Hirdetés

2024. február 23., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Keress egy rendes munkahelyet.

Nyilvánvalóan kihasználnak. A próbaidő alatt nem kevesebb a munkabér. Az építőiparban a legmagasabb a szerződés és bejelentés nélküli foglalkoztatás.
Melyik egészség biztosítóhoz jelentkeztél be?
A pénzed mellé megkapod az elszámol lapot? Mennyit és hova fizettek be utánad illetve neked?

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#2) joysefke


joysefke
veterán

Na, kedves olvasó, itt a nyugat, teljes valójában. Úgy, ahogy én azt látom, kevés tapasztalással, rengeteg meghökkenéssel. Fontos megjegyeznem, hogy nem célom senkit sem uszítani, vagy épp rábeszélni erre. Amit leírok, szubjektív, és a véleményem. Nem pedig egyetemes igazság. Másrészt pedig, szöges ellentéte annak, amit otthon lehet hallani erről. Mert otthon, azt ami itt van valójában, azt kevesen mesélik el.

Te nem a fejlett nyugaton dolgoztál, egy nyugatra vándorolt balkáni, kis-ázsiai bagázsnál. Te magad írod, hogy a főnök kicsi fia egy török. Feltételezem a főnök is. A vérükben van a zsiványság. Beszoptad. ha már kint vagy, próbálj elmenni egy német vezetésű céghez. Német =/= osztrák =/= ruszki-német =/= lengyel német =/= albán stb..

[ Szerkesztve ]

(#3) dugo_ válasza joysefke (#2) üzenetére


dugo_
veterán

+1

Ezért a bagázsért elég lett volna Belgrád alsóra lemenni, a megélhetés is kevesebb lenne... :D :D

(#4) nullpoint


nullpoint
senior tag

Ez tényleg nem nyugati cég, ebből kár bármit is leszűrni.

A 8 órás magyarországi munkaidőt nem tudom hol látta a srác, épitőiparban itthon mindig alsó hangon 10 óra volt, és a hétvégézés is természetes.

[ Szerkesztve ]

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#5) sketchifun válasza nullpoint (#4) üzenetére


sketchifun
senior tag

Nem tudom, hogy neked ez hol jött össze, de akkor Te pedig Magyarországon dolgoztál nagyon rossz helyen.

Köszönöm az észrevételeket, a legtöbbjükkel tisztában is vagyok, illetve már nem is itt tartok.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#6) t72killer


t72killer
titán

Alapszabály, hogy magyar (török, balkáni, stb) főnök alá nem megyünk dolgozni, ha a saját apánk/anyánk akkor se. Ezek alkalmasint az írott szabályokkal/munkaerőpiaci minimum elvárásokkal is hadilábon állnak.

Arra egyébként tényleg kíváncsi lennék, hogy a csodás munkanélküliségi statisztikák mögött mennyi ilyen nyomormunkahely van, azaz az elvileg 90++%-ban dolgozó német munkásosztály hanyadrészének marad ábránd a heti 37 órában megkeresett nettó 2kEUR ÉS kb 6 hétnyi szabi.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#7) janeszgol


janeszgol
félisten

Ha Németországba mész, akkor német cégnek dolgozz, ne öröknek, meg egyéb "balkáni" (szitokszó) csürhének! Ha Angliába, akkor pedig angol cégeknek. Azért mész ki ezekbe a tőkeerős országokba, hogy ott élj. Akkor minden tekintetben ezek a nemzetek legyenek előtérben.

(#8) adlersson


adlersson
aktív tag

Tehát 0 nyelvtudással, valami FB-os, "munka németbe!!! kiemeltt bérezes!!!" kaliberű "állásajánlatra" reagálva kimentél Németországba pakikkal dolgozni félig feketén, mert az menő, majd ez a cím, hogy "Németországi munkavállalás" meg a nyugati valóság? Pofám leszakad...

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#9) BigBlackDog válasza adlersson (#8) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Szerintem nem olvastad végig az írást. :B

Volt egy ilyen rész is benne; "Angolul jól, és németül alapfokon, de folyamatosan fejlődve, beszélek." Ez alapján nem gondolnám, hogy 0 nyelvtudással ment ki. :B

(#10) icemad


icemad
nagyúr

Én Hollandiában élek, holland cégnél dolgozok. Erősáramú elektronikai technikus végzettségem van. 4 éve vagyok a cégnél. Ha jól megy az angol tudok segíteni, hogy jobb helyre kerülj.

[ Szerkesztve ]

(#11) janeszgol válasza BigBlackDog (#9) üzenetére


janeszgol
félisten

Én elolvastam és valóban ez történt.

(#12) Stanlee


Stanlee
őstag

A fenti hoborgoket nem ertem, hogy miert a posztolot szapuljak. Leirta a tortenetet, amiben szerintem sok olyan resz van, ami barkvel elofordulhat, ha kijon es nem normalis helyre kerul. Az epitoipar, mezogazdasag, vendeglatoipar az olyan munkaado, ahol gyorsan kifoghat az egyszeri ember egy ilyen helyet.

Csak azert, mert az ide jarok tobbsege nem ezen a szinten mozog, az nem jelenti, hogy a valo eletben nem ez tortenik. Latszik, hogy a nemeteknel tenyleg mennyire a valosagtol elrugaszkodottan elnek a felsobb retegek. Az nem kifogas, hogy valakinek sikerult egy olyan helyet kifognia, ami rendes, az epitoipar nagyobbik resze a nemeteknel az egy ferto.

En orulnek annak, ha az emberek megertenek, hogy ez a mai Nemetorszag mar nem az, mint ami a mi emlekeinkben el.

Amugy most volt valahol egy cikk, hogy a Nemetorszagban dolgozo magyarok median brutto havibere 2000 euro korul mozog - elg elgondolkodtato.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#13) 8th válasza Stanlee (#12) üzenetére


8th
addikt

Annak mennyi a nettója? Nem vagyok tisztában a németországi adózási és egyéb viszonyokkal.

(ツ)╭∩╮

(#14) psycroptic válasza 8th (#13) üzenetére


psycroptic
őstag

Kb. 1350-1450 nettó, függ az adókategóriától.

PSNID: Tomy83PS

(#15) quailstorm válasza Stanlee (#12) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Csak vicces "fejlett nyugatos" poénozni, amikor szándékosan átvereti magát, és bár fizikailag nyugatra ment, munkapiacilag viszont keletre.

Nyilván az ő tudásával (nyelv hiánya), nem is lehet, vagy csak nagyon nehezen egyből német céghez bekerülni, de a töröknek el se kellett volna kezdeni dolgozni.

[ Szerkesztve ]

(#16) 8th válasza psycroptic (#14) üzenetére


8th
addikt

Köszi.

(ツ)╭∩╮

(#17) Stanlee válasza quailstorm (#15) üzenetére


Stanlee
őstag

Talalkoztam mar bionemet tulajdonosu ceggel is, ami hasonlo szinten mukodott. Erdemes lenne elfelejtenunk, hogy a nemeteknel kolbaszbol van a kerites. Egy bionemet is atver, ahogy egy torok tulajdonu ceg is lehet korrekt.

A posztolo eldontheti elso nap, hogy az addig betolt penz elvesz, elkezd munkat keresni, lakas es cash nelkul. Vagy megy es majd kesobb talal valami normalisabb helyet. Nem egyszeru helyzet.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#18) quailstorm válasza Stanlee (#17) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Hogy egyszerű, azt én se állítottam.
Csak az élcelődést nem érzem jogosnak.

Nyilván a németek is szeretik a pénzt és az olcsó munkát, azért vagyok én is német cég magyar leányvállalatánál, mert nekik olcsóbb a magyar szoftverfejlesztő.
Itt a főnök keményen dolgozik és nem simliskedni akar, máshol meg nem voltam.
De ha arra kerül(ne) a sor, törökhöz nem szívesen mennék dolgozni.

(#19) C0R0


C0R0
csendes tag

Mindenhol vannak gyökerek, de általánosságban véve szerintem jobban állnak. Egyetem alatt nyári szünetekben kipróbáltam Írországot, Angliát és az USA-t is és a tapasztalatom az, hogy a legutolsó redneck vagy alkoholista angol is magasabb szakmai színvonalat képviselt mint a magyar Józsi bácsik.

Végső soron viszont ez (szintén) SZERINTEM tök mindegy. Akiben van egy kis kockázat és felelősségvállalási hajlandóság, értelmesen tud kommunikálni, és ért is valamihez, annak kb. mindegy hogy hol él, tud jól keresni.

(#20) updog válasza Stanlee (#12) üzenetére


updog
senior tag

"Amugy most volt valahol egy cikk, hogy a Nemetorszagban dolgozo magyarok median brutto havibere 2000 euro korul mozog - elég elgondolkodtato."

Az mondjuk nézőpont kérdése hogy ez most hú de sok vagy hú de kevés :)

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#21) joysefke válasza Stanlee (#17) üzenetére


joysefke
veterán

Egy bionemet is atver, ahogy egy torok tulajdonu ceg is lehet korrekt.

Csak az arányok nem ugyanolyanok. Messze nem ugyanolyanok. Azt meg hogy az egyszerű magyar munkás alapfokú némettudással felfedezné az északi, déli és az oszták németek közötti mentalitásbeli apró különbségeket azt kétlem.

A legtöbben ezek közül szvsz azt sem tudják eldönteni, hogy Németországban ruszkival vagy némettel van dolguk. Néhányaknak már a török is német, ha kevésbé töri derékba a nyelvet mint ők....

[ Szerkesztve ]

(#22) C0R0 válasza updog (#20) üzenetére


C0R0
csendes tag

Főleg úgy, hogyha nem nagyvárosban élsz. Persze egy magyar falu még akkor is lehet olcsóbb, csak hát nem érdemes összehasonlítani. :)

(#23) m0h0senator


m0h0senator
őstag

Hajrá! Várom a következő részt!

An odyssey through the realm of consciousness.

(#24) ricsi99


ricsi99
addikt

Szerintem picit "elhamarkodottan" ítélkezel.
Más ország , más szokások ,más előítéletek.
Hidd el lesz 2 év mire ezeket megtanulod.
Addig szívás van...

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#25) sketchifun válasza adlersson (#8) üzenetére


sketchifun
senior tag

Borzalmasan nagyon tévedsz.

Egyrészt, nem facebookos álláshírdetésre jelentkeztem, másrészt koránt sem azért mert menő. Mert manapság pont hogy nem menő, sokkal inkább merő szerencsejáték, és mostanra egyre többen fürdenek bele.

Másrészt, mint ahogy leírtam, nem nulla nyelvtudással, képzettség nélkül jöttem ide.

Sajnos az a baj, hogy abba a csoportba tartozol, aki rögtön előítéleteket gyárt, amelyeket rögtön személyeskedéssé tud varázsolni, ahelyett hogy felesleges idődet az értő olvasásra pazarolnád.

De, mint ahogy az a bejegyzésben is szerepel, most a kedvedért megismétlem:

Amit leírok, nem feltétlen egy sikersztori, és nem is egy útmutató. És bármily hihetetlen, nem egy olyan blog, ahol leírom, mi minden jó történt velem itt, majd az ágyban heverve síránkozok, hogy jajj de rossz nekem.

A többieknek:

Persze, tudom hogy nem feltétlenül van mindenben igazam, ezért is hívják az effajta megnyilvánulást véleménynek. Sajnos, az amit tapasztalok, az nem hogy közel sincs ahhoz, amit otthon hall az ember, egészen távol áll.

Halkan megjegyzem, ha eljössz otthonról, jelentős tőke nélkül, akkor tetszik vagy sem, dolgozol mint a kisangyal. Mert valamiből pénzt kell keresni. Persze, tudom, Töröknek ne dolgozz. Mégis megtettem, és becsületére szóljon a cégnek, 10.-én, a szerintem későn tisztázott feltételekkel, de mindig megkaptam a fizetésemet. És mellesleg hozzáteszem, a nyomorúságos kezdetek ellenére is, már most kategóriákkal jobban keresek, mint odahaza. És ha ehhez egy kicsit is társul a nem pazarló életfelfogás("Németországbadolgozok nehogymáneegedjemmagamnak"), sokkal jobban is lehet élni az itteni pénzből.

A munkaerőpiacról is kezd bennem alakulni egy kép, valamint az itteni szokásokról, normákról, rendszerekről. Később ezekről is fogok írni.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#26) quailstorm válasza sketchifun (#25) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Én szívesen látom és várom. A kritika ne tántorítson el az írástól, de próbáld felhasználni a későbbi írásokhoz.

Amit a kommentedben most leírtál azzal én is maximálisan egyetértek, ebben a helyzetben ez egy reális megoldás volt.
Csak a bejegyzésben ugyanabba a sztereotipizálásba estél bele, mint a kolbászkerítésezők. Ami nem jó.

[ Szerkesztve ]

(#27) joysefke válasza sketchifun (#25) üzenetére


joysefke
veterán

Mégis megtettem, és becsületére szóljon a cégnek, 10.-én, a szerintem későn tisztázott feltételekkel, de mindig megkaptam a fizetésemet.

Ez nem változtat azon a tényen, hogy úgy indult a céggel a kapcsolatod, hogy konkrétan átvertek. Te magad írtad. Az hogy kaptál 10-én fizetést az a még jó hogy kategória.

(#28) Avicularia


Avicularia
addikt

Hány olyan történetet olvastam 10 év alatt a meglévő FB-os svédországi topikokban, hogy segítsetek, mert átkúrtak, kijöttünk dolgozni és nem fizetik ki a pénzünket és haza sem tudunk menni, mert annyi lóvék sincs,stb.
Én most kezdek majd egy munkahelyen és normál svéd cégnél úgy néz ki, hogy átküldtem az adataimat és elküldik emailben a szerződést, hogy átolvassam.
Persze nekem is volt hogy szerb munkáltatót egy ledolgozott nap után, miután nemet mondtam a munkára rendőrségi és adófeljelentéssel kellett megfenyegetni, hogy kifizesse a pénzemet.

(#29) sketchifun válasza quailstorm (#26) üzenetére


sketchifun
senior tag

A kritika nem tántorít el. A blog célja, hogy igenis leírom, a kijöttem németorszáfba dolgozni 2500 euróért és nagyon jól élek itt, valamint a ki sem fizettek nem tudok hazamenni között is van út, nem feltétlenül csak a két véglet.

Igen, igen, én is úgy érzem, hogy kapásból átvertek. De ahigy mondtam, nem volt mit tenni. Vagy dolgozok, vagy még hazajönni sem tudok. Dolgozok, azt választottam.

Kicsi spoiler, azóta is bizony a török cégnél dolgozom, az előre kialkudott munkabérért.

És el is felejtettem írni. Facebookos hírdetés, meg nulla nyelv? Akkor hogy lehet, hogy ilyen kis létszámú a cég, és egyetlen magyar munkavállalója sincs rajtam kívül? Egyre jobban kell koncentrálnom, hogy felfogjam, hogyan jutottak erre az álláspontra.

Joyesfke: Jóhogy? Tudod te, hány ember nem kapott fizetést, miután idejött? Természetesen a magyar munkaadótól.

[ Szerkesztve ]

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#30) Ramirex válasza janeszgol (#7) üzenetére


Ramirex
csendes tag

Kéretik a rasszizmust mellőzni :)

(#31) Ramirex válasza t72killer (#6) üzenetére


Ramirex
csendes tag

Rasszizmus :) vagy ilyenkor nem számít?

(#32) Ramirex válasza joysefke (#2) üzenetére


Ramirex
csendes tag

Ez is rasszizmus jelentem a modoknál :)

(#33) 8th válasza Ramirex (#32) üzenetére


8th
addikt

Csak nyugodtan, nincs ebben semmi rasszizmus. Ne írj három darab néhány szavas hozzászólást egy perc alatt. Ha a mondandód nem vág a témába akkor tedd OFF-ba.

(ツ)╭∩╮

(#34) Ramirex válasza 8th (#33) üzenetére


Ramirex
csendes tag

Igazából trollkodtam, csak furcsállom, hogy ezeket a nemzeteket lehet szapulni, de azt nem írhatom, hogy 'soha ne dolgozzál zsidónak' mert nagy zsivány az összes :) Remélem értitek mire akartam rávilágítani.

(#35) joysefke válasza Ramirex (#34) üzenetére


joysefke
veterán

Igazából trollkodtam, csak furcsállom, hogy ezeket a nemzeteket lehet szapulni,

Csak azért mert egy olyan szabad országban vagy mint Magyarország. Ha Németországban szapulnád a törököket, arabokat, másnap már jönne a gondolatrendőrség :U

(#36) Chaser


Chaser
titán

a drimtimet' végigolvasva rögtön megjelent lelki szemeim előtt egy új tarantino film (((( :
ahogy mondták és rájöttél egy kicsit mentél csak németországba, a nagyonhoz német munkaadó is kell - bár biztos ott is vannak ügyeskedők csak kisebb mértékben mint itt -, mindenesetre grat, az eleje a legnehezebb mindig, azon meg túl vagy

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#37) Hieronymus válasza Chaser (#36) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"...bár biztos ott is vannak ügyeskedők csak kisebb mértékben mint itt "

Ne gondold. Ügyeskedők vannak bőven. Legalább annyira kell vigyázni, mint Magyarországon.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#38) ricsi99 válasza Ramirex (#34) üzenetére


ricsi99
addikt

Bevállalmom én rasszista vagyok... nálam aranyszabály "Magyarnak ne dolgozz külföldön"
Amúgy sose tudtam a fönökeim nemzitéségét, de nem is érdekelt, vagy korrekt volt vagy nem

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#39) sketchifun válasza Chaser (#36) üzenetére


sketchifun
senior tag

Az elején valóban nem könnyű, de utána sem lesz az. Persze, az ember ráérez a dolgokra, és a napi rutin egyre könnyebben megy.

De mint írtam is, nem egy újabb tündérsmesét írok meg, hanem a rögvalóságot.

Mert még ha nem is szaladsz bele a nagykésbe rögtön, viszontagságos, rögös út ez.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#40) Avicularia válasza ricsi99 (#38) üzenetére


Avicularia
addikt

Nemhogy dolgozni, barátkozni se nagyon ajánlott honfitárssal.

(#41) ricsi99 válasza Avicularia (#40) üzenetére


ricsi99
addikt

Pontosan ez a legnagyobb hiba. Kikerül az ember és látható ,hogy minden népcsoport összetart.
Nem pénz , meg lehúzás kellene.
Információ. Merre menj ,mire vigyázz ,problémád van hova fordulj.
Én már 2 helyen kezdtem újra az életem és ez a legnagyobb gond.
Mindent magamnak kell kitapasztalni ,mert senki nem hajlandó elárulni a helyi szokásokat.
Mire figyelj munkaszerzőzdésnél/ házbérletnél. Mely környékre ne költözz... merre vannak jó boltok
Jah ez k@rva nagy kincs, találd meg magad vagy dögölj meg... Hungarikum

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#42) Chaser válasza sketchifun (#39) üzenetére


Chaser
titán

Kezdhettel volna jobb de rosszabb helyen is, valahol a kozeputat talaltad meg, ha mar van zseton par hinapra, lehet majd valogatni is munkak kozt, nyelvtudasod is fejlodik addig
A drimtim' viszont tenyleg ut ( :

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#43) sketchifun válasza Chaser (#42) üzenetére


sketchifun
senior tag

Én is hasonlóan gondolom, és hasonlóak a terveim is.

Tetszik vagy sem, akarom vagy sem, török vagy sem, ha németországban elmondhatod magadról külföldiként, hogy igenis, 2 éve egy GmbH alkalmazásában állsz, sokkal könnyebb bekerülni egy olyan céghez, ami tényleg német. És addig a nyelvel is hatékonyan boldogul az ember.

Igazság szerint, ami nagyon nehezen megszokható számomra, az kettő dolog:
1. Teljesen mindegy, hogy egy emberrel mennyire tudsz gördülékenyen kommunikálni, a következő akivel szóbaállsz, egyrészt érthetetlenül beszél, másrészt gyakran szóban is megerőszakolják a nyelvtant. Az itt született Törökök például félig törökül beszélnek.
2. Egy építkezésen, ha keresel valakit, vagy valamit, ne számíts segítségre senkitől. Az ott lévő emberek 5-10%-a tud valamennyire is érthetően beszélni németül, a többi elzavar, mert egy kurva szót sem beszél németül.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#44) CounterBoci válasza Ramirex (#34) üzenetére


CounterBoci
senior tag

Nem, nem értik. Egy hatvan fős cégnél dolgozom és még rajtam kívül egy kolléga értené. Ilyenek az arányok. Már csak azért sem (r)asszisztál senki, mert Orwell fantasztikusan megjósolta a jövőt. ;)

(#45) Avicularia válasza ricsi99 (#41) üzenetére


Avicularia
addikt

Én pld. nagyon szívesen segítek bárkinek, de már többször megtapasztaltam, hogy csak addig keresnek, amíg segítségre van szükségük az érintetteknek. Utána azonnal el vagy felejtve. És az ismerős, rokoni körben is hasonló a tapasztalat.

(#46) Egon


Egon
nagyúr

Én sem értem a topic elején levő ekézést.
Öcsém nagyon hasonlóan járt. Alap német tudással kiment, igaz nem kvalifikált munkakörbe (én elhiszem, hogy a fejlesztőknek kint (is) kolbászból van a kerítés, csak nem kellene a saját tapasztalataikból általánosítani), egy haverja közvetítésével. Egy csomagolóüzemben helyezkedett el, szalag mellett melózott (az adagoló gépeket "etette"). 3 műszak, sz*patós módon: 3 nap délelőtt, 3 nap délután, 3 nap éjszaka, aztán 3 nap szabad (ki lehet számolni, hogy ez éves szinten hány óra túlórának felel meg). Mindezt 1400 EUR-ért (elvileg, erről később), amiből 200 lejött a szállásért (nyilván tipikus munkásszálló). Echte német-német tulaj.
Egy évig bírta, aztán miután látta, hogy a haverjait az Amazon kirúgta a karácsonyi időszak után, a másik haverjai két műszakban csak 1200 EUR-t kaptak egy összeszerelő üzemben, neki meg közben komoly refluxos tünetei lettek, inkább hazajött.
Summa summarum: sokan nem írják meg az "így jártam" sztorikat (különb-különb okokból). Sok beszámolóból az derül ki, hogy az istenített külföldi munka során, a körülményeket úgy hasonlítják össze a hazaival, hogy almát körtével (pl. lakhatás: itthon 60 nm-es lakás, kint 40 nm-en osztoznak ikszen; megélhetés: Londonban ugyanannyi a kaja, mint itthon - faggatás után kiderül, hogy jah, ha a Tesco-ba este 10 után megy, akkor olcsón tud vásárolni; stb.). Nyilván sokaknak bejön, és általánosságban jobb kint dolgozni. Ha kifogod. De sok negatív sztori is van (csak nem annyira olvashatók), és hajlamos vagyok azt gondolni, hogy a jelentős részük nem a magyar melós balf*szkodásának következménye... :U

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#47) Polllen válasza quailstorm (#15) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ez egy Németországban működő vállalkozás. Az ottani hatóságok hagyják ergo az ország imázs része. Ez van.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#48) Egon válasza Egon (#46) üzenetére


Egon
nagyúr

Ami kimaradt: az 1400 EUR-t sosem kapta meg: mindig valamilyen ürüggyel megrövidítették 50-100 euróval.

Jah, és a 400 órás túlóratörvény tükrében érdemes kiszámolni, hogy a fenti kombóban, mennyit is kell dolgozni egy év alatt (segítek: akár 2190 órát (attól függően, hogy miképp jön ki a lépés a pihenőnapokkal), ami azt jelenti, mintha az év 52 hetében mindig dolgoznál 40 órát (se ünnepnap, se szabadság), és még így is maradna 110 ledolgozandó órád - tehát kb. minden 3. napon túlóráznod kellene 1 órát, vagy mondjuk nagyjából minden második szombaton melózni kellene cca. 4 órát... :U Mondjuk azt nem tudom, hogy mennyi szabi járt neki, tehát azt még le kell vonni a fenti számításból...

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#49) Hieronymus válasza Polllen (#47) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"Ez egy Németországban működő vállalkozás. Az ottani hatóságok hagyják ergo az ország imázs része. "

Most meg fogsz lepődni. A valóságban nincs olyan, Németország. Vannak tartományok, amelyek többé-kevésbé önállóak. A tartományokon belül részben önálló törvények.Van néhány terület, ahol katasztrofális foglalkoztatási állapotok uralkodnak. Ilyen például az építőipar. A külföldi munkavállalók asszisztálnak is ehhez az állapothoz. Az EU-n kívülről érkezők leginkább kiszolgáltatóbbak. Ehhez jön még egy szemlélet a régebbi tartományokban. Gondoskodj magadról. Ha annyiért dolgozol tovább amennyit most kapsz, az a te dolgod. Ha nem, akkor majd kitalálunk valamit. vagy többet fizetünk vagy keresünk mást.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.