Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6001) bR3Zo


bR3Zo
csendes tag

Nekem egy Px 210 Bt-m van. Ma vettem és meg vagyok vele elégedve. Eddig egy Nokia Bh-504-em volt, de Ég és Föld. Egy gondom van, hogy nem lehet vele telefonálni

Ha valaki tud vmi bővebb leírást, vagy tesztet az linkelje be pls

[ Szerkesztve ]

(#6002) zeorsdfd válasza ponti_ak (#5991) üzenetére


zeorsdfd
senior tag

Na, kimentem az audiopartnerhez, ahol először ingyen hozzámvágtak egy teli zacskó gumiharangot, hogy azok a cx-95, 550-hez vannak és ugyanaz a cikkszáma mint a cx870nek szóval biztos jó.
Nagyon tetszett ez a lazaság csak sajnos kiderült, hogy ezek a gumik mégse jók a cx-870hez. Gyorsan szereztek egy párat és 600 ftért oda is adták. Az alkatrészlistában a cikkszámot meg majd javítják. Sajnos cx870hez tényleg nincs lamellás.

(#6003) ponti_ak válasza zeorsdfd (#6002) üzenetére


ponti_ak
addikt

Ezt jó tudni, kösz hogy megosztottad.

(#6004) rhonin


rhonin
senior tag

Sziasztok!

cx 300-as fülesem szeretném szétszedni. Igen eltompult a hangja és hiába áztattam be alkoholba nem sokat javult a hangja... A fém gyűrűt már sikerült leszednem de a fém hálós müanyagot nem tudom elválasztani magától a hangszórótól. Milyen módon tudnám szétszedni?
Már kerestem a neten de még senki nem tette közzé, hogy miként kéne csinálnom. :U
Előre is köszönöm a segítséget!

üdv.

(#6005) themebuilder válasza rhonin (#6004) üzenetére


themebuilder
senior tag

Mindkét vagy csak egyik fele tompult el, egyik pillanatról a másikra?

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#6006) rhonin válasza themebuilder (#6005) üzenetére


rhonin
senior tag

Csak a bal fele tompult el, de az olyan mintha fele akkora hangerőn szólna mint a másik. A bal feléről van szó. Szerintem eltömődött a rács mögötti rész.
Emiatt szeretném szétszedni csak nem akarom szétbarmolni... :U

(#6007) themebuilder válasza rhonin (#6006) üzenetére


themebuilder
senior tag

Ha egyik pillanatról a másikra történt akkor sokkal inkább elképzelhető, hogy meghibásodott.

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#6008) rhonin válasza themebuilder (#6007) üzenetére


rhonin
senior tag

Hát nem tudom, igaz, hogy nem mai darab de azért adni szeretnék még neki egy esélyt mert nagyon szerettem mikor még jó volt. :(

(#6009) tuleon


tuleon
tag

Sziasztok !

Most tervezek vásárolni az N8 Nokiám mellé valamilyen Sennheiser fülest.
Az MX580 at néztem ki, lenne esetleg valakinek tapasztalata erről a modellről?
A gyári füles nagyon jól szól, de mivel agybadugós, ezért nem nagyon akarok az utcára kimenni vele, nagyon jól "szigetel" , nem hallani a környezeti zajokat sem:)
Tudna esetleg valaki néhány adatot mondani a gyári füleséről, hogy össze tudjam hasonlítani a sennheiserrel, mert még a nokia oldalán sincs infó sem a frekvencia tartományról, sem a hangnyomásról.

(#6010) randras


randras
veterán

Üdv!

A remekül bevált, de már elég öregecske MX 460-am helyére szeretnék valami komolyabbat. CX-300, CX-300 II, Sennheiser CX 300-II Precision - ezek közül kellene döntenem. A lényeg, hogy a rendelkezésre álló 10k-ból a legjobbat hozzuk ki, tudnátok segíteni? Egy Philips GoGear lejátszóval, és egy HTC Desire HD-vel használnám, illetve laptoppal.

Köszönöm,

András.

