Hirdetés

2022. december 8., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) consono


consono
veterán

Tetszik, kellene, jegyzetelésre tök jól tudnám használni, de ilyen EUR árfolyam mellett nem lesz a barátom...

"We are the middle children of history. Born too late to explore earth, born too early to explore space."

(#2) moleculez


moleculez
veterán

Őszintén drukkolok a termékkategóriának, de a sima belépő iPad 319£, és ugye teljesen másik liga, a funkcionalitása egy laptopéhoz konvergál. Jegyzetelésen és olvasáson túl kb bármi másra is lehet használni. Namost értem én, hogy szemkímélő, meg eInk, minden hetedik szökőévben elég tölteni, teljesen át is látom a use caset amire ki van találva. De ez szerintem bitang drága.

Kevés elmélet lett annyira alátámasztva, mint a Dunning - Kruger effektus.

(#3) consono válasza moleculez (#2) üzenetére


consono
veterán

Az. Én sem fogom lecserélni az iPad-et erre. Sajnos.

"We are the middle children of history. Born too late to explore earth, born too early to explore space."

(#4) bwoay


bwoay
nagyúr

"a kijelző támogatja a háttérvilágítást"

ami nem háttérvilágítás, miután az e-ink panelek nem engedik át a fényt.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#5) viragdani01 válasza bwoay (#4) üzenetére


viragdani01
HÁZIGAZDA

Valóban, oldalról világítanak a LED-ek, korrigáltam. :K

Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!

(#6) Alaaf Pi válasza moleculez (#2) üzenetére


Alaaf Pi
junior tag

Már nézegetek egy ideje ilyen eszközöket, de ahogy nézem, kb. egy ipaddel jobban jár az ember. A Remarkable 2 is mintha helyenként dadogna, plusz annak a hegye más eszközökön valahogy nekem nem kényelmes: eddig csak az Apple és a Huawei tolljait érzem kényelmesnek, természetesnek.

(#7) bwoay válasza viragdani01 (#5) üzenetére


bwoay
nagyúr

thx buddy! tudom, hogy ez az én vesszőparipám, de nem engedek belőle, miután a frontlight az nem backlight.

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#8) Ganzer


Ganzer
aktív tag

Tök jó meg minden, de egy új Oasist nem akar kiadni az Amazon? Paperwhite 2-őm már kezdi elhagyni magát, 2019-es Oasist meg már nem szeretnék venni, de lehet hogy az lesz a vége.
Gyanítom idén már nem várható újabb bejelentés az Amazontól..

[ Szerkesztve ]

(#9) consono válasza Ganzer (#8) üzenetére


consono
veterán

Én is gondolkodtam ezen már, úgy tűnik az új Paper white-nak nem akarnak házon belül konkurenciát... Bár az nem prémium termék, ugye...

"We are the middle children of history. Born too late to explore earth, born too early to explore space."

(#10) Ganzer válasza consono (#9) üzenetére


Ganzer
aktív tag

Így van. Esetleg a signature edition, de az sem fullos teljesen.

(#11) moma


moma
őstag

Nekem a fő gondom a kindle platformmal az pont a könyvek jegyzetelhetősége volt. Szövegkiemelés és adott szöveghelyhez hozzáadott jegyzet. Pontosabban az hogy a my_clippings filet kell kimásolgatni, hogy laptopon hozzáférjek a jegyzetekhez. Elvileg az amazonon vett könyvekkel ez jobban működne, de nem így használom.
Az lenne az ideális, hogy amit jegyzetelek, meg kiemelek, az syncelődjön és rugalmas formátumban megnézhessen, szerkeszthessem laptopon is. És ez vissza is syncelődjön. Meg az is klassz lenne, ha a könyvet is tudnám a jegyzeteimmel olvasni minden eszközön strapa nélkül.

Nem tudom ez az eszöközök közötti rugalmasság használata fájloknak itt hogy lesz. De attól félek itt is bezárva akarnak majd tartani az amazon dolgaiba.

Ha lesz teszt ezt megnézhetnétek rendesen. Tanuláshoz, egyetemi jegyzeteléshez, jegyzetekből cikk íráshoz ez elég fontos része lenne.

we all deserve a bit of luck.

(#12) bwoay válasza moma (#11) üzenetére


bwoay
nagyúr

lényegében pont ez jutott eszembe - hogy a Kindle platform vajon nem lesz túl zárt a rugalmas jegyzetkezeléshez? ezért is tartom furának az Amazontól, hogy erre a területre mozdultak. A legtöbben vagy egy színes kijelzős modellt, vagy egy Oasis utódot vártak/várnak. Nem tudom, hányan vannak, akik jegyzetelős Kindle-t szerettek volna, de bízom benne, hogy számukra ez egy megfelelő eszköz lesz a célra... csak nehezen tudom ezt elképzelni.

ja és az konkrétan slusszpoén, hogy ekkora a kijelző, a forma az Oasisre emlékeztet, de lapozógomb bezzeg nincs azon a böszme nagy oldalsávon, WTF???

[ Szerkesztve ]

[ don't... don't believe... don't believe the hype ]

(#13) hegedus001 válasza moleculez (#2) üzenetére


hegedus001
tag

abszolút egyet értek. Ipadem egy éve van, tolalt két hónapja szerváltam, az akksija enm az igazi már de 5 perc aléatt feltölt, szóval ez nem érdekel. Egy új világ nyílt meg számomra ezzel. Azóta nem használok papírt ha nem kell.

Ahogy ezt megláttam, mondom az asszonynak veszek egy ilyet, hát..... ennyiért. hajrá. Esélytelen iPad ellen, (tudom nem ugyan az a célközönség)

(#14) Gábor001


Gábor001
csendes tag

Ennek a készüléknek nem az iPad a közvetlen konkurenciája, hanem a Remarkable sorozat. Az is hasonló árban van, és ha jól tudom, annak egyelőre nincs világítása.
Egyébként pl. egyetemre ezek a kütyük tökéletesek, akár jegyzetelésre, akár jegyzetolvasásra.

(#15) hegedus001 válasza Gábor001 (#14) üzenetére


hegedus001
tag

Ez oké, mármint az egyetemi része. Viszont ha erre keresed, akkor az iPad igenis valós konkurencia, és azon pedig sokkal de sokkal több dolgot el tudsz végezni. Online tesztek, Neptun, össze vissza ilyen-olyan doksik kezelése, Excel, pdf, word, esetleg két óra közö9tt egy netflix sorozatrész stb...Szóval, ha egyetemre (is) kell akkor egy ilyen már esélytelen.

(#16) Gábor001 válasza hegedus001 (#15) üzenetére


Gábor001
csendes tag

Egyértelműen sokkal többet tud egy iPad, a nem közvetlen konkurenciát főként az eltérő kijelzőre értettem. Egy e-ink gépen még mindig sokkal jobb olvasni, és az üzemideje is jobb.
Nyilván ez elég niche termék, de van létjogosultsága. Az általad felsorolt elemek nagy részét telefonon is el lehet intézni, de ennek a terméknek pl. laptop mellé is egyértelműen van értelme. Hangsúlyozom, hogy nem az általános tabletek hasznát kívánom megkérdőjelezni vagy kisebbíteni, csupán ennek a terméknek a helyét próbálom meghatározni.

(#17) hegedus001 válasza Gábor001 (#16) üzenetére


hegedus001
tag

Telefonon nem lehet tanulni. Tapasztalat......

(#18) Gábor001 válasza hegedus001 (#17) üzenetére


Gábor001
csendes tag

Tanulásra pont hogy a Kindle Scribe a legalkalmasabb.

(#19) hegedus001 válasza Gábor001 (#18) üzenetére


hegedus001
tag

Hát nem tudom, én tanulás alatt csomószor videót is néztem (kiadott vagy önszorgalomból) arra nem hiszem, hogy alkalmas :)) manapság már nagyon nem a könyvek jelentik a tanulást.... Zoom, Google Classroom, YouTube stb... Életemben senkitől nem tanultam annyit, mint az indiaiaktól a youtubeon.. :C

(#20) moma válasza Gábor001 (#18) üzenetére


moma
őstag

Attól függ mennyire rugalmasan tudod kezelni a jegyzeteidet. Ha fájdalmas megnyitni a laptopon, hogy szerkeszd egy szövegszerkesztőben, akkor szerintem bukta. Kiemeled a cikkekben a fontos részeket és nem tudod betenni a dolgozatba, cikkbe amit írsz, vagy csak macerásan, háááát...

