Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano
üzenetére
Próbáltam több módon is a LIKE-al, DISTINCT-el, de vagy az van, hogy én mondtam rosszul, amit el akarok érni, vagy valamit rosszul írtam a PHP-ban, vagy te értelmezted rosszul...a fene se tudja, a lényeg, hogy nem sikerült összehozni.
Nem értem azt sem, hogy miért nem kell lefutnia többször a query-nek? Van 4 mezőm, amiben keresni akarok, és mindezt úgy, hogy minden egyes beírt szóra megnézem, hogy illeszkedik-e bármelyik mezőre is.
Szóval beírom, hogy "ezt akarom megkeresni", és ebből - értelmezésem szerint - mindhárom szót meg kell néznem mind a 4 mezőn. (Tehát annyiszor futtatom a query-t, ahány szót megadok neki.)Azt már elértem, hogy csináltam egy tömböt, amibe beletettem mindegyik keresőszót, és ezen végigmentem, majd lefuttatom a query-t mindegyik szóra. Vissza is adja, hogy melyik indexeket találta meg (és ráadásul jót ad vissza), de ott akad meg a dolog, hogy ezeknek nem tudom a metszetüket venni. 99% hogy ez így működne, ha tömbökbe tudnám tenni a keresések eredményeit, mert azoknak tudom metszetüket venni.
Ha van ennél egyszerűbb módszer, akkor szívesen meghallgatom azt is, de így most tanácstalan vagyok.
A lényeg ugye az lenne, hogy csak azt a sort (esetleg sorokat) adja vissza a legvégén, amelyikre az összes beírt kifejezés passzol, vagyis a metszetüket.
Tehát:
...WHERE
mezo1 LIKE '%$keresokifejezes%' OR
mezo2 LIKE '%$keresokifejezes%' OR
mezo3 LIKE '%$keresokifejezes%' OR
mezo4 LIKE '%$keresokifejezes%'
...és persze minden mezőt minden kifejezésre meg kellene vizsgálnom. -
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest