Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:06:27

LOGOUT.hu

Synology routerek

RT6600ax (2022) / MR2200ac (2018) / RT2600ac (2017) / RT1900ac (2015)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4051) rjy08 válasza Kendek (#4049) üzenetére


rjy08
tag

Biztosan kap elegendő áramot, mert máskülönben nem működne stabilan, amikor be van kapcsolva a 2,4 ghz wifi is.
Csináltam egy teljes visszaállítást gyári állapotra, mielőtt vissza állt volna, lenyomtam a wifi fizikai gombját is. Miután visszaállt, bekonfiguráltam a szükséges dolgokat, majd rádugtam a külső merevlemezt. Egyből írta ki hogy visszavette usb2-re.
Azt hittem, hátha valami beállt a háttérben és egy reset megoldja. Sajnos ez sem segített.
Torrenttel próbáltam a letöltést. Szóval azt írod, nem lenne nagyobb a sebesség akkor sem, ha megfelelően működne az usb3 átvitel?
Hálózaton keresztül max 30MB/s a másolás az usb2-be visszakapcsolt routerre kötött hdd-nek. Torrent letöltés Download stationnal 8 MB/s körül mozog, míg gépről töltve a torrentet, hálózaton keresztül mentve a hdd-re 10 MB/s fölé nem megy a letöltés. Gépről töltve a gép belső ssd meghajtójára 25 MB/s a letöltés. Nyilván lehetne több is, de csak egy 2,5 gigás filmet töltöttem le. Ugyanezzel a fájllal teszteltem mindegyik módban a letöltést. Érdekes mindenesetre a felhozatal.

(#4052) rjy08 válasza kulu22 (#4050) üzenetére


rjy08
tag

Resetet próbáltál már? Ha az nem segít, akkor lehet hogy fizikai problémája lesz az eszköznek. Ugyan nincs nagy tapasztalatom konkrétan synology routerekkel, mivel én is most próbálok rájönni a saját problémámra, de más eszközöknél az ilyen fagyások nem adnak sok jóra esélyt. Nem melegszik nagyon fel?

(#4053) Kendek válasza rjy08 (#4051) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Az USB 2.0-ra visszaléptetés az automatikus. Azért mert a legtöbben nem értenek hozzá, és ez biztosítja a legjobb WiFi teljesítményt. De ha ki akarod használni az USB 3-as sebességet, akkor manuálisan vissza tudod kapcsolni.
Az USB 2.0-t sem lehet maximálisan kihasználni a torrentes letöltéseknél, viszont a hálózaton keresztüli fájlmásoláshoz jól jöhet az USB 3 nagyobb sebessége. Az ARM proci és az I/O limitációi miatt max tizen pár MB/s amit tud torrentnél. Annyi előnye van, hogy 0-24 futhat, és ehhez minimális plusz áramot fogyaszt.

[ Szerkesztve ]

<-ƘƘ->

(#4054) Gyarmati_ válasza rjy08 (#4048) üzenetére


Gyarmati_
senior tag

Holnap megnézem

EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.

(#4055) rjy08 válasza Kendek (#4053) üzenetére


rjy08
tag

Visszaolvastam kicsit a fórumban. 2017-es bejegyzésnél Darkchild kolléga hasonló köröket futott a sebességeket illetően. Pontosan 8 Mb/s-et jelölt meg donwload stationnal, és 30 MB/s-et hálózatról másolva. Szóval úgy fest, ez a limit a router részéről. Ez elég szomorú dolog, mert így a gigabites kapcsolat még megközelítve sem használható ki az srm-ben. Viszont annak örülnék, ha az usb3 mód azért tudna működni. Azt írod, ha szeretném kihasználni az usb3 sebességet, akkor manuálisan vissza tudom kapcsolni. És jelen helyzetemben ezt szerinted hogyan lehetne kivitelezni? Mert 3 eszközzel sem sikerült eddig, mivel ha kikapcsolom az usb2-re való visszakapcsolást, újraindítás után a router nem látja egyik hdd-t sem.

(#4056) rjy08 válasza Gyarmati_ (#4054) üzenetére


rjy08
tag

Köszi! Kíváncsian várom! Tudnál csinálni egy torrent letöltést download station-ben, és egy hálózaton keresztüli átmásolást is?

