- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Hátha itt valaki hamarabb látja:
Vennek egyet en is használtba, a comebuy-rol rendeltek, de a bolt allitolag nem kuldott semmifele garancias papirt, csak egy penzugyi visszaigazolast, hogy a penz beerkezett. Se email, se papir.
Nalatok, akik a comebuy-rol rendeltetek mi ezugyben a helyzet? Valakinek kellett mar gariztatast intezni a comebuy-yal? S ha igen ,mi volt a menete es a kimenetele?Mas van valakinek elado hatlapja es mennyiert? Mert amit veszek az csak fekete hatlapos, jo lenne valami masik szin is majd.
-
giigz
veterán
Nekem nagyon bevált, meg vagyok vele elégedve

-
KurtCobain
őstag
Jó cikk. Örülök, hogy bevált.

-
Kornel
veterán
-
giigz
veterán
3 napja megy a teló, 3 óra 30 perc kijelző, 54%-on áll most az akksi

-
Mankó
veterán
-
Kornel
veterán
-
Mankó
veterán
Azt olvastam, hogy nehany hazai szolgaltatonak gondja van a kinai telefonokkal. Itt mi a helyzet?
A comebuy-rol akarom rendelni. Valakinek van esetleg negativ tapasztalata veluk, vagy tudtok jobb, olcsobb, megbizhatobb webshopot? -
save
tag
-
Tomi_Sci
őstag
-
giigz
veterán
Van ugye a Xiaocai X9 topic, és az Android DUAL SIM (két SIM) okostelefonok topikja

-
Tomi_Sci
őstag
Ezeknek a kínai telefonoknak nincs valami külön topicja? (tudom, minden kínai, de értitek mire gondolok)
Ha nincs (nem találtam) akkor melyik kínai okostelefon topicját ajánljátok ismerkedésre? Hadd ne kelljen már mindet elolvasnom ha szeretnék kicsit tájékozódni a témában
-
giigz
veterán
-
Dominó85
addikt
Nem igazán értettem a HSZ lényegét. Első tapis okostelefonom volt a ZTE és csak annyit jegyeztem meg, hogy a "gyári" droidok egy kalap kakit értek, olyan lassúak és optimalizálatlanok voltak. De Apeelme 2.3.7-es romja új szintre emelte a kis Armv6 600Mhz-es procit.

-
Komplikato
veterán
" öt perc alatt 6 bugot fedeztem fel de cserébe legalább lassú is volt."
A ZTE Blade? A vele egyszerre kapható, 2.5x annyiba kerülő ugyan olyan gagyi procis Galaxy, Xperia, stb. telefonok meg nem voltak lassúak, gondolom?

Ugye nem megjelenés után 3-4 évvel hajlítgattad a sebességét?
Másrészt ZTE-ből éppen úgy, mint többi feltörekvő márkából vagy a Lenovoból, kapsz most 4 magos procival telefont és nem csak MTK procival. És még mindig kegyetlen olcsón. Az összeszerelése olyan volt amilyen. De a kijelzője bealázott egy csomó drága és márkás készüléket.Egyébként csak példa volt, picivel többért ott a Lenovo ...
-
giigz
veterán
-
Dominó85
addikt
CAI OS? Max CAI Theme egyszerű MIUI koppintás, semmi több. Hidd el nekünk. Ugyanezen felületet én is meg tudom jeleníteni a telefonomon.

simonzé
Azért nem éppen a kutyaközönségnek van szánva az MTK "platform". Inkább azoknak, akik nem az Antutu-ra verik, hanem mondjuk a hosszabb üzemidő/normális droid sebesség hívei.
Az MT6589-et nehéz megakasztani, ha meg rosszul optimalizált volna a kicsi kínai gyártó, akkor fogod és felraksz egy apró részletekig testreszabható Launchert és máris tökéletes lesz a sebesség. Az android akadozása nagyban függ az optimalizáltságtól és csak utána a hardvertől. ZTE Blade-em volt, Gyári 2.1, majd 2.2 olyan f0s volt rajta, hogy rossz volt nézni... Felraktam rá egy 2.3.7 Cyanogen mod romot és hasított mint a güzü. És ott az 512MB ramból 320MB volt a szabad (kb 10-15 felrakott progi után)! -
giigz
veterán
3 éve van androidos telóm, persze túlságosan nem értek hozzá, csak ezen a telón kívül idáig mindig custom romot használtam, és sok esetben se Play áruház, se stopper, se hangfelvevő, se YT, se zenelejátszó, kb. semmi sem volt a rendszer telepítése után, így gondoltam beírom, hátha valakit érdekel, hogy gyárilag a CAI OS-ben miket hagytak meg/raktak bele.
A legjobbnak titulálni túlzás, de amit írtam, az igaz:
"A címben elhangzó felkiáltás és kérdés megválaszolására: Igen, a legjobb.
(Kategórián belül, és az én ízléseimnek megfelelően) :-))"

-
simonzé
addikt
Jó kis írás, bár látszik rajta hogy az android terén nem vagy egészen rutinos. Itt egy példa
"A Gmail, Google Drive, FM-rádió, Google Talk, Play áruház, Skype, Hangfelvevő, Számológép, YouTube Video- és zenelejátszó is gyárilag telepítve van, tehát azt nem lehet mondani, hogy fukarkodtak volna a programokkal." - Ezek közül a tök ingyenes Skype az egyetlen "extra", az összes többi gyakorlatilag minden androidos készüléken ott van az Android 1.6 óta.
Összességében nem rossz, és kimondottan szép készülék, de a kutyaközönséges, QHD-s, MTK-s telefont a legjobbnak titulálni azért erős túlzás.
-
giigz
veterán
-
blueMerle
veterán
-
giigz
veterán
-
blueMerle
veterán
Te figyu, nézd már meg az aláírásom hogy milyen telefont használok
Segítek: JiaYu. De volt előtte Oppo, Lenovo, Xiaomi és Meizu készülékem is (nem beszélve vagy 30-40 oem készülékről aminek a brandelését a cégem intézte), márkán belül nem is egy modell úgyhogy leszel szives nem kioktatni, mert talán egy icipicit több tapasztalatom van kínai telefonok terén annak ellenére hogy pont ez az egy modell nem volt a kezemben. És még egyszer utoljára, mert látom nem birod felfogni, elképesztő problémát okoz a mondanivalóm megértése: nem a minőséggel van bajom, az feltételezem jó, hanem azzal hogy qHD kijelző ennyiért nem menő ekkora felbontáson, csupán ez a gondom, semmi más. Ettől még jó a telefon, fasza, cool, jól is néz ki, csak én ennyiért nem ezt vettem volna. Ennyiért (vagy egy tűhegynyivel többért) van jobb és olcsóbban ugyanilyen. Ennyi. Nem akartalak se megsérteni, a dlágaszágodat sem mondtam le, nem kell halálosan besértődnöd mert ettől még baromira jó a telefon. Csak leírtam a véleményem. -
giigz
veterán
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
toto2700reg
aktív tag
-
bb0t
őstag
-
Dominó85
addikt
-
bb0t
őstag
-
Dominó85
addikt
-
bb0t
őstag
hát én személy szerint nem igazán bízom a kínai gyártókban leszámítva egy két nagyot mint pl a lenovot.
pl a zte-ket kifejezetten nem csípem, emlékszem mikor kijött a blade mindenki el volt árjulva, hogy milyen jó telefon milyen olcsón kézbe fogva meg öt perc alatt 6 bugot fedeztem fel de cserébe legalább lassú is volt.eltértem kicsit a tárgytól a lényeg az, hogy szerintem nem igazán tudnak ők olyan kijelzőt csinálni ami nekem tetszene. lehet, hogy fullhd-s de ugyanakkor kékbe vagy sárgába hajlók a színek stb...szerintem ehhez érteni kell. persze aki nem olyan érzékeny ezekre a dolgokra annak ideális opció lehet.
-
Dominó85
addikt
Utolsó bekezdés, ismerős érzés.

Amúgy az aksi fizikai mérete és a kapacitása egyenesen arányos. Nyilván függ az aksi mérete a telefon alaplapjának formájától és elhelyezésétől, illetve az alaplap és proci térbeli elhelyezkedésétől (lásd anno a robbanó Samsungok, ahol a központi egység az aksi alatt volt (hát gratu, tervezési-mérnöki nobel díjat nekik).

-
giigz
veterán
Egyetertek!
Mint irtam, kb. 3 eve androidos telefonom van, es a Galaxy S4, HTC One, Galaxy S, Ace, ZTE Skate telefonokhoz kepest ennek sokkal nagyobb az akksi ideje. Azt tudom, hogy a Jiayu nagy akksikat rak azokba a telokba, de nekem az elozo telojaim utan, es a mostani top telefonokhoz viszonyitva is tokeletesen eleg ez az 5-6 ora kijelzoido...
Es ez nem a vastagsagbol fakad szerintem, mert az elozo telojaim sokkal vastagabbak voltak, megis kisebb akku volt bennuk, meg tobbet fogyaszto hardver, es kevesebbet mentek el... Itt pedig a Xiaocai 7,8 mm-be is olyan akksit tudott rakni, ami igencsak jol birja, igaz nem a Jiayu-hoz kepest, de nagyon sok mas telohoz.
De ugye mindenkinek mas a fontos, nekem pl. eloterben volt az, hogy ha leteszem az asztalra akkor jo erzes legyen ranezni, es most pl. iras kozben egy alom fogni a telefont, annyira kezre all, es olyan jo anyagokbol van, hogy tenyleg legszivesebben mindig a kezemben tartom...

