Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

Synology routerek

RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4151) allein


allein
addikt

Sziasztok, IPv6-ot milyen módon tudom kikapcsolni a routerben? Sokat szakadozik az internet, wifin és lanon is. Van egy másik routerem amivel tenni fogok egy próbát(nincs tápom hozzá), kizártnak tartom, hogy az optika óta a routeremmel van a gond.

#4152Kendek - köszönöm szépen, kikapcsoltam. Lássuk mi lesz.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#4152) Kendek válasza allein (#4151) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Hálózati központ > Internet > Csatlakozás > Elsődleges interfész > IPv6 beállítása
és
Hálózati központ > Helyi hálózat > IPv6

<-ƘƘ->

(#4153) Ano válasza Kendek (#4150) üzenetére


Ano
őstag

Logokban nem találtam semmit sem ... melyikben kellene ez látnom?

az 5GHz-1-et 100 és 122-es csatorna között tudom állítani
az 5GHz-2-t pedig 36 és 64, de tapasztalataim szerint a 36-os csatornán stabil és a TV akkor képes jól csatlakozni hozzá hogy meglegyen a stabil és nagy átvitel a 4K HDR filmekhez is.

Ja még 1 dolog: nekem minden vasárnap hajnali 1kor rebootol a router (ütemezve van), de most vasárnap este 7 körül volt egy spontán reboot, ami eddig sose volt, pedig már megvan lassan 2 éve! Logokban itt se találtam semmi extra infót, hogy mi volt a gond ... sőőt, a logokban szinte semmi nem szerepel, csak mindinféle apró események (pl MESH router csatlakozott, vagy rebootnál melyik service állt le vagy indult).

Hol kell beállítani hogy a logolás erősebb legyen, de azért ne terhelje fölöslegesen a routert és az SD kártyát se?

Synology RT6600AX felfedezés alatt

(#4154) Kendek válasza Ano (#4153) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Nem az SD kártyára logol, hanem az eMMC chipen található /var/log könyvtárba. Amit az SRM felületén mutat, az ezeknek a szűrt és átalakított változatai.
Ha nem jutsz vele dűlőre, akkor talán az lenne a legcélszerűbb, ha felvennéd a kapcsolatot a support-tal. Biztos, hogy fognak kérni hozzáférést a router-hez, aztán majd kiderítik, hogy mi okozza ezt a problémát.

<-ƘƘ->

(#4155) knor82


knor82
csendes tag

Sziasztok!

Adott egy Synology RT2600ac router és azzal mesh-be összekötött két Synology MR2200ac. A fő wifi hálózat szépen átmegy, tovább is sugározzák, ám a vendéghálózatot nem... ez normális? rá lehet valahogy venni az MR2200 eszközöket, hogy adják tovább a vendég wifit is? (én evidensnek vettem, hogy azt is továbbadják, csak most derült ki egyik vendég felhasználónál aki az egyik MR-es router hatósugarában van, hogy nem látja azt...)

(#4156) Ano válasza knor82 (#4155) üzenetére


Ano
őstag

Pedig kellene ... nálam ugyanez az hálózat van felépítve mint neked, de én nem tapasztaltam ilyet eddig. Ha gondolod meglesem majd a biztonság kedvéért hogy tényleg működik-e nálam rendesen.

Addig is érdemes egy újraindítás a MESH routerre majd ha nem lesz jó, akkor leválasztani a MESH routert (alapállapotba tenni) és újracsatlakoztatni a rendszerhez, hátha megoldja a problémát.

[ Szerkesztve ]

Synology RT6600AX felfedezés alatt

(#4157) Ano válasza knor82 (#4155) üzenetére


Ano
őstag

Nálam látszik mind3 guest hálózat a WiFi Analyser-rel, habár nálam csak a 2,4 GHz-es van engedélyezve ... rácsatlakozni nem próbáltam még, de feltéttelezem menne.

[kép (A név egy részét és a MAC címek egy részét kitöröltem)]

[ Szerkesztve ]

Synology RT6600AX felfedezés alatt

(#4158) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Eladtam a routert, ettől függetlenül követni fogom a csoportot, mert kíváncsi is vagyok és a társaság is jó :)

[ Szerkesztve ]

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#4159) knor82 válasza Ano (#4157) üzenetére


knor82
csendes tag

Köszi, hogy megnézted, mi a helyzet nálad.
Reggel óta nem csináltam semmit a routerekkel (se újraindítás, se semmi), és most meg látja a vendég hálót... Pedig reggel valóban se a vendég, se az én telefonom nem látta ott a vendéghálózatot, most meg majd' 100% a jelerőssége ott...