(#6011) e00dgy válasza randras (#6010) üzenetére


e00dgy
aktív tag

Üdv!

Nekem egy Sennheiser HD485-öm van. most Media Markt-ban 12 ért láttam.
Egy kicsit más típus, de biztosíthatlak, jól szól.

Csak a zseni és az idióta töri át az emberek által teremtett korlátokat. Soha nem használtam reklám blokkolót... :) ;)

(#6012) randras válasza e00dgy (#6011) üzenetére


randras
veterán

Bocsi, de csak fülhallgató érdekel! :(

(#6013) gtamate2


gtamate2
veterán

Sziasztok,
Szerintetek megéri egy mx460 füles mellé egy cx55-öt venni?
Az ára elég jó, 2000Ft lenne, új és 100% eredeti :) Főleg Samsung Galaxy 3-ban lenne használva illetve ritkábban Asus eee 1005ha-ban.

[ Szerkesztve ]

*Sn0w

(#6014) gizda válasza gtamate2 (#6013) üzenetére


gizda
senior tag

mindenképp próbáld ki az in ear-t jó füles pláne 2k ért

gizda felhasználónak 18 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon ! wasqda@gmail.com

(#6015) aira


aira
csendes tag

Sziasztok!

Remélem tudtok nekem segíteni. Vacillálok egy Sennheiser HD 202 II-n, illetve egy HD 228 fejhallgató között. Zenehallgatásra (ízlésem elég tág: rock, metál, alter, dnb, dubstep, folk, egy-két picsazene, etc.) illetve gitározásnál használnám. Talán még annyi, hogy minél jobb basszus legyen benne.
Ha utóbbi nem volna beakciózva, nem lenne kérdéses a 202 II-es, de így kb. egy áron van a kettő, ezért lennék kíváncsi a véleményetekre.

Előre is köszi! :)

(#6016) Bdanyy


Bdanyy
addikt

Sziasztok!

Tudom ez másik téma, de nem találtam ahhoz a füleshez topicot, viszont ugyanígy néz ki a hd 202 ami idetartozik.

Adott egy eh 350, aminek a fejhallgató résznél lévő csatlakozónál megtört a kábel műanyag burkolata. Szólni szól rendesen, viszont kilátszik a belseje.

Esetleg szét lehet szedni valahogy, és megrövidíteni a kábelt? Van valami video hogy lehet egy ilyet szétszedni?

Köszi előre is :)

http://href.hu/x/frwq http://www.n95.hu Nokia N95-ös és egyéb S60 telefonos információs oldal http://febazo.hq.hu/ I8910 HD : http://href.hu/x/f1zt

(#6017) bigmasterg


bigmasterg
addikt

Fejhallgatós kérdések esetén érdemesebb ide, fülhallgatósoknál, pedig érdemesebb ide menni.

(#6018) Soos95


Soos95
tag

Sziasztok!
Mostanában vennék egy sennheiser "agybadugós" fülest, és azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek melyik a legjobb hangminőséget nyújtó, és úgy álltalában melyik a legjobb sennheiser IE füles? Én árkategóriában a CX-400 II Precision-t nézegettem, kb max 20 000-et szeretnék rá költeni.
Előre is köszönöm!

(#6019) zeorsdfd válasza Soos95 (#6018) üzenetére


zeorsdfd
senior tag

[cx 870?]20k ért nem érdemes alá menni.
Más: volt akkora szerencsém hogy itt a ph-n beszereztem egy ie7-et 18k-ért és azt kell mondjam, hogy értem miért 44+ újonnan. Egyszerűen tökéletes. A hangjáról nem érdemes írni, én semmi hibát nem hallok már. Bejáratott füles volt, szóval mély, magas, közép egyszerre, kiegyenlítetten, elképesztő térrel szól.
Ami viszont érdekesebb, hogy a cx870 enyhe kábelzaja az ie7nél nullára csökkent.

(#6020) gYaLo


gYaLo
őstag

Sziasztok! HD228 white füleshez kellene szivacs, tudtok segíteni?

iPhone 4S White 6.0.0 ☆ Logitech G500 zjeeeeee!!!!

(#6021) benjemin1994


benjemin1994
tag

sziasztok nekem van egy ilyen fülesem. A kérdésem az lenne hogy ezt összelehet-e valahogy kötni vezeték nélkül egy HTC Desire HD okostelefonnal? Mondjuk valami olyan program ami ugyonojan jeleket küld ki mint a füles rádiós cucca. :F

[ Szerkesztve ]

(#6022) amitechxx


amitechxx
csendes tag

Sziasztok! Nem pörög valami nagyon mostanában a topic, de azért megosztanám veletek a mai tapasztalataimat, hátha valakinek még segítségére válik, márcsak azért is, mert sehol sem találtam véleményeket az új HD4xx szériáról. Szóval a történet, egy kis körítéssel: másfél éve (boldog) tulajdonosa vagyok egy HD202-es fejhallgatónak. Első hallásra beleszerettem a telt, ütős mélyeibe, viszont mindig úgy érzetem, hogy a magas és középtartományokban még lenne mit javítani, mert elég mosottak és fátyolosak. Pár napja elkezdtem nézelődni piacon, hogy vajon melyik fejhallgató lehetne méltó utódja a HD202-esemnek. Rögtön rá is találtam a HD4xx szériára, 20-30.000Ft közötti áruk elég korrektnek tűnt. Két üzletet találtam, ahol gyakorlatilag mindegyiket meg lehet hallgatni, ezek az Audiopartner és a Basys volt. A választásom az Audiopartnerre esett, el is látogattam hát hozzájuk. Vittem magammal a HD202-t és egy Sony mp3 lejátszót, mert hát hiába szólak jól az üzlet csöves Lupusán, ha én nem azzal hajtom őket... A biztonság kedvéért a Lupus-sal is meghallgattam szinte mindegyiket. A tesztzenéim Infected Mushroom, Paul Kalkbrenner és Deadmau5 voltak, tehát szigorúan elektronikusak. Az elvárásaim a HD202 dinamikus, erőteljes mélyei voltak, részletes, tiszta közép és magastartománnyal (ugye utóbbiakban gyengécske a HD202). Sikerült jópár fejhallgatót meghallgatnom, tapasztalataim a következőképpen alakultak (szigorúan személyes vélemények):

HD202:
Ugye ő volt az alap, hozzá viszonyítottam.

HD203:
Nem éreztem változást a HD202-höz képest, paramétereikben is azonosak.

HD215:
Erőteljes, dinamikus mélyek, kellemes térérzet, szép közepek és magasak, hangban megfelel az elvárásaimnak, kinézetre egyáltalán nem tetszett.

HD429:
Jellegtelen, mélytartomány katasztrófa, közepekben és magasakban sem hatott meg.

HD439:
Hozzá fűztem a legnagyobb reményeimet, gyakorlatilag érte mentem. A meghallgatás hatalmas csalódás volt, közép és magas tartomány rendben, viszont az ígért erőteljes basszust sehol sem találtam.

HD449:
Közép és magas hibátlan, kellőképpen részletes. Mélyei erőteljesebbek, mint a HD439-nek, annak ellenére, hogy éppen az ellenkezőjét ígéri a gyártó.

HD518:
Hibátlan fejhallgató, gyakorlatilag minden a helyén van, viszont itt már 40.000Ft környékén járunk...

HD598:
Szintén hibátlan, nyugodt hangkép, minden a helyén van, mélyek is vannak rendesen, viszont itt már 60.000Ft-nál járunk és bár a HD202-jöz képest a változás jelentős, de drámainak azért nem mondanám.

EH350:
Már éppen üres kézzel készültem indulni, mivel nem sikerült az elvárásaimnak megfelelő fejhallgatót találni olyan áron, ami meg is érné számomra. Ekkor előkerült a raktár mélyéről ez fejhallgató, ami nemrég még az EH széria csúcsát jelentette. Kinézetre megegyezik a HD202-vel, annyi különbséggel, hogy ez nyitott kivitelű és az átviteli tartománya jóval szélesebb. Első hallgatásra éreztem, hogy őt kerestem: a HD202 dinamikus mélyei az áhított közép és magastartománnyal. Meg is vettem gyorsan 16.500Ft-ért :)

A mai nap legfontosabb tanulsága, hogy ha komolyabb fejhallgatót szeretnél venni, akkor mindenképp hallgasd meg! Különbözőek vagyunk, különböző ízléssel és elvárással. Én az elektronikus zenéket kedvelem, erőteljes mélyekkel, viszont ha valaki a komolyzenét kedveli, akkor teljesen más véleményekkel lenne a fenti fejhallgatókról: ami jó az egyik stílusra, az nem feltétlenül jó a másikra. Ár-érték arányban elektronikus zenére szerintem a HD202 a legmegfelelőbb, csak azért nem az EH350, mert azt már nem árulják :))

[ Szerkesztve ]

(#6023) dannyl


dannyl
addikt

Tudnátok 8K körül egy Sennheiser-t ajánlani mobilról zene hallgatásra (galaxy ace)? Agybadugós inkább, de megnézhetjük a normál fülest is (nem fejhallgató). Köszi

(#6024) amitechxx válasza dannyl (#6023) üzenetére


amitechxx
csendes tag

Nekem van egy CX500-asom, azt bátran ajánlom! Boltban elég drága, de lehet máshol is kapni. Viszont vigyázz, mert sok a hamis agybadugós Sennheiser!

(#6025) dannyl válasza amitechxx (#6024) üzenetére


dannyl
addikt

Köszi, keresgetek. Sőt, azt hiszem találtam is :)

(#6026) Janoo_07


Janoo_07
aktív tag

Helo. Adva van egy egyetemista és 5000 Forint :K . A kérdésem pedig az hogy ebből a kettőből milyen Sennheiser agybadugós füles hozható ki. Viszonyításképpen már vagy 2 éve nincs SonyEricssonom mégis vettem egy új HPM-77-est (még 2 éve és 2évet tett ki ez is...(so sad :( )) mert jó na :DDD 3k a kicsike. viszont már 4 éve ilyennel hallgatok zenét. Kikéne próbálni mostmár valami más is.

[ Szerkesztve ]

(#6027) Seraph 16 válasza Janoo_07 (#6026) üzenetére


Seraph 16
őstag

Ebben a kategóriában tudtommal csak a cx150 van, vagy megpróbálkozhatsz ph!aprón vagy valahol bolton kívül keríteni komolyabbat, de ott megvan a kockázat, hogy nem eredeti.

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#6028) Janoo_07 válasza Seraph 16 (#6027) üzenetére


Janoo_07
aktív tag

Megnézem bár már 6 félért cx 300 II-t lehet kapni ph-n lehet rászánok egy kis plusszt :D

(#6029) donpe


donpe
aktív tag

Sziasztok!

Beszállnék a topikba. Ma lettem tényleg BOLODOG:) tulajdonosa egy HD555-nek. Hát nagyon meggyőzött. Az első Sennheiser felé terelő megdöbbenésem a CX-300 II-től fakad, de a HD555 még erősebben a márkához láncol. :)

Így már van egy otthon nyugiban zenehallgatós és utazós darabom is. A következő egy HD seriesből származó zárt rendszer lesz, hogy ne zavarjam a munkatársaim. :D

(#6030) vlevi


vlevi
nagyúr

Nekem is van egy Sennheiser fülesem, egy HD207-es. Több éve megvan, és még mindíg nagyon jól teszi a dolgát, de a szivacsok (pontosabban a rajta lévő bőr utánzat) már igencsak kopnak, porlanak. Lehet ezt valahogy cserélni?

(#6031) dudika10 válasza vlevi (#6030) üzenetére


dudika10
veterán

2.500HUF az audiopartnernél az új fülpárna. :K

[ Szerkesztve ]

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#6032) vlevi válasza dudika10 (#6031) üzenetére


vlevi
nagyúr

Köszi ez jó hír! Rögtön rá is keresek a neten.

