Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Üdv!
    Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy Philips LX3700D típusú házimozi erősítőm, valamint egy Ashrock Z68 Pro3 Gen3 alaplapom. Digitálisan szeretném átvinni az 5.1 hangzást a gépemről. Ha jól sejtem, akkor erre a házimozi használatijának 15. oldalán a 7-es számú purt lenne alkalmas (ha jól sejtem ez egy digitális RCA). A kérdés a következő. Honnan tudok az alaplapról ehhez jelet szerezni? Ahogy nézetem az alaplap használatijában, úgy látom, hogy a második oldalon, a bal alsó sarokban van egy 27-es számmal jelölt tüskepár "HDMI_SPDIF Header" néven. jól sejtem, hogy csak erről tudom meghajtani a házimozit? HA van egyszerűbb megoldás, azt megköszönném, de azért az jó lenne, ha nem kellene ilyen 5000 Huf körüli optika-digitális átalakítókat vennem.
    Előre is köszi a válaszokat.
    Üdv: Sanyi

Helló!!

Az a helyzet hogy vagy olyan lapot kellet volna venned amin mind a kétfalyta digitális kimenet megtalálható: van optikai vagy coax, ebből az első optikai van az alaplapodon( 3. oldal 6-os pont)

Vagy olyan erősítőt amin mind a kettő van. A te esetedben az erősítődön egy coax bemenet van és egy optikai kimenet.

Az alaplapokhoz szokta opcionálisan készíteni olyan paneleket amiket arra a bizonyos tüskesorra rá lehet csatlakoztatni amit említettél.De ilyen barkácsolásba ne menjél bele mert zárlatot okozhatsz és kampec a lapodnak.

Én azt tudom neked mondani hogy ezt a házimozis ketyerét add el és abból a pénzből vegyél egy normális házimozi erősítőt amin van optikai bemenet. Igaz kell szerezned hozzá hangfalakat de sokkal dinamikusabb lessz vele filmet nézni ill hallgatni.

Ha van még valami kérdésed tedd fel, otthon vagyok a témában.

Új hozzászólás Aktív témák