(#4057) Kendek válasza rjy08 (#4055) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

RT2600ac-vel max olyan 18 MB/s amit reálisan hoz, de ennek erősebb a hardvere. Még RPi 4-gyel sem lehet kihasználni a gigabites netet, az is csak max 300 Mbps-ig jó. Nagyobb sebességhez már x86 procis, erősebb eszközre (NAS, PC) van szükség.
Ha egyáltalán nem működik az USB 3-as mód, akkor a dmesg parancs kimenetét javaslom. Ha ott rádugás után semmit sem mutat, akkor esetleg hibás lehet az USB port (rossz érintkezés, vagy valami egyéb probléma).

<-ƘƘ->

(#4058) kulu22 válasza rjy08 (#4052) üzenetére


kulu22
aktív tag

Reset még nem volt, elvileg úgy került hozzám hogy ezt az előző tulaj megcsinálta, nekem kellett beállítani.

(#4059) Aventurium válasza Aventurium (#4038) üzenetére


Aventurium
csendes tag

próbaképpen feladtam egy újabb jegyet hogy hátha össze tudják hasonlítani a problémás debug fájlt a reset után generálttal. Hátha találnak valami furcsaságot.
A 30 nap tesztelgetés alatt sosem kértek live testet de most olyan ember kapta a jegyet aki többet csinált volna de sajnos ezt írta:

unfortunately I could not find the reason for this behaviour in the old debug-file.
For that we would need to investigate on hte Livesystem on the Router, but since it works now that should not be necessary.
If you have more questions, please do not hesitate to contact me again.

Így hogy most minden működik már nem tudnak semmit sem tenni.
Ha mázlim van akkor sosem jön elő ez a lassulás de ha mégis akkor tudok erre hivatkozni hogy live ellenőrzést kérek :DD

(#4060) Sanya válasza rjy08 (#4055) üzenetére


Sanya
nagyúr

Ez egy arm processzoros gép, igaz két magos, de ez van.
A transmission csak 1 szálat használ, a router download managere is transmission.
A gigabites torrenthez egyébként is szükséges legalább egy erősebb, legalább modern core i3 processzor, mert atom, celeronog gépeken nem tudod kihajtani a gigabitet.
30 megabites másolás talán kicsit kevés, de ez igazából egy router, tűzfal, wifi AP gép, melynek nem erőssége a fájlművelet, hanem csak az adatok átadása egyik eth-ről a másikra, vagy a wifi AP részre átadni.

Nekem egy 214-es synology NAS-om és egy 916+ nasom is van.
A 214-es erős fileműveletekben, tudja a gigabites másolást, de torrentezni is csak 30 megával tud
A 916+ torrentben szerintem kihajtaná a gigabit 2/3-át, olyan 6-700 megabittel tudnia kellene le-fel tölteni, de csak 500-as netem van.

Mire kell neked a gigabites torrentezés?

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#4061) ArthurShelby válasza Sanya (#4060) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Qbittorrent ha jól tudom több szálas, synology nas-okra van, nem tudom srm-en menne e

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#4062) Kendek válasza ArthurShelby (#4061) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

A Transmission is több szálon dolgozik, de van olyan része a torrentes számításoknak amit nem lehet, illetve nem éri meg szétbontani. De nem csak itt van a szűk keresztmetszet, hanem I/O-ban is limites egy ilyen router.

<-ƘƘ->

(#4063) the.odzsy válasza Sanya (#4060) üzenetére


the.odzsy
aktív tag

Sanya 30 megabyte/s-t írt a fórumtárs nagy M nagy B (szerintem).

[ Szerkesztve ]

MAGYAR vagyok nem turista!!!

(#4064) Gyarmati_ válasza rjy08 (#4048) üzenetére


Gyarmati_
senior tag

Megnéztem, változó, gondolom attól függ hogy a kiszolgáló oldalról hogy jönnek a bitek.
Hálózati hdd-ről laptopra 50-52 MB/s a sebesség.

[ Szerkesztve ]

EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.

(#4065) Gyarmati_ válasza Gyarmati_ (#4064) üzenetére


Gyarmati_
senior tag

Megnézetm most egy letöltésnél: 18-19,5 MB/s volt a sebesség.

EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.

(#4066) Pubszon


Pubszon
veterán

Korábban be akartam tenni, csak érdekesség és időkapszula gyanánt. :)
A tavalyi és komplett forgalma, ez volt az első komplett év a Synology routerrel, T 1000/1000 net és épített NAS mellett.
Nem vagyok nagy torrent huszár vagy ilyesmi, ennyi akár egy hónap alatt is meglehetne. :N



[ Szerkesztve ]

ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...

(#4067) betyarr


betyarr
veterán

van valaki,aki otthon van a mikrotik routerek berkeiben?elgondolkodtam,hogy majd egyszer ha váltani kell synoról,akkor valami értelmesebbet kellene venni (nem pedig a tp link,asus stb. routereket).meg a syno is kezd elmaradozni frissítések terén,illetve egyelőre nem is várható komolyabb eszköz tőlük (legalábbis nem tudok róla).
pro és kontra syno vs. mikrotik tudnátok mondani véleményt?

(#4068) rjy08 válasza Gyarmati_ (#4065) üzenetére


rjy08
tag

Köszönöm szépen!
Azóta sikerült nekem is picit magasabb értéket produkálnom, ami 11,2 MB/s-ben állt meg a letöltésnél. Megbékéltem a lehetőségekkel, elfogadtam, hogy ennyit tud a router.

(#4069) rjy08 válasza the.odzsy (#4063) üzenetére


rjy08
tag

így van.

(#4070) rjy08 válasza Sanya (#4060) üzenetére


rjy08
tag

Értem.
Nincs konkrét célom a gigabites torrenttel. Mindössze szerettem volna kihasználni a gigabites kapcsolat lehetőségeit. Elfogadtam hogy ennyit lehet kihozni a jelenlegi megoldásból. A gyorsabb letöltés kedvéért nem kívánok beruházni jóval drágább NAS eszközökbe. Mindenesetre azért elszórakoztam a különböző méricskélésekkel és utána olvasgatásokkal néhány napig, persze miután már megnyugodtam :D Egyik korábbi aggályom is eltűnt, ami a hdd altatását jelentette. Olvastam, hogy nem mindig kapcsolja le a hdd-t kihasználatlanság esetén (a beállítások ellenére sem), ráadásul ezzel a nem túl pozitív tulajdonsággal még a 2,5-es usb rack is rendelkezik egyik teszt cikk szerint, amibe a hdd-t raktam. Aztán megnyugvással fogadtam, hogy megfelelően működik a funkció.
Időnként a SmartTV nem látja a médiaszerver mappákat, és néha kiveszi a pipát az engedélyezett eszközök listájából a router beállításai között.
Arra továbbra sem találtam megoldást, hogy a 2,4Ghz-es wifi kikapcsolásával ne tűnjön el a csatlakoztatott USB HDD. Remélem ez egy bug, és mihamarabb kijavítják. Ami azt illeti, a hdd-től függetlenül is kikapcsolnám, mivel mindegyik eszközünk tudja már az 5ghz-es kapcsolódást, mégis azt látom hogy időnként a 2,4-esre csatlakozik némelyik.

(#4071) Sanya válasza rjy08 (#4070) üzenetére


Sanya
nagyúr

A letöltéssel kapcsolatban vigasztaljon a tudat, hogy a routered tölt, kvázi ugyanannyi áramot eszik, mintha csak router lenne + lemez, és kész.
Nem fogja a letöltéssel teljesen leterhelni a hálózatot, így mindig lesz sávszélességed.
Nekem 916+ van, és 500 megabites sebesség. Ha letöltök, akkor célszerű korlátozzam (csak 250 megabitet kap a NAS letöltésből), hogy a többi felhasználó is tudjon internetezni.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#4072) Magnat válasza Sanya (#4071) üzenetére


Magnat
veterán

Azért nem teljesen ugyanannyit, a routernek sem mindegy, h 100%-on pörög a cpu vagy csak 15-ön és ez a fogyasztáson is meglátszik, persze kevesebb lesz mint 2 külön eszközzel.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4073) Kendek válasza betyarr (#4067) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

MikroTik eszközökkel nincsen tapasztalatom, így ebben a kérdésben nem tudnék érdemben segíteni.

Viszont otthoni környezetben, szerintem Synology-ról most már csak 160 MHz-es Wi-Fi 6 router-re érdemes váltani. Ha nem sürgető a dolog, akkor hosszabb távon szerencsésebb lehet a 6E elterjedését is megvárni.
A magam részéről én azt tudtam megállapítani, hogy a piacon levő összes AX-es router közül most az ASUS RT-AX58U a legjobb, illetve egyedüli értelmes választás. Vettem is egy ilyet, és sima router feladatok ellátására teljesen megfelel. Semmi felesleges nincs benne, 2x2 a Wi-Fi, ami pont elég az otthoni klienseszközökhöz (nagyon ritka ami 3x3 vagy 4x4 lenne). Kisebb és kevesebbet fogyaszt mint az RT2600ac, miközben a gyakorlati teljesítménye meg jobb.
Igaz, a 2,4 GHz esetén bug-os a 40 MHz-es csatornaszélesség, de legalább most letesztelem az ASUS technikai támogatását is. :D

<-ƘƘ->

(#4074) betyarr válasza Kendek (#4073) üzenetére


betyarr
veterán

láttam,hogy eladtad a syno-t.
nekem egyébként maga a wifi nem szempont,mert arra van egy unifi ap-m.igaz,még nem wifi 6-os.
hát ja,még annak utána nézek,hogy a mikrotiknál mennyire hatékony a support.

(#4075) Kendek válasza betyarr (#4074) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Azt olvastam, hogy mint router, nagyon jó a MikroTik. De otthonra még egy Syno SOHO router is overkill a legtöbb esetben, szóval nem tudom, hogy van-e szükség ennél többre. Én csak addig használtam ki érdemben amíg nem jött a RPi4, és onnantól fogva a NAS funkciókat átköltöztettem arra. Most már inkább egy egyszerűbb router-t szerettem volna, gyorsabb és okosabb Wi-Fi-vel. :B

<-ƘƘ->

(#4076) betyarr válasza Kendek (#4075) üzenetére


betyarr
veterán

szvsz az asus sem túlja tol a frissítéseket,főleg egy idő után.
bár,lehet mire már nem foglalkoznak vele (~3-4 év),addigra úgyis lehet másik routert venni.
ahogy nézem azért ez az asus sem az olcsóbbik fajta.ettől még a mikrotik 4011 is olcsóbb és a hardvere elég jóféle.bár a beállítása...eléggé bele kell mélyülni :K

(#4077) ArthurShelby válasza betyarr (#4076) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Az asus ac68u 2014-es és még mindig támogatott, ott azért elég hosszú a támogatás (aimesh is van). Igaz ez kivétel (rengeteg új verzió jött belőle és jó konstrukció), de mára már elég jól kiforrotta magát (ac66u b1 is ugyanez a hw lett).

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#4078) scream válasza betyarr (#4076) üzenetére


scream
veterán

Én Asus-ról jöttem (RT-AC68U, 2016-os vásárlás), bár én Merlin-t használtam rajta. Most RT2600ac lett, de nem igazán azt hozta, mint amit vártam tőle, őszintén, hiányzik az Asus felület. Gondolkoztam is, hogy eladom ezt és veszek helyette egy Asus AX58U-t. :U

(#4079) Kendek válasza scream (#4078) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Mind a kettő felületnek van erőssége és gyengesége a másikhoz képest. Van olyan funkciója az SRM-nek ami az ASUS-ból hiányzik pedig jó lenne, de ez fordítva is igaz, még Merlin firmware esetén is. Viszont összességében én jobbnak gondolom az RT2600ac-t. Ha kihasználod és még nincs szükséged a Wi-Fi 6-ra, akkor szerintem nem érdemes váltani.

<-ƘƘ->

(#4080) Magnat válasza Kendek (#4079) üzenetére


Magnat
veterán

Miket tud egyébként az Asus amit az SRM nem? Nekem SRM-ből az hiányzik, h több ssid-t csinálhassak.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4081) the.odzsy válasza Magnat (#4080) üzenetére


the.odzsy
aktív tag

Csak kíváncsiságból. Mire jó a több ssid? Van egy saját, meg lehet mellette vendég hálózat. Az nem elég? :F

MAGYAR vagyok nem turista!!!

