lehetséges. bár én 3dl pure alkoholtól nemtom hol lennék, ha még életben egyált. (..és még csak 3e se ment el rá.)
cantante di sampietrini
lehetséges. bár én 3dl pure alkoholtól nemtom hol lennék, ha még életben egyált. (..és még csak 3e se ment el rá.)
cantante di sampietrini
frissítettem a kis kiáltványunkat , egyrészt a magyar sörgasztro. egyesülettel, ők csapkodnak a lecsóba itthon, másrészt a csapok jelenlegi állásával.
secret info: most szombaton (is) leszen meglepődtetés, egy ratebeer szerinti 5. helyezett keller lesz fent, de next week rajzolnak egy 1800km-es kört, hofstettentől truchtlachingig, 2 nap alatt, aszt lesznek kunsztok újra..
[ Szerkesztve ]
cantante di sampietrini
Hát ez remek gyerekek, csak így tovább! Apropó, ahogy olvasom, talpra állt a Mester? Pont a bokatöréses héten voltam nála utoljára, de nagyon szeretnék újra bekukkantani. A Sörmanufaktúra is nagy kedvenc, nagyon hangulatos a környezet, Roli és Ákos pedig nagyon barátságos arcok. Náluk ittam elsőként életemben füstölt sört. Egyszerűen őrjítő, nem hiszed el, hogy ilyen létezik: tökéletes, búzában és barnában is. Ami a feszten a kedvencem lett, a Hopfanatic Bitterfly. Előtte Gergőnél ittam belga ipát, de ez ugyanúgy levett a lábamról. A fekete Grabanc is szuper volt, de szerintem a világos átütőbb, ízgazdagabb, izgalmasabb; életem első ipája volt... Na jó, ennyi mára, lelövöm magam. Ha valaki kérdez(get)ne, fáradjon át a SörcsaPH totyiba, bárki szívesen válaszol az olyan kérdésekre is, hogy mi a jó ebben a keserű izében, amitől alig lehet bebólintani ;-)
Csókacsalád.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Az 1516-os bajor tisztasági törvény (Reinheitsgebot) szerint kizárólag malátából, komlóból, sörélesztőből és vízből szabad előállítani a sört. Nyahát drágáim ezért, akarom mondani ezekből az alapanyagokból készült sör nem keserű.Na de jó szokás szerint kisérletezik az emberfia rak még bele ÁRPÁT ugye (lásd cimkén)meg ált. egy kis kukoricát.kell még élesztő is persze sima na meg az érési időt +melegitéssel röviditsük már.Kifőzzük és lám keserébb,mint azt a germán leírta ,na nem baj jó ez a MI sörünk.Kb ez a keserüség eredete.Egyébbiránt szerény véleményem szerint (is) az erderti SÖR-höz a szüretlen búzasör(félbarna) áll a legközelebb.Bár meg kell jegyezni,hogy a sör mint ital ,eleinte egészen más alapanyagból indult és lett szemestakarmányi, erjesztett, érlelt forralt ,szűrt nedü mint amiből kitalálták ír szerzetes ősök.tudjátok mi volt az?
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
Még majd elfelejtettem :20éve a sörön kivül más szeses italt nem fogyasztok.Érzékeny is vagyok a nyelvemet érő ingerekre melyet különböző SÖR-nek titulált,és valóban SÖR-nek nevezhető folyadékok generálnak.Az olcsó husnak hig a leve 100%-ban igaz.Ezek a 90-130ft-os dobozos förmedvények az alja a sornak,valami szörpszerű higitott szesszel átitatott zagyvaságok nem nevezhetőek annak,aminek hivják őket.Ha kis hazánk felhozatalát nézem ,A főváros és környéki sörök a következőek .Van jobb:Arany Ászok,Borsodi ,Dreher van rosszabb Kőbányai.A Pécsi Szalon sör markáns és jofajta a maga nemében de a csúcs magyar az a Soproni.A dolog egyszerű azért e rangsor ,mert bizonyitottan a legfontosabb alapanyag a legjobb arrafelé,ez pedig a VÍZ.Persze ezt most nem vitaalapnak szántam de valahol itt van egy kis igazság .DE legyen az Pesti,Alföldi Dunántúli vagy bármilyen magyarfalvi,a HÁZI sörfőzdéknek nincs "ipari"alternativájuk.Minden tiszteletem azoké akik megpróbálják visszaadni azt amit e nedű neve takar.Rengeteget kóstolok és ízlelgetek,van akinek jobb van akinek kevésbé sikerül,de ők magasan verik az ipari szinten tevékenykedőket.
Na elég már belőlem csak annyit a végére,hogy ide is betérek majd inni egy kis sört
Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
az hogy talpra állt volna, egyelőre még nem helytálló , a fekvőgipszével ma pl. 7 után már nem tartotta a frontot, tegnap még javában, bár akkor került fel a brewdog hc ipa, és sztem ezért volt képtelen hazamenni.. holnap viszont 9kor promptra fog zárni, mert celebrál, 7(.)7 lagerrel, mert szépen kötődik egy biz. évszámhoz..
am a schlenkerláknál van most egy visszafogottabb füstöltjük, veldensteiner raucherl, ma még volt belőle.
[ Szerkesztve ]
cantante di sampietrini
Huhh, hat a keseruseget azert nem szabad osszefuggesbe hozni a sor silany minosegevel, sot... Annak merteket elsosorban a felhasznalt komlo mennyisege hatarozza meg, ami pedig termeszetesen az egyik legfontosabb osszetevoje a sornek (bar termeszetesen vannak rendkivul erdekes es finom, a komlot majdhogynem nelkulozo - pl. skot alkotasok, ok ugyanis nem rendelkeztek akkora alapanyag-keszlettel, mint peldaul az angolok). Az arpa pedig ugyancsak (szinte) nelkulozhetetlen hozzavalo, a malata ugyanis abbol (is) keszul. Az egyik legkeserubb tipus peldaul az india pale ale, aminel a hozzaadott komlo mennyisegevel igazan nem fukarkodnak, szoval aki a magyar ipari fozeteket keserunek tekinti, az minden bizonnyal nem igazan ivott meg olyat...
[ Szerkesztve ]
http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/
Oksa, köszi a választ, rendben van, csak Én adult... izé idült sörfogyasztó vagyok, és hosszabb távon való beszerzésben gondolkodom
A lélek Isten üzlete, enyém az Ember
(#41) Lenry:
(#42) rt06, (#43) Lenry: Nem, még ez sem volt személyeskedés, csak egy ténymegállapítás.
[ Szerkesztve ]
Végre valaki leírta ezt.
Egyébként keserű és keserű között is van különbség.
Én szeretem a keserű (minőségi) söröket, de a tonikot vagy pl. az unicomot nem tudom meginni.
Sok jó sör van és kész. A szart meg nem kell megvenni. Az hogy kinek mi nem ízlik, nagyjából egyéni kérdés.
TESZKÓ LÁGERT SOHAAAAAAAAAA
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
Állítólag a sör jó a hajnak, arra tökéletesen megteszi. Mondom állítólag
Van viszont egy kimondottan sörös portéka a hajra: a Rossmann komlós Insana férfisamponja
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Az 1516-os bajor tisztasági törvény (Reinheitsgebot) szerint kizárólag malátából, komlóból, sörélesztőből és vízből szabad előállítani a sört.
Korrekt.
Ez a törvény viszont azt nem szabályozza, mi lehet az élesztőben. Az élesztőn keresztül tudnak bevinni olyan zamatanyagokat, amik kiemelik a sör egyéniségét.
Egy korábbi hozzászólásban szóba került az Oktoberfest. Ott nem a nagy gyártók jelennek meg. Pontosabban lehetnek nagyok, de minden felszolgált sörnek Münchenben kell készülnie. Azért a korlátozásért rendszeresen perelték a szervezőket, de a hagyományok megőrzése címén eddig sikerült fenntartani a korlátozást.
Az utóbbi években kiegészült egy zárt résszel az Oktoberfest. Azokban az években, amikor nincs mellette a mezőgazdasági kiállítás, hagyományos Oktoberfestet rendeznek az üres területen. A belépőjegy nem túl magas, de távol tartja a turisták többségét. Egyszer érdemes bemenni. A terület kialakítása során törekedtek a világméretűvé válás előtti állapotra. Még a sört is hagyományos ízre főzik. Idén ha jól gondolom a mezőgazdasági kiállítás következik. Az óriáskerékből megdöbbentő a látvány. Az egyik terület tele, a másikban lézengenek a zombitámadás túlélői.
München őslakosai még a mai napig is, a hagyományos nevén nevezik az Okotberfestet, Wies'n. Ezt a név a terület nevének (Theresienwiesen) rövidítéséből alakult ki.
A sör drága és erős. Az egyliteres söröskorsót (Maß) sohasem töltik tele. Ez is hagyomány. Megmaradtak a liter bevezetése előtti térfogatnál.
Virslit ne nagyon keressetek. Lehet kapni. főleg hotdog formájában, de nem közkedvelt étel.
A zsemlébe rakott izék elég drágák. Sült csirkét vagy kacsát érdemes enni. Esetleg beülni valahova és a sör mellé, egy hagyományos sültet kérni. Természetesen sörmártásban, mert az, az igazi.
[ Módosította: keopsz ]
Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!
nemtom volt-e már róla szó, de nem az volt, hogy az eisbock kifejezetten karácsonyi szezonális ital? vagy csak ingolstadtban tudják rosszul?
..hát, bakokat többnyire/inkább télen főztek, ittak, de ettől még nem vonták ki a forgalomból nyáron..
[ Szerkesztve ]
cantante di sampietrini
Az én kedvencem:
1664 Kronenbourg Blanc
Egyébként haverokkal meglessük majd a helyet!
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
ált. az üveges választék fele vmilyen búza: 8-10 féle ált., hefeweizen, kristallweizen, barna, szűretlen, füstölt, duplabúzabak.. ezt a fajta extrém ízt per pill a berliner kindl weisse mutatja fel, ami monnyuk nekem már szintén túmáccs..
[ Szerkesztve ]
cantante di sampietrini
kicsit ügyetlen ez így, nodesebaj..
"Van hűtőnkben minden jó, így új szállítás után. Bővült a kínálat, pl. Andechs barnával és világossal, füstölt búzával, visszajött a Mönchshof kellerje és feketéje, de kaptunk Weltenburger urtyp hell-t, de akad Franziskaner barna búza és Augustiner, Weihenstephan világos búza."
cantante di sampietrini
kiemelt hsznek állítottam be, ahogy párat még lejjebb a topicban, h ne sikkadjon el a benne fellelhető nagyarányú információtartalom..
[ Szerkesztve ]
cantante di sampietrini
jah, hogy már ilyen is van...
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
házigazdáknak/moderátoroknak asszem úgy 5 éve?..
[ Szerkesztve ]
cantante di sampietrini
azert furcsa, mert nem hasznalja sehol senki (ugy remlik ez az elso ket ilyen post, amit latok), holott szakmai forumnal igencsak jol jonne
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
én is ezért hittem új funkciónak, mert nem rémlik, hogy láttam volna már.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
Akkor lenne igazán értelme, ha az első (és/vagy az utolsó) oldalon is látszódnának.
..jah, vagy ha mondjuk lehetne szűrni egy topicot az ilyen hszekre.
cantante di sampietrini
Örömmel láttam, hogy van Rauchbier (füstölt sör).
Aecht Schlenkerla Rauchbier
Mióta megkóstoltattam az otthoni haverokkal, nem győzöm hazahordani.
Ha valaki jót akar inni és szereti a különlegességeket, kóstolja meg!
Bár a tapasztalat az, hogy az emberek felének nagyon ízlik, a másik fele pedig a lefolyóba öntené.
(#116) csaabz, baromi jó sör.
Hülye kérdés, de egyes hozzászólások háttere miért sötétebb pár árnyalattal?
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
..épp az előtted elhangzó, uccsó 10 hsz szól erről..
cantante di sampietrini
Bocsi, az első ~50-et elolvastam, többre nem volt időm.
(#123) rt06-tal egyetértek, hasznos kis "feature" lenne, ha használva lenne...
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
lesz, már vannak rá tervek...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Ingolstadt? Csak nem te is erre vagy?
Egyébként az itteni kis sörgyárnak is vannak kifejezetten finom sörei.
(#131) Parci, köszi.
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
Tegnap benéztünk. Kicsit szűkösen voltunk, többen nem tudtak leülni, ezért elmentek. Lent kicsit rendet lehetne vágni, hogy ne az ülőhelyeken legyenek a rekeszek.
Sajnos a kiszolgálás kezdetben nagyon nyögvenyelősen ment, sokan panaszkodtak a lassúságra fent, többen el is mentek a hosszas várakozás miatt. Este már pörgősebben ment a dolog.
Weihenstephaner világos szűretlen búzát vedeltünk, amiben nem csalódtunk most sem.. Semmi extra, csak a hibátlan, jó ivású, hűsító búza. Nagyon kellemes ebben a dögmelegben. 550-ért az ára is baráti.
Kóstoltunk még dupla kölest, jónak mondanám, bár nem az én ízlésem, túl édes. Szilvához hasonló aromát véltem felfedezni benne.
A fekete korsó nekem nem jött be, alig tudtam leküzdeni. Semmilyen, számomra kellemes ízt nem tudtam felfedezni benne, csak az üres édesség és kilógó alkohol. Talán az lehetett a baj, hogy a hordó vége volt.
Próbáltam még egy jevert, a korty vége brutálisan keserű, a keserűmandula keserűségéhez nagyon közel. Ezt alapvetően jó sörnek mondanám, szeretem is a száraz keserű söröket, de ez már nekem túl sok volt.
Majd megyünk még, sok a kóstolnivaló.
[ Módosította: keopsz ]
Thank you to god for making me an atheist
"És mitől van a másnapi fejfájás?
cantante di sampietrini
itten a friss üveges lista. (is)
cantante di sampietrini
Tart még az akció?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Tegnap voltunk újra, hatkor még épphogy le tudtunk ülni, később tele volt fent, lent. A sörök most is hibátlanok voltak. Nyitásnak Franziskaner világos csapolt búza, majd Weihenstephaner, aztán egy érdekes szűretlen világos Bürgerbräu xyz natutrüb, kóstoltunk még egy csapolt IPA-t, sajna neve már nincs meg, de jó volt. Végül csapra vertek egy Sherwoodot, amit nem hagyhattunk ki, de ez egyúttal fel is tette a pontot az i-re, nagyon finom, üdítő, nem édes, de nem is túl keserű, tartalmas, de mégsem túl nehéz, jóivású.
Egy baj volt csak, hogy mivel ilyen jó volt a felhozatal, megint kapatos állapotban távoztunk.
Thank you to god for making me an atheist
éééés még ezóta is frissült/bővült a lista, a bierzaubereitól jött pl. pár sajátságos varázslat , mint az 1852 burton ale, ami kb. akkorát szól, mint egy tijuanai börtönlázadás, vagy a 13 féle komlóval szilveszterre főzött, 0.75ös pezsgősüvegbe letöltött galaktikus ízkombájn..
középen günther papa duplabakja, a szélin pedig az aktuális karácsonyi kreácijója láccik. aminemrossz.
szal, kb. még sose volt tele ekkora számokkal a ganzucca6.
[ Szerkesztve ]
cantante di sampietrini
- Camba Bavaria Eric's IPA
- Kulmbacher Eisbock
- Aecth Schlenkerla Marzen
- Szentandrási Ünnepi Sör (süs )
és aki ma zárásig beesik, és bemondja a pultnál a Legenda szót, az 1 pohárral bármelyikből kóstolhat, ajándék.
legközelebb meg már csak 2-ától, szal, hajráá!
cantante di sampietrini
Micsoda topik,a szakmámról
Szép szakma,csak kurvára nem fizetik meg,legalább is amikor én dolgoztam pályakezdőként a pécsi sörfőzdében 4 éven keresztül a minimálbértől 2-3 ezer forinttal kerestem többet 3 műszakban,ez 12 éve volt.Azért kíváncsi lennék hogy a kőbányai sörgyárba most mennyi pénzért vennének fel,ha felvennének egyátalán 4 éves szakmai tapasztalattal,ami 12 éve volt