(#4160) rjy08


rjy08
tag

Sziasztok!
Korábban AP üzemmódban működött az AC1900, közel 900 mbps-t mértem, ezt úgy rendben is találtam. 1 hónapja átkapcsoltam router üzemmódba. Azóta nem mértem, most a steamen keresztül elindítottam egy játék letöltését és gyanús volt hogy nem túl combos. Mértem egy speedtestet, és a mérés is 280 mbps körül mozgott, 2 gépről is. Lekötöttem routert, a speedtest hozza a közel 900 mbps-t. Router üzemmódban nem képes 300 mbps-nél többre, vagy van valamilyen beállítás, amit nem adtam meg?

(#4161) Kendek válasza rjy08 (#4160) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Sajnos nem szokatlan jelenség ez a belassulás, többen is tapasztalták már az 1900-as esetén. A gyári visszaállítás segíteni szokott. De legutóbb betyarr esetében úgy is jó lett, hogy utána visszatöltötte az előzetesen lementett állapotot. Egy próbát megérhet nálad is, így nem olyan nagy macera. Amúgy valószínűleg a NAT-gyorsítás szűnt meg valamilyen okból kifolyólag.

<-ƘƘ->

(#4162) rjy08 válasza Kendek (#4161) üzenetére


rjy08
tag

Értem. Fantasztikus. Ezek a hiányosságok annyi borsot törtek már az orrom alá, hogy elgondolkodtam a cserén. Gyakran ledobálja a wifiről az eszközöket. A Smart TV-n rendszeresen akad a spotify és youtube stream. USb3 nem működik, a letöltő központ gyakran "elfelejti" elindítani a letöltött torrentek seedelését. (A beállítás ellenére) A médiaszervert is időnként újra kell állítgatni, mert egyszerűen nem látják a megosztott tartalmat az eszközök. A vezeték nélküli képernyő megosztás is néha furcsán hol működik hol nem. A nehézségek ellenére rengeteg időm elment a tesztelgetésekre, ami nagyon lehangoló és fárasztó tud lenni. Azért ilyen drága routertől sokkal stabilabb működést vártam, mint hogy néhány havonta resetelgessem a szoftvert és állítgassam be újra, mert rejtélyes módon nem működnek funkciók. A NAS-okról nagyon jó véleménnyel vagyok, ezért is választottam tőlük a routert. Hát, nem igazán nyerte el a tetszésem.

(#4163) eszakas válasza rjy08 (#4162) üzenetére


eszakas
senior tag

Szintén ezen a véleményen vagyok :)
:C :C :R :R

Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)

(#4164) Kendek válasza rjy08 (#4162) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Én ugyan végül is lecseréltem az RT2600ac-mat, de nem ezen dolgok miatt. Nálam teljesen stabilan működött, a WiFi-vel nem volt semmi probléma, az USB 3-mal sem, a torrent is tökéletes volt Transmission-nel, médiaszerverként pedig amúgy is a MiniDLNA ami javallott. Az RT1900ac-vel az a baj, hogy már eléggé régi technológia, és a NAT-gyorsítást végző CTF kernelmodul elég sok mindennel inkompatibilis. Azóta már a Broadcom-nál is túlléptek ezen, és vannak valódi hardveres, full kompatibilis megoldások is a problémára. Úgy pedig már nincs belassulás, és gigabites nethez is ideális.
Ami a kérdés, hogy mi lesz a Synology router-es üzletágával, és mikor jön már végre bármi új eszköz? De igazság szerint amit mindenki vár, az egy új, WiFi 6-os zászlóshajó router. Ami pedig biztosan drága lesz, és hozzá képest az RT1900ac az még bőven olcsónak mondható.

<-ƘƘ->

(#4165) allein


allein
addikt

Sziasztok. Mi az oka annak amiért a router 10 percenként egy új IP címet kap a szolgáltatótól? Nem értem ez miért jó, ezt látom a naplóban.

Még mindig az a gondom, hogy az internet elég gyakran megszakad, gondolkodom a Syno routeren egy gyári visszaállításon, szintén RT2600AC. Nem tudom mi történt de az optika bekötés előtt soha semmilyen gondom nem volt.

Lehetséges, hogy a gond még mindig a Digi oldalról van jelen?

Egyébként akkor van kimaradás amikor új ip-t kap a router.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#4166) Kendek válasza allein (#4165) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Kértél saját publikus IPv4 címet? Mert azt nem hiszem, hogy ilyen sűrűn váltogatnák.

<-ƘƘ->

(#4167) allein válasza Kendek (#4166) üzenetére


allein
addikt

Nem kértem senkitől semmit :( lehet valami más beállítás van ami nem jó?

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#4168) the.odzsy válasza allein (#4167) üzenetére


the.odzsy
aktív tag

Írtad hogy lan kábelt is cseréltél. Tehát nem az volt a hiba? Próbálj egy router hard resetet, és utána állíts be mindent újra. Vagy a korábban javasolt másik routerrel próbálkozást. Ha a másik routernál is többször megszakad akkor az szolgáltatói hiba.

[ Szerkesztve ]

MAGYAR vagyok nem turista!!!

(#4169) Kendek válasza allein (#4167) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Akkor én azt tudom javasolni, hogy hívd fel a DIGI ügyfélszolgálatát, és kérj publikus IPv4 címet. IPv6-ra nincs szükség, azt akár le is tilthatják.

<-ƘƘ->

(#4170) allein válasza allein (#4167) üzenetére


allein
addikt

Van egy másik routerem, beüzemelem. Az ilyen jellegű PPPoE connected üzenetet ha a hiba fennállaz új router logjában is kell látnom, jól gondolom?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#4171) rjy08 válasza Kendek (#4164) üzenetére


rjy08
tag

Szabad megkérdeznem, mire cserélted le? Én Asus fronton nézegelődöm most, hasonló tudású eszközt szeretnék keresni.

(#4172) Kendek válasza rjy08 (#4171) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Hasonló tudású router-t nem nagyon fogsz találni, attól függően, hogy pontosan milyen funkciókat használsz és tartasz fontosnak Synology-n. Én ASUS RT-AX58U-t vettem, de gyakorlatilag semmi extrább funkciót nem használok rajta. Van gyors Wi-Fi és LAN, tűzfallal, és nagyjából ennyi. Egyetlen plusz amit aktiváltam rajta az a DNS over TLS (de ezt is csak a Merlin firmware tudja) és az AdGuard DNS szerverei, hogy legyen hálózatszintű reklámszűrés.

<-ƘƘ->

(#4173) rjy08 válasza Kendek (#4172) üzenetére


rjy08
tag

Stabil Wifi és LAN, DLNA, Usb3 csatlakoztatási lehetőség, Download station. Esetleg még annak lehetősége, hogy kintről is elérhető legyen a rácsatlakoztatott külső HDD tartalma. (Megjegyzem, ezt sikerült probléma nélkül beállítanom az Rt1900-ason is, és csodák csodájára, még működik is! :D )
Úgy néztem a leírásokat, ezeket mind tudja egy hasonló kaliberű Asus is. Kérdés, hogy milyen minőségben és stabilitásban.

(#4174) Kendek válasza rjy08 (#4173) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Nálam a Wi-Fi és a LAN az teljesen stabil és gyors, és működik a hardveres NAT-gyorsítás is. USB 3 port az van, hozzá UPnP médiaszerver (MiniDLNA) és Download Master. De Merlin firmware-rel az Entware telepítése is pofonegyszerű, ha a Transmission-t szeretnéd használni (ami javasolt).
Alap VPN szerverek azok vannak (bár WireGuard az nincs) és FTPS, meg persze az egyéb, egyedi megoldások (AiCloud).

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#4175) allein válasza allein (#4170) üzenetére


allein
addikt

Beüzemeltem az új routert, internet Radio ON és nincs hálózat kimaradás :N gondolom ebben az esetben mehet a Synology routernek egy gyári reset?

Az internet rádióval teszteltem mert amikor a Synology router ON volt, a hálózat kimaradás esetében a rádió megszakadt arra a pár mp.-re.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#4176) the.odzsy válasza allein (#4175) üzenetére


the.odzsy
aktív tag

Azért nézz bele a log naplóba is. Ha ott sem mutat szakadást és újracsatlakozást, akkor tuti hogy a routered volt a hibás. És mehet a hard reset.

MAGYAR vagyok nem turista!!!

(#4177) allein válasza the.odzsy (#4176) üzenetére


allein
addikt

Nézem folyamatosan az új router naplóját, nem látok szakadást. Lan2 még nem UP mert az a hálószobai switch lesz ami jelenleg áramtalanítva van.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#4178) the.odzsy válasza allein (#4177) üzenetére


the.odzsy
aktív tag

Hát én a PPPOE csatlakozást nem látom, csak a belső hálózatot. Ez amúgy milyen router?
De ha ezen nem szakadozik a net, akkor hard reset a syno ac2600-on.

[ Szerkesztve ]

MAGYAR vagyok nem turista!!!

(#4179) allein válasza the.odzsy (#4178) üzenetére


allein
addikt

Csak ennyi látszik rajta :DDD vagy én nézem rossz helyen, típusa: Tenda AC10U AC1200, ezt a routert csak úgy vettem. Legyen egy pótdarab ha bármikor kellene.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#4180) allein válasza allein (#4179) üzenetére


allein
addikt

Úgy néz ki, hogy mégis a szolgáltató oldalon lesz a gond? Ez az új router naplója. LINK.

#4181Kendek - ebben az esetben valóban nem lehet látni, hogy tíz percenként új IP címet kap, ezt egyértelműen a Syno router naplójában lehet látni.

Viszont a mostani router naplója szerint is lehet látni, hogy megszakad a hálózat.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#4181) Kendek válasza allein (#4180) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Ebből én nem azt veszem le, hogy tízpercenként kapná az új IP-címet. Viszont ha időnként üzem közben is cserélgeti, akkor valóban az van, hogy addig pár másodpercig nincs internetkapcsolat. Ami bosszantó tud lenni, ha éppen valami olyat csinálsz ami állandó netet igényelne, és emiatt megakad, vagy akár meg is szakad.

<-ƘƘ->

(#4182) allein válasza allein (#4180) üzenetére


allein
addikt

Az utóbbi üzenetem óta WAN1 DOWN újra, PPPoE betárcsáz, get ip success és WAN1 UP. Ebben az esetben akkor szolgáltató probléma, hívom a digit holnap. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#4183) rjy08 válasza Kendek (#4174) üzenetére


rjy08
tag

Jól hangzik, köszönöm az infót. :)

(#4184) poirot


poirot
senior tag

Egy jó tanács; mindig legyen egy vinyódon synology-assistant.exe soha nem tudod mit szúrsz el, nekem szerencsém volt, megtaláltam, s tudtam korrigálni a rossz beállítást.

(#4185) allein


allein
addikt

Sziasztok. Nyomtam egy gyári visszaállítást a routeren. Egyelőre úgy nézek ki van hálózat, lanon és wifin is. Ettől függetlenül, ugyanugy 10 percenként kap a router egy új IP címet a szolgálatatótól. IPv6 kikapcsolva, energiatakarékos wan kikapcsolva. Miért kapok minden 10 percben egy új ipt? Ez digi probléma vagy nálam van valami? A másik routeren nem volt ilyen jellegű gond, csak a Synologyn. Ebben az esetben valami Syno beállítás?

#4186Kendek - köszi szépen, megkérdezem ott.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#4186) Kendek válasza allein (#4185) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Szerintem erre a DIGI topikban kérdezz rá. Ha ők nem tapasztalnak ilyesmit, akkor kizárásos alapon marad a router.

<-ƘƘ->

(#4187) allein válasza Kendek (#4186) üzenetére


allein
addikt

A gyári visszaállítás után nagy nehezen be tudtam lépni a syno oldalra, ezután tudtam frissíteni. Azóta nem kaptam új IP-t, érdekes ez az egész. Lehet a frissítés megoldotta? Nem néztem meg mit tartalmazott.

21:09-kor és 21:12-kor volt az utolsó két új IP, 21:29-kor update készen volt, azóta nem kaptam új IP-t.

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=allein

(#4188) betyarr


betyarr
veterán

van ez az email üzenet (persze ha be van állítva a routerben) hogy a kapcsolat a gazdagéppel megszakadt/újraindult.
amikor megszakad,azt hogyan tudja a router megküldeni emailben?

(#4189) Kendek válasza betyarr (#4188) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Sehogyan sem. Ezt az üzenetet a Synology szervere küldi ki. Vagyis a router időnként életjelet küld magáról, és ha nem válaszol, akkor megszakadt az internetkapcsolat.

<-ƘƘ->

(#4190) betyarr válasza Kendek (#4189) üzenetére


betyarr
veterán

gyanítottam,mert ha megszakad a netkapcsolat,akkor nem tudna hogy küldeni mailt.
köszi!

(#4191) Boss81


Boss81
senior tag

Sziasztok!

Pár napja vásároltam egy Synology RT2600ac routert, amit sikeresen be is üzemeltem.
Elérem kívülről is az eszközt, de a VPN Plus Server csomagot az istenért nem bírom működésre bírni.

Telepítettem telefonra az appot, beírtam az adatokat, telepítette a profilt, és a következő hibaüzenetet dobja ki amikor be szeretnék lépni.

Egyenlőre megállt a tudomány, nem tudom hol lehet a gond. Valakinek esetleg ötlet vagy tipp? :W

(#4192) Kendek válasza Boss81 (#4191) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A legelső amit ellenőrizni kell, hogy nem-e NAT-olt IPv4-es címet kapsz az internetszolgáltatódtól. Azt amit az SRM kiír, vesd össze azzal amit ezen az oldalon visszajelez. Ha a kettő megegyezik, csakis akkor fog működni a VPN, ellenkező esetben pedig kívülről nem érhető el egyetlen szerver sem ami a router-eden fut.

<-ƘƘ->

(#4193) Boss81 válasza Kendek (#4192) üzenetére


Boss81
senior tag

Ellenőriztem, azzal nincs gond, megegyezik, és mind a nas-t, mind pedig a routert elérem külső hálózatból, illetve a nas-ra jelenleg is több felhasználó csatlakozik.

(#4194) Kendek válasza Boss81 (#4193) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Akkor szükséged van egy DDNS-re, majd a VPN Plus Server alatt az SSL VPN-t aktiváld. A Synology VPN Plus applikáció ahhoz tud csatlakozni. Értelemszerűen írd be a kért adatokat, és már csatlakozhatsz is. Profilt vagy egyebet nem kell hozzá telepíteni.

<-ƘƘ->

(#4195) mtz81 válasza Boss81 (#4193) üzenetére


mtz81
tag

A tűzfalon engedélyezve van a hozzáférés?

[ Szerkesztve ]

(#4196) Boss81 válasza Kendek (#4194) üzenetére


Boss81
senior tag

Ezek megvannak, és nem akarja az igazságot.
A quickconnect-el csatlakozik, semmi gond, de amikor beírom hogy login.sajátszervernén.synology.me akkor egyszerűen megáll, nem csinál semmit, hiába van engedélyezve.

(#4197) Kendek válasza Boss81 (#4196) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A quickconnect az átmegy a NAT-on is, a VPN-hez pedig közvetlen kapcsolat kell. Vagyis publikus IPv4 cím.

<-ƘƘ->

(#4198) mtz81 válasza Boss81 (#4196) üzenetére


mtz81
tag

Wildcard-os tanusítvány + synology ddns?

[ Szerkesztve ]

(#4199) Boss81 válasza Kendek (#4197) üzenetére


Boss81
senior tag

Értelek, de az megegyezett, tehát elvileg nincs Nat-olva. Amúgy Telekom-os net van.

#4198 Nem. R3, ezt írja, ez az amit alap szintem megcsinált hozzá a rendszer. A DDNS az Synology igen.

[ Szerkesztve ]

(#4200) Kendek válasza Boss81 (#4199) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Akkor teszteld le más szerverrel is. Pl. engedélyezd az SRM távoli elérését; Vezérlőpult > Rendszer > SRM beállítások > Külső hozzáférés engedélyezése az SRM rendszerhez. Majd ugyanabból a külső hálózatból ahol a VPN nem megy, próbáld megnyitni a böngészőben a DDNS címedet. Nem muszáj bejelentkezned (főleg HTTP-n), ha behozza a bejelentkezési felületet, akkor az már oké.

Ha pedig az SRM elérése az megy, akkor az SSL VPN-es csatlakozáshoz azt aktiválnod kell, engedélyezve kell lennie a tűzfalon, majd a kliensen be kell írni a DDNS-t (hozzá opcionálisan a portot is, ha az nem az alapértelmezett 443), admin a felhasználónév (ez ne legyen tiltva az SRM-ben), és a jelszó pedig a jelszavad.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.