(#4082) Magnat válasza the.odzsy (#4081) üzenetére


Magnat
veterán

Mert a vendég külön ip tartományt használ, nekem meg jó lenne olyan ami ugyanazt használja de más ssid :)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4083) Ano válasza Magnat (#4082) üzenetére


Ano
őstag

ennek továbbra sincs értelme ... a vendég hálózatot be lehet állítani úgy hogy lássa a másik SSID hálózatát is.

Synology RT6600AX felfedezés alatt

(#4084) Magnat válasza Ano (#4083) üzenetére


Magnat
veterán

Azt hadd döntsem el én, ok? :) Alkalmazás tesztelése miatt lett volna rá szükségem egyébként.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4085) Kendek válasza Magnat (#4080) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Főleg ugye a Merlin firmware ami extra funkciókban bővelkedik, és én is ezt használom ASUS-on. Van egy csomó low-level beállítás és részleteibe menő infókijelzés. De ezen kívül pl. a QoS is értelmesen használható, amit az SRM nyújt az konkrétan semmit sem ér. De fordítva pl. a tűzfal szabályzásban már sokkal erősebb a Syno.

<-ƘƘ->

(#4086) the.odzsy válasza Kendek (#4085) üzenetére


the.odzsy
aktív tag

A tűzfala nagyon penge. Németországban akitől vettem az MR2600AC-t például csak annak használta azt, semmi más router funkció!

MAGYAR vagyok nem turista!!!

(#4087) Kendek válasza the.odzsy (#4086) üzenetére


Kendek
MODERÁTOR

Jó, azért az már nagyon túlzás. Minden szabályt meg lehet írni kézzel is, egy-egy paranccsal. Maga a tűzfal ugyanúgy ott van a többi router-ben is, csak nem lehet ilyen kényelmesen állítgatni.

<-ƘƘ->

(#4088) Aventurium


Aventurium
csendes tag

Sziasztok,
egy nagyon fura problémát tapasztaltam.
Tegnap arra lettem figyelmes, hogy a feltöltési sebesség Max sebességgel megy és a CPU 99%. pörög.
Minden eszközt leszedtem a synology routerről és ugyan úgy pörgött és a WAN led vadul villogott.
Reseteltem a routert újra beállítottam mindent és kb 1 órával később újra elkezdődött.
Ekkor a belső programokat kezdtem leállítani és amikor a DNS szervert ki lődtemm minden helyreállt
Alapból beállítottam a DNS szervert, hogy a belső hálózaton az eszközöknek megadott névvel tudjam elérni.
Kb 1 óra alatt 178.000 DNS szerver log bejegyzés lett a mellékelt üzenettel.

Ma a DNS szerver portját tiltottam és a tűzfalon szépen megy a számláló. 15 perc alatt 360.000

Most valami támadásnak vagyok az elszenvedője?

(#4089) hkari


hkari
őstag

Sziasztok!

Használ valaki LTE sticket a routerhez? Mostanában sokat szórakozik a Digi, gondoltam nem lenne hülyeség használni, hogy kimaradás esetén legalább az okosotthon dolgokat elérjem.

Szerintetek mobilnetre is képes a dyndns-t használni?

(#4090) Magnat válasza Aventurium (#4088) üzenetére


Magnat
veterán

Szia,

jól értem, h kifelé is nyitva volt a port a dns szerveredre?

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4091) the.odzsy válasza hkari (#4089) üzenetére


the.odzsy
aktív tag

A Digi mobilnetnél natolt IP-t kapsz (nincs is publikus IP), így a dyndns nem fog működni.

[ Szerkesztve ]

MAGYAR vagyok nem turista!!!

(#4092) kulu22 válasza hkari (#4089) üzenetére


kulu22
aktív tag

Egy Huawei E3372-est, teszi a dolgát már évek óta.
Feladatátvételre van beállítva, annyit változtattam a beállításokon, hogy nem az átjárót nézi hanem egy másik IP címet.


(#4093) gyugyo79 válasza hkari (#4089) üzenetére


gyugyo79
addikt

Nálam egy E8372h-153 -van tartalékba a router mellé rakva + családnak leírás ami a torrent leállításával kezdődik :B
Előnye, hogy bedugva a routerbe önálló eszközként is működik de nyilván olyan 5-10 eszközre jó csak úgy stabilan. #2814 > ez óta teszteltem is és stabil (ezért lett mellé rakva mint "vész" megoldás, és a torrent miatt nincs fixen bent)
Ebay ről vett ZongBolt -os kikódolva

[ Szerkesztve ]

(#4094) Aventurium válasza Magnat (#4090) üzenetére


Aventurium
csendes tag

Szia,
A telekom Sagemcom F@st 3686AC modem/router úgy van konfigurálva, hogy a DMZ-ben van a synology router IP címe.
Port továbbítás csak a torrent-hez illetve a VPN porthoz (L2TP és az OpenVPN) van beállítva ami a synora megy.
A synology FW-ben meg a fenti portok vannak engedélyezve.
Amikor a DNS szerver beállította a FW részt nem nagyon figyeltem de ha jól látom minden port át van engedve a DNS szerverre irányába amit most tiltok.
Olyan érzésem van mint ha valami DNS támadás kapnék ami leterheli az eszközt.

Illetve a Synology DDNS szolgáltatását használom még pluszban.

(#4095) Magnat válasza Aventurium (#4094) üzenetére


Magnat
veterán

Hát igen, akkor könnyen lehet, esetleg próbáld meg a szolgáltatói eszközt áramtalanítani, hátha kapsz egy új ip-t és megszűnik a dolog. (Mondjuk ettől még a DNS-t kifelé ne engedd dolgozni)

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4096) Aventurium válasza Magnat (#4095) üzenetére


Aventurium
csendes tag

A telekomot ez ügyben már hívtam mert kb 3x indítottam újra + a menüben is kértem IP cím megújítást. De nem sikerült.
Telefonban azt mondták hogy nem lehetséges ilyet kérni
Vagy új modemmel vagy belső munka után kaphatok újabb címet. :(
Most a DNS szerver FW szabályát tiltom.
Illetve a DNS Szervert úgy állítottam be, hogy csak a belső hálózattól fogadjon el kérést.
Így most a terhelés megszűnt de a kérések persze ott vannak csak már nem látom.

Ami még fura, hogy amikor ez elindult akkor az IP4 és IP6 weboldalak a neten kb 10-30 másodpercig felváltva nem voltak elérhetőek. ez lehet hogy valami védekezés de emiatt kikellet kapcsolnom az IP6 kiosztás a telekomos modemen.
ezt azért feltételezem mert a synologyban ott volt a logban, hogy failover IP6 és utána vissza váltás az IP4-re

(#4097) Magnat válasza Aventurium (#4096) üzenetére


Magnat
veterán

Mindenesetre érdekes sztori, gondolom majd idővel a requestek is eltűnnek.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4098) hkari válasza the.odzsy (#4091) üzenetére


hkari
őstag

Köszi, akkor máshogy kell megoldanom.

gyugyo79: Köszi, mág kitalálom melyik szolgáltatóval, de kipróbálom :)

(#4099) Aventurium válasza Magnat (#4097) üzenetére


Aventurium
csendes tag

Odáig jutott az egész, hogy a telekom modemben minden port továbbítást kikapcsoltam
és kivettem a synologyit a DMZ-ből. Mivel 10millió kérés ömlött be 6 óra alatt a routerbe :o
Egy darabig 600.000 kérés még utána bejutott de most úgy látom, hogy nem jutnak át a telekom modemen.
Sajnos a netszakadás még mindig jelen van de megkértem őket, hogy cseréjék ki így talán kapok új IP címet.
Remélem nem az történ, hogy a synology DDNS szolgáltatásból került ki a publikus címem mert eddig kb 3 éve így használtam a rendszert és sosem volt ilyen jellegű problémám.

(#4100) Magnat válasza Aventurium (#4099) üzenetére


Magnat
veterán

Csak annyit? :Y

Lehet, h a netszakadás is a terhelés miatt van, ki tudja ... mondjuk fura, h a telekom nem oszt új címet egy sima router restart után ...

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.