- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
Új hozzászólás Aktív témák
-
kroky3
tag
Na itt vagyok válaszolok a kérdésekre.
Nem piszkálódásnak szántam tényleg úgy írják mindenütt.Valamint gondolkoztam és rájöttem sokkal jobbat én sem tudnék.
(#57) shtml:A cikk felkerülése után nem sokkal belinkeltem, mikor a hsz.-t írtad már régen ott volt. A végefelé a piros innen link.
(#61) Ryu77: Egy pár hsz.-ben az X2-es topikban is emlegetik.
Azonban ez a Vdroop kérdés és a szabályzóba direkt ilyen módon beépített vezérlése, az újabb intel procik esetén került szóba a cikkben említett okok miatt.(#62) mv: Az alulfeszelésnek semmi káros hatása nincs, sőt kifejezetten hasznos a processzor élettartamára, hőtermelésre, fogyasztásra! (a stabilitásra lehet, de ha stabil azon az értéke akkor jó)
(#63) Ryu77: Az említett értékek (graf. mod és nélküle) kb egyenértékűek ilyen szempontból >szerintem biztonságos.
-
kroky3
tag
Tulajdonképpen elvileg minden PWM digitális, de tudom miről beszélsz.Én másképp nevezném, de tudom ezt a kifejezést használják elterjedten. Ilyen pl, az ABIT IX38-QUAD tipusú alaplap Első látásra feltűnik, hogy jelentősen csökkent a proci körüli alkatrészek száma.Két lényeges eltérés van a hagyományos és ezen PWM-ek között.Nagyon sok külső alkatrész beépítésre került egy integrál áramkörbe.Tudomásom szerint 2 féle létezik. 1 mikor a teljes áramkör egyazon ic-be kerül. 2 mikor a PWM egy ic-n belül. A külső áramkörök induktivitás kapacitás stb. és fetek egy különálló ic-ben vannak.Ez azért lehetséges mert ezek a szabályzók lényegesen nagyobb frekvencián működnek és így kisebb értékű alkatrészek szükségesek.A hagyományosak párszáz Khz-en, még ezek pl.1 Mhz es külső órajellel(ha jól tudom Quarc oszcillátorral) és az áramkörön belül 8 fázissal, tehát 8Mhz valós sebességen működnek.(Ez egy tipus, lehet eltérés, söt bizonyosan van is) Ezekből adódóan ezen áramkörök előnyei:jobb stabilitás kisebb tranziens jelenség de van.>kisebb fesz. hullámzás.alacsonyabb hötermelés és fogyasztás.Valószínüsíthetően csökken a hagyományosnál fellépő feszültségugrás, sőt biztos.a nagyobb freki miatt.Konkrét mérési adataim és információim jelenleg ezzel kapcsolatban nincsenek.mivel egy viszonylag új megoldásról van szó(legalább is lapoknál)ezért az elkövetkezendő idő és tapasztalat fogja igazából megadni a választ.röviden ennyit.
(#54) HavocSÍgaz, hogy közel sem vagyok egy profi angolos, mint már említettem.
De tudomásom szerint mindkét kifejezés helyes csak picit más értelemben használják.
Tudtommal ide a droop jobban illik.jelentése szintén esés, csökkenés. köszi a grat.Most pedig rohanok mert fejemt veszik>Buli.(megisszuk az eddig "küldött" söröket.)Ezért ha lesz kérdés csak később tudok válaszolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL G2724D / Samsung Odyssey G5 1440p 165hz árak leírásban.
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest