Hirdetés

2024. március 3., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#41) akaido válasza Zicky (#39) üzenetére


akaido
addikt

Üdv!
Először is grat a cikkhez, sztem jól sikerált! (Az alábbiak miatt még sokat segített is!)
Egy, a cikkhez hasonló két TP-LINK 1043-as router hálózatot kellett beállítanom a megbízóim számára.
Az előzetes terv az volt, hogy egy 3 szintes családi ház 40 cm-es betonfödémmel elválasztott két emelete között UTP vezetékkel és a két külön emeleti router útján oldanánk meg az összekötést. Sajnos a krimpelő fogóval nem sikerált a második dugeszt jól feltenni :O , így az általad írt cikk segítségével (kénytelen-kelletlen) WIFI-n konfiguráltam a két egyforma routert, és így sikerült a művelet. :DD
Szinte teljesen azonosan állítottam be mindent mint a cikkedben. Persze a jelszavak itt helyben kerültek kiosztásra a legbiztonságosabbnak "hazudott" titkosítással. Mindez kb. 1 óra volt egy laptoppal, amiben benne volt a helyzetfelmérés, az újonnan beépített router resetelése, az elsődleges(régi) routi beállítása, majd az újonnan belépőé is.
Egy dolgot nem állítottam be: a MAC cím szűrés alapú eszköz csatlakozást. Itthon ez bejött, de annyira nem akartam megnehezíteni a megbízóim dolgát, mert pl. gyakran cserélnek telefont(de jó nekik), így állandóan be kellett volna pötyögnöm az új eszköz MAC címét.
Egy adandó alkalommal majd az új routit fix IP-vel is beállítom, ahogy 04ahgy javasolta.
Köcce a cikket, így tovább! :R

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.