-
Dominó85
addikt
Arra azért nem kérlek, hogy szedd le az aksi matricáját. Még nem találom, de a G4 3000-es aksija (ahogyan az 1800-as is) Li-Pol. Csak találnám meg a cikket...
-
CoolBoy323
nagyúr
-
Dominó85
addikt
Az a 3000-es aksi már Li-Pol, vagyis Líthium-Polimer. Sokkal jobb a hatékonysága és a szavatossága, mint a Li-Ion, Líthium-Ion aksiké. Nem egyszerű átmatricázás, hanem más technológia (mixeshop vagy a tmallbox adja most a Jiayu G3T-t 2 aksival, ott írták is, hogy a 3000-es Li-Pol) 
-
CoolBoy323
nagyúr
ez nem xiaocai, nem jiayu, nem samsung, hanem akkumulátor, és kapacitás.
Ezeknek fizikai határai vannak. Az meg egy másik dolog, hogy jól van a rom optimalizálva, de azért egy 3000-res akksival nem összehasonlítható, vagyis de, csak vicces lesz az eredmény

Gyakorlatilag: 1mm +5 óra kijelzőidő kb

@Dominó85: az csak át van címkézve 3000-re

-
Dominó85
addikt
Nos a Jiayu G3 a 2750mAh megeszi reggelire a Xiacoi (na jó még kimondani is nehéz, nem hogy leírni) telefont készenléti és nyomkodási időben. A Jiayu G3S (vagy G3T) meg ugye 4db Cortex A7 maggal van szerelve, amik kb 15%-kal esznek többet a két magos G3(N) Cortex A9 magjainál együtt véve. Viszont az MT6589 proci energia felhasználása és igénye sokkal optimalizáltabb, ráadásul még kevésbé melegszik (nem fűt el felesleges akku töltést) így a 15% mínuszból inkább plusz 10-20%-ba megy át a két magoshoz képest. Arról nem is beszélve, hogy ott már a 2750mAh aksi 3000mAh-ra lett cserélve.
Ahogy CoolBoy kolléga is írja, a gyártók "minél vékonyabb telóm legyen" marketingjének két áldozata van. Még pedig az aksi az üzemidővel, illetve a vevő. Elhiszem, hogy most (pár hetesen) faxa az aksi meg minden, de pár hónap után biza más lesz a leányzó fekvése. Az viszont egyértelmű, hogy egy ilyen kamerát én is elfogadnék a Jiayu G3-ba. Való igaz amióta Apeelme JB romja van fent, én sem panaszkodhatok a minőségre (mobilhoz képest persze).
A Xiaocai meg sajnos a kínai telefon kínai másolata. Egyértelműen a MIUI felületet koppintották le, ami bármely Launcher alá ingyen elérhető (ADW, Holo, Solo, Next, Apex stb.). A telefon koncepciója tehát jó, csak éppen egy kis lopás innen, egy kicsi onnan. Semmi egyedi nincsen benne. Még szerencse, hogy a kínai nem perlekedik a saját fajtájával.
No meg szép és jó, hogy a választásod a Xiaocai telóra esett, de van-e háttértámogatása a telefonnak? Gondolok itt akár magyar, orosz, kínai rom hegesztgető brigádra vagy akár a needrom.com-on fellelhető romokra. Ugyanis bármiféle "hasmenése" lenne a telefonnak szoftveresen, kell lennie olyan embernek, akihez fordulhatsz. A Thl, Zopo, Jiayu, Lenovo, Zte mind-mind olyan kínai márkák, amelyeknél a jól bejáratott típusoknak ha nem is magyar, de külföldi supportja azért van. A beszerezhető pót alkatrészekről nem is beszélve (hátlap, aksi, fólia, alaplap, digitizer).blueMerle kolléga pedig igen sok kínai eszközzel (teló, tablet, phablet) összefutott már, így van viszonyítási alapja. Valószínűleg ők is csupán építő jelleggel írtak enyhén negatív fenn hangú véleményt a telefonról. A lényeg, hogy a te igényeidnek megfelel a készülék. Használd jó sokáig hibamentesen és elégedetten.
-
giigz
veterán
"mert ilyen vastagsághoz nem lehet normális akksit csinálni!"
A Xiaocai-nak sikerült, minden eddigi androidos telefonomnál tovább bírja, és minden ismerősöm androidos telójához képest az enyém bírja a legtovább.

-
giigz
veterán
Pont te viselkedsz úgy, mint az oviban, egy olyan telefont nézel sz@rnak, ami valójában nagyon is jó, és bárki aki élőben is meglátta, kellemes csalódásként könyvelte el, mert általánosan az a jellemző, mint amit te is bemutattál, hogy ha nem "nagy" márka, akkor az csak sz@r lehet, aztán van koppanás, hogy "hát de ez nem is szar, meg a kijelző is szép, meg a kamera sem olyan szar, meg egyébként gyors is, meg a GPS is működik, meg az akksi is jobban bírja mint a 150k-s telómé, meg az összeszerelés is jobb mint az én 100k-s telefonomé, stb. stb."
Részemről befejeztem, magadat minősíted ezzel, persze saját véleményed, ha szarnak gondolod, csak másokat kár befolyásolni ilyen valótlanságokkal, amit a semmire alapozol.
-
CoolBoy323
nagyúr
-
giigz
veterán
Vékonynak vékony, de nem elég vékony

Egyébként most legutoljára Galaxy S volt, és igazából a következő telefonomnak 8 mm-es határt szabtam, talán ha nagyon jót találtam volna, akkor 8-9 között még belefért volna, de egyébként csak 8 mm alattit akartam, és ugye ez az egy volt a maga 7,8 mm-ével, egyébként pedig kb. azonos a hardver a W100-zal csak számomra ez annyiban jobb, hogy vékonyabb, és ez nálam döntő ok.
-
CoolBoy323
nagyúr
-
giigz
veterán
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
blueMerle
veterán
Nem, kurvára nem értek hozzá, teljesen síkhülye vagyok a témához, főmester úr...
Fogd fel hogy nem a minőségét kritizáltam hanem az ár/érték aránya nem jó. Mit nem tudsz ezen megérteni? De örülök hogy neked tetszik, bevállt, használd egészséggel. Csak ez a cím röhejes, ennyi.
Ed3r_X_: Booo az a Lenovo nem jó mert booo...
Ugyan kár a szóért, idejött a csúnya bácsi, nem magasztalta ezt a csodafont és brühühü besértődés a szokásos úgysevótakezedben nedumájjá szöveg stb...
csak mert valaki megpendítette hogy ennyiért van jobb is. Édes jó Istenem, mint az ovodában. -
McSpy
őstag
-
blueMerle
veterán
Etotalkon per pillanat 169, ami kemény 15 dollárral több (ha ettől leszel boldogabb találok 155-ért is, de menni fog neked is, hajrá
)
Viszont ettől a brutális árkülönbözettől
eltekintve akkor is bőven megérné ezhelyett
Vagy ott a ZTE, tessék, ugyanezt tudja, sokkal olcsóbban és márka, nem holmi Dingdongdung -
giigz
veterán
"(Ugyanennyiért meg van JiaYu G3S ami aztán végképp porig alázza ezt a szerencsétlent, de azt már csak így mellékesen jegyzem meg)"
Ez esetben nincs is miről beszélni, úgy látom nagyon nem értesz hozzá, vagy csak nem volt még Xiaocai X9 a kezedben, haverjaim HTC One és Galaxy S4 után kézbe véve is dicsérik, hogy milyen jó a fogadása, milyen jól néz ki, stb. Arról nem beszélve, hogy akksi időben le is veri ezeket a 150-200k-s telókat. Másik haverom a Galaxy S3 után azt jegyezte meg, hogy milyen gyors!
Szerintem egyébként te még nem is találkoztál ezzel a telefonnal.
-
giigz
veterán
Szerintem 100%-osan megérte az árát, a V967S nálam kapásból kiesett a mérete miatt, ez is elég nagy, az még + 7 mm magasságban, 5 mm szélességben, és 1,8 mm vastagságban, tehát lehet, hogy hardverileg ugyanaz, meg a ZTE nagyobb név, de a méretei miatt nekem nem felel meg. Írtam is:
"5”-os kijelzővel szerelt telefont nem akartam, az nekem már túl nagy lenne"
Ja és még annyit, hogy volt két ZTE telefonom is, összeszerelési minőségben és anyaghasználatban azok nullák voltak ehhez a Xiaocai telóhoz képest, arról nem is beszélve, hogy a szintén újonnan vett ZTE porosodott az üveglap alatt, sőt az üveglap ragasztása fel is jött, mozgott egy kicsit, a jó magyar garanciát meg a hajamra kenhettem, elhajtottak, hogy erre nem terjed ki a garancia, csináljak vele amit akarok.
-
CoolBoy323
nagyúr
-
blueMerle
veterán
Meg ne haragudj, de ez végképp nem érte meg az árát.
Sokkal kevesebbért már kapható ZTE V967S ami ugyanezt hozza, cserébe nem holmi XianghuangCshuang márka, hanem ZTE és hát no... ne nyissunk vitát arról melyikbe fektetnék több bizalmat
(Ugyanennyiért meg van JiaYu G3S ami aztán végképp porig alázza ezt a szerencsétlent, de azt már csak így mellékesen jegyzem meg)
-
giigz
veterán
-
Lomha 8V
addikt
Tényleg nem rossz! Röhögni fogsz, de örülnék ilyen kamerának az új Sony telefonomban.
-
Ed3r_X_
nagyúr
-
HAL-9000
tag
IPS kijelzős, és csak ennyi?
Megvan az új telefonom ha a mostani meghal
-
Peet
senior tag
Olyan telót nem tudtok a nexus-on kívül amin az alap android fut és nem kell portolni, hanem ha kijön egy új android simán fetehető?
-
Komplikato
veterán
Szerintem összes feltörekvő kínai márkából kaphatsz ilyen belsővel 720p vagy akár 1080p kijelzővel is más típússzám/név alatt, csak nyilván sokkal drágábbak. És lehet kapni kisebb 852x480-as kijelzővel is ilyen méretben, azt meg olcsóbban. Ez ilyen.
Nézd meg valamelyik ilyen készülékeket ársító oldalon pl. csak a ZTE MTK procis, négymagos cuccait, 129USD és 360USD között ... -
beteg
őstag
Külsőre tényleg tetszetős, a kamerája meglepően jó képeket tud, ennyiért tényleg hihetetlenül olcsó, de az aksija miatt biztos, hogy nem venném meg.
Azért nagyon köszi tesztet!!! -
kovgab
tag
nem is rossz...
-
ßrainiac
addikt
-
bb0t
őstag
Hát kérlek, az élesség, főleg a betűknél, meg, hogy mennyi fér bele a képernyőbe amikor böngészel meg.. soksok dolog van, de összességében szebb képet ad a nagy felbontás mint tudjuk.. úgy gondolom hogy addig nincs hiányérzete az embernek míg nem használ egy órán keresztül mondjuk egy fullhd-s cuccot és aztán visszatér a saját kis telójához és azt mondja w...t..f...
-
czappa
aktív tag
Koszonjuk a bemutatot.
A GPS-t valamilyen sport trackerrel ki tudnad probalni? En a runtasticot hasznalom (van ingyenes verzioja) es azt hallottam, hogy a kinai telefonoknak neha gondja van a sport trackerekkel, hiaba tunik amugy jonak a GPS.
Szoval ha ezt megnezned megkoszonnem. -
szumo
senior tag
Kellemes kis írás!
Számomra minden olyan információ benne volt, amire kíváncsi lennék egy telefonnal kapcsolatban első körben.
Talán csak annyi zavart, de ez csak az én kekeckedésem, hogy nem sorkizártak a fejezetek
Én is egyre többet nézelődök a feltörekvő kínai gyártók körében, sokszor már partiba vannak egy egy nagyobb elismert gyártó termékeivel.
-
giigz
veterán
-
peter077
aktív tag
-
bb0t
őstag
-
peter077
aktív tag
-
AnneSmith
újonc
http://www.1buy.com/mobile-phones.html
-
zdanee
őstag
Ez egy Xiaomi HongMi koppintásnak tűnik (csak 720p helyett qHD kijelzővel), a képeken erős MIUI beütéssel, de láthatóan csak részben lett átvéve (illetve a tippem, hogy MIUI Launchert tettek egy témával egy sima JB-re és kész is voltak). Az ára azonban nagyon baráti, és mókás amikor a kínai a kínait másolja
Köszi a cikket! -
biocran
csendes tag
Mondok még egyet...Newman N2/Freelander i20

-
giigz
veterán
A felbontas szerintem boven eleg, 233 ppi ha jol emlekszem, nekem a Galaxy S utan kellemes csalodas, idaig barki kezeben volt, senki nem panaszkodott a felbontasra, inkabb a szep kepet es a betekintesi szoget dicsertek...
A kepeket direkt eredeti 8 MP-ben toltottem fel, a kepre jobb klikk es megjelenites.
csibor: Nincs ertesito led.
-
csibor
addikt
Értesítő led van? Nem rémlik a leírásban csak a senzor, és a kamera.
-
bb0t
őstag
Sajnálom, hogy a fotókat nem lehet eredetiben megtekinteni, de nagyjából így is lehet tudni milyen - nekem kissé gyengusz, a másik nagy problémám a kijelző felbontása.. 4,5"-hoz egy nagyon kevés. a defy-omnak majdnem ennyi és az 3,7 colos csupán. szerintem a minőségi érzethez hozzátartozik a jó felbontás.
Ennyi pénzért akkor már inkább az Alcatel Idol.
Az a kép amin samsung háttér van berakva neki az nagyon kemény

-
Traxx
őstag
Ezzel maximálisan egyet tudok érteni

burriebonz: nekem egy 10k-s teló megpusztulása is szomorú lenne, ha vághatnám ki a kukába, mert nem tudom érvényesíteni az elvileg jogosan járó garit...de ha tudom, akkor betudnám annak, hogy kifogtam egy rossz darabot. Igaz, eddig műszaki cikkekkel szerencsém volt: a régi Alcatelemet kellett vibramotor hibával gariztatni, és ennyi volt a telefonos problémám kb. 10 év alatt
Egyéb műszaki cikkeknél meg szinte semmi...még a CM Hyper TX2 procihűtőt sem, és kiszolgált 5 évig...pedig sokat olvastam arról, hogy a ventilapát hajlamos megadni magát 
-
atike
nagyúr
Nem rossz kis írás, és a telefon is tényleg jó vétel.
Azért a "legjobb" jelző kicsit erős szerintem.
-
giigz
veterán
A telefonra 1 év garancia van.
Magyarországon egy gariztatás jó esetben ~1-4 hét, kínai telefont gariztatni ~4-6 hét. Szerintem egy magyar garanciális ügyintézéshez képest kb. 2-3 héttel többet vesz igénybe a kínai, de pl. nekem ezzel együtt is nagyon megérte a telefon, itt még egy kicsit drágábban sem találtam ilyet.
Arról nem is beszélve, hogy a német webshopból is lehet rendelni egy picivel drágábban, és akkor a garanciáztatás már szinte semmivel nem lesz hosszabb az itthonitól.
-
jozsi252
veterán
Állkoppanás akkor fogja érni, ha gariztatni kell valami miatt a készüléket.
-
burriebonz
tag
Mondjuk az árát tekintve nem akkora érvágás ha megpusztul (na persze az nem mindegy hogy mennyi idő után), ami meg a garanciát illeti nekem volt olyan cuccom ami elvileg normális garanciális háttérrel rendelkezett ennek ellenére többszöri visszaküldés után is ugyan úgy rossz volt, érdekes módon a szervizbe sose tudták reprodukálni azt a hibát ami nálam folyamatosan fennállt.

-
HuMarc
veterán
Tudom, a garancia nem azért van, mert szeretem használni, hanem hogy legyen, ha kell. És ha nincs, akkor Murphy alapján a történés esélye hatványozódik. És azt is tudom, hogy vannak, akiket nem zavar, hogy a garanciát nehéz és hosszadalmas (ámde a legtöbb esetben nem lehetetlen) érvényesíteni, viszont a legtöbb embernél ez kizáró ok. Pont úgy, ahogy a bolti garancia is.

-
Dominó85
addikt
-
Dominó85
addikt
A témát rád bízom. Makró, tájkép stb.

ßrainiac
Nem-nem. Magára vessen aki ezekkel az optikákkal (legyen az kínai vagy ismert nagy márka) rossz fényviszonyok és körülmények között "fotóz". Az vagy művész, vagy bolond.
HuMarc
11 hónapja van meg a Jiayu G3 telefonom. Volt baja? Nem. (kop-kop) Még csak OS-t sem kellett rajta fagyás, bugok vagy valami más miatt cserélni. 19,5 hónapig gyári 4.0.4 ICS volt rajta. Egyszer sem húztam újra. Most JB 4.1.2 van fent és csak lesek... Gari hiánya... Jó lenne már ezen túllépni.
-
HuMarc
veterán
Tetszett a teszt, igényes, ahogy telefon is. Nem mondom, hogy gyönyörű, de legalább nem szappantartó, a kamerája kifejezetten jó. És van magyar nyelv benne. Elismerésem!
Negatívum: Garancia
Ahogy minden kínai telefonnak... -
tvamos
nagyúr
Jo cikk! Koszi!
Mondjuk a telefon nekem annyira nem jon be...
Azonban, ez yenyleg mindket sim foglalaton tudja a teljes savszelesseget? (3G, HSDP ize...) -
ßrainiac
addikt
-
giigz
veterán
-
ßrainiac
addikt
A garancialis ugyintezes valoban nem tul kenyelmes, ha vissza kell kuldeni, de jo alternativa ilyen telokat venni azok szamara, akik elvbol, vagy anyagi okokbol kifolyolag nem koltenek a nagyagyukra.
En is rendeltem egyszer kinait, fasza gyors telo volt, de a szoftverezettseg teren sajnos tavol allnak a tokeletestol. Lenyeg a lenyeg, ez egy konnyeden, szinte barki altal anyagilag elerheto szegmens, de kompromisszumokkal (gondolok itt a kamerara, a kijelzo felbontasara, frissitesek, stb.). Nyilvan kompromisszum a legjobbaknal is befigyel, az also es kozep kategoriarol ne is beszeljunk, amik tobbe kerulhetnek akar ennel is, de csomo nyug van azokkal is.
Ha valaki megteheti, akkor vegyen Nexus telot szerintem, azokkal van a legkevesebb gond, de a tobbi csillagaszati aru csucstelok leginkabb penzkidobas kategoria. Mondom ugy, hogy tizensokadik android telomat puffolom eppen (Nexus 4 per pill) es mindenfele arszegmens megvolt x10 mini pro-tol a note 2-n keresztul a g pro-ig (kiveve a legalja, voda markaju es hasonlo filleres keszulekek).
-
xmaas
őstag
Kifejezetten tetszik a kinezete, en szemelyesen nem valalnek be ilyen kinai csodat garancialis problema lehetosege miatt de nem rossz keszulek attol fugetlenul ,kosszi a bemutatot
-
Dominó85
addikt
Nem marketing ez, hanem ténylegesen 2 darab SIM kártyát kezelnek ezek a telefonok. Nekem Jiayu G3 van, ahol 1. SIM helyben a Telenoros telefonszámom, míg a 2. SIM foglalatban a Vodafoneos 3G mobilnetem csücsül. Teszi mind a kettő szépen a dolgát.

giigz
Kísértetiesen hasonlít ez a felület a MIUI-ra.
De amúgy nagyon pofás a készülék is. Még pár teszt képet tudnál esetleg nekem küldeni? Az a szőlős nagyon ígéretes. -
giigz
veterán
-
batai15
félisten
-
giigz
veterán
Ezt pedig leírtam a cikkben, egy sima 4.2.1-es android, kis módosításokkal, idézem:
"A szokásos alap Android rendszeren kívül kapunk saját fejlesztésű ikonokat, indítót. Programok közül..."
Tehát a Cai OS nem tartalmaz semmi különlegességet, csak annyit, hogy néhány ikon kinézete át lett dolgozva, és sok helyen fehér alapon vannak a dolgok fekete helyett, és erre példaképet is raktam a cikkbe.
Ha további kérdésed van, vagy olyan hiányosságot veszel észre, ami más számára fontos lehet, szólj!
-
batai15
félisten
-
McSpy
őstag
Az ehhez hasonló kinai telók már régen jó áron vannak,és lassan a minőségük is eléri a nagyobb gyártók minőségét,vagy egyes kinai mobilok talán el is érik,pld:Iocean,Xiaomi,Jiayu

-
giigz
veterán
-
Kornel
veterán
-
stewe2
aktív tag
-
giigz
veterán
Ilyet sem láttam még, hogy valaki a telefon nevével foglalkozik.
Felőlem ha 3x ilyen hosszú kínai név lenne, azt is magasról letenném, nem a nevét fogom nézegetni egész nap
Nekem a megjegyzésével volt egyébként nehézkes, de mióta megszoktam, nincs vele gondom...Lehet, hogy kurta lett, de a lényeget talán tartalmazza, esetleg mire, milyen dolgokra lennél még kíváncsi?
-
batai15
félisten
Maga a telefon neve borzasztó.
A tesztről annyit hogy elég kurtára sikeredett. Több dologra kitérhettél volna. -
alitak
senior tag
-
giigz
veterán
Köszi mindenkinek!
Az akksi most 2 nap (48 óra) után úgy néz ki, hogy 100-ról 31%-ig merült, 4,5 órás kijelzővel, amiben legnagyobb százalékban mobilnetezés volt, egy kis sorozat nézés, zenehallgatás, telefonálás. Tehát úgy néz ki, hogy az én használati szokásaim alatt egy feltöltéssel ~ 5 óra kijelzőidőt tud.
Ténylegesen kezeli a két SIM kártyát, nagyon könnyen lehet használni, hogy melyikről hívjon, melyikről küldjön SMS-t, a beállításokban le lehet tiltani a SIM kártyát, ha esetleg nem akarjuk látni. Az egyik egy "normál" SIM foglalat, a másik pedig micro.
-
Napfénysüti
nagyúr
Nem rossz ennyi pénzért.
-
CoolBoy323
nagyúr
-
alitak
senior tag
azhát

jelenleg egy samsung d980-as telefonom van, közben pár hónapig volt iphone4. Kicsit lemaradtam a telefonvilágban.
Ha megkérdezem, hogy 2 darab, normális méretű SIM-et fogad-e, akkor még ennél is jobban leszeded a fejem?

