy elmész a diplomáddal ergy olyan melót csinálni, amihez eleve nem kell a felsőfok, vagy kell, de nem az ami van, így igazából a papír felesleges..

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#15422) bolcsodal válasza Rick4 (#15421) üzenetére


bolcsodal
addikt

Pusztán demográfiai adatokkal nem lehet magyarázni ezt a fajta csökkenést. Hála az égnek teszem hozzá... :U

A többivel egyetértek. Magam részéről csak annyit tudok mondani, hogy elindulni az ismeretlenbe nem túl vonzó számomra. Inkább élek itthon szegényebben, de a szüleimhez tudjam elvinni az unokájukat látogatóba problémák nélkül. Ez lehet maradiság, vagy a nemzetköziség teljes hiánya...én inkább úgy fogalmaznék, hogy gyáva vagyok... :(

[ Szerkesztve ]

They drew first blood....

(#15423) Rick4 válasza bolcsodal (#15422) üzenetére


Rick4
félisten

ezt mondták anno több helyen, ugye volt a támogatás az egészségügyben, adtak volna valami 300K-t azért, hogy pl a szegedi szülésznő költözzön el győrbe, mert ott hiány van, itt sokan vannak. nem sok hajlandóságot mutattak rá, holott ez más országokban (ahol ugye a felfogás is más) másképp működik, egy jobb melóért minden gond nélkül képes a család többszáz km-t elköltözni. ez mondjuk mindenkinek egyéni jogköre, hogy mit mennyire értékel, sarkított példa, de én hülyén érezném magam, ha azt kellene mondanom a gyerekemnek, hogy nem kapsz biciklit a szülinapodra, de itt lakunk a nagymamától 3 sarokra... :U

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#15424) Rhino666 válasza bolcsodal (#15419) üzenetére


Rhino666
őstag

Köcsög Gyurcsány, köcsög Orbán, köcsög Dávid, köcsög Kuncze. :DDD

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#15425) Szemi82


Szemi82
tag

Úristenszűzmáriámaszentségitdrágalelkem!
Mi folyik itt? :DDD
Újjászületések,politika.

Igazad van Rhino, bekaphassák. ;]

(#15426) Tybee21


Tybee21
aktív tag

Van egy eladó, hiba nélküli 17" noname monitorom, kb. 4 éves. Ár megegyezés szerint. Akit érdekel írjon privátot!

A pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)

(#15427) bolcsodal válasza Rick4 (#15423) üzenetére


bolcsodal
addikt

Itt pl nem arra gondoltam, hogy három sarok. Hanem ha például csak az USA-ban kapnék állást, amire teszem hozzá szinte nagyobb esély van, minthogy Mo-n a képzettségemnek megfelelően elhelyezkedhessek.

Mo-n belül leszarnám, csak legyen állásom. :U

They drew first blood....

(#15428) Rolly válasza Rhino666 (#15424) üzenetére


Rolly
veterán

már nem kuncze hanem kóka de a többi rendben van :D

(#15429) bolcsodal válasza Rhino666 (#15424) üzenetére


bolcsodal
addikt

Azért jó mindegyiket szidni, mert abba nem kötnek bele. Teszem hozzá rájuk fér jogosan a kritika. Ha lenne egyvalaki....aki értelmes mondatokban, értelmes dolgokról beszélne. Ehelyett csak a sz*r folyik a szájukból... :U

De pillanatnyilag Mo-n elég egy arcot rendelni egy párthoz. Az, hogy közben mekkora "böszmeségeket"mondanak ezek a szerencsétlenek az senkit nem érdekel, csak lehessen drukkolni valakinek.

Nem ismerős egyébként? Mikor Arcokat imádtak a falra felakasztva és az MSZMP KB volt a mindenes istencsászár? Kár, hogy kevesen végezték közülük villanypóznákon. :(((

[ Szerkesztve ]

They drew first blood....

(#15430) Rolly válasza bolcsodal (#15429) üzenetére


Rolly
veterán

otthon az én fényképem is kint van a falon akkor engem is imádtak, s nekem is a villanypóznán a helyem ? :D

(#15431) bolcsodal válasza Rolly (#15430) üzenetére


bolcsodal
addikt

Attól függ, hogy szárad-e a lelkeden több tízmillió szerencsétlen ember kiírtása. ;]

Ha úgy érzed igen, akkor bizony igen..... :DDD

They drew first blood....

(#15432) Rolly válasza bolcsodal (#15431) üzenetére


Rolly
veterán

nem szárad a lelkemen semmi ilyen, bár azért az ember fogalomról vitatkozhatnánk :B...

(#15433) Rhino666 válasza bolcsodal (#15429) üzenetére


Rhino666
őstag

Szerintem Dávid néha mond értelmes dolgokat. A többi csak reklámszöveget. De előbb-utóbb fel lesz kötve az egész parlament. ;]

Alig várom... :C

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#15434) bolcsodal válasza Rolly (#15432) üzenetére


bolcsodal
addikt

Genetikailag könnyebben behatárolható, mint erkölcsi nézőpontból...ebben egyetértünk! :K

They drew first blood....

(#15435) bolcsodal válasza Rhino666 (#15433) üzenetére


bolcsodal
addikt

Azért az egész siralmas, ha értelmes dolgokat mond és mégis a parlamenti küszöb környékén mozog a pártja. Akkor valami nagy gebasz van az "emberekkel"! :U

They drew first blood....

(#15436) WindyJoe válasza bolcsodal (#15415) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

Levi, nincs benne... (:

Egy szóval nem mondtam, hogy te adócsaló vagy. Azért tettem a TE meg ÉN-t ' '-be...
Csak te kezdted el személyessé tenni, azért így válaszoltam rá.
Egyébként a reformok szükségességében egyet értünk, csak a módszerekben nem.
Az ország teljesen elnyomva érzi magát, óriási mértékű adó van mindenen. Adózol a fizetésedből, adózik utánad a munkáltatód a fizetésed miatt. Adózol amikor bármire elköltöd a fizetésedet. minden a munkáltató által utánad kifizetett 1000 Ft-ból jó ha egy tábla csokit tudsz venni 200 Ft-ért. Hova megy az a 800 Ft??? Az államnak ez alapján 4× olyan gazdagnak kellene lennie, mint a benne kereső polgároknak összességében. Nyilván ebből megy az oktatásba, meg egségügybe, meg autópályára, meg közterületfenntartára meg ...
Meg kb 600 Ft eltűnik... 200 Ft nyilván nem elég a fent felsoroltakra, ezért mi van?: Autópályadíj, parkolási díj, vizitdíj, tandíj... De könyörgöm, ezek miatt adózol!!! Annak a 800 Ft-nak elégnek kellene, hogy legyen rá. Máshol kevesebb is elég, itt miért nem?!
Miért van munkanélküliség? Mert fele annyit kapsz kézhez, mint amennyit utánad befizetnek. Ha nem lenne ilyen durva az arány, hanem mondjuk 2/3 annyit kapnál, akkor is 2 ember helyett már 3-at föl lehetne venni. És sok helyen föl is vennék, mert bár a munka 1 főre nézve nem lenne nagyobb hatásfokú, de a kifizetett bérhez képest igen. A szerencsétlen ember nem dolgozná magát halálra túlórákkal, mert 2 helyett 3-an lennének. Jobb lenne a munkamorál. Ráadásul az a 3. ember nem lenne munkanélküli, nem kellene neki segély, vásárolna, amiből az ÁFA menne állambácsihoz, és a munkáltatótól sem kapna sokkal kevesebbet a 3 után kevesebb adóval, mint a 2 után több adóval.

Ha NEM-lett volna a válasz, akkor az a 4 Milliárd Ft nem lett volna pénzkidobás?!
Eleve nem folyt be ennyi pénz az egészből, mint amennyit ráköltöttek. Eleve elcseszett ötlet volt kitalálni ezeket a plusszadókat.
Adó adó adó, persze hogy a jónép mindig csak a kiskapukat keresi.
Azt a DVD-s dolgot nagyon ügyesen kihagytad... Vettél már olyan DVD-t amin nincs artisjus matrica???? Sztem biztosan. Márpedig, akkor akár hogy nézzük, csaló vagy, mivel azt pici hazánkban illegális...
Nem volt még olyan, hogy elvitted féligmeddig ismerőshöz az akármidet megszerelni, és az csak kért mondjuk 3e Ft-ot, de számlát nem adott? Ez is adócsalás.
Hányan vannak közűlünk, akiknek van vállalkozó ismerőse, akin keresztül tud féláfával vásárolni? Ez is adócsalás... (Kérdem, ha csak 10% lenne az áfa, akkor is megérné azzal az 5%-al vergődni? Számlátmásolgatni, könyvelőt okítgatni, félni a lebukástól...?)
Egyébként pedig pont hogy a polgárok nyertek az igennel. Talán meglátták fönt, hogy nem lehet csak úgy ránktelepedni és elnyomni. Ha most még mindenféle plusszadót kitalálnak, akkor vállalniuk kell a következményeket, mert lesznek. (Nem fenyegetőzés, előrelátás...)
Azt sem mondtam, hogy kontroll nélkül töröljük el az adókat, vagy drasztikusan csökkentsük. Azt mondtam, hogy csökkenteni kell, nen növelni. Ezt egy szép fokozatosan bevezetett csökkenéssel lehetne elérni. Ami lehet hogy akár 2-5 éven keresztül is eltartana. De ezek amióta itt vannak, folyamatosan csak emelnek mindent, meg megszorítanak... és még ezeknek van doktorija közgazdaságból...
Eleve olyat kellene bevezetni, hogy a politikus ne mentesüljön a bűntettek alól, hanem mivel az egész országért felelős, nagyságrendekkel szigorúbban ítéljék meg. Ha csal, ha lop, ha hazudik. Ők mutatják a példát, ha férrelépnek akkor rajtuk kell példát statuálni a büntetéssel is. De most mit látsz? Azt csinál amit akar. Úgy csal lop hazudik ahogy akar. Nem zavarja a másikat, mert az is ugyan azt csinálja, fedezik egymást. És még ha ki is derül, hogy csal/lop/hazudik, akkor is mi van? Semmi, elsikálják, mondván mindenki azt teszi. Tartatni kellene őket a szavukhoz, hogy amit pl választások alatt ígérnek be is tartsák. De ki kéri rajtuk számon? Max az ellenzék. Erre meg mit mondanak? "Dehát az ellenzék, a nevében is benne van, hogy ellen, tehát ez a dolga. Minden lépést ellenezni." És ezzel el is van tusolva a dolog.

Azon az áldozat szövegen te is elgondolkodhatnál egy kicsit. Mi lesz, ha adótemelnek? Te szívod meg a legjobban, mert te akkor is becsületesen be fogod fizetni. A vállalkozó viszont mégúgyse, sőt lesz még több akinek bekattan az agya és azt mondja, hogy NEM. És te mégjobban megszívod, mert még kevesebb lesz a befizetés, és a mostani gügye fölfogásukkal még tovább fogják emelni... azért 3 milliónak nem lehet a 2/3-a adócsaló, pl te a közalkalmazottis fizetéseddel kapásból nem lehetsz adócsaló... és sok embernek van még ilyen fix keresete, ahol a munkáltató fizeti be utánad az adót. (Vagy éppen nem, és akkor ártatlanul is, de adócsaló vagy... (: )
Most is miket csinálnak, megbízási szerződések vannak, meg vállalkozást kell alapíts, hogy bizonyos helyen bizonyos munkát el tudj vállalni, holott néhány éve még fix fizetéssel végezted ugyan azt a munkát... És mindezt miért, mert kiskapu-kiskapu-kiskapu nyilván így kevesebbet kell befizetni állambácsinak. És csak az emberek életét nehezítik vele, bonyolult szabályrendszer. Aki leleményes talpon marad, aki csak dolgozni szeretne, és nem éhenhalni, az meg nem tud érvényesülni, és éhenhal. (segély) És mire megy el a befizetett adód? Azoknak a fenntartására, akiknek a rendszer miatt nincs munkahelye. Meg a nemnaponbarnultak szociális támogatásaira, mert bár esély és jogegyenlőségva, de úgy látom, hogy aki nem magyar, annak hazánkban több joga van, mint egy magyarnak. Pl volt néhány éve az a balhé, a romák felsőoktatási támogatásáról. Az is egy csalás volt az egész. De nem ez a lényeg, hanem, hogy elvieknem CSAK roma pályázhatott rá. Ez nem diszkrimináció a magyarokkal szemben?

És ez az oktatási hozzájárulás is csak bőszítésnek van. Akinek apucija 10-20 milás autóból száll ki, az ugyan úgy végiglébecolja az 5 évet, aki viszont nem a legjobb képességő, szegény családból való, annak eleve kizárt hogy egyetemre jusson a tandíj mellett. Ez is diszkrimináció. Nem a tandíjal kellene elérni, hogy a lébecolók ne legyenek az egyetemen, hanem, az oktatási rendszer átszervezésével. Mert amíg az iskola megkapja a gyerek után a támogatást, hülye lenne kirúgni...

Az a 300 km külföldön, és pici hazánkban nagyon nem ugyan az. Japánban ez kb 1-1,5 óra, németországban vagy amerikában sincs 2 óránál több, de nállunk több mint 6 óra!!!!!!!
nyamvadt 230 km 5,3 óra buszon zötykölődés, vagy vonattal 1,5× akkora út szintén 5,5 óra alatt. És ez a mostani színvonal... az 5,5 órából általában 6-6,5 óra lesz. Már ha nem kezdenek el sztrájkolni...
Japánban 1 vonat késik 10 percet kirúgják a csókát aki miatt a késés volt. Nállunk több úrás késések vanna.
Szóval csak arra akarok kijukadni, hogy míg japánban vagy akár az usában 300 km-ről még ingázhatsz is naponta, addig nállunk jó, ha 2 hetente megengedheted magadnak, hogy haza látogass. Ha már 2-en vagytok autóval jobban megéri, pedig a benzinár is az egekben van, nodehát az autó meg már majdhogynem luxuscikknek számít... Aztán, ha nem akarod tönkretenni a kátyús utakkal, akkor érdemesebb autópályán menni, de azért is fizetni kell. Mert itt mindenért fizetni kell. (Máshol is, csak nem mind1 hányszor fizetsz érte!)

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#15437) Rhino666 válasza bolcsodal (#15435) üzenetére


Rhino666
őstag

Igen, az hogy jámbor birkák.

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#15438) LordVader80 válasza WindyJoe (#15436) üzenetére


LordVader80
senior tag

miben nem vagyok? :F

May The Force Be With You!

(#15439) WindyJoe válasza LordVader80 (#15438) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

"nem olvastam végig, túl hosszú ;] de ha van benne anyázás, azért tényleg lehet :DDD"

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#15440) LordVader80 válasza WindyJoe (#15439) üzenetére


LordVader80
senior tag

jaaa, hogy engem nem anyázol? ;] :B ennek örülök :R :R :R

May The Force Be With You!

(#15441) WindyJoe válasza LordVader80 (#15440) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

:DDD :DDD :DDD
Téged se, meg mást se...

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#15442) Szemi82 válasza WindyJoe (#15436) üzenetére


Szemi82
tag

Azért ez egy ideig eltarthatott. :) ;)

(#15443) bolcsodal válasza WindyJoe (#15436) üzenetére


bolcsodal
addikt

Az Artisjust ne keverjük ide. Az nem adó, az jogtalan sarc! Az egész irományodból az tűnik ki, hogy az államra, mint közellenségre, az emberek megnyomorítójára tekintessz.

Pedig az államnak nem ez a szerepe. Az államnak a szociális ellátás megszervezése/lebonyolítása lenne a feladata. Ehelyett itt a keleti BLOKK-ban kialakult egyfajta gyomorból utálom az "állambácsit". Ez símán hangulatkeltés..

Hozzáteszem, hogy az éppen hatalmon levő kormány semmit nem tesz ennek a felfogásnak a javítása érdekében.

Ha lenne koncepciója az ellenzéknek, nem lehetne lerázni. Nem vonulna ki a parlamentből minduntalan (amiért szerintem fél év tarkólövés járt volna alapból). Erre most, hogy "van értelme" beülni a plenáris ülésekre büntetik ha nem szavaz az egyszeri/lébecoló frakciótag...ez mi, ha nem undorító köpönyegforgatás.

Ehelyett megint csak hangulatkeltés/hangulatkeltés/hangulatkeltés. Ettől nem fog jobban menni a szekér....

[ Szerkesztve ]

They drew first blood....

(#15444) WindyJoe válasza Szemi82 (#15442) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

Ja, közbe el kellett mennem is... (:

Bár kezdem fölöslegesnek érezni, úgy se olvassa el senki...
De ha el is olvassa legalább akinek írtam konkrétan, akkor se erre válaszol.
Pl a DVD-s kérdésre sem válaszolt...
Lehet csak belátná, hogy valahol ő is adócsaló... (:
Micsoda tragédia, akkor már 2000001 adócsaló lenne...
Tűrhetetlen!
Ezért követleje mindenki a magasabb adókat! :DDD
Menjünk tüntetni, hogy áremelést akarunk, magasabb adókat akarunk, követeljük a képviselők havi fizetésének a duplázását, valamint fizetni szeretnénk az utca tüntetésre való használatáért is! :DD

(hátha több rövidebbel nagyobb hatást érek el... (: )

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#15445) bolcsodal válasza WindyJoe (#15444) üzenetére


bolcsodal
addikt

Elolvastam...Bár valószínűleg eleve arra ment a dolog, hogy senki ne olvassa el..pusztán a terjedelméből adódóan. ;)

De még mindíg nem írtad le, hogy valójában miért nem fog a jónép lopni/csalni/hazudni ah csökkentenék az adókat... :U

[ Szerkesztve ]

They drew first blood....

(#15446) WindyJoe válasza bolcsodal (#15443) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

nem teljesen jotalan, valahol van alapja, de a mértéke irreális. Mellesleg áfát sem fizetsz ha pl r666-tól veszel lemezt... Tehát adócsaló vagy...

Az államnak ez LENNE a szerepe. De nem ezt csinálják... Nem véletlenül utálják őket...
Ha valóban a feladatukat látnák el, és nem hereverésznének, meg lopnák a pénzünket, meg zsebpénzek beiktatásával fillérekért eladni az országot. Mi abban a szociális, ha az egészségügyet privatizálják? Ha valaki megveszi, miért? Mert hasznot remél belőle. És lesz is haszna. De állambácsi ugyan ezt miért nem tudja megtenni a kórházakkal? És akkor neki lenne belőle haszna... Inkább eladja, abból lesz valami kis péze, aztán meg 5× 10× 100× annyit befizet a betegek után a vállalkozónak.
Aki kórházi vezető posztba jut, nem a "minél gyorsabban minél nagyobb haszon" könyvet kellene olvasgatnia, hanem a feladatát tennie, különben ki kell hajítani. De nem hajítják, mert aki oda betette, az valami rokon, vagy adós, vagy akármi. Korrupció korrupció hátán.
Elsősorban nem a felfogás javításán kellene ügyködni... (Megjegyzem igen is tesz, nem láttál még egyetlen "bugyuta" állambácsi reklámfilmet a komcsiadókon? Mikor elmagyarázzák, hogy miért jó az adó, meg miért jó a tandíj, meg hasonlók. Ezekre is súlyos milliókat költenek. Csak persze azt nem teszik hozzá, hogy: és ennek így KELLENE, hogy legyen, de persze nincs így, mint az előbb bemutatott idealista reklámfilmünkben. Aztán ott vannak a nagyon jó kis szórólapok, amiken lévő számadatokat, ha valaki tud egy kicsit számolni körberöhögi. Egymásnak mondanak ellent. Féligazságok, vagy inkább félhazugságok.)

Az ellenzéknek hiába van bármije is, ellenzék, azért nem ők vannak hatalmon, mert "kevesebben" vannak. Tehát amihez elég az 50%, azt megszavazzák, még ha ez pl "különdíj bolcsodal megadóztatására" címszó alatt szerepel is, és semmi jogalapja nincs.
Amíg a kormányon lévő pártok koalícióban összefognak, addig nem lehet ellenük teni semit, és ezt ők is tudják, és összefognak.

A hangulatkeltés meg azért kell, hogy a "jámbor birkák." végre észbe kapjanak, hogy hohó, ezek rohadtul kihasználnak, és mostmár tudok ellene tenni, nem úgy mint 20 éve... Nem kell eltűrnöm.
De persze a 20 évvel ezelőtti rendszer most is meg van az elnyomásra, kémkedésre. Kiegészítve a modernkor hiperügynökével az internetes Liwiwel...
Ha valaki "kormányellenes" meg vannak a módszerek, hogy a joghézagokat kihasználva, hogy lehet vele minél jobban kicseszni, és meg is teszik.
5-10-100-1000 emberrel még meg tudják tenni, de 3 millióval már nem annyira...

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#15447) Rhino666 válasza WindyJoe (#15446) üzenetére


Rhino666
őstag

Nálam jobb helyen van a pénz. :DDD

Rich enough to buy an iPhone, smart enough to not buy one.

(#15448) bolcsodal válasza WindyJoe (#15446) üzenetére


bolcsodal
addikt

Tény..akkor adócsaló vagyok.

Viszont a jelenlegi ellenzéknek akkor sincs koncepciója a jövőre nézvést. Ez szerintem kicsit problémásabb, mert 2010-ben a gyeplő az ő kezükben lesz. Mit fog akkor csinálni a drága? Adót csökkenteni? És akkor a költségvetési hiány miből fog pótlódni a Maastricht-i követelményeknek megfelelően?

Ebben az országban nem lesz előremozdulás amíg a nyugdíjakkal, a szociális juttatásokkal, oktatással stb. azaz a költségvetés kiadási oldalával nem kezdenek valamit.

A kormány bevételi oldalról közelített, miközben leszarja a kiadási oldalt. Vitya mit fog csinálni? Újabb 100 lépést? Nem? Pedig valamivel be kell tömni az ujjongó tömeg száját ha hozzáférnek a húsosfazékhoz... :U

De elárulom...nem fognak csinálni semmit... :(

[ Szerkesztve ]

They drew first blood....

(#15449) bolcsodal válasza Rhino666 (#15447) üzenetére


bolcsodal
addikt

Teee..bűnbe vittél... ;] Most segget csináltam az arcomból néhány DVD miatt... :DDD

They drew first blood....

(#15450) MiaMia


MiaMia
csendes tag

Sziasztok!
Jay...tali? Vettem új ruhákat, nagyon dögösek, szívesen megmutogatom neked magamon! :DD

Juteszembe: Mi van a karimmal??? :(((
Megtapostad már a felelősöket miatta??? ;]

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.