Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2201) FіkuszKukіsz válasza tjb007 (#2189) üzenetére


FіkuszKukіsz
őstag

Én a 220voltban vettem. Neten rendeltem. A srác odarakta elém a dobozával és miközben matatott a gépen, én szépen nyugiban kinyitottam a dobozt és bekapcsoltam. Egy szót sem szólt, hogy nem lehet.Utána fizetettem csak.

Aztán másfél hónap múlva megadta magát:(

Romanes eunt domus

(#2202) vodika válasza kelzsoca (#2198) üzenetére


vodika
tag

Igen erre gondoltam én is. Azért rákérdeztem a dologra az edigit ügyfélszolgálatnál és a válasz igen volt bár ahhoz ragaszkodtak (amit én nem is igényeltem amúgy) hogy ha sok vásárló van az üzletben akkor a kipróbálást nem az eladó csinálja hanem nekem kell megtennem.
Bocs ha csökönyösnek tűnök csak ezt jobb előre tisztázni és akkor nincs később probléma! :B
Köszi a válaszokat! :R
Üdv:
Vodika

Ezek mennek, meg a bárányfelhők.... Priviben gyorsabb! Normál esetben válaszolok privikre, kérlek tedd ezt TE is! Köszi!

(#2203) tjb007 válasza FіkuszKukіsz (#2201) üzenetére


tjb007
nagyúr

Szimpla policy az egész (na meg eladó).

Most, hogy mindenki mindent tud és miden happy kanyarodjunk vissza arra amiről a topik szól.

[ Szerkesztve ]

(#2205) Bibby válasza vodika (#2188) üzenetére


Bibby
addikt

Szerintem azt én írtam, de félreértetted, vagyis úgy van ahogy később mondták.
Akkor még csak bementem, és nem volt kirakva ilyen gép, ezért megkérdeztem meg lehet-e nézni? Azt megengedték, kibontották, de mondták hogy bekapcsolni nem lehet, csak akkor ha tényleg veszem és nem csak kíváncsi vagyok rá.

Ελευθερια η θανατος

(#2206) dario_p válasza Keraa (#2199) üzenetére


dario_p
tag

A Need For Speed Shift 1.1.83. verziója tökéletesen fut. A chainfireben PowerVR-re kell állítani a plugint. Egy bajom volt vele: csak demo verziót találtam.

Samsung Omnia7, Xbox360 Xbox avatar:BaluP1979

(#2207) vodika válasza Bibby (#2205) üzenetére


vodika
tag

Köszi hogy jelezted! :) Akkor mea culpa hogy félreértettem, de ez így korrekt ahogy írod! :R
Üdv:
Vodika

Ezek mennek, meg a bárányfelhők.... Priviben gyorsabb! Normál esetben válaszolok privikre, kérlek tedd ezt TE is! Köszi!

(#2208) Vovi1


Vovi1
aktív tag

Mivel nagy a csönd, megtöröm.

Két hét kavarás után került hozzám az USB csatoló. Első tapasztalatok: rögtön felismerte a pqi 320 Gb mobilrack-ot, + táppal - lehet saját, vagy töltővel - mkv filmet gyönyörűen hozott, hang 3,5-ön ki, spéci erősítővel brutális. (talán tudta volna belső akkuról is egy ideig, elindult úgy is, csak alig volt benne szufla) Talán az srt felirtok ékezetes betűin kellene javítani......

Passzív hub csatolva, egyszerű noname, talán indiai gyártmányú, azonnal feléledt, Microsoft opt. egér rögtön jön , a teljes rendszer vezérelhető egérrel és a gombjaival, újfajta vezérlés, nem kell böködni a képernyőt, bár a funkció megmarad. Utána csatlakoztatva egy USB klaviatúra, rögtön indult, felismerte. Kipróbáltam egy text editorral, teljesen jó, csak a magyar ékezeteket nem ismeri. (QWERTZ klaviatúra, Labtec). Valakinek ötlet ?

Mindeközben hátterében a zene szól. Nem nyafog, nem rángat, nem beszél vissza - csak ha elfogy a ménkű - szóval nagyon megvagyok vele elégedve. Gyakorlatilag helyettesít egy kisebb számítógépet, talán egy régebbi P3-as szintjét is meghaladja, a videó feldolgozó rendszere mindenképpen. A háttértár korlátlanul bővíthető (?), külső perifériák bátran csatolhatók.

Kipróbáltam a mobil internet megosztást, olyan gyors, hogy majdnem elvitte a keretem felét néhány perc alatt. Az LG920-ast mindenhonnan azonnal felismeri, Bt, WiFi, a hét végén kipróbálom az itthoni hálózatos üzemmódot. (2 magos AMD asztali gép 2,5 Tb + 22" LCD monitor eladó....)

Eddig 90%-ban könyv olvasásra használtam, arra a célra vettem....( pdf - RepliGo Reader, minden másra Cool Reader, (a többi csak csili vili, folyton a hálózatot lesi és fizetős tartalmakat akar letölteni, többnyire angolul- bár vannak egészen jó ötletek is némelyikben, sokat kipróbáltam, majd töröltem)

(#2209) atravel válasza rottbali (#2144) üzenetére


atravel
tag

Ez a vezeték nélküli bill. és egér szett az a zöld dobozos AUCHAN márkajelzésű darab? 3990 Ft és rendszerkövetelménynek fel van tüntetve, hogy WinXP vagy Win7?

Elsőre felkaptam, aztán kis hezitálás után inkább vissza, mivel a tab még nincs meg, a notin is Linux futkos. Bár nem hiszem, hogy ne működne... max a speciális gombok nem.

Azért egy megerősítés jó lenne. Amúgy ha egy szetről beszélünk, akkor szerintem az nem akciós, hanem egyszerűen saját márkás, emiatt olcsó.

Ha megveszem, akkor ideális lenne TVre kötve az ágyból dolgoztatni a gépet :)

(#2210) szponzor


szponzor
senior tag

Elkezdtem beállítani a gépet, az aktuális kelzsoca ROM és az audió licensz fel is ment rá gond nélkül.
A fájlmegosztást szeretném valahogy beállítani. A gépemen egy Linux-on van Samba megosztás, amit táblán szeretnék elérni. Az Astro fájlkezelővel és az SMB moduljával próbálkoztam, de amikor rámegyek egy kapcsolatra, akkor visszadob az előző képre, vagyis vissza az SD kártya tartalmához. Milyen programmal vagy beállításokkal tudom elérni a megosztásomat?

(#2211) atravel válasza szponzor (#2210) üzenetére


atravel
tag

Én más Androidos készüléken használtam ugyan, de az ES file explorer jó volt rá... kb 4-5 hsz-szel feljebb egy kollega meg is erősítette, hogy működik az Xpadon is.
Tehát ES - LAN és ott már lehet böngészni a megosztott tartalmat

[ Szerkesztve ]

(#2212) Vovi1


Vovi1
aktív tag

Microsoft opt. egérrel működik! 1,5 Tb USB 3-as hordozható winchesterrel működik! Belkin aktív HUB-al működik - mintha gyorsabb lenne, mint a passzív USB. Külső USB klaviatúra nem megy.

Talán a gyenge pont az USB csatoló felületnél a tápellátás. Nyilván a saját energiaforrás kevés, max 1-2 háttér helyezhető fel táp nélkül. Az egér lelassulhat. Össze-vissza ugrál az akkumlátor feszültség érzékelője, valszeg nem szereti a túlzott terhelést. Szóval csak óvatosan, most a határokat próbálom.

Egy BR - mkv film lejátszásnál kiírta, hogy kicsi a processzor sebessége.... A beépített videólejátszó viszont vitte.

Most sajnálom, hogy nem komolyabb a kijelzője - de akkor más lenne a neve és sokkal drágább. A hardver tényleg brutális, valamint semmilyen drivert nem kellett telepíteni, minden bedugott kütyüt elfogadott.

(#2213) Lokarson válasza atravel (#2211) üzenetére


Lokarson
tag

És tudja és tudja és tudja...

Es file explorer LAN "fülén" keresztül látsza a Windows-os megosztásokat.
Kipróbáltam; így wlan-on keresztül tudtam videót lejátszani a megosztott könyvtárból.

"Ha jön a világvége kimegyek majd külföldre, ott nem talál meg elrejtőzöm előle..."

(#2214) Chaser válasza Vovi1 (#2212) üzenetére


Chaser
titán

Frankó:) És akkor már viszi normálisan hanggal az AC3 hangsávos mkv-kat is?
Valaki esetleg próbálta olyan usb bill-el, ami thinkpadokhoz van? Szóval van rajta trackpoint és touchpad is.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#2215) atravel válasza Lokarson (#2213) üzenetére


atravel
tag

igyekeztem fekélszülni :)

kollega linuxos megosztást használ, de nekem azzal sem volt gondom
üdv

(#2216) tjb007 válasza Vovi1 (#2208) üzenetére


tjb007
nagyúr

"Kipróbáltam egy text editorral, teljesen jó, csak a magyar ékezeteket nem ismeri. (QWERTZ klaviatúra, Labtec). Valakinek ötlet ?"

A nyeli és billentyűzet beállításoknál kell a beviteli nyelvet magyarra állítani (ha nem a gyári billentyűzetet használod akkor annak a beállítási között kell amit használsz).

Egyszerre meg. max. 2 dolgot dugjál, nem szeretik ha egyszerre 100 dolgot van rájuk dugva (na meg a HUB -ot sem nagyon komálják).

(#2214) Chaser

Igen, most már az is megy.

[ Szerkesztve ]

(#2217) Vovi1 válasza tjb007 (#2216) üzenetére


Vovi1
aktív tag

Az AC3 hang egy kis frissítéssel működik, lásd korábban. 8-14 Gb-os filmeket is lejátszik külső winchesterről. (FAT korlát miatt lényeges) Biztosan hálózatról is, ezt még nem próbáltam.

Számítógép billentyűzetet próbáltam, ahhoz nem talált ékezetet. Nyilván nem kompatibilis, de alapban jó. Próbáltam a beállítások között, sőt külön telepített nyelv és klaviatúra kiosztást is, azzal sem ment. Szerintem azzal a klaviatúrával, amit a többi tablethez adnak - tokkal-vonóval (itt miért nincs?) jó lehet, de a próba kedvéért nem veszek. pl. hosszan tartott gomb előhozná az ékezeteket, az szgép klaviatúra csak sorozat betűt ad.

Egyszerre 3 USB-t is felismert hub-on keresztül. Különösen jó a saját tápos, nem terheli a kütyü rendszerét.

Mindennek akkor van jelentősége, ha hosszabb ideig nem vagyunk a saját hálózat közelében pl. nyaraláskor. Kicsivel több zsinór és kütyü de lehet jó minőségben filmet nézni, könnyen netezni. Nincs bajom az érintő kijelzővel, de az egeres vezérlés könnyebbnek tűnik.

Persze az összes idáig leírt tapasztalat egyszerű játék, én csak olvasáshoz, vagy fekve netezéshez használom a kütyüt, minden más funkcióhoz van célgépem.

Ha valaki már próbálta a HDMI-t, leírhatná a tapasztalatokat. Még tavasszal szórakoztam a 2X és a NEO megoldásaival, az utóbbi lényegesen jobbnak tűnt a kezelhetőség szempontjából. A minőség ugyanaz volt. ( csati: telenor 3900, MMark 5000, vatera 1500!!)

(#2218) tjb007 válasza Vovi1 (#2217) üzenetére


tjb007
nagyúr

"Szerintem azzal a klaviatúrával, amit a többi tablethez adnak - tokkal-vonóval (itt miért nincs?) jó lehet, de a próba kedvéért nem veszek."

Azért nincs mert nem jó hozzá méretre, szóval ne is vegyél mert csak felesleges pénzkidobás lenne.

(#2219) kelzsoca válasza Vovi1 (#2217) üzenetére


kelzsoca
félisten

Az AC3 hang egy kis frissítéssel működik, lásd korábban.

Nézd meg kik rakták össze az 1. hsz-t :)

Szerintem azzal a klaviatúrával, amit a többi tablethez adnak - tokkal-vonóval (itt miért nincs?)

Mert a tablet egyedi mérettel rendelkezik.

Egyszerre 3 USB-t is felismert hub-on keresztül. Különösen jó a saját tápos, nem terheli a kütyü rendszerét.

Már két eszközzel is feszegetjük az Android határait, nem erre készült, főleg nem egy telefonra készült rendszer.

Ha valaki már próbálta a HDMI-t, leírhatná a tapasztalatokat.

Próbálva lett, nekem itthon a fullHD-s TV-vel nem nagyon szerették egymást, másnak a HD ready TV-vel nem volt gondja, a beta 2.3-as szoftverrel is megnéztem, ott már hibátlanul kezeli le.

[ Szerkesztve ]

(#2220) rottbali válasza atravel (#2209) üzenetére


rottbali
csendes tag

Igen auchanos márka. Amikor vettem akkor ez is ugyanannyiba került mint a zöld dobozos, ha jól emlékszem 6 vagy 6500-ről volt 4000-re akciózva. A típusa KCL-09! Én is azért vettem, hogy tv-n játszhassak és netezhessek

(#2221) rottbali


rottbali
csendes tag

A kép lemaradt:

[ Szerkesztve ]

(#2222) Vovi1 válasza kelzsoca (#2219) üzenetére


Vovi1
aktív tag

Az AC3-at nem akartam túlragozni, magam is az 1. hsz szerint csináltam. Sokan megdícsértek már ezért, én majd akkor foglak, ha kijön a végleges 2,3-as....

Egyedi méret: nincs vele bajom, csak a bőrdiszműves emberkémmel kergetjük egymást hetek óta.Csináltatok magam egy jó bőr táskát, vagy tokot hozzá, ennyit megér. Biztosan többe lesz, mint a gyártó által keletről rendelt - gyártatott - nagyobb számban érkező tartó, amibe a készítője beletehetné pl. a klaviatúrát is. Talán 6-8 eFt a szokásos 7"-os, annyit megérne.

Tisztában vagyok vele, hogy nem számítógép, írtam is, hogy a határokat feszegetem. Magam is meglepődtem hogy mindezekkel együtt működik! Egyszer jelzett vissza, hogy egy belső rendszer elavult, (USB 3-as csatolása után) kérte a hálózatot, magától feltelepített egy frissítést, onnantól minden ment. Ne haragudj, de nem jegyeztem meg a leállt folyamatot, azt sem írta ki honnan frissítette, még nagyon reggel volt. Talán hasznos lett volna számodra. Gondolom nincs elmentett lista a letöltésekről, megváltozott programokról.

Úgyis kell vennem mini HDMI-t, a fényképezőgépem is ezt használja. Talán várok a vétellel az új szoft-ig.

(#2223) HegeBence válasza tommjee (#1232) üzenetére


HegeBence
csendes tag

Baromság... Nemful el rajta.. énis fölraktam, de amint elakarom indítani a játékot, és rámegyek arra h "New game--> Easy" utána lefagy....

(#2224) kelzsoca válasza Vovi1 (#2222) üzenetére


kelzsoca
félisten

Természetesen minden visszajelzés fontos, legyen az pozitív vagy negatív, nyilván nem azért mondom/mondjuk hogy nincs értelme több eszközzel használni, mert esetlegesen nem lehet, hanem azért is, hogy egy éppen betévedő érdeklődő, ne azt olvassa, hogy 101 eszközt rá lehet tenni, és esetlegesen ez miatt vásárolja meg a készüléket, amiben nyilvánvaló csalódni fog, éppen az Android "butasága" miatt :)

(#2225) Vovi1 válasza kelzsoca (#2224) üzenetére


Vovi1
aktív tag

Egyetértek, magam is így gondolom. Mindezek ellenére hasznos volt kipróbálni, mire is képes a szerkezet. (egyébként a csatolt dolgok összértéke messze meghaladja a tablet árát, ha a kettőt összeadjuk, jobb netbok is kijönne belőle) Szerintem nincs olyan hülye aki mindezt egyben megvenné, nekem is hosszabb idő alatt jött össze, különböző célokra vásároltam.

(#2226) haxxika válasza Vovi1 (#2222) üzenetére


haxxika
senior tag

MiniHDMI-ről szólva. Nekem volt itthon egy hosszú HDMI kábel, ahhoz rendeltem egy miniHDMI-HDMI átalakítót (330FT eBay), viszont még nagyon nem sikerült működésre bírnom a HD Ready-s tévémmel. Majd valami mással kellene még lecsekkolni.

OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika

(#2227) franc0


franc0
őstag

Valaki tudna küldeni egy működő, videóhívásos Skype-ot priviben vagy mailben?
Köszönöm.

ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4

(#2228) tjb007 válasza franc0 (#2227) üzenetére


tjb007
nagyúr

2.2 alatt nem működik, csak 2.3 alatt, 2.2 alatt csak a hátlapi kamerát tudná használni de az ebben ugyebár nincs.
Aki azt állítja, hogy megy az vagy vicces kedvében van csak szimplán eltévesztette a topikot de aki az első mondat ellenére is még mindig az állítja, hogy megy az írja meg, hogy melyik verzióval, milyen beállításokkal és valami videót is mellékeljen róla.

[ Szerkesztve ]

(#2229) szponzor válasza atravel (#2215) üzenetére


szponzor
senior tag

Köszi, jó a program, csak kiderült, hogy én írtam meg rosszul a samba konfigfájlt.

(#2231) Bibby


Bibby
addikt

Most vettem észre hogy már megjelent a flash 11-es verziója.
Mondanom sem kell hogy a böngészőben megjelenő flash tartalmak meg a videók lófüttyöt nem gyorsultak az előzőkhöz képest. :U Pedig a mobilos verziónak mi más lényege lenne? :F

Ελευθερια η θανατος

(#2232) Jules__Verne


Jules__Verne
csendes tag

Most vettem egyet,amint elmegy standby-ba,megáll az óra...
Valaki találkozott hasonlóval?

(#2233) kelzsoca válasza Jules__Verne (#2232) üzenetére


kelzsoca
félisten

Ha ismét feléled akkor pedig beugrik helyes dátumra, ez ilyen.

(#2234) Jules__Verne válasza kelzsoca (#2233) üzenetére


Jules__Verne
csendes tag

Nem erről beszéltem. De,hogy értsd:

Készüléket kilövöm standbyba 12:00-kor,
Készüléket bekapcsolom 13:00-kor,
Készülék 12:00-át mutat és ettől is kezd el ketyegni.

Azt tényleg nem mondtam, hogy FW upgrade volt.

De most nyomtam egy ON/OFF-ot,ez megoldotta a problémát.

(#2235) Bibby


Bibby
addikt

Opera mobile böngészővel nem megy a youtube, az miért lehet? Nem tölti be a videókat, csak fekete téglalap látszik, kattintásra sem reagál.
Valaki próbálja ki ha teheti.

Ελευθερια η θανατος

(#2236) Luissimo válasza kelzsoca (#2233) üzenetére


Luissimo
veterán

és akkor ilyen állapotában felébreszt reggel 7-kor, amikor ő is alszik?
tudja, mikorvan reggel hétóra ? :-)

(#2237) Jules__Verne válasza Luissimo (#2236) üzenetére


Jules__Verne
csendes tag

+1
:C

(#2238) aag válasza Luissimo (#2236) üzenetére


aag
őstag

:DDD

(#2239) atravel


atravel
tag

sziasztok
beléptem a klubba: )
egyelõre gyári szoftverrel ismerkedünk, de valószínûleg hamarosan megy a root, meg Zsoca ROMja.
Egyelôre nagyon örülök neki.
Sima ADW launchert nem találtam az elsô hszes linken sem, meg a Market is csak az ex et adja.
majd valahogy kimûtöm a Desire-embôl

(#2240) tjb007 válasza atravel (#2239) üzenetére


tjb007
nagyúr

"Sima ADW launchert nem találtam az elsô hszes linken sem"

Pedig ott van.

(#2241) Bibby válasza Bibby (#2235) üzenetére


Bibby
addikt

Megjavult magától úgyhogy minden oké. :)
Ezek után már bátran ajánlom az Opera Mobile-t, baromi jó, hihetetlen gyors. Ezzel már tényleg maximális a böngészés élménye.

Ελευθερια η θανατος

(#2242) atravel válasza tjb007 (#2240) üzenetére


atravel
tag

köszönöm. szépen megy is.
Mára aszem, ennyi stressz elég is volt: )

(#2243) kelzsoca válasza atravel (#2242) üzenetére


kelzsoca
félisten

:) :)

(#2244) Bibby


Bibby
addikt

Háttérképpel van még gondom. Akármilyen felbontásút teszek be, nem lesz szép, szemcsés a kép... van erre valami megoldás vagy a kijelző felbontás miatt ilyen?

Ελευθερια η θανατος

(#2245) tjb007 válasza Bibby (#2244) üzenetére


tjb007
nagyúr

Nem tudsz vele mit csinálni.
800x600 -as képet is próbáltál ?

(#2246) Winampdj


Winampdj
csendes tag

Csütörtök este óta boldog tulajdonosa vagyok a készüléknek. :C Már régebb óta kinéztem magamnak, illetve követtem a fórum hozzászólásait és most a végén megszaporodtak "Az enyém ilyen hibás, az emez meg olyan hibás" tipusú hozzászólások. Leendő Xpad tulajdonosoknak szeretném üzenni, hogy nincs mitől félni. 2darabot vettünk (egyet nekem, egyet nővéremnek) a "Sebességbolt"-ból, és tisztelettel jelentem, hogy bármiféle hibának még szikráját sem tapasztaltam.
--------------------------------------------
Kelzsoca. Neked milyen kapcsolataid vannak, hogy egy beta 2.3-as szoftver megtudtál szerezni?

(#2247) atravel


atravel
tag

No kérem.

Első tapasztalatok.
Alapvetően jók. a gyári ROMmal, mint várható volt jelentkezik néha a wifire nem találok vissza akció, de ha jól emlékszem, ezt már Zsoca mostani ROMja is javítva tartalmazza.
az akksi kijelzése kicsit érdekes, mert este 54%on tettem le reggel 67% volt. (töltés nélkül)
Mondjuk ennél nem zavar, úgy mint ha a telefonomnál nem tudnám, mennyi van hátra.
HDMI-t sokan kérdezték. Nekem nagyon jól megy a TVmmel. természetesen a TVn ki kell választani a megfelelő HDMI csatlakozót, aztán a HDMI Switch nevű programmal kiválasztani, hogy hol is szeretném látni a képet. Én nem látok különbséget a 720, meg a 1080 p között (persze lehet, hogy TV nem Full HD. Tegnap már erről ment az esti videózás :) 42 perc alatt kb 15%-ot merült.
A kijelző ilyenkor sötét. Nem is tudom, hogyan lehet rajta navigálni, ha nincs valakinek kéznél egy egér, amit rádugjon.Én a notim vezeték nélkülijét toltam rá, így kényelmes távirányítóm is van hozzá :)

(#2248) Bibby válasza tjb007 (#2245) üzenetére


Bibby
addikt

Persze, még azt először. Szintem minden felbontást és képarányt. :N

Ελευθερια η θανατος

(#2249) Bibby válasza atravel (#2247) üzenetére


Bibby
addikt

Az akkumulátor jelzése ilyen, ha használod, aztán elaltatod, akkor miután kiloldod újra, mindig felugrik a kapacitás kijelzése.

Ελευθερια η θανατος

(#2250) kelzsoca válasza Winampdj (#2246) üzenetére


kelzsoca
félisten

Használjátok egészséggel :)

Kelzsoca. Neked milyen kapcsolataid vannak, hogy egy beta 2.3-as szoftver megtudtál szerezni?

Gyártói :)

(#2247) atravel

Szuper, jó olvasni végre pozitív visszajelzéseket is, sajnos általában panaszkodni járnak ide a tulajdonosok, és ebből többen azt szűrik le, hogy probléma van csak a géppel :)

(#2249) Bibby

A 2.3-as rom, talán erre is megoldást nyújt majd.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.