Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szia Parci!
Bocsáss meg, de igazából nem tudtam eldönteni, hová írjam, ezért erre a topicra esett a választásom. Így ha nem ide való, vagy már máshol szó volt róla (rákerestem, nem találtam), akkor ne haragudj a figyelmetlenségemért. Azt szeretném megkérdezni, hogy hová tűntek az új tagok mellől a sorszámok? Már úgy értem, hogy itt: Üdvözöljük fisR-t, legújabb tagunkat! direkt hiányzik az, hogy hányadik? Vagy... vagy az új motorban nem lesz benne ez?
-
Keitaro
addikt
Hajj. 3x próbáltam meg hozzászólni egy témához és nem jött össze remélem ez elmegy

Ráadásul a fórum főoldalain még hibásan jelez ki dolgokat (pl eredeti játékot vennék azt írja 18 hozzászólás van 30-at mutat ha belépek és elvileg elküldtem oda 3x ugyanazt de nem látom, erre mondtam, hogy valszinű nem sikerült)
Azt hiszem megvárom amíg kész lesz minden.
Addig is hajrá, biztos jó lesz ez! -
válasz
zsozsosama
üzenetére
Mert user-friendly-bb, és kezdetben tényleg gyorsabb, no meg ingyenes, stb. Népszerűbb, mint a Postgres, de ez nem jelenti azt, hogy jobb is.
A Postgres robosztussága híres, és tény, hogy ez kezdetben picit hátrányos. Egy jól felépített és indexelt adattábla esetén a Postgresnek szinte mindegy, hogy 10 vagy 1 millió bejegyzése van, ugyanez a MySQL-ről nem mondható el.
Ha meg a funkcionalitást nézzük, mindig is bölcsebb volt a Postgres. Az utóbbi időben (utóbbi fél év) talán gyorsabban fejlődik a MySQL, mindez tehát nem feltétlen marad így örökké. De, egyelőre a Postgres komolyabb. -
válasz
zsozsosama
üzenetére
A 4-es MySQL már jó valamire. Egyébként a két rendszert nem is lehet összehasonlítani, a Postgres sokkal robosztusabb. A MySQL gyorsabb, de csak kisebb tábláknál, ráadásul mostanáig nem ette a sub-query-ket, stb, stb.
Komoly helyeken pont, hogy a MySQL-t teszik félre mosolyogva.
Egyébként hol lassú most a site? -
róland
veterán
válasz
zsozsosama
üzenetére
Beszéld meg Parcival, hogy mennyi kedve van átültetni az adatbázist MySQL-re.
-
róland
veterán
válasz
zsozsosama
üzenetére
Valószínű, hogy régi információim vannak róluk. Nem ez az a szakterület, ami a számítástechnikából legközelebb áll hozzám.
-
róland
veterán
válasz
zsozsosama
üzenetére
Igaz, hogy nem ismerem egyiket se, de tudomásom szerint a PostgreSQL robosztusabb adatbázisokat is könnyebben kezel. A MySQL inkább kisebb adatbázisokhoz való.
-
zsozsosama
tag
Parci miért nem mysql-t használsz?
Csak 13x gyorsabb mint a postgresql. -
róland
veterán
Parci! Mi ez?! #1 után egyből #6 hozzászólás? Legalább egy megjegyzés valakitől, ha moderálta a témát.
-
erdoke
titán
http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=18416
Most éppen nem próbáltam. -
róland
veterán
Most is lehet idézni, ezt általában minden oprendszer támogatja, úgy hívják copy-paste (magyarul, másolás-beszúrás).
''Parci lenne 1 ötletem. Nem tudom hogy felvetették e már...ha igen akkor előre is bocs. Szal azt szeretném kérdezni hogy nem lehetne belerakni azt hogy lehessen idézni a másik embertől. Pl ha mond valaki valamit akkor azt lehessen idézni. Küföldi fórumon láttam hogy minden hozzászolásnál ott van egy gomb hogy quote.
Az idézetet egy halványabb ''box''-ba rakja és alá lehet irni a kommentárt. És igy sosem kell másolgatni Mi a véleményed erről?''
Én pl. most téged idéztelek a fenti módszerrel.
Ennyire ne legyünk már lusták. 
-
Nah, megtaláltam a dolog nyitját, most elvileg szépen és gyorsan kell mennie, már ahhoz képest is, mint régen, ráadásul a hyper-super-new-algorithm(R) még nincs is alkalmazva.
Errorok azért voltak, mert varázsoltam a háttérben
. -
tildy
nagyúr
ez mi volt az előbb:
Warning: PostgreSQL query failed: ERROR: users: Permission denied. in /export/www/prohardver.hu/rios2_hir.php on line 38 -
KERO_SAN
aktív tag
Nekem mintha picit gyorsabb lenne...:>
-
-
rATdrAgOn
senior tag
Parci mester, hajrahajrahajra!

Soxerencset az atallashoz!
Javult a speed egyelore ugy tunik, kivancsi leszek az uj motorra
-
No, hát közbecsúszott ez+az...
Egyrészt, az adatbázist sikerült felpeccselni már ''R3-konform'' verzióra, ugyanakkor az átállás - mint azt ti is látjátok - még nem történt meg. Ráadásul tranzakció közben sikeresen kinyírtam a fórumtémák tábláját, így a tegnap este óta kreált fórumtémák, és a hozzá tartozó üzenetek elvesztek. Szori.
A lényeg, hogy most megy minden, az átállás meg majd megtörténik valamikor, minimális leállással (a hosszabb leállás az adatbázis cseréhez kellett). -
AND1
őstag
Parci lenne 1 ötletem. Nem tudom hogy felvetették e már...ha igen akkor előre is bocs. Szal azt szeretném kérdezni hogy nem lehetne belerakni azt hogy lehessen idézni a másik embertől. Pl ha mond valaki valamit akkor azt lehessen idézni. Küföldi fórumon láttam hogy minden hozzászolásnál ott van egy gomb hogy quote.
Az idézetet egy halványabb ''box''-ba rakja és alá lehet irni a kommentárt. És igy sosem kell másolgatni
Mi a véleményed erről? -
Fr4G
aktív tag
elnézést, senkit nem akartam megbéntani, RI/OS akart lenni

-
Fr4G
aktív tag
Éremes gondolkozni már a RI_OS R19 en
-
bdav
őstag

most mi mást írjak? ez mindent elmond
Hajrá! -
rlazol
veterán
-
Panther
HÁZIGAZDA
Nem lesz több SQL error? De káár
Azért sztem valahogy ki fogjuk bírni
Szóval fájentos 
-
Hory
aktív tag
Csak harmadszorra sikerült normális motort összehozni? Ej, ej! Csak nem mégiscsak igaz volt a szoftverminőség témában elhangzott maszlag?

-
Biztos yo lesz,hisz a legnagyobb programozómesterek csinálják
-na jó elég a nyalizásból.Szóval majd kiderül milyen lesz,remélem kira.Sok sikert,és sorstársaimnak kitartást a leállás alatt. -
Egyébként a hozzászólások tábla változik, nem tudom, hogy és mennyi idő alatt fog a rendszer 350.000 hozzászólást átmenteni..

-
No, emberek, pont azért szóltam, mert egyelőre a két beígért fícsörön kívül semmi sem kerül bele az új motorba.
Miért? Egyrészt, mert ez nem fórummotor, hanem egy komplett site motor, és így is megdöglök, annyit kell még programozni. Másrészt azért, mert pont abból lett elegem (mint egyszemélyes fejlesztő-hadseregnek), hogy a régi motort toldozzam-foltozzam állandóan, miközben készül már egy új, azaz mindent kétszer kétszer kéne megcsinálni.
Tehát a menetrend az, hogy első körben átállunk az új alapokra, utána pedig lassan integrálásra kerülnek az új feature-ök. Témák, amihez utoljára hozzászóltam: elég engine zabáló dolog, de lesz valami ilyesmi. Minimum kereső szintjén...
A másik egyébként pont az, hogy az új motorban egy csomó sebesség-optimalizáció is lesz, hogy elbírjon a szerver 2x ennyi látogatót
.
Summa summárum, első körben nem lesz sok látszatja a fejlesztésnek. Annyit elárulhatok, hogy a fórum hozzászóláskor egyre szaporodó SQL errorok megszűnnek, legalábbis új metódussal adja az ID-ket a rendszer (ezzel volt baj), és elméleti szinten az jó, míg a mostani -- így jobban belegondolva -- szükségképpen rossz.
Nah, megyek vissza, ezt a topikot is R3 alól vettem észre most, de ott még nem tudok postolni bele
. -
anulu
félisten
-
crab
senior tag
Ez user törlés szerintem nem volna jó!
A hozzászólásai eltünnének a fórumból és az ő msg-eire érkezett válaszok elvesztenék az értelmüket, pláne ha még témát is nyitott az illető!
A törölt hozzászólásokat már most is levonják!
Az 1-2 MB egyszer megtellik és akkor törölni kell... így viszont eltünnének a törölt képek a hozzászólásokból!
No offense, csak szerintem ezek nem annyira jó ötletek!
-
rlazol
veterán
Parci, gratula és köszönjük!
némi megjegyzés - szerintem a törölt hozzászólásokat igenis le kell vonni, hiszen azokat nem látjuk
Amit régóta javasoltunk már többen - egy olyan lista, amiben benne van az utolsó x hozzászólásunk helye
jó lenne, ha tudhatnánk, ki mikor regisztált, illetve mikor volt az utolsó hozzászólása - ennek alapján az inaktív usereket törölni lehetne
a focimeccsen bezéltünk róla, hogy jó lenne (Pötyi 5lete volt) és talán a modemsek helyzetét javítaná, ha a belinkenlést mindenki egy számára szigorúan erre a célra fentartott 1-2 Mb-s PH-s oldalról oldhatná meg, nem lenne annyisok X a képek helyén
egyébként szerintem a PH már most is nagyon rulezz! -
törölt tag
Hát ez a kézjegyes dolog nekem is bejönne. Legyen Legyen!
-
Cathfaern
nagyúr
Ugye az új fórummotorban már benne lesz (vagy hamarosan elkészül hozzá) az ''az utolsó x topic, ahol a kézjegyemet otthagytam'' funkció?
-
Panther
HÁZIGAZDA
Parci, jól jöttem rá arra, hogy a töröld topikok nem is törlődnek igazán? Ez megint tök érdekes

-
killer
tag
Kőnig. Ennek örülök. Arra van esély (pláne hogy az újabb verzió könnyen/modulárisan bővíthető), hogy a ''javítsuk a prohardvert'' alatt felhalmozott temérdek javító/jobbító' fícsörből valami bele kerül majd? Szvsz volt ott néhány jó ötlet. Persze kérdés, hogy egyik-másik mennyire lassítaná be a motort...
-
Elrood
őstag
Természetesen kérjük, hogy SZÓLJATOK, hogy mikor kezditek el a frissítést.
-
Két dolgot ígérek (le lehet verni, ha nem lesz meg) amúgy ''patch'' gyanánt:
- hozzászólások normális számozása törlés után is (listában) a fórumban
- normális cikk-kereső -
-
(megjegyzem én már R3 alól nézem a fórumot, bíííííííííííí... viszont csak R2 alól tudok postolni bele)
-
crab
senior tag
Grat!

És ennek a rendszernek a felaplikálása alatt elérhető lesz a prohardver! ?
-
Panther
HÁZIGAZDA
Lássuk! Lássuk! Yee!

-
Igazából a nép haragját megelőzendő nyitom ezt a topikot. Heteken belül kész lesz az új site motor... ám ennek elsőre minimális látszatja lesz, vagyis nem az új feature-öktől fog hemzsegni a cucc.
Nulláról lett újraírva, és egy - talán először merem ezt mondani - igazán profi cms rendszerré érett, nagyon könnyen bővíthető, konfigurálható, stb.
De, kívülről ebből szinte semmi sem fog látszani első körben.
Meggyóntam
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Mobil flották
- 2026 - Íme a 18. héten megjelenő játékok listája
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Gumi és felni topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Silver ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 PRO MAX 128GB grafit gyönyörű vadonatúj 100% os akkumlátor! KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Apple MacBook M3 Pro 14, 18GB RAM 512GB SSD elado ujszeru Gyor
- Flydigi Vader 3 Pro wireless hall effect kontroller eladó
- 9440 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 9 GPS 45MM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- BESZÁMÍTÁS! Acer Aspire 5 A515-57G FHD GAMER notebook - i5 1235U 16GB DDR4 512GB SSD RTX2050 4GB W11
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Dell Precision 5530 15,6" FHD, i7 8850H, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Biztos közeledik megint valami ''jubileum'' (pl. 10000. user) és lehet majd nyerni, ezért nincs kijelezve
(5000-nél legalábbis -- amikor egy egér lett kisorsolva -- mondták hogy azért tűnt el

Bár az tényleg jó ötlet, hogy erről valahogy tájékoztassátok a nagyérdeműt!
Nem vészes, csak a végeredmény jó legyen!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)