Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Tuomas

addikt

válasz Tibiajax #25990 üzenetére

SSD-től még nem lesz gyorsabb a torrent le/feltöltés, ott igazából a net, és a hardver teljesítménye számít, így szerintem felesleges.
    SSD előnye fájlok másolásánál, programok betöltésénél jön elő, így torrentezésnél nincs igazán előnye.
    Amíg notebook-ba volt egy ssd-m, akkor se arra ment a letöltés, hanem külön külső meghajtóra. Szóval szerintem hanyagold. :U

• krealon

veterán

válasz Tibiajax #25990 üzenetére

"természetesen torrentet értek. ezt olvastam én is az ssd-kről, de abszolút nem nagyüzemben megy ez a dolog nálam meg nem százasával, max pár darab fut mindig (<10), és az is lejön aztán kb állnak. szóval nem seedszerver.. :) ha most emiatt az ssd élettartalma -várhatóan- nem 6év lenne, hanem csak 3 vagy 4, az nekem még oké lenne"

De 2 honap is OK lenne?
    Az SSD-knek a veletlenszeru iras a halala. Az olvasas tokmindegy nekik, de a random iras miatt oriasi a write amplification, ami miatt sokszoroszodik a memoriacellak irasa, igy az elettartam toredekere esik a gyar altal megadottnak.

Szemlelteto pelda:
    Ismeros a 240 GB-os SSD-jet ugy hasznalta, hogy csak 1 GB szabad hely maradt. Ilyen kor ugyebar az NTFS (es minden naplozo fajlrendszer is) elkezd erosen toredezni (fragmentacio), ami az irast a torrent letolteshez hasonloan veletlenszeruve teszi.
    A SMART adatokbol kiolvashato volt, hogy 500 GB-nyi host irasra (a SATA csatlakozon ennyi adat erkezett a meghajtora) 6000 GB-nyi memoriacella (NAND write) iras esett (1 : 12).
    Ezzel szemben a gepemben levo 500 GB-os SSD-n kb 50 GB-nyi felhasznalt adatterulet mellett 1300 GB host write-ra csak 2300 GB NAND write jutott (1 : 2) .

"egy 4terrás hdd"

tera = 1000 giga
    teRRa = fold

Új hozzászólás Aktív témák