A sima kindle-lel sem az a problémám, hogy nincs toll és kézzel kell szöveg kiemelni, vagy képernyőn gépelni (bár tegyük hozzá az a billantyűzet elég gáz), hanem fentiek.

hegedus001: de ezekre tök oké lenne a laptop is nem? szerintem egy laptopm, telefon, és epapíros cucc jó hármas lehetne, ha rendesen összelennének drótozva. de a gyártóknak fontosabb, hogy bezárjon a saját appjaiba.

[ Szerkesztve ]

we all deserve a bit of luck.

(#21) consono válasza moma (#20) üzenetére


consono
veterán

Hát, azért van alternatíva ma már, szerencsére. Én ugyan nem szeretem őket, de egyre több az androidos ebook olvasó, ahol ugyan azt a appot tud használni, mint a telefonodon. Pl. tud lenni OneNote mindenhol, a gépeden is és szinkronban van minden. Mondjuk ez működik az iPad-iPhone-Mac triumvirátuson is, a natív Apple cuccok mind szinkronizálnak.

"We are the middle children of history. Born too late to explore earth, born too early to explore space."

(#22) Gábor001 válasza hegedus001 (#19) üzenetére


Gábor001
csendes tag

Nyilván ezen nem fogsz videót nézni. Arra ott a laptop vagy a telefon. Ha adott esetben neked napközben ennyire lényeges a videónézés, a telefon számodra nem megfelelő a mérete miatt, laptopot pedig nem tudsz/szeretnél magaddal vinni, akkor nyilván nem Te vagy a célcsoport. (azt se állítom, hogy én az lennék, bár nyilván jó hasznát vettem volna) Amit én mondok, hogy ezzel szemben van egy olyan réteg, akinek ez tökéletesen megfelel az igényeinek, jobban, mint egy hagyományos tablet.

#20: ezzel teljesen egyetértek, a szoftveren sok múlhat.

(#23) hegedus001 válasza Gábor001 (#22) üzenetére


hegedus001
tag

A tanulásról volt szó, és nem a napközbeni netflix a lényeges, hanem egy angol nyelvű magyarázó videó pl. nekem fizikából kellett jópárszor vagy más elektromos tárgyakból.
És ez masszívan a tanulás része :))
Btw, egy laza szakon, ahol nem kell semmi etxrát csinálni, csak jegyzetelni, jegyzeteket olvasni, esetleg van 1-1 online óra, oda bőven elég egy alap ipad, apple pencillel meg egy bluetoothos egér+bill. kombó. (kiváltja a laptopot is bőven) persze műszaki szakon már nem vagy nem minden esetben.

Én pl nem látom azt, hogy egy ilyen kindle pariban lehetne tanulásra. Pedig nagyon jó lenne valami konkurencia az ipadnek..... (IOS fanboyként mondom)

(#24) Gábor001 válasza hegedus001 (#23) üzenetére


Gábor001
csendes tag

Persze, én is a magyarázó videókra gondoltam, nyilván ezt ez a készülék nem tudja. Ez egy célhardver, egy bizonyos rétegnek. (az árat majd a piac beállítja remélhetőleg). Tanulás alatt én az olvasás-jegyzetelés kettősre gondoltam elsősorban, még mindig ez teszi ki a tanulási folyamat oroszlánrészét sok helyen. (továbbá mint mondtam, a maradékot meg lehet nézni telefonon, ha nagyon nagy szükség van rá)

Műszaki szakon jól jött volna egy ilyen (egyébként láttam már hallgatót remarkable-el). Gazdasági szakon pedig egy betűnyit nem jegyzeteltem, nyilván oda tollas tablet se kéne.

(#25) hegedus001 válasza Gábor001 (#24) üzenetére


hegedus001
tag

Én műszakira jártam, így utólag bárkit le sz*ptam volna egy iPadért :U de akkor még nem használtam almás cuccokat

(#26) Gábor001 válasza hegedus001 (#25) üzenetére


Gábor001
csendes tag

Egyébként ha most kezdenék újra egy műszaki egyetemet, valószínűleg windows-os tabletet választanék, a programozás/MATLAB házikhoz elég jól jön. Régebben is egy bay trail-es kínait használtam.

(#27) hegedus001 válasza Gábor001 (#26) üzenetére


hegedus001
tag

Na igen, de én rengeteget írtam és rajzoltam is. Sínen nem tudok ennyire jó penciles megoldásról

(#28) Gábor001 válasza hegedus001 (#27) üzenetére


Gábor001
csendes tag

Azt nem tudom, win-es ceruzás rendszert nem igazán használtam. Viszont az évek során történő fejlődés azért észrevehető, főleg egy Note 10.1 (2012) és egy iPad Pro (2020) vagy egy S22U között. Nem hinném amúgy, hogy egy újabb windows-os tablet annyira rossz válaszidővel rendelkezne (de ezt személy szerint nem tudom).

(#29) zalchi


zalchi
csendes tag

Ez az elso 8"-nál nagyobb 300ppi-s könyvolvasó

A felbontása 2448x1836, ha pontosan 10.2" és 300ppi és 4:3-as kijelző

[ Szerkesztve ]

(#30) Wlac


Wlac
Ármester

Tetszik nagyon, de moleculezzel értek egyet, tényleg túl drága, felnőttként én is az iPadet választanám. Viszont egy ilyen kütyüt el tudnék képzelni a kisiskolásoknál. Egy e-inkes "jegyzetfüzet", amin mellesleg ott az összes tankönyv is. Nem kellene 10 kilós batár hátizsákokkal rohangálniuk.

"Locking the vault door now. Goodbye."

(#31) moleculez


moleculez
veterán

Amúgy van egy előnye, mégpedig az hogy zavar, zaj mentesen lehet vele dolgozni. Ugye mivel korlátozottan alkalmas net elérésére ezért (az ipaddal ellentétben), nincs ott a kísértés, hogy macskás videókat nézzek YT-n. Erre pedig manapság van kereslet. A hipsztersegen túl még ez tartja fenn az érdeklődést az iPod Classic iránt is. Csak a zene, semmi messenger meg tiktok. De ismét, ennyit nem ér.

Kevés elmélet lett annyira alátámasztva, mint a Dunning - Kruger effektus.

(#32) tybsen válasza moleculez (#31) üzenetére


tybsen
addikt

Pontosan. :)

Nekem is ezért van egy Kindle PW, ugyan telefonon/ipaden is lehet olvasni (és néha elő is fordul, amikor várakozok valahol vagy hirtelen meg kell keresni valamit és nincs ott a Kindle. Illetve ipadon ceruzával nagyon jól lehet kiemelni szöveget; ha ez a cél, akkor azt ipaden csinálom inkább, mert kényelmesebb es gyorsabb).

Jó érzés „kikapcsolni teljesen“ minden zavaró tényezőt olvasás közben egy dedikált eszközzel. Én pl imádom (este, vagy ha úgy van máskor is) kikapcsolni/offolni a telefont és nyugalomban, szemet kímélve olvasni. 😊

Nagyon tetszik az eszköz, az ára elég borsos - talán black friday vagy prime napokon (most októberben is lesz) hátha kicsit kedvezőbb lesz. :)

(#33) consono válasza tybsen (#32) üzenetére


consono
veterán

Novemberben fog csak megjelenni, októberben biztosan nem lesz olcsóbb, sajnos :(

"We are the middle children of history. Born too late to explore earth, born too early to explore space."

(#34) tybsen válasza consono (#33) üzenetére


tybsen
addikt

Tényleg, ezt nem is figyeltem - akkor csak black friday marad (ha egyáltalán) bár esélyes, hogy a legújabb cucc nem lesz akciós. 😞

Szerk: november 30-án jelenik meg, szóval akkor valószínűleg nem lesz semmilyen akcióban egyelőre.

[ Szerkesztve ]

(#35) consono válasza tybsen (#34) üzenetére


consono
veterán

Jaja, pedig azért bennem is motoszkált a dolog, hogy karácsonyi ajándéknak nem sértődnék meg, ha hozna egyet a Jézuska :)

"We are the middle children of history. Born too late to explore earth, born too early to explore space."

(#36) antim


antim
tag

Vennék a barinőmnek egy ilyet, ha valahogy ki lehet kivetítőre lőni a képernyőt prezentációkhoz. Tudtok erre megoldást? (Minden jegyzetelős ebook érdekel ami ezt tudja.)

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.