Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• talmida

Közösségépítő

válasz m3tr0 #138 üzenetére

Tényleg ígértem, hogy konkrétumot is mondok. :B

Azon az estén, amikor beszéltem Istenhez, miközben kiöntöttem a szívemet neki, úgy, mint egy barátnak, egyszercsak egy különösen erős, nagy változást vettem észre magamban és a szobámban. Isten valósággal átölelt a szeretetével. :B Onnantól fogva nem hittem, hanem tudtam, hogy létezik. :K Ezt a tudást senki el nem veheti tőlem, mert olyan konkrét volt, mint az utcai beton. :D Engem ennyire még soha senki nem szeretett! Csak folytak a könnyeim az örömtől.

A szeretetet, ugye nem lehet látni, de tele lett vele a szívem és az egész valóm. :D Azt is tudom, hogy ez a hatalmas szeretet nem belőlem származott, hanem kívülről, ISTENTŐL jött, :K tutira tudtam, hogy nem tőlem van, és senki más ember nem tartózkodott a szobámban. Másrészt tény az is, hogy egyértelműen Istennel kezdtem kommunikálni előtte. (nem úgy, mint Algieba, hogy "beszéljünk valakihez egy magányos helyen, és hangosan beszélek a levegőhöz")

A kételkedők lehet, hogy elmebetegnek tartanak, de én kábítószerek nélkül valósággal éltem át azt, amikor valaki a mélypont legaljáról high-ra :DDD csúcsra kerül kis idő leforgása alatt, doppingszer vagy gyógyszer használata nélkül. :K Előtte napokig, sőt hetekig depressziós voltam és búskomor. Anyám még orvoshoz is elvitt (pszichiátriára) és valami bogyót írt is föl az orvos, amit nem szedtem be, mert egyetlen szemtől is rosszúl lettem. Szóval semmi gyógyszeres kezelés alatt nem álltam, de az orvos komolyan aggódott értem és két hét pihenést javasolt. Azalatt a két hét alatt intenzív isten-keresésbe fogtam. ;] És meg is találtam. ill. így utólag persze inkább azt mondanám, hogy Ő talált meg engem. :B

Aznap éjjel sokáig föntvoltam és gondolkodtam gondolatban beszélgettem Istennel. Vagyis, nem mondtam ki hangosan a hozzá intézett szavaimat, mert nem süket, :DDD , hanem csak gondolatban kommunikáltunk. Ami kérdésem volt, ő szinte hamarabb válaszolt, minthogy végig gondoltam volna a pontos mondatot. Nagyon nagy békesség és öröm költözött a szívembe. Legszívesebben mindenkinek elújságoltam volna a nagy hírt, hogy mi történt velem, hogy Isten él és végtelenül szeret és, hogy lehet vele kommunikálni. :Y

A bennem lezajlott változás mindenki előtt teljesen nyilvánvaló volt. Orított. Azelőtt a depresszió miatt beszélni sem volt kedvem, ...annyira, hogy a köszönés is nehezemre esett. Totál magam alatt voltam. Az Istennnel való találkozásom után pedig mindig sugároztam az örömtől. Alig vártam, hogy hazaérjek és olvasgathassam a Bibliát, , ismerkedjek Vele, tanulmányozhassam a Királyok Királyának életét. Isten kicserélte a negatív gondolataimat és belémültette az Ő optimizmusát.

Emlékszem, hogy amikor a két hét letelte után elmentünk az orvoshoz, az orvos nagyon csodálkozott a változáson, ami kívülről is meglátszott rajtam ( pl mindenkinek a szemébe néztem, hosszan, normálisan, mosolygósan :D) ..azt mondta, hogy nekem tulajdonképpen semmi bajom nincs, mehetek iskolába. :C Csak ő azt nem tudta, hogy mi idézte elő ezt a nagy változást, nem tudta, hogy mi történt előző este. :DDD

Azóta számtalanszor tapasztaltam Isten természetfölötti segítségét kis és nagy dolgokban egyaránt. Pl, amikor elvesztek valamit, a Szent Szellemet szoktam kérni, hogy mutassa meg, hogy hol találom azt a dolgot, és általában az első következő gondolatom az a hely ellenőrzése szokott lenni, ahol a tárgy lapul. :R Pl egyszer a férjem nem találta a pénztárcánkat. Van egy közös családi pénztárcánk, amit néha az autóban szoktunk felejteni. :B Most is azt hitte a férjem, hogy ott lesz, de nem volt ott. Megálltam imádkozni. " Szent Szellem, tudom, hogy te mindent tudsz, mindent látsz és azt is tudod, hogy hol van a pénztárca, légyszíves segíts megtalálni." Képzeljétek, azonnal meglett. Már nem emlékszem, hogy hol volt, de azt tudom, hogy az első gondolatom odavezetett, ahol volt. Most jut eszembe, hogy egy másik alkalommal is elvesztettük a pénztárcát, és sokáig nem lett meg, szólt a férjem nekem is, hogy segítsek megkeresni. Megálltam imádkozni, és a Szent Szellem azt mutatta, hogy ellenőrízzük a szemeteskukát!! Képzeljétek, ott volt!!!! :R

Minden vételnél nagyon nagy áldást jelent Isten pártfogása. :K (Házeladásban, házvételben nagyon sokat segített nekünk Itsen. :B ) Általánosságban mondva az anyagiakban óriási segítséget jelent Vele csinálni a dolgokat.

Valójában nincs is olyan, hogy az életünket külön tudnánk választani "istenes" és nélküle való részre, mert igyekszünk mindig Vele élni. :B

Nem tudom, hogy mit mondjak még? Esetleg, ha kérdezel...

Bocsássatok meg, hogy a válaszadásokban eddig főleg az "ellenkezők táborára" koncentráltam! :W Észrevettem a többi hozzászólást is és most azokra is szeretnék reagálni. ;)

szablya, remélem, hogy megtalálod! :K;) Szerintem nem vagy távolt tőle. :B

A keleti filozófiákra már céloztam, hogy mi az észrevételem: a bűnbocsánat és megváltás nem szerepel egyikben sem. Sőt némelyik a teljes megsemmisülést tartja a céljának. :( A kereszténységben Isten soha nem kívánja, hogy a józan eszünket kikapcsoljuk, sőt, miután kereszténnyé válik valaki, a Szent Szellemtől útravalót is kap. :K

Első látásra persze tényleg úgy tűnhet, mintha olyan lutri féle lenne az egész, hogy megpróbál a jó lóra tenni az ember. :DDD De valójában egy jó ló van csak, vagyis csak egyetlen olyan Isten van, aki önzetlenül szeret és csak a te érdekedet, a te javadat nézi, és, aki saját magát áldozta föl érted, hogy megnyerd a "csatát". :K Ilyen könnyűvé tette Isten a belépést az Ő országába, hogy csak hitet vár el tőlünk. :R Ez a Bibliában is le van írva, hogy az Ígehírdetés látszólagos "bolondsága" által tartatnak meg a hívők. És, hogy az evangélium bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de a hívőknek az Istennek ereje. :K

A hit bolondságnak tűnik először, de miután hisz az ember, az őszintén keresőknek Isten jutalmul bebizonyítja magát. :K A hit a teszt (mégpedig nem csak egy egyszeri teszt) :B de, ha a hit próbáját kiálljuk, akkor tapasztaljuk Isten hűségét, jóságát, szeretetét. :B

Nem kell végigpróbálni az összes istent, ha az igazival kezded az ismerkedést. ;)

A taoizmus illetve lámaizmust mem ismerem közelebbről, de annyit tudok, hogy a buddhizmust egy "közönséges", halandó ember alapította (Siddhartha Gautama), és akár többistenhit is megfér a tanaikban, a célja pedig a meditálás általi megvilágosodás. A kereszténység minden tekintetben nagyon különbözik a Buddhizmustól, még a meditációban is :K , ..a keresztény "meditáció" mindig nyitott, éber elmével történik.

Gergő_, Kívánom, hogy mielőbb megismerd Istent, aki téged mindenkinél jobban szeret! :R

bacsis Az nem vitás, hogy Isten szeret téged!!! :R De te is szereted Őt? :B

csemike Szabad kérdeznem, hogy azon kívül, hogy te is olvastad a Nyomok a hóban című kis sztorit, neked is van valamilyen istenes-élményed vagy tapasztalatod, amit szeretnél megosztani velünk? :B

Sethdobaloah Nagyon örülnénk, ha te is beszélnél a személyes tapasztalataidról. :B

puttputt, a Sethdobaloahnak szóló kérés neked is szól. :B

zs569 Az eleveelrendelést egy kicsit másképp gondolom :B , de igazából ez ne olyan lényeges :B viszont örülnék, ha te is elmondanád, hogy te mit vagy hogyan tapasztaltál Istennel kapcsolatban. :B

ollie
    Nagy megtiszteltetés, hogy te is hozzászóltál a témához. :C Ha van valami érdekes közölnivalód ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, nagy örömmel hallgatnánk! :K

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

Új hozzászólás Aktív témák