Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
-
dragonfx
veterán
üdv
kedvenc télikabátom megérett a mosásra.
kérdésem mivle hogy?gépbe lehet?speckó mosószert honnan vegyek mennyiért hozzá?kötelezőhozzá az impregnáló szer? -
amargo
addikt
Beállok a sorba, bár kicsit másmilyen a problémám..
van egy cho oyu-m, aminek számos tulajdonsága van, többek között, hogy elég merev a külseje, aminek biztos szép marketinges megfogalmazása is van, de a lényege, hogy nem tapad rám, na most miért is jó ez?
Miért jó az, ha a vizes kabát nem tapad rád miközben erős szél fúj? Innen már mindenki eltudja képzelni.Történt, hogy drága anyukámra bíztam, hogy mossa ki nekem a kabátot, ami megis történt, nem is vettem észre semmi-t a mai napig, amikor is esett és fújt és furcsán tapasztaltam, hogy puha és rámtapad, noha nem fáztam, mert hideg még nincs, de így a széltől mit sem véd
Elmondása szerint gépben 30c mosta, adtam neki rendes mosószert, de öblítővel a végén még megküldte. Bár nem hiszem, hogy ezek ártanának a kabátnak, de a tapasztalatok azt mutatják valami még is.
3 éves a kabát eddig semmi baj nem volt vele, megkérdezek "szakértőket" is majd, de hátha erre fele is járnak. Vagy 5letekkel tudnak szolgálni. Reggel, mire megszárad megnézem mi a helyzet vele, hátha addigra nekem is több 5letem támad, de segítségeket szívesen veszekUI.: a kabát anyaga alapból impregnált, mármint a felépítése olyan, átázni most sem ázott.
üdv
amargokaptam egy fülest. hogy probáljam impregnálóval kimosni
-
válasz
-=Sziszi=- #63 üzenetére
ennyibűl veszek a józsefvárosin egy új kabátot
-
Mérnökúr
újonc
Mennyibe kerültek a szerek??
-
válasz
-=Sziszi=- #59 üzenetére
kivasalhattad volna előtte
-
-=Sziszi=-
aktív tag
És ime az igazi eredeti csodálat
[link] -
válasz
-=Sziszi=- #57 üzenetére
fizess elő nagyobb tárhelyre
-
válasz
-=Sziszi=- #55 üzenetére
jaaa, így már minden világos, de akkor miért ezt linkelted be és nem a tiedet?
-
-=Sziszi=-
aktív tag
válasz
Janoska26 #54 üzenetére
Ennek a kabátnak a férfi változatát vettem. Ilyen az egész csak más a színe.
Ne nézz már hülyének hogy női kabátot veszek vazze
Vagy most csak arra megy ki a játék hogy szenvedjek a fotózással és tényleg az a kabát legyen belinkelve amit vettemJa és az én dszekim nem kocskás hanem sima sötétzöld színű sárga csíkkal.
-
válasz
-=Sziszi=- #53 üzenetére
Akkor Te miért vettél nőit?
-
-=Sziszi=-
aktív tag
[link]
Ime a problémás kabát. Persze férfi változatban apple (zöld/sárga )színű. -
válasz
-=Sziszi=- #51 üzenetére
már alig várom
-
válasz
-=Sziszi=- #49 üzenetére
linkelj be a dzsekiről egy képet, hátha kedvet kapnak a huszárok
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Uppocska
Már senki nem jár erre? -
-=Sziszi=-
aktív tag
Na úraim. A Mountexbe kaptam mosószert meg impregnálót. A csajszi a boltba azt mondta hogy mosás után áztassam be az impregnálóba és utánna hajszárítóval óvatosan száritsam meg. Elvileg szárító gépbe kellett volna de az nincs. A mosás megvolt utánna áztattam 1 napig a cuccba aztán kicsit megszárítottam hajszárítóval. Nem nagyon mondván csak kis hő kell neki hogy aktiválódjom az impregnáló. Kiváncsi vok az eredményre, remélem jó lesz.
Akkor ez most hogyis van kell melegíteni vagy nem mert azt itt nem írta senki.Üdv Szisz
-
erdoke
titán
Nem lenne probléma, ha valódi cuccokat használnátok, nem ezt a sok marketingelt szemetet. [link]
-
neduddki
nagyúr
HI!
Passz arra enm sziesen jarok lassan 10 eve:- ) /nl azert kisse lazabb: -)/ leicesterben 98-ban volt vmi bolt ahova a tobbiek ajnlgattak a jarast, e mar sok mindre nememlexem:- (
udv
neduddki
p.s. nekem varosi csamborgasra keleneka cipok, es a hasonlo terheleset byujtok folotteb dicsertek a tnf-t, igassag szeritn meidl-t akartam, de vibram nelkul, azt meg nem annyira ajnlottak :- ( lowa meg tan kicsit tulzas lett volan:- ) amugy is a bokaimmitt alacsonszarut keresgelek
mod: leicesterben ellenben ojjan gyonyoru indiai kendoket vettem bagoert, hogy vmi csoda:- ) meg kivlo kek zacskos teakat amijjenkaet azota sem birok szerenzi /nem nem Tetley's volt, de azt si szeretm:- )/
[Szerkesztve] -
tkazmer
addikt
lejárt közben a mod idő
a cipőkről annyit, hogy nekünk több, talán már 6-7 éves merrell cipőnk is van otthon. Én legutóbb egy nort face-t nyúztam 3 évig, az idén lett lecserélve, kíváncsi vagyok, meddig bírja majd(csak téli cipő, nyári nem tőlük van). Az ilyen gore-tex -es hótaposók meg egyszerűen kiválóak. -
tkazmer
addikt
nyilván nagy árréssel dolgoznak, mint általában azok a boltok(éttermek, stb), amelyek a valamennyire tehetős rétegeket célozzák meg. Vajon egy lacoste akármin mennyi haszna lehet a cégnek? százalékban kb annyi, mint a 700huf/1 palacsintán
neduddki: londonban(vagy vhol angliában) nincs ilyen bolt esetleg? -
amargo
addikt
Ha egyszer kijutok hollandiába a facipő és sajtevés után ez a bolt fog következni
~13e ért advanced kabát?
Ha már cipő, 1-2éve vettem nyárra olyan vászon vékonytalpú városba mászkálós sherpa cipőt, kb 3-4hónap és az eleje megtört.. de nem volt időm így csak nem is tudom hány hónap után vittem vissza. Blokk elő keres, megyek vissza a boltba, lánykáknak kezdek bele, hogy vettem nem rég egy sherpa cipőt itt és még besem fejeztem a mondatom elő sem vettem a cipőt, már tudták melyik azvissza kaptam a pénzt, majd csak úgy megkérdeztem, hogy másoknak is volt-e vele gond én tartottam a rekordot a bolt szerint a 3hónapos hordással, másnak ~1hó után ment tönkre.. legendásan szarok a sherpa túra cipők, de azt gondoltam egy sima nem. Tévedtem.
Nekem a polár szintén sherpa, ami a kabátban van. + egy quechua
Hozzátartozik, hogy én szinte minden ruhámat nagykeráron tudtam megvenni, hihetettlen árréssel adják el a dolgokat ezek a túra boltok. -
neduddki
nagyúr
HI!
''de azoknál is egy bizonyos árnál kezdődik a minőség'' igazad van az advanced columbia 49eurio volt:- ) /129>79>49 ez az egeytekn volt es eppen az en mertem ami nagy szo:- )/
Ha vki hollandiaban jar erdemes a Perry- boltokat felkeresni [link] erdekes, hogy nijmegenben az erengedmenyes dolgok ~2/3aron voltak mint Mastrihban:- )
amugy odakinn meg a wildbeast erdemes nezegetni a poloinak fantorpikus anyaaga van /vmi holland sajatmarka/
amugy itt apolarom: [link]
udv
neduddki
p.s. amugy elnezest, de 33 rugoje nem azt a minoseget varom amit serpa adott aze kimegek a piacra es nehany ezrese megveszem:- (((
mongyuk cipovelis igy jartam: merrel vibram talpal 6 honap hordas kellet a taltoreshez, de mivel kicsuszott a garidobol igy asztan ki erdekesl?:- (
/most egy 9,5 rugos sanstonom van ami kibirt 2 evet (~10-11honap) es meg birja mod: -)/
[Szerkesztve] -
amargo
addikt
Én is 3éve vettem 6x-rt, olyan ősz tavaszra van egy northface picire össze gyűrhetőm 2éve vettem, mindig bene lapul a táskámba, így jöhet nyári zivatar, nincs gond.
Visszatérve a sherpákra, vannak akik columbia-t vagy northface vettek helyette, de azoknál is egy bizonyos árnál kezdődik a minőség, kívétel a northface, 60nál kezdődik a belépőszintüek (már, ami már úgy érdemeleges)
Én részben csalódtam vele kapcsolatban, részben örülök neki.. nálam mindig kivan zippzárazva a hónaj, mert belül ázok. Viszont hihetetlen az anyaga is, már valamilyen tüskés bokron is vergődtem át vele, meg sziklán mászva is rendesen végig húztam. Bírja, és mégsem annyiba kerül mint társai. -
tkazmer
addikt
ja, hogy ezeknek nevük is van
az enyém asszem az idén lesz 3 éves, eddig igencsak elégedett vagyok vele. még síeléshez is kiváló, nincs is külön sídzsekim emiatt. esőben ugya nem nagyon használom, mert van egy külön sandstone-om polár nélkül az olyan esetekre, de hóban, hidegben nagyon bejött..igaz, ha jól emlékszem, az kicsit drágább volt, talán 44 vagy mennyi pénzt kértek érte...
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Én maximálisan meg vagyok elégedve a kabátommal csak renbe kéne hozni a víztaszítóságát.Egyébként így hogy nem pereg le róla a víz igy is ugyanolyan jól látja el a funkcoóját, nem ázik be nem izzadok bele, igaz idén még nem volt nagy hideg de ha tavaly nem fáztam benne akkor idén se fogok.
Az izzadásról meg annyit hogy télen mikor -10 van felszállok a full tömött volánbuszra (ha felférek rá) és ott levegőt alig tudok venni épp ezért nem is kezdek nekivetközni. De igy is a 25-30 fokra fűtött buszon nem izzadtam bele a sherpába.
-
amargo
addikt
Megkérdezhetem, hogy melyik kabát volt ez, amivel nem voltál megelégedve?
Nővérem is a nyáron vett egyet valami 20ezerért (akcióban), a honlapon még igéretesnek tünt, csak nem tudtam elmenni, mikor haza hozta láttam meg hogy mit kapott a pénzéért.. sajnos az tényleg siralmas. -
neduddki
nagyúr
hi!
columbiank az advanced esookabatjat az kiB! jo /tul van mar vagy 8-10 mosason es meg oke:- )/, van egy basic is de mivel annak az ujja sima orkan az sem valo sok midenre /elosszor aszittmebeazkik, de asztan kideruul csak izzadok/:- ( polarbol egy nemet sailingeset hasznalok amit egyszeruen imadok /csak mindig elfejtem a nevet, es nem lehet itthon beszerezni: - (/
ill. nagy hidgekte tnf mcmurdo:- )))
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
válasz
-=Sziszi=- #1 üzenetére
HI!
en is igy jartam, kiprobaltam vagy 3-4 vizhatalnito mososzert egyikse ert semmit, aztan odadatam gyakorlott embernek is az si feladta:- ( raadasul a polar is kinyult, azota en ovakodom a sherpaktol, /mar elnezest/ de egy rakas sz...-nak tartom, es megszabadultam tole:- (
udv
neduddki -
tkazmer
addikt
válasz
-=Sziszi=- #6 üzenetére
nem tudom, nekünk teljesen normálisan mondták meg, hogy nincs serpa, végül ajánlottak egy north face-t, és olyat vettünk. mostanában ugyan már nem járunk oda, mert találtunk közelebbi túraboltot(overland, dockyard - mammut).
a magam részéről nekem a kedvenceim közé tartoznak ezek a márkák, ha kell valami(póló, nadrág, kabát, pulóver, cipő, akármi) mindig valamilyen túraboltba megyek..
(#25) blueMerle
valamiről lemaradtam?
[Szerkesztve] -
blueMerle
veterán
válasz
GombócArtúr #24 üzenetére
Ezt most azonnal hagyd abba.
-
GombócArtúr
senior tag
válasz
-=Sziszi=- #17 üzenetére
Nokia igen, bérmunkában majdnemminimálbéres melósnőkkel.
de magyar.
-
amargo
addikt
Ezért irtam, hogy nem mindegyiknek kell, mert pl nálam tök felesleges, még soha nem impregnáltam.
-=Sziszi=- : A vízcsepp az enyémen is megáll, mint az esernyőket én is leszoktam rázni
A másik érdekesség, hogy elég kemény (-) szeleket (MO-n ritkán tapasztalni iyleneket), a kabát simán megfogja, de még a kapucnia is, csak a pofám fagy le maszk nélkül -
[lAyCsI]
addikt
válasz
-=Sziszi=- #19 üzenetére
Ha megszünt a vízálló képessége vegyél hozzá vízálló-lélegző ruhához való mosóport, meg újraipregnáló anyagot, ha elfogadsz egy jótanácsot impregnálóból olyat vegyél amibe be kell áztatni a cuccot, ne a fújós fajtát, előbbi biztosabb védelmet ad.
kb 2-3k flakononként a cucc ahogy kollegák is mondták... -
[lAyCsI]
addikt
válasz
-=Sziszi=- #17 üzenetére
Sherpa magyar...
-
dragonfx
veterán
válasz
-=Sziszi=- #19 üzenetére
sherpa olcsóbb és jobb ugyanannyiért
-
-
dragonfx
veterán
válasz
-=Sziszi=- #12 üzenetére
Szerintme is klasszak, a columbia és a sandstone tetszik csak az nem sherpa árkategória, amugy én pólóba jártam alatt, múlt télen igaz nem votl anyg hideg, valahogy tényleg elsőre nem tűnik vastagnak, de úgy fűt mint az isten.
Amugy nem akarlak elkeseríteni, ez benne vana garanciás témák között ha valaki nem megfelelővel kimossa és ezáltal elveszti víztaszító impregnáló képességét az anyag az nem garanciás, és írták visszaállítani nem lehet ergo valamilyne szinten tönkrement a dzsekid szerintem, de ne legyne igazam. -
piqla
őstag
Sherpa mennyire magyar marka? En Fundango parti vagyok, de miota kivittek Kinaba... Teny, hogy egy-ket cuccon erezhetoen jobb az anyagfelhasznalas, de a varrasok, illesztesek... Lől... Es mindezt nem keves (pff, kurva sok) penzert.
Ugyan ezt a kerdest felteszem a Sandstone.nal kapcsolatban is. Vagy valamelyik nem is magyar? Eleg konnyen elofordulhat
[Szerkesztve] -
KMan
őstag
nyar elott mikor tettem el a kabimat mostam es impregnaltam. Mososzer es impregnalo folyadekkel egyutt a mosogepbe, utana egy egesz flakon impregnalosprayt rafujtam, mielott szaradt (van amit nedves ruhara, van amit szarazra kell fujni), azota a szekrenyben volt, most az esos ido miatt elovettem multheten. Kb. mint egy pancel most olyan.
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Nekem se volt koszos de azért illik kimosni mielőtt télen elkezdi az ember hordani.
Hát igen a tisztítás nehézkes főleg ha az ember azt se tudja mivel kezdjen hozzá. Ha sikerül beszereznem hozzá a mósószert és rendbe rakom a dzsekit hogy olyan legyen mint amikor megvettem akkor maximálisan megéri.Szerintem a sherpa gyártja a egyik legjobb télikabátokat(de ez csak elfogultság). Igazi hungarikum kéne hogy legyen
-
zsiga667
addikt
Bizony, spéci mosószer és utána külön impregnáló kell hozzzá, mindkettő 2-3k körül van és 2-3 mosásra elég. (Legalábbis a Columbia kabátommal ez a helyzet, így gondolom ugyanez van a Sherpa esetén is.)
-
dragonfx
veterán
Én tavaly vettem tél végén akkor jó árban volt 44es dzseki 20é..de én is óvóm nehogy koszos legyne mert olvastam kacifántos a tisztitása specko szer kell hozzá.
-
-=Sziszi=-
aktív tag
-
Fáraó
őstag
válasz
-=Sziszi=- #7 üzenetére
Az a probléma hogy megmarad a felületén a víz és lassaban szárad meg mintha cseppekben megállna rajta.
Az enyémen ilyet még nem vettem észre, az is 3 éves lesz egyébként és olyan meleg mintha kazán fűtene benne. -
-=Sziszi=-
aktív tag
Én is csak egyszer izzadtam le benne mondjuk akkor 5-10 fok volt és gépeket seljeteztük a suliban
Enyém is birja a vizet. Merem azt állítani hogy ha leöntenének egy vödör vízzel akkor se ázna be. Az a probléma hogy megmarad a felületén a víz és lassaban szárad meg mintha cseppekben megállna rajta.
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Hali
Igen tudom hogy csak ezzekel a spéci szerekkel kell mosni. Amikor mostam nem is raktam a gépbe mosóport. A mountexről meg annyit, hogy mikor kabátot kerestem bementem hátha lehet kapni. Hát megkérdeztem hogy van-e sherpájuk erre mondta az eladó hogy nincs. Épphogy nem dobtak ki a boltból. Berágtak amiatt hogy feltételezni mertem hogy árulnak ők sherpát. Lehet hogy csak az eladónak volt rossz kedve de kicsit fura volt. -
amargo
addikt
válasz
-=Sziszi=- #1 üzenetére
Szia!
Nekem egy Cho Oyu-m van, ennek az anyaga vízzáró és lélegző. Bár hozzá teszem mint a picsa úgy eláztam belülről egy kiadósabb túrában, pedig (-) fokvolt! De a vizet az bírja
Amennyire én tapasztaltam, aminek az anyaga nem képes erre, nem érdemes venni.
Toko termékekkel fogsz leginkább találkozni 2ft től indulnak. Ha máskor mosod érdemes ilyennel, talán nem szedi ki belőle. -
tkazmer
addikt
válasz
-=Sziszi=- #3 üzenetére
még az overland üzletekben lehet ilyesmit kapni tudtommal(a mammutban és a westendben biztosan van), meg talán a dockyardban.
egyébként én úgy tudom, hogy az ilyen impregnált felületű cuccokat csak ezzel az izével szabad mosni...(az én sherpa kabátom az idén lesz 3 éves, és még nincs baja, lekopogom)
A mountexel mi a baj? velünk mindig nagyon kedvesek voltak eddog -
lorcsi
veterán
válasz
-=Sziszi=- #1 üzenetére
valamelyik Mountex üzletet keresd fel, ott szoktak iylen víztaszító kenhető dolgok lenni
-
-=Sziszi=-
aktív tag
Hali mindenkinek
Tavaly ősszel vettem egy Sherpa dzsekit a Hervisben. A probléma az, hogy mikor ki lett mosva mielőtt nyári szünetre küldtem megszűnt a viztaszító képessége. Olvastam a honlapján hogy csak ki kell mosni meleg vízben, de valahogy nem jött be. Tudom lehet hozzá kapni valami spéci mosószert. Kérdésem hol lehet kapni ilyesmiket. Kérem akinek van ilyen kabátja ne fogja magát vissza. Szívesen várom az ötleteket és tapasztalatokat.
Üdv Szisz
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest