Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Asszociációs játék. :)
- AuraSync kibeszélő topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
senior tag
válasz Busterftw #40 üzenetére
Mert iszonyat kényelmetlen újraindítgatni eszközöket? Kb soha nem állítok le semmit, minden hibernálva van vagy alszik, s kb másodpercek alatt folytatom ahol abbahagytam.
Az meg hogy a telefon elérhetetlen, ha mást csinálok rajta, hát nekem elég nagy megkötés Tehát venni kell egy csúcstelefont, gondolom drágán, hogy korlátozásokkal kiváltson két eszközt. Hát továbbra se nagyon vagyok meggyőzve
Most Windowson linkelheted az Android telódat, olvashatod az e-maileket, értesítéseket stb.
- nomeg hiába van linkelve, ha épp nem android megy a telefonon, nem fog fogadni értesítéseket egyebeket. Hááát elég lámán hangzik. -
Busterftw
nagyúr
Én ha gépezem, akár melóban akár otthon, nem nyomkodom a telót. Ha meg nyomkodoma telót, akkor nem gépezem.
De idővel gondolom ez is megoldható.
Most Windowson linkelheted az Android telódat, olvashatod az e-maileket, értesítéseket stb.
Nem látom ez miért ne működhetne ugyanígy telón.[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
A piac kezd átállni ARM-re; és aki olvassa a szakmai híreket, az tisztában van ezzel.
- XD. Inkább maradjunk annyiban, hogy az ARM kezd annyira szignifikáns lenni int az x86.Egyébként nem mondtam, hogy az MS-nek nem előnyös több lábon állni, dehogy rövid távon ez élet halál kérdés lenne azt nem mondanám.
És ha a Microsoft ebből ki akar maradni .. akkor az ő baja és majd a Linux fog elterjedni még jobban.
- ez tipikus linux user wet dream.Amúgy tök jó cucc az ARM és vannak előnyei, de közel sem látom, hogy lenyomná az x86-ot egyelőre. Az Apple Silicon Mac Pro is elég esetlen cucc lett. Érdekes, hogy kb minden terméket frissítettek már, ahol előjön az ARM előnye (iMac, Mac Mini, Macbook Pro), de a M2 Ultranak és az Mac Pro-nak sincs utódja.
-
S_x96x_S
addikt
> miért? A friss intel / AMD mobil platformok sem tűnnek rossznak.
A piac kezd átállni ARM-re;
és aki olvassa a szakmai híreket, az tisztában van ezzel.pl. ARM -alapú pc-k jönnek az nVidiától is.
És ha a Microsoft ebből ki akar maradni .. akkor az ő baja és majd a Linux fog elterjedni még jobban."Nvidia's 'high-end' Arm-based chip for PCs will reportedly go into production in 2025"
Nvidia's CPU-GPU could be killer for laptops and gaming handhelds.
https://www.pcgamer.com/hardware/processors/nvidias-high-end-arm-based-chip-for-pcs-will-reportedly-go-into-production-in-2025/Mottó: "A verseny jó!"
-
hapakj
senior tag
A Microsoftnak már élet - halál kérdés lesz, hogy a Windows kiszabaduljon az X86 kötöttségből.
- miért? A friss intel / AMD mobil platformok sem tűnnek rossznak.És ehhez dev kit kell és sok relative olcsó nagy teljesítményű ARM-es kütyü.
- ok, de általános felhasználásra Windows platformon, még kevés dolog miatt vonzó az ARM és ráadásul nem is olcsó. -
S_x96x_S
addikt
A piac majd eldönti - hogy lesz-e erre igény vagy sem.
Én amúgy is Linux -on élek és arra tökéletes lesz ez a gép. ( ~ munka , ~ tesztelés )> Így van, és erre már teljesen jók is a mai mobiltelefonok.
A probléma, hogy annó a Nokiának kicsi volt a képzelőereje
úgyhogy ha akkor a profi szakértők akkorát tévedtek;
akkor most se várj biztos - garantált eredményt.
Szavazz a pénztárcáddal és viseld a következményét .
Attól, hogy még valaki nem látja értelmét, nem következik, hogy másnak is értelmetlen.A Microsoftnak már élet - halál kérdés lesz,
hogy a Windows kiszabaduljon az X86 kötöttségből.
