- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
karyo
senior tag
''Tudom, hogy vannak azekenek a HP-UX, AIX, IRIX, stb. rendszereknek furcsasagai...''
bizony bizony...sajna azt kell mondjam, hogy mára a jobb linuxok bizony jobbak is UNIX elődeiknél. Bár abban nem vagyok biztos, hogy egy több node-os clustert el lehetne vezérelni linuxxal (van egyáltalán HACMP linuxra???), de az biztos hogy a linux maga hatalmas fejlődésen ment át, és mára már az egyik legmegbízhatóbb és legsokoldalóbb szerver megoldás. bizony sok dologban übereli fizetős társait, (pl novell), illetve az igen borulékony windows alapú szervereket hadd ne is említsem egy lapon ezekkel... -
karyo
senior tag
elb*sztam! természetesen a parancs a köv. képpen néz ki:
echo ''B passwordje'' | su B -c ''parancs'' -
karyo
senior tag
Sziasztok! Linux gurukhoz lenne kérdésem:
adott egy UNIX alapú rendszer 66 adatbázissal.
adott 2 user, ''A'' és ''B''.
''A'' user nem root, és nincsenek root jogosultságai.
''B'' user csak adatbázis indításra és leáálításra használatos.(vele kell minden adb műveletet végezni, de nem is ez a lényeg)
a probléma:
''A'' user nem tudja ''B'' user passwordjét, azonban létezik egy script amelynek egy ominózus része a következőt teszi:
su B -c ''parancs''.
sajna az SU passwordot kér, amit B-nek nem szabad tudnia,a scriptben amit futhat viszont benne lehet.
ilyesmivel probálkoztam:
echo ''A passwordje'' | su B -c ''parancs''
ez viszont hatástalan, azt kellene megoldani, hogy az SU-nak valahogy be lehessen adni B passwordjét A tudta nélkül.
ha valaki tud valami megoldást, azt megköszönném!
köszi,
X
Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Path of Exile 2 early access kulcs
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest