Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• talmida

Közösségépítő

válasz m3tr0 #142 üzenetére

Nem magyarázkodni jöttem, hanem azért írtam erről a témáról nyilvánosan, mert privátban megkeresett valaki, hogy nyíltan, mindenki előtt írjak erről, mert hátha vannak, akiket ez is érdekel. Meg különben is max magyaráznék, nem magyarázkodnék, mert a magyarázkodásnak pejoratív értelme van. :P

Nem ismersz. :N Hülye lennék becsapni magam. :DDD Soha nem voltam oda a képzelődésekért, és semmi pénzért nem mennék bele józantalan játékokba, pl hipnotizáción nem vennék részt, se varázslóhoz, se jövendőmondóhoz nem mennék, még akkor sem, ha fizetnének érte. :D Mindent elutasítottam és elutasítok ma is, ami a józan eszet elveszi vagy tompítja.

Az első perctől kezdve nagyon is objektíven közelítettem meg ezt a témát. Kicsit úgy tűnik, mintha nem olvastad volna az írásomat. ;] Иванhoz nagyon hasonlóan kételkedtem, :((( mindennek az ok-okozatát kerestem, logikátlan zagyvaságokban soha nem hittem és vallásosan sem voltam nevelve. Racionálisan, de minden elképzelhetőre nyitottan kerestem Istent. Mert a sok tudós életét olvasgatva arra a következtetésre jutottam, hogy ne legyek már annyira beképzelt, hogyha Einstein, Newton és a többiek nem röstelltek hinni, akkor adjak már meg egy rendes esélyt Istennek, hogy esetleg nekem is bemutatkozhasson. :)

A rendes esély alatt azt értem, hogy a hitetlenségem állapotában is úgy közeledjek Istenhez, ahogy az méltó hozzá :R , vagyis, amikor Isten létezésének kifürkészésére adtam a fejem, elhatároztam, hogy teljesen becsületesen fogom ezt csinálni :K , vagyis, ha azt olvastam Róla, hogy lehetetlen hit nélkül Istennek tetszeni, mert aki Isten elé járul, hinnie kell, hogy Ő létezik és megjutalmazza azokat, akik Őt keresik , akkor a Vele való kommunikáció idejére igenis hinni fogok. :K A matematiikusok nap, mint nap használják ezt a metódot, úgyhogy nincs mit csodálkozni ezen a dolgon sem. Nap, mi t nap kell a bizonyításoknal FELTÉTELEZNI, hogy x vagy y dolog igaz, és annak függvényében vizsgálni a változást. :D na, szócal, ugyanezt kell tenni az Istenhez való közeledéskor is. Becsületesen kell eljárni. Amikor FEELTÉTELEZEL valamit, az azt jelenti, hogy arra az időre el kell hinned,m hogy a feltételezésed igaz. Aztán a végén kiderül, hogy mi az igazság.

Erről van szó. :R Ezt csináltam és bebizonyosodott, hogy van Isten. Ennyi. :DD Te meg légyszíves ne erőlködj rám kényszeríteni azt a sémát, amit elképzelsz a hívőkről. OK? Én is tiszteletben tartom a te hitetlenségedet, nem szedlek szét cafatokra, légyszi te is engedd meg nekem, hogy a magam értelme felől legyek meggyőződve és ne te mondd meg, hogy én mit csináltam, amikor azt én tudom a legjobban, hogy mi történt velem. Thx! :R

Aztán attól kezdve, hogy megtudtam, hogy van Isten, új stratégiát állítottam föl az életemben, de erről talán máskor.. :B

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

Új hozzászólás Aktív témák