Ez 2500Ft/db, vagy 1 pár?

[ Szerkesztve ]

(#6033) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Sajnos eddig bírta hiba nélkül a cx400II-esem, durván 2 év. Megtört a kábel a kettéosztónál, ráadásul közvetlen a tövében, így szerintem javítani is csak úgy lehet, ha a jót is levágom és az egészet újracsinálom. Érdemes ezzel vacakolni? A hangszóróknak semmi bajuk, csak kábelhiba.
Viszont felszerelésem nincs hozzá (max 2 hét múlva otthon), így keresnem kell vkit, aki egy kis összegért megcsinálná Pesten 3-13ker környékén (én egyébként is csak összetaknyolni tudnám maximum, az nem tartana sokáig).

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#6034) icecave


icecave
nagyúr

Sziasztok!

Olvasgattam a topikot, de az általam érdekelt témában nem, vagy csak ellentmondásos dolgokat találtam.
A lényeg,hogy 2 év cx500 után most megállapodtam egy Xears n3i-nél (headset funkciós in ear füles). Viszont egyre többet olvasom atopikjában, hogy megtörik a kábele. Tudom,hogy cserélik garanciában, de ha ez velem megtörténik, a csere ideje alatt is (több hét gondolom) szeretnék hallgatni valamit.
A lényeg,hogy ahogy nézegetem, cx500-at már necces kapni. Kérdésem,hogy milyen alternatívái vannak, amiket még simán be lehet szerezni, a fontos az,hogy a basszusa legyen legalább annyira erőteljes, mint a cx500-é. Valamint, az sem baj (sőt jó), ha van headset funkciója is, iPhone-hoz használnám. Amíg jön válasz, próbálok okosodni a topikból tovább.

Előre is köszönöm.

(#6035) Lethal Gene válasza icecave (#6034) üzenetére


Lethal Gene
aktív tag

Szega!

korábban írtam, hogy MEE M6 / M9 kb egy szinten van hangzásban mint a CX300-400-500 sorozat. Elég jó áron van és szállítanak magyariba is! Érdemes egyből kintről rendelni tőlük, hamar itt van.

Jah és van belőle mikrofonos (headset) kivitel is!

Eddig az összes fejesem közül annak volt a legjobb a kábelezése. Most egy Klipsch S3 van, de ennek nagyon mikrofonos a kábéle.. :(

(#6036) icecave válasza Lethal Gene (#6035) üzenetére


icecave
nagyúr

Köszönöm, viszont a basszus érdekelne továbbra is,hogy milyen, hisz a cx szérián belül is igencsak nagy a különbség a 300 és az 500 között az utóbbi javára...

(#6037) Lethal Gene válasza icecave (#6036) üzenetére


Lethal Gene
aktív tag

Ezeknek nagyon frankó basszusa van! A Klipsch mellett még ma is visszasírom... :)

(#6038) icecave válasza Lethal Gene (#6037) üzenetére


icecave
nagyúr

Akkor ezeknek utána nézek, köszönöm. Meg a szállításnak, meg még inkább a garanciának.

(#6039) Lethal Gene válasza icecave (#6038) üzenetére


Lethal Gene
aktív tag

Cseregari van, elromlik visszaküldöd és ők küldenek egy újat. De én még nem hallottam senkitől, hogy elromlott volna...

Amúgy meg nagyon szuper az ügyfélszolgálatuk!

Erősen filózok, hogy veszek egyet megint (eladtam az enyémet, mert a Klipschre fájt a fogam)

[ Szerkesztve ]

(#6040) themebuilder válasza icecave (#6034) üzenetére


themebuilder
senior tag

Ezekkel jobban járhatnál és elég kedvező az áruk is:
Maxell Metallics
Maxell HP-CN40

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#6041) icecave válasza themebuilder (#6040) üzenetére


icecave
nagyúr

:R

(#6042) newface567


newface567
csendes tag

Remélem ez már megfelelő topik lesz. :DD

Szerintetek megéri az árát a Sennheiser HD 229? Tegnap találtam meg, elég igényesnek tűnik, csak nemtudom megéri-e. Ad-e annyi pluszt ami miatt 17-20 ezer Ft?
Otthoni/utcai felhasználásra kell, minden fajta zenei stílusra, illetve számít, hogy mennyire kényelmes, mert a szemüveg + fejhallgató kellemetlen tud lenni. Más alternatívák is érdekelnek, olcsóbbak, más márkák stb.

(#6043) newface567


newface567
csendes tag

Még annyi, hogy írják, hogy szuper basszus, itt most ilyen mélynyomószerű hatásra lehet számítani, vagy ebben az árfekvésben már tényleg "van élmény"?

(#6044) newface567


newface567
csendes tag

Hát itt sincs nagy élet ^^, de hogy ne legyen off, az olcsóbb HD 219 verzió mennyivel rosszabb a 229-nél?

(#6045) bigmasterg válasza newface567 (#6044) üzenetére


bigmasterg
addikt

Ha fejest, akkor ide,
ha fülhallgatót, akkor pedig ide érdemes benézni.
(Neked valszeg' az első topic kell)
De mindkettőben le fognak beszélni a sennekről, kivéve, ha nem a felsőbb kategóriákban nézelődsz.

(#6046) BenJoe


BenJoe
senior tag

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni! Olvastam, és kerestem, de ezzel nem jutottam dűlőre:
Shure se215 (24k) VS Sennheiser CX 6 (26k)

Egy cowon C2 mellé, főleg heavy/progressive metálhoz kellene (de sok más műfajt is hallgatok). Ti melyiket ajánlanátok?

Itt egy részletes teszt a Sennheiserről.

Itt dícsérik a Shure-t, érintve a Sennheiser IE 6-7-8-at.

Ezek alapján (főleg, hogy a Shure itthonról beszerezhető) számomra jó választásnak tűnne az SE215. Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?

Előre is köszönettel:
BenJoe

[ Szerkesztve ]

╮(╯ل͜╰)╭ Now we're the ones who help to set the sun... ( ͡ _ ͡°)ノ ♫

(#6047) icecave válasza BenJoe (#6046) üzenetére


icecave
nagyúr

Én is majdnem ilyen vonalon nézelődök. Shure se215 esetében picit parázok, mert olyan kicsi füleim vannak, mint egy lánynak. Viszont cx 6-al ellentétben ,cserélhető a kábele, ez is nagy szó....

(#6048) Seraph 16


Seraph 16
őstag

Én most nem akarok venni, mert nagyon meg vagyok elégedve a cowon u3+sennheiser cx95 kombóval, de mindenképp kíváncsi lennék majd egy rövid élménybeszámolóra akár az egyik, akár a másik mellett döntötök. :)
Megjegyzem én most valszeg Shuret vagy UE-t vennék, de csak kíváncsiságból, amúgy nagyon jók a sennhek.

"Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"

(#6049) joergie


joergie
őstag

Szevasztok! Egy részemről nem elhanyagolható kérdésem lenne. kb 1,5 éve vettem egy használt eredeti cx300-ast jópénzért, eddig nyúztam is rendesen, imádom, csak az a bibi, hogy egyik pillanatról a másikra az egyik oldala nem szól, pont most hogy melegszik az idő, és nem lehet a kábeltörés az oka. Másrészt meg egyik pillanatról a másikra teljesen elmenjen az egyik oldal, az nagyon furcsa. Mit tippeltek mi lehet? Tehát valszeg nem a kábellal van a gond, és a cucc fülemben volt, amikor az egyik oldal elhalkult, villamoson álltam épp, szóval elég rejtélyes a dolog.

Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.

(#6050) DuplaZso válasza joergie (#6049) üzenetére


DuplaZso
aktív tag

Lehet megadta magát a hangszóró. Nem nagyon hallottam róla, hogy fülesnél elromlana, de ha hiába mozgatod a tyúkbeleket, akkor nyilván.
Gondolom másik berendezéssel is kipróbáltad...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.