-
CoolBoy323
nagyúr
-
alitak
senior tag
Persze, oda van írva, csak hogy működik-e rendesen a dolog, volt-e próbálva. Kínai telefonól lévén szó, nehogy beleszaladjak, hogy csak marketing, meg a helye ki van marva.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Megfelelő feltételekkel bármiből ki lehet hozni jó minőséget

Megnézném gyenge fényviszonyok között, szabadban

-
CoolBoy323
nagyúr
Hogy lehet nem ténylegesen?

Dual SIM, dual standby
-
alitak
senior tag
Ténylegesen kezel két darab SIM kártyát?
-
Bogyó bá'
nagyúr
Meglepően elfogadható a kamerája. Nem kicsit csodálkozom rajta!

-
Kornel
veterán
vagy csak rá kell rakni a rom-ját a többi mtk6589-es cuccra.
egyébként sok telónál a rom csere megoldja a problémát, legalábbis javít rajta
-
-Faceless-
őstag
Egy kínai teló, aminek nem borzalmas a kamerája

Jobb lesz, ha utána nézek ennek a márkának.
-
CoolBoy323
nagyúr
Jó cikk, köszi, fel is keltette az érdeklődésem

-
SsPL711
addikt
Köszi a beszámolót.
-
kcsa
veterán
ZSD = ZeroShutterDelay, kvázi azonnal elkészülnek a képek. Hogy milyen lesz a kép, az már más kérdés

-
razorka777
veterán
Hihetetlen mennyi ilyen kínai telefon van már a piacon, ha egyszer arra vetemednék, hogy ilyet vegyek bizony nehéz lenne a választás.
Az MTK meg igazi sláger lett mára.
A teszthez gratula. -
toto2700reg
aktív tag
-
Hunujv
tag
-
oszi666
őstag
-
Kornel
veterán
Szia!
Honnan rendelted a telót?

Üdv

-
Traxx
őstag
Az EIS az jó eséllyel az electronic image stabilization megfelelője lesz

Ha nem paráznék a garanciától, beruháztam volna valamilyen kínai telóra...meggyőzőek, és jóval olcsóbbak, mint az itthon kapható telefonok ugyanabban a kategóriában. A teszt pedig jóra sikeredett

-
haddent
addikt
-
Ed3r_X_
nagyúr
Nem rossz telefon, a dizájn kifejezetten tetszik. Köszönjük a tesztet.

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nem annyira csodás az ASUS csodakábele
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5401, 90% AKKSI
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- HP 17-CP2003NH - 17,3" Full HD IPS - Ryzen 5 7520U - 8GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Segítek: JiaYu. De volt előtte Oppo, Lenovo, Xiaomi és Meizu készülékem is (nem beszélve vagy 30-40 oem készülékről aminek a brandelését a cégem intézte), márkán belül nem is egy modell úgyhogy leszel szives nem kioktatni, mert talán egy icipicit több tapasztalatom van kínai telefonok terén annak ellenére hogy pont ez az egy modell nem volt a kezemben. És még egyszer utoljára, mert látom nem birod felfogni, elképesztő problémát okoz a mondanivalóm megértése: nem a minőséggel van bajom, az feltételezem jó, hanem azzal hogy qHD kijelző ennyiért nem menő ekkora felbontáson, csupán ez a gondom, semmi más. Ettől még jó a telefon, fasza, cool, jól is néz ki, csak én ennyiért nem ezt vettem volna. Ennyiért (vagy egy tűhegynyivel többért) van jobb és olcsóbban ugyanilyen. Ennyi. Nem akartalak se megsérteni, a dlágaszágodat sem mondtam le, nem kell halálosan besértődnöd mert ettől még baromira jó a telefon. Csak leírtam a véleményem.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az a 3000-es aksi már Li-Pol, vagyis Líthium-Polimer. Sokkal jobb a hatékonysága és a szavatossága, mint a Li-Ion, Líthium-Ion aksiké. Nem egyszerű átmatricázás, hanem más technológia (mixeshop vagy a tmallbox adja most a Jiayu G3T-t 2 aksival, ott írták is, hogy a 3000-es Li-Pol) 
Ahogy minden kínai telefonnak...