úgyhogy érthető - hogy ők miért nyomják.
És ehhez dev kit kell és sok relative olcsó nagy teljesítményű ARM-es kütyü.
És mivel az Intel kezd a földbe állni - egyre nagyobb a ARM platformok térnyerésének.Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
> Két eszköz sokkal funkcionálisabb.
sokan megelégednek az okostelefon funkcionalitással,
amiben sok mindenre van egy alap megoldás:
- a számológép
- fényképező
- videófelvétel kezelő
- diktafon.
- GPS kütyü
- telefon
- SMS
- ...Persze egy profi fényképezőgép - mindig jobb teljesítményt nyújt.
de egy átlagembernek - elég a telefon által nyújtott szolgáltatás.Mottó: "A verseny jó!"
-
hapakj
senior tag
válasz Busterftw #32 üzenetére
Hazaersz, rakotod a Pixel 13-at a hubra, raboksz az appdrawerben egy "Windows ikonra" az amugy Androidos telon es bebootol a Windows.
- hát ez valami borzalmasan hangzik Mi az előnye az egy eszköznek, ha két teljesen különböző platformot futtat? Ráadásul az egyiket elvesztem ha a másikat használom. Két eszköz sokkal funkcionálisabb. -
hapakj
senior tag
válasz Busterftw #29 üzenetére
Ez nem Windowsos mobil, hanem egy Androidos telefonra, felhekkelt desktop Windows operációs rendszer.
Nyilvan ez azoknak szol, akik nem akarnak peldaul laptopot
- s ez szerintetek piac? Mármint akik elkezdenének perifériákat venni otthonra, hogy a telefonját desktop módba használja. háááát. -
Busterftw
nagyúr
Peldaul nem kell ez a mini PC, mert eleg a mobil. Mobil pedig mindenkinel van.
Az atlag usernek pedig boven eleg lehet, mert mit csinal az atlag user, jatszik, netezik, youtube nez, van Office, van GDocs Androidon stb.Nyilvan ez azoknak szol, akik nem akarnak peldaul laptopot.
"hogy nincs windows mobil"
Nincs meg.
Van a Renegade Project, ami mar tobb telora telepitheto Windows 10-11-et kinal.
Nyilvan igy ez full jank megoldas, de a mobil mint "asztali mini PC" siman jo otlet.Amugy epp 1 napos hir, Windows 11 egy Xiaomi Poco X3-on
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
válasz Busterftw #26 üzenetére
Roviden, a mobilod lesz a lightos PC is.
- ez mind szép és jó, meg trendi meg menő, de úgy összességébe minek?egy mobil form factor nagyon nem PC, szóval kellenek kiegészítők. Megjelenítő, billentyüzet minimum és a laikus emberek jelentős része simán vesz egy laptopot. Én egy iPhone-t meg Macbook Air vettem egy olyan telefon árából amit már lehetne ilyen szinten használni. S mindkettőt bárhova tudom vinni és bárhol használni.
Egy telefont meg nem lehet akárhol PC-vé alakítani.
-
Busterftw
nagyúr
En az o valasza alapjan ezt ugy tudom elkepzelni, mint a Samsungos Dex.
Van a mobilod, otthon rakotod a monitorra es kapsz egy asztali kornyezetet.
Most, hogy van Windows on ARM, meg kelloen eros mobil SOC, igazabol ugyanezt meg lehetne csinalni Windowsal, mittudomen, az elejen dualboottal.Ha jol tudom Android 15-ben nativan volt ez a funkcio tesztelve, igy nem volt vendor specifikus, csak launchbol kikerult.
Roviden, a mobilod lesz a lightos PC is.
-
eszim
csendes tag
Hát az első linked arról szól, hogy Windows-on fut android alkalmazás valahol egy windowsos rendszeren, ennek mi köze van ahhoz, hogy a mobiltelefonomon android fut android alkalmazásokkal?
A második linked pedig arról szól, hogy egy amúgy androidot futtató mobiltelefonról legyalulva az androidot fel lehet rá hekkelni egy arm windowst, tehát van egy windowst futtató mobiltelefonom, amivel nem tudok telefonálni és nincs rá mobilos ökoszisztéma.
Újra odajutottunk, hogy windows mobil nélkül nincs létjogosultsága ilyen dokkolós mobil/windows desktop koncepciónak, az a lehetőség elúszott már.
-
hapakj
senior tag
attól függ, hogy mit értesz sikeresség alatt; valószínüleg mást mint én vagy mások.
- Azt hogy egy laikus bemegy a boltba s megveszi, mert azt preferálja. Nem is tud róla, hogy x86 vagy ARM. A Raspberry Pi egy eléggé nem laikusoknak készült céleszköz.Az Apple Mac Mini 4 sem azért sikeres, mert ARM, hanem azért, mert az architektúra előnyeiből képesek voltak egy előnyös terméket összerakni.Ezt ennél a készüléknél nem látom, azt se miért lenne jobb, mint egy x86 variáns.
Persze a Mac Mini-nél az is közre játszik, hogy nincs választási lehetőséged.
[ Szerkesztve ]
-
PTM
aktív tag
Úgy vagyok ezzel, hogy ha 3-8 éves távlatban ez lesz az elterjedt, akkor majd 3-8 év múlva ráérek elgondolkodni rajta. De az sok idő, addig ezer minden változhat.
Amúgy most is tetszik, főleg ha passzív (gyors kereséssel nem derült ki, többet most nem szántam rá). Kis általános otthoni gépnek frankó lehet. Nappaliban, akár tévé mögött is el tudnám képzelni.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> Bocsánat nem a CPU-ról volt szó hanem komplett laptop, PC, telefonról.
> Az általam írt laptop bőven elég a feladatokhoz,
> minek vennék azért egy fél milás telefont.azt veszel amit akarsz ..
főleg akkor hogyha az a kütyü neked 10-20 évre is jó.
És ezzel nem is cáfolod a trendet ...
Mert érvelhetsz a 1990 -es évek elején, hogy neked mindenre elég egy Commodore 64 vagy egy Amiga, És lehet is igazad .. de a jövő trendje akkor is a PC-lett.-----------
a jövő más .. és vannak akik követik a trendeket és vannak akik nem.
és a trend az, hogy 5 év múlva a fél millás telefon teljesítményét is megkapod olcsón.
és egyre kevesebb lesz az a feladat;
amire nem lesz elég egy mobiltelefon teljesítménye.
vagyis egy átlagos user -nek teljesen elég lesz egy okostelefon."76. Will desktop devices become obsolete with the rise of mobile usage? While mobile usage is increasing, desktop devices are unlikely to become obsolete. Desktops and laptops offer superior performance, reliability, and storage capacity, making them essential for complex computing tasks, professional work, and activities that require extensive viewing and detailed work. Users will continue to rely on desktops for tasks that cannot be efficiently performed on mobile devices."
https://research.com/software/mobile-vs-desktop-usage------------
https://www.vg.hu/tech/2024/10/android-telefon-qualcomm-processzor-laptop
"Áttörés küszöbén az Android-telefonok: laptopokat megszégyenítő technológia közelegA Qualcomm technológiai vállalat olyan processzort ígér, ami akár komolyabb laptopok teljesítményét is felülmúlhatja. A Qualcomm 8 Elite processzora olyan nagy márkák eszközeibe kerülhet be, mint az Asus vagy a Samsung, és már jövőre bekerülhet az Android alapú telefonokba.
Számos Android-telefonban találhatók erős processzorok, amelyeket az amerikai Qualcomm technológiai vállalat gyárt. Ezek a Snapdragon márkanév alatt futnak, és nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az okostelefonok a legfontosabb eszközeinkké váljanak
- a számítási teljesítmény,
- a kameraképességek,
- a jobb akkumulátor élettartam,
- és a nyers játékélmény terén elért óriási fejlődés révén.
A Qualcomm nemrégiben jelentette be új generációs Snapdragon 8 Elite mobil processzorát – annak a processzornak az utódja, ami jelenleg a Samsung Galaxy S24 Ultra és a OnePlus 12 eszközöket működteti. Az új chip a Qualcomm Oryon processzorát használja, amelyet eddig csak prémium Windows 11 laptopokban találtak meg. Ez a technológia lehetővé teheti, hogy a következő generációs telefonok teljesítményükben már laptopokkal is versenyezhessenek – írja a Express.A Qualcomm szerint a 8 Elite processzor 45 százalékos teljesítményjavulást hoz elődjéhez képest, valamint 40 százalékos játékélmény-növekedést is ígér, ami azt jelenti, hogy a következő generációs csúcskategóriás Android telefonok képesek lehetnek olyan igényes mobiljátékokat futtatni, amelyeket korábban csak laptopok tudtak. Noha egyelőre nem jelentettek be konkrét telefonokat, melyek a 8 Elite processzorral fognak működni, a Qualcomm megerősítette, hogy hamarosan Asus, OnePlus, RealMe, Samsung, Vivo és Xiaomi eszközökbe is bekerülhetnek.
Ezek között lehet a várható Samsung Galaxy S25 Ultra és a OnePlus 13 is.
A nem játékosok számára a 8 Elite gyorsabb böngészési élményt, valamint jobb mesterséges intelligencia (MI) támogatást is hozhat. A 8 Elite továbbá lehetővé teszi, hogy a bőr tónusai természetesebbek maradjanak a fotókon, jobb minőségű 4K videókat készítsen gyenge fényviszonyok között, javítsa a grafikai teljesítményt a játékokban, és támogassa a Wi-Fi 7 sebességeket.Az Android és iOS versenye
A processzornak azonban erős versennyel kell szembenéznie az Apple A18 és A18 Pro chipjeivel, amelyeket az iPhone 16 és iPhone 16 Pro tartalmaz. Bár egyelőre az iPhone 16 nem aratott kasszasikert a hiányzó MI-funkciók miatt, kudarcnak egyáltalán nem nevezhető. A Samsung viszont nincs elkeseredve, ugyanis egy dologban már jobb lesz a Galaxy S25, mint az iPhone 16: ez pedig nem más, mint a telefon vastagsága, ugyanis a Galaxy S25 a valaha készült egyik legvékonyabb okostelefon lesz. Viszont, ha a pletyka igaz és a Galaxy S25 Ultra a Qualcomm 8 Elite processzorral fog rendelkezni, akkor érdekesen alakulhat a verseny a két cég között.
"""
----------------"Laptop vs. okostelefon + VR szemüveg?"
https://laptopom.hu/laptop-okostelefon-vr-szemuveg/Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
> ha igazából ez az ARM mini PC nem lesz sikeres? Ez volt a kérdés
1.) attól függ, hogy mit értesz sikeresség alatt; valószínüleg mást mint én vagy mások.
2.) a Raspberry Pi is - arm-es mini pc - és a maga nemében szerintem sikeres.
és (2024-feb) "Raspberry Pi celebrates 12 years as sales break 61 million units"
és a RaspPi -nek van sok klónja, amelyek szintén valamennyire sikeresek.
[ Orange Pi 5 ; Banana Pi ; ... ]Vagyis a sikeresség a hw -nél az eladott darabszámokban is mérhető
A cikkben szereplő Qualcomm-os mini -pc -nek nem sok alternativája van,
hogyha valakinek erős ARM-es kütyü kell.----------
persze ott van még az Apple Mac Mini M4.
https://www.apple.com/hu/shop/buy-mac/mac-mini/m4
299 990 Ft - ért kapsz egy [ 10 magos CPU + 10 magos GPU + 16 GB egyesített memória + 256 GB‑os SSD + 16 magos Neural Engine + három Thunderbolt 4 port, HDMI‑port, gigabites Ethernet-port ]És mennyi a Passmark-ja és a single thread-je ?
Apple M4 10 Core
Multithread Rating: 24400
Single Thread Rating: 4607és mennyi a AMD Ryzen 7 9800X3D - passmarkja és single thread -je ?
Multithread Rating : 40216
Single Thread Rating : 4445
És itt csak a CPU ~ 260e Ft; kell még sok minden más is a géphez.És egy átlagos user-nek elég egy 300e Ft -os Apple Mac Mini M4 - otthonra.
És ha a Microsoft nem vigyáz, akkor az Apple még jobban letarolja a piacot.Mottó: "A verseny jó!"
-
JohnyX
tag
Bocsánat nem a CPU-ról volt szó hanem komplett laptop, PC, telefonról. Az általam írt laptop bőven elég a feladatokhoz, minek vennék azért egy fél milás telefont. Azt hogy szintetikus tesztek mit mérnek az egy dolog, átlagold az teljesítmény az árral. Utána is a telefon a nyerő?
És 6,5" kütyün dolgozol nézel filmet, vagy kell hozzá monitor, egér, billentyű is, minden helyen van viszed a hátizsákban :-)?
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
az Apple oldaláról az iOS és a MacOS - kezd egyre konvergálni ..
- Biztos vagyok benne, az Apple soha nem fogja az iOS, iPadOS, macOS vonalat összevonni. Az hogy konvergál, az csak az arculat és az ökoszisztéma fejlődése, s épp az a célja, hogy ne egy eszközt vegyél (telefont), hanem legalább kettőt (telefon, macbook), de méginkább dobj be mellé egy tabletet is. -
hapakj
senior tag
és aki nem hisz - járjon utána.
- XD, tisztába vagyok az ARM chipek képességeivel.Boccs, ez a mobiltelefonos hablaty ide vagy oda. Amiben vagy van ráció vagy nincs, továbbra sem magyarázza meg, hogy ARM SoC-t ebbe a form factor miért érdemes tenni. Persze oké ez kell ahhoz, hogy fejlődjön az ARM platform meg legyenek ilyen telefonok, de hogy fog segíteni, ha igazából ez az ARM mini PC nem lesz sikeres? Ez volt a kérdés
Mint mondtam a Notebook érthető, mert ott kézzelfogható előnyt mutathat fel üzemidőben. Itt semmit manapság. Mi az ami meggyőzi a vásárlót, hogy ezt vegye? Ára esetleg, de az sem tűnt túl csábítónak.
Mellesleg ez a telefonos jövőkép is kétséges. Azért hogy valaki egy telefont használjon otthon PC ként, már kell hozzáértés, hogy otthonra is kell egy monitor, perifériák, egér, billentyüzet. A laikus felhasználók jelentős százaléka simán csak venni fog egy laptopot, mert ezekben minden benne van ami kell és hordozható is bárhová. Alapvetően a hozzáértőbb réteg szerintem az aki perifériákat kezdene el vásárolgatni a telefonjához, hogy használható legyen (továbbra is csak otthon) bármi extrára.
-
S_x96x_S
addikt
> Ha mobiltelefon, akkor Android v. iOS van,
> ebbe hogy lehet belekombinálni a windows futtatást?A MS aktivan dolgozik az integráción.
"A Microsoft folyamatosan fejlesztéseket vezet be az Androidhoz készült Windows alrendszerében (WSA)." ( link )
vagy ...
"Windows 11 for Arm can run natively on specific Android smartphones — the test device heats up very fast, and battery life substantially decreases"
https://www.tomshardware.com/software/windows/windows-11-for-arm-can-run-natively-on-specific-android-smartphones-the-test-device-heats-up-very-fast-and-battery-life-substantially-decreases
"Yesterday on Reddit, user anh0l uploaded an image of Windows 11 on Arm running on his personal Xiaomi Poco X3 smartphone. The smartphone keeps a split partition for the original Android operating system and even has a functioning UEFI."persze még sok fejlesztési feladat van ..
de szerintem ez a jövő - amit a Microsoft szeretne megvalósítani.az Apple oldaláról az iOS és a MacOS - kezd egyre konvergálni ..
és a Microsoftnak csak az Androiddal tud versenyképes lenni.[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
eszim
csendes tag
Érdekes jövőkép, ugyanis a windows mobiltelefonon már csúnyán megbukott.
Ha mobiltelefon, akkor Android v. iOS van, ebbe hogy lehet belekombinálni a windows futtatást?
A dokkolós mobiltelefon most is létezik Samsung DEX (Motorola, Xiaomi-nak is van ilyesmi), aki akarja használhatja, nem úgy tűnik, mintha terjedne, rétegigény. -
S_x96x_S
addikt
> ARM-os telefonnal nyomod le, átlagos irodai/otthoni használat mellett?
ebben a cikkben említett proci
Qualcomm Snapdragon X Elite - X1E-80-100 :
Multithread Rating: 23230
Single Thread Rating : 3292A te általad említett proci:
Intel Core i3-1215U ( ~ Acer Aspire 3 )
Multithread Rating : 10839
Single Thread Rating : 3294Apple A17 Pro
Multithread Rating: 12248
Single Thread Rating : 4538 <-----Apple A16 Bionic
Multithread Rating : 11055
Single Thread Rating : 4067Az árakat úgy kell nézni, hogy csak 1 jó db kütyü kell neked és nem kettő.
és nem rövid távon - hanem 3-8 éves távlatban várható,amúgy mindenki azt vesz amit akar.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> Ez a mobiltelefon téma elég erőltetett volt,
> s annak az égvilágon nem tudom mi köze ehhez.mert ez lesz a jövő
és ez az amit az X86 ( AMD, Intel ) procikkal nem lehet megoldani.> Ez kb csak az Snapdragon / ARM platform hátrányait hozza egyelőre
a mobiltelefon pont az a platform - ahol előnye van az arm-nek
Jelenleg egy csúcs mobil proci - leveri teljesítményben az átlagos X86-os notebook-ot.
Kell egy dokkolóés abba teszed a telefont- amivel az átlagos user a feladatok 100%-át meg tudja oldani
De ahhoz, hogy a Windows on ARM elterjedjen, kell mini pc-s verzió is és notebook-is.
Jövőre meg jönnek az arm-es desktop-ok is ( by nVidia APU ... AMD arm APU )és aki nem hisz - járjon utána.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"olyan periferiakkal amivel akarod."
Mondjuk ez egy notesznél is így működik, főleg egy jó dokkolóval.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
hapakj
senior tag
Hát elvileg egy laptopra is lehet bármit kötni manapság
Amúgy én is látom előnyét a ARM terjedésének Windows vonalon, hátha lehetne Macbook minőségű Windows-os gépeket is építeni, de valahogy ez a Snapdragon Elite X sem nyűgözött le, s nem tűnik Intel / AMD sem nagy lemaradásba x86 vonalon.
"Desktopon" viszont egyáltalán nem látom hogy bármiben labdába tud majd rúgni egyelőre. Hát hajrá
-
hapakj
senior tag
devkit OK az egy usecase, de nem átlagfelhasználás
Inteles / AMD-s Copilot platformok is jól tudom kb megjelentek, szóval ott nem előny.
Ez a mobiltelefon téma elég erőltetett volt, s annak az égvilágon nem tudom mi köze ehhez.
Mint első hozzászólásban említettem laptopban akkuidőben lehet előnye a Snapdragonnak, de itt ugye a fogyatás az nem kifejezetten probléma
-
S_x96x_S
addikt
majd a piac eldönti; senki se akar téged rábeszélni.
Ha tudod, hogy mi az a Raspberry Pi - akkor ez csak egy erősebb verzió lesz.ezt jelenleg főleg
- dev-kit -nek ( programozóknak )
- és Windows Copilot - ( AI / NPU ) tesztelőknek, felhasználóknak lehet hasznos ( feltételezem, hogy ez a CPU van a Copilot -os Snapdragon-os laptopokban is.A jövőben pedig a cél talán az lehet,
hogy a mobiltelefonján tudjon mindenki Windows-t futtatni
úgy hogy ráköti a tévére a kimenetet.
Egy átlagfelhasználónak teljesen elég egy Snapdragon-os mobiltelefon teljesítménye is;
felesleges külön laptop.De ha nem hiszed, próbálj Intel vagy AMD -s mobiltelefont használni.
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> hmmm, ez meg minek?
ideális Mac mini m4 alternativa;
hogyha valakinek linux\windows kell.Amúgy a Qualcomm a dev-kitjét törölte - ami $899 lett volna;
"Qualcomm abruptly cancels Snapdragon X Elite dev kit — refunds customers for mini PC, ends sales and support for the device immediately"
és kell alternativa.Mottó: "A verseny jó!"
-
hapakj
senior tag
hmmm, ez meg minek? Még laptopba érthető a Snapdragon üzemidő miatt. De egy ilyen kockába teljesen mindegy, hogy Intel vagy AMD van... Ez kb csak az Snapdragon / ARM platform hátrányait hozza egyelőre
-
-
fene_vad
senior tag
az a négy mikrofon miért kell?
ja, és az a HDMI inkább kimenet, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest