Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- droidic: Safe Mode az agyban
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
Aktív témák
-
parandroid
félisten
Erre tessék: [link]. Ne nyissunk minden egyes harcművészeti ágnak, stílusnak, életformának saját témát, ha lehet. Ezt zártam.
p -
SwordWarrior
csendes tag
válasz
bagyulajuve
üzenetére
Csak viccnek szántam egyébként...
Debrecen az pöppet messze lenne... Majd körülnézek egy-két könyvtárban, hátha... -
barbikenje
aktív tag
Ki nem hagyható téma:
Szintén alapmű a Muszashi életét feldolgozó könyv:
Eidzsi Joshikawa: Muszashi (öt kötetes darab, mindig ajánlom az ilyen topicokban...)
A Sir Pocok (
néked kenjutsu) által ajánlott könyvekkel még nem találkoztam, de biztos nagyon rulez könyvek...
Hozzáfűzés:
A Shogun és a Joshikawa féle Muszashi egy időben játszódik, azzal a különbséggel, hogy a Shogun tényleg csak regény (a benne szereplő Toranaga nagyúr valószínűleg Tokugawa Ieiaszu, a Tokugawa sógunátus alapítója lenne, és pont ő az, akit a ninják sosem támadtak volna meg, mert ő volt az első s egyben az utolsó is, aki a ninjákat politikai szövetségesként, mint titkos ügynököket alkalmazta 1615-17-ben az ún. Téli-hadjárat idején ) DE ANNAK NAGYON JÓ, hiszen annak idején a film keltette fel bennem az érdeklődést.
A Muszashi viszont a mű címét adó főhős (nem kicsit önelégült) önéletrajzát is feldolgozó, rendkívül részletes és alapos munka, ráadásul bár honfitársáról ír a szerző, nagyon tárgyilagos próbál lenni, csak kevés a parasztvakítás, olyannak ábrázolja a főhőst amilyen lehetett...
Hiszen Muszashi több szempontból is renegát: piszkos büdös, ápolatlan paraszt benyomását kelti, ráadásul tök bunkó, nem felel meg a korabeli etikett elvárásainak; a szekigaharai ütközetben a vesztes oldalon küzdött, tehát rá halálos ítélet várna, és bújkálni is kénytelen; és van annyira arcátlan, hogy vívóreformot emlegetve egyszerre két kézzel vív, és a daishó-t(katana és wakizashi kardpáros) eleddig ismeretlen és lázadó módon egyszerre forgatja... Szórakoztató mű, amely szerkezetében a színdarabokra emlékeztet.
Nekem a a kedvencem... -
bozont
veterán
válasz
bagyulajuve
üzenetére
A 7 szamuráj az asszem alapmű,legalábbis számomra.
Tényleg csak az a baj h elég ritkák az ilyesmi könyvek,a környéken lévő könyvtárakban egyet sem találtam
-
bagyulajuve
addikt
válasz
SwordWarrior
üzenetére
remélem nem sértődsz meg ha azt mondom, hogy nem

Debrecen-Budapest, nagy a távolság -
SwordWarrior
csendes tag
válasz
bagyulajuve
üzenetére
Köszi a segítséget... De ha jol tudom, az ien antikváriumokban 10K-nál alább nem nagyon adnak, tehát szvsz jobb lenne valakitöl kölcsönkérni... Esetleg kölcsön tudnád adni??

-
bagyulajuve
addikt
válasz
SwordWarrior
üzenetére
Sajna nem tudom, néztem most néhány online könyvesboltot és antikváriumot, de sehol nem volt. Esetleg nézz szét antikváriumokban, mert lehet már régen nyomták ki.
az antikvarium.hu-n lehet be tudják neked szerezni, csak regelned kell magad és magadni, hogy ezt keresed
[Szerkesztve] -
aXXon
őstag
válasz
SwordWarrior
üzenetére
milyen droid vazzze?? azok husver emberek voltak
bar az igaz, hogy klonok 
-
Agostino
addikt
válasz
SwordWarrior
üzenetére
Majdnem. Nem droid hanem max klón, és egyékbént és rohamosztagos. : ))
-
SwordWarrior
csendes tag
válasz
bagyulajuve
üzenetére
Szia! A Sogun-t honnan lehet megszerezni?? Engem is nagyon érdekelne...
-
bagyulajuve
addikt
Engem is nagyon vonz a távol-keleti kultúra és a szamurájok téma is nagyon érdekel. Én legalább 3x olvastam el a Sógun könyvet és mindenkinek csak ajánlani tudom. Filmek közül: Akira Kuroszava 7 szamuráját ajánlom.
-
Adi
senior tag
No és persze ne felejtsük el a filmek közül Jim Jarmusch örökbecsű Szellemkutyáját sem, ha már valaki itt a Hagakurét földobta.

-
Adi
senior tag
A Cirkogejzír moziban (Budapesten) szokott lenni néha japán filmklub, én ott láttam mindkettőt.
De pl. a Pirate Bay is a te barátod, ASIANTORRENTS -re keresve lehet érdekes dolgokat találni.
Bár kötve hiszem, hogy találsz hozzájuk magyar feliratot, már persze ha szükséged van rá. -
Adi
senior tag
Hogy ne csak a szép és felemelő dolgokat lássátok, én két filmet ajánlanék a témában:
Kobajasi Maszaki: Harakiri, 1962
Imai Tadasi: Szamurájhűség, 1963
Mindkettő meglehetősen durva. Persze nem elsősorban úgy értve, hogy véresek, bár az is igaz. -
Sir Pocok
őstag
Akit érdekel a téma egy kis könyv ajánlat:
Mijamotó Muszasi: Az öt elem könyve
Taira Sigeszuke: A szamuráj becsületkódexe
Szugava Makoto: Japán kardvívó mesterei
Daidódzsi Júzan: A bushidó alapjai -
bozont
veterán
Most találtam ezt az érdekességet,nagyon komoly: [link]

-
Viszlát
addikt
válasz
SwordWarrior
üzenetére
''A szamurályok fénykora, ha jól tudom''
Kétszer sikerült, harmadikra nem? Egyébként Shogun rlz, bár az egy regény, a hitelessége kérdőjeles. -
SwordWarrior
csendes tag
Jaja... Hát lehet hogy nem lenne rossz dolog... Kinyírni legalább a gyilkosokat meg a bankrablókat... A szamurályok fénykora, ha jól tudom, a középkor/újkor eleje... Aztán szép lassan eltűntek, és csak legendák maradtak... Nomeg a harrcművészeteik is fönnmaradtak, igen hatásosak még a mai világban is...
-
törölt tag
válasz
SwordWarrior
üzenetére
Pár éve elolvastam a Shogun című könyvet, abban elég sok szamuráj volt és a nagy részük ki is nyiffant. De a szamuráj filozófia elég kemény, nem lenne semmi ha mindenki úgy élne. Pl. ha valaki lop, azért lefejezés jár: egyből megfogyatkozna kis hazánk népessége

-
SwordWarrior
csendes tag
Hello mindenkinek!!!
Ugy gondolom, ezek a tiszteletre méltó, japán lovagok megérdemelnek egy külön topicot... Ide lehet ömleszteni a szamuráj harművészetekkel, kardokkal, filozófiával kapcsolatos dolgokat, és minden mást, ami SZAMURÁJ
Aktív témák
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Gamer PC - INTEL I7-14700KF / RTX4080 SUPER 16GB / 32GB DDR5 / 3TB SSD / 1000W 80+GOLD / 360 AIO
- Dell Optiplex 3050 Sff i5-7G /8 gb ddr4/NVME foglalt/ 250gb ssd
- AMD Radeon RX 7600 8GB OC HIBÁTLAN!!
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Debrecen az pöppet messze lenne... Majd körülnézek egy-két könyvtárban, hátha...
néked kenjutsu) által ajánlott könyvekkel még nem találkoztam, de biztos nagyon rulez könyvek...

bar az igaz, hogy klonok

Bár kötve hiszem, hogy találsz hozzájuk magyar feliratot, már persze ha szükséged van rá.