Új hozzászólás Aktív témák
-
talmida
Közösségépítő
Nem magyarázkodni jöttem, hanem azért írtam erről a témáról nyilvánosan, mert privátban megkeresett valaki, hogy nyíltan, mindenki előtt írjak erről, mert hátha vannak, akiket ez is érdekel. Meg különben is max magyaráznék, nem magyarázkodnék, mert a magyarázkodásnak pejoratív értelme van.
Nem ismersz. Hülye lennék becsapni magam. Soha nem voltam oda a képzelődésekért, és semmi pénzért nem mennék bele józantalan játékokba, pl hipnotizáción nem vennék részt, se varázslóhoz, se jövendőmondóhoz nem mennék, még akkor sem, ha fizetnének érte. Mindent elutasítottam és elutasítok ma is, ami a józan eszet elveszi vagy tompítja.
Az első perctől kezdve nagyon is objektíven közelítettem meg ezt a témát. Kicsit úgy tűnik, mintha nem olvastad volna az írásomat. Иванhoz nagyon hasonlóan kételkedtem, mindennek az ok-okozatát kerestem, logikátlan zagyvaságokban soha nem hittem és vallásosan sem voltam nevelve. Racionálisan, de minden elképzelhetőre nyitottan kerestem Istent. Mert a sok tudós életét olvasgatva arra a következtetésre jutottam, hogy ne legyek már annyira beképzelt, hogyha Einstein, Newton és a többiek nem röstelltek hinni, akkor adjak már meg egy rendes esélyt Istennek, hogy esetleg nekem is bemutatkozhasson.
A rendes esély alatt azt értem, hogy a hitetlenségem állapotában is úgy közeledjek Istenhez, ahogy az méltó hozzá , vagyis, amikor Isten létezésének kifürkészésére adtam a fejem, elhatároztam, hogy teljesen becsületesen fogom ezt csinálni , vagyis, ha azt olvastam Róla, hogy lehetetlen hit nélkül Istennek tetszeni, mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy Ő létezik és megjutalmazza azokat, akik Őt keresik , akkor a Vele való kommunikáció idejére igenis hinni fogok. A matematiikusok nap, mint nap használják ezt a metódot, úgyhogy nincs mit csodálkozni ezen a dolgon sem. Nap, mi t nap kell a bizonyításoknal FELTÉTELEZNI, hogy x vagy y dolog igaz, és annak függvényében vizsgálni a változást. na, szócal, ugyanezt kell tenni az Istenhez való közeledéskor is. Becsületesen kell eljárni. Amikor FEELTÉTELEZEL valamit, az azt jelenti, hogy arra az időre el kell hinned,m hogy a feltételezésed igaz. Aztán a végén kiderül, hogy mi az igazság.
Erről van szó. Ezt csináltam és bebizonyosodott, hogy van Isten. Ennyi. Te meg légyszíves ne erőlködj rám kényszeríteni azt a sémát, amit elképzelsz a hívőkről. OK? Én is tiszteletben tartom a te hitetlenségedet, nem szedlek szét cafatokra, légyszi te is engedd meg nekem, hogy a magam értelme felől legyek meggyőződve és ne te mondd meg, hogy én mit csináltam, amikor azt én tudom a legjobban, hogy mi történt velem. Thx!
Aztán attól kezdve, hogy megtudtam, hogy van Isten, új stratégiát állítottam föl az életemben, de erről talán máskor..
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Külpolitika
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Dell notebook topic
- Linux haladóknak
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Topping d70s kettős ak4497dac
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest