Hirdetés

2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3951) papa019 válasza k.tari (#3950) üzenetére


papa019
senior tag

Ha 2.3.3-al jó volt, akkor tedd vissza azt. Vagy próbálj ki más romot.

(#3952) polomaa


polomaa
aktív tag

Szia shiftyhungar.
Ez nagyon jól hangzik amit írtál,mert nekem a CM 9 vált be igazán..Nagyon sok romot kipróbáltam már,de egyiknek sem jön be igazán a kezelőfelülete.Szerintem sokan örülnénk ha írnál ezekröl a finomításokról.

(#3953) k.tari válasza polomaa (#3952) üzenetére


k.tari
tag

A cm 7.2 és 9 jobban zabálja az amúgy is nevetséges üzemidejű aksit, csak úgy cm-ezzetek!

(#3954) k.tari válasza papa019 (#3951) üzenetére


k.tari
tag

Ez a rom van most fent, sokan ajánlották..S5830XWKTM_S5830OXXKT3_S5830XWKT7_HOME.tar.md5, Szerinted akkor mit tegyek fel, kérlek adj tippet, köszönöm :-/

[ Szerkesztve ]

(#3955) papa019 válasza k.tari (#3953) üzenetére


papa019
senior tag

Nekem ha nem nyúlok a telóhoz, nem meríti egyáltalán a CM9...
2-3 napot simán kibír az akksi. És mindenki azt használ, ami neki tetszik... :W

(#3956) k.tari válasza papa019 (#3955) üzenetére


k.tari
tag

Igen értelek, de lehet hogy a 2.3.6-os t-mobile rom a hunyó, ha felteszek spanyol vagy román romot azt mondják ezek jók, akkor lesz benne magyar nyelv+billentyűzet?

(#3957) k.tari


k.tari
tag

itt vannak a romok pl. : http://www.sammobile.com/firmware/?page=3&t=1&o=1&m=GT-S5830&r=1#regiona itt van tmobileos azt tettem fel az a legfrissebb, de alatta van pár hónapos romok spanyol román, azok lehet nem meritik ennyire az aksit vagy jobb a kijelzésük? Irj kérlek erre

(#3958) k.tari


k.tari
tag

a poén köbe hogy a spanyol rom totál ugyanannyi méretre mint a tmobileos és még a neve is ugyanaz és még a dátuma is ugyanaz, letöltöttem mindkettőt... :F :F :F :F

(#3959) bloomberg válasza shifty! (#3947) üzenetére


bloomberg
tag

Ennek örülnék, sajnos hiányos az angoltudásom, bár már sokszor nekiindultam, hogy rendesen megtanulok pont az xda miatt :D
Én egyébként csak a cm9-et próbáltam ki, de az nagyon tetszett, örülnék, ha ez az akksigondom nem lenne vele. Minden más rendben volt nálam (kamerát amúgy sem használom túl sűrűn) oké volt a wifi, a bluetooth, a telefonálás, minden.

(#3960) k.tari válasza bloomberg (#3959) üzenetére


k.tari
tag

Leszedtem a cm 7.2-őt 2012 07 08-as utolsó verziját, tudnál nekem valami leírást adni hogy tudnám feltelepíteni? Köszönöm!!!

(#3961) AthlonXP válasza k.tari (#3950) üzenetére


AthlonXP
őstag

Bocsi, nem gúnyolódni akartam, csak nem értem a problémádat.
Én ugye eleve a 2.3.3-as androiddal vettem a telót. Napi 1-2 óra wifizés, ugyanennyi zenehallgatás, némi játék, pár perc telefonálás és estére már töltenem kellett. :(
Aztán később felraktam rá a 2.3.5-öt. Ezzel ugyan olyan körülmények közt 2x-esére nőtt az akku időm, jelenleg a legfrisebb hivatalos 2.3.6 van rajta, az aku idő maradt, viszon sok apróság változott ( de ez lényegtelen ).
Múltkor írtam, hogy jó 1.5-2 órán át folyamatosan használtam benne a GPS-t ( igaz IGO-t, nem az alap progit, mert annak net kell ) és közben alig 20-30%-ot fogyott az aksi, pedig a kijelző ugye folyamatosan megy ilyenkor igaz, én kb 33%-on használom a fényerőt, ez még nappal is elég sztm. Napfényben is max 50-re veszem fel, ha nagyon muszáj.
Szóval sztm nálad vagy eszi vmi háttér progi az aksit ( talán vmi marketes vacak amit leszedtél, ezt az akku használatnál meg udod nézni, ha minden igaz ), vagy a telefonod hibás, ez esetben szervíz... Vagy, ha végképp nem, akkor telefon csere. :(

(#3962) k.tari válasza AthlonXP (#3961) üzenetére


k.tari
tag

Fényerő nálam is max 30 százalék, nem állítgatom soha, valami profi programot tudnál ajánlani ami mutatja a program ok akkumulátor használatát...? 2.3.6-ból melyiket tetted fel, mert a spanyol meg román meg thome legújabb magyar romja is mind ugyanaz méretre és dátumra.röhej...Az elixir 2-őt ismerem csak aksinézőként, de más kéne...irj ezekre kérlek, köszönöm!!!

(#3963) shifty! válasza bloomberg (#3959) üzenetére


shifty!
senior tag

Akkor lehet hogy nyitok majd egy saját blogot vagy csinálunk egy fórum oldalt, feltehetőleg megkérem majd papa019-et hogy ha van ideje és affinitása akkor csapódjon hozzám egy minden téren kielégítő "Piszkáld agyon a Gio-dat!" bejegyzésközteghez :)
Habár az egész Gio-s cucli ahol vagyunk ezzel kezdődik, de majd meglát tyúk hogy mi tud belekerülni :)

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#3964) shifty! válasza k.tari (#3962) üzenetére


shifty!
senior tag

Neked így kapásból tudnám ajánlani a Gio fórumunkanak az első bejegyzéséből a következőt, csak hogfy tisztában legyünk a fogamakkal :)

Mi az az akkumulátor kalibrálás, kell ez nekem?
Az aksi kalibrációjára elsősorban új ROM felrakása után van szükség, vagy ha úgy érzed, hogy pontatlan az aksi kijelzés.Root szükséges hozzá. A Battery Calibration program a battarystats.bin fájl törlésével oldja meg a kalibrációt. Ezt a fájlt a rendszer pár perccel a kalibráció után újra létrehozza, amiben már nincsenek benne az előző ROM téves információi. A kalibráció után ajánlott teljesen lemeríteni a készüléket, majd egyhuzamban, kikapcsolt állapotban feltölteni.

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#3965) AthlonXP válasza k.tari (#3962) üzenetére


AthlonXP
őstag

Hát erre én a GIO saját cuccát használom, nem szoktam külön aksi figyelőt felrakni.
Én az áprilisi Telenoros romot használom, rootolva.
Ahogy látom most a júniusi Lengyel rom a legfrisebb, ebben a neve alapján van magyar nyelv is.
Letöltheted, ha esetleg kipróbálnád, 140 Mb tömörítve.
Nézd meg amit amit írtak az első hsz-ből a kalibrálással kapcsolatban, de én továbbra is azt mondom, semmi értelme, ezt korábban mások is írták már itt a fórumon.

(#3966) k.tari válasza AthlonXP (#3965) üzenetére


k.tari
tag

..köszönöm..! + És azt se felejtsük el hogy új rom felrakása után amit irtak a nokiaprogramok kérdéseknl, a samsung appot és összetevőit azonnal törölni a titanium backup programmal!

(#3967) k.tari


k.tari
tag

Tényleg, rootolni újra kell a rom felrakása után? Csak a titanium backup miatt kérdezem..

(#3968) papa019 válasza k.tari (#3967) üzenetére


papa019
senior tag

A gyári romok esetében mindig kell rootolni új rom felrakása után. A custom romok általában prerooted romok, ott már nem kell ilyet csinálni.
Ha bármilyen rommal, kiegészítővel, vagy bármivel kapcsolatban kell segítség, hogy hogyan használd, telepítsd, stb, akkor nyugodtan szólj. ;)

(#3969) 98bja


98bja
senior tag

Attól függ. Ha stock romot raksz fel akkor kell úrarootolni ha viszont custom romot akkor azt nem kell mer azok alapból rootoltak!

(#3970) k.tari válasza papa019 (#3968) üzenetére


k.tari
tag

Esküszöm te vagy a legrendesebb ember itt a fórumban, nagyon rendes vagy és nem akarok visszaélni a sok kérdéssel mert megunod és eleged lesz, már csak akkor egy kérdés, felraktam a spanyol romot és mondják hogy stocklite 7.1-et is felszoktak rakni mellé, mert akkor ki van szedve sok gyári cucc és a aksi is többet bir mert optomalizálva van benne..állitólag..hogy tudnék mellé feltenni egy stocklite 7.1-et, vagy ne tegyem..? Köszönöm...

(#3971) k.tari válasza 98bja (#3969) üzenetére


k.tari
tag

..igen...csak a spanyol rom 2.3.6 felrakása után a titanium backup nem érzékel root jogot..! És nem tudom használni..ezért gondoltam kell

(#3972) k.tari


k.tari
tag

hülye telefonnak nem tetszik a spanyol rom felrakása után, (rootoltam már) hogy amikor kiszedném a samsung appokat amit a nokiaprogramokon irnak, a kiszedésnél bármely fájlnál fogja magát és újraindul a telefon!!

(#3973) k.tari


k.tari
tag

Na újraindulgatott minden egyes fájlnál mintha belefagyna de leszedtem a felesleges samsung appokat ami a nokiaprogramok oldalán van..tehát spanyol rom, rootolás, titanium backuppal le a samsung dolgokta és most jön majd a battery calibrálás..

(#3974) shifty! válasza k.tari (#3973) üzenetére


shifty!
senior tag

A nokiaprogramok részt nem értem...
Nem b***tásból mondom, de nem érdemes túl sokat szenvedni az aksival...Átlag használat mellett ígyis-úgyis fel kell tenni este töltőre. Ha meg nem használod azokra a funkciókra, amiért az ember androidos telót vesz, akkor nem érdemes androidos telefont használni :U

Meg kell jegyeznem, hogy a gyári romok között, amit k.tari nézegetett, hogy most román vodafone-os vagy nemtudom milyen t-mobilos és így tovább: amíg a szoftver verziója ugyanaz, tehát 2.3.6, addig semmi nem változik meg a rendszeren belül, ami az android lényegi része. Mindegyik 2.3.6-ra épül, és a különbség az csak az, hogy a szolgáltató - voda, t, telenor -mit pakol még hozzá. A szolgáltató nem fogja abajgatni magát az android rendszert, maximum hozzátesz még egy-két appot, átírja a rom nevét a sajátjára.
A nyelvekkel kapcsolatban még annyit, hogy az európai kiadású 2.3.6-okban mindegyik európai nyelv szerepel, az hogy román, olasz vagy izlandi az már csak azt jelzi, hogy alapértelmezésen mit használ a rom. A magyart mindegyikben ugyanúgy be fogod tudni állítani.

Más: ha valóban van igény, akkor összeszedek egy csokrot kezelőfelület és rendszer változtatásokról, a GB-ed ismeri eléggé mindenki szerintem, a CM7-et is, a nagy sláger a CM9 és a JB, úgyhogy nekiugrok annak:)

[ Szerkesztve ]

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#3975) k.tari válasza shifty! (#3974) üzenetére


k.tari
tag

..a nokiaprogramok rész csk annyi, hogy amit itt mindenki belinkelt a kezdő androidos telefonokhoz való használati utasitás és ott az aksi résznél irták hogy a samsung appok feleslegesek és ki kell szedni mert az is néha zabálja magától az aksit. ennyi..!

A másik hogy ilyen biztos vagy benne amit a romokról irtál..? Magyarul csak egy két ap-ban különbözik mondjuk, meg amit irtál...biztos úgy van ha igy gondolod...de akkor miért ajánlja hozzá mindenki a stockrom lite 7.1-et..? Azt amúgy hogy kell mellé feltenni, mármint a sima rom mellé..? :U

(#3976) AthlonXP válasza k.tari (#3966) üzenetére


AthlonXP
őstag

Nincs mit! :)
Ezt a rom takarítást nem értem. Én mindent benne hagytam szinte, nincs vele baj sztm...

(#3977) shifty! válasza AthlonXP (#3976) üzenetére


shifty!
senior tag

Amit írtam a romokról, azt XDA-n olvastam, aztán kipróbáltam jómagam is, és megnyugodtam hogy nem hülyeség amit mondtak. Teljesítményre ugyanaz, kinézetre ugyanaz, nyelvek ugyanazok. Nagyon minimális eltérések lehetnek ilyen romok között.

Ami a stocklite 7.1-et illeti : A Gio-n nem tudsz olyat csinálni, hogy több ROM van felrakva egymás mellé. Vannak olya telók, ahol már a custom kernelek lehetővé teszik, hogy SD kártyáról is indíthass androidot, a Gio még nem ilyen. (erre majd akkor lesz szűkség, ha túl nagy lesz a rom mérete a Gio system parcicíójának, mint azt láthattátok a legutóbbi CM9 kiadásnál).

Ha egyszer felteszed a stocklite 7.1-t, onnantól kezdve azt fogod használni, nem a gyárit amit Odinnal tettél fel. A stocklite felülírja, kicseréli a romot, tehát azt fogod használni.

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#3978) shifty! válasza k.tari (#3975) üzenetére


shifty!
senior tag

---véletlen duplaválasz, bocsánat---

[ Szerkesztve ]

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#3979) shifty! válasza k.tari (#3975) üzenetére


shifty!
senior tag

---véletlen duplaválasz, bocsánat---

[ Szerkesztve ]

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#3980) k.tari válasza shifty! (#3977) üzenetére


k.tari
tag

persze oké rendben értelek....és tudom és hallottam hogy nagyon jó a socklite 7.1 és gyors és az aksit is kiméli..egy leirásért könyörgöm már csak hozzád, most a spanyol 2.3.6 van fent, de akkor felteszem a stocklite 7.1-et, kérlek ird le hogy kell vagy egy értelmes leirást hozzá kérek, nagyon nagyon köszönöm tényleg!!!

(#3981) k.tari


k.tari
tag

.............................feltettem a stocklite 7.1-et és ez a hülye amikor wifit kapcsolnék be vele kéri a jelszót a wifihez és nem tudok betűt irni cska sz-mot, amikor átállitom számra akkor is számot ir meg amikor betűre akkor is számot és nekem a jelszavam betűk! Ez mi ez?

[ Szerkesztve ]

(#3982) k.tari


k.tari
tag

Ez mi ez? + hova tünt a navigációm???Annak mi volt a neve?? ez kéész csak számot enged irni üzenetbe és mindenhova amikor a betüket nyomom miért????? a betűkre van állitva és számokat nyom akkor is??!!! ÁÁÁ megavn pont a kedvenc billentyűzetem a 3*4-es beállitású billentyűzetet sikerült elbaszniuk a romban, csak számokat ir betűt nem bravo!!!!

[ Szerkesztve ]

(#3983) k.tari


k.tari
tag

+nincs benne ékezetes magyar se, ennyi visszarakom a picsába a régit elegem van ebből

(#3984) AthlonXP


AthlonXP
őstag

Szerintem te Trollface telefonját vetted meg! ;] :)

(#3985) porse


porse
senior tag

Mi van itt .. omfg ;]

... szerintem.

(#3986) papa019 válasza porse (#3985) üzenetére


papa019
senior tag

Úgy tűnik, hogy ez a hónap az ámokfutásoké... :-)

(#3987) bloomberg válasza papa019 (#3986) üzenetére


bloomberg
tag

egy ki egy be :O :O :O

(#3988) k.tari


k.tari
tag

.......cm9 legújabbat honnan lehet letölteni? Mert csak forumok százait látom de egy link vagy tárhely vagy download sehol nincs!

(#3989) k.tari


k.tari
tag

kösz hogy segitetek...megtaláltam itt végre...de ez angol!!!!Nekem meg magyar kell!!!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1490867

(#3990) Depidemic válasza k.tari (#3950) üzenetére


Depidemic
csendes tag

Folyamatos használat mellett egyetlen okostelo sem bírja tovább 1-2 napnál tovább... De ha elolvasod ennek a telónak a tesztjét ott is láthatod.

"Az akkumulátorról a szokásos, okostelefonoknál megszokott szavak írhatóak le. Tehát kevés babrálással eldöcög két napig, de ha valaki sokat lóg a neten, használja a GPS-t és a multimédiás funkciókat, akkor jobban teszi, ha a nap végén a töltőre lógatja a készüléket. Hiába 1350 mAh a telep teljesítménye, a fogyasztás sem csekély."

Akksival biztos nincs semmi baj, meg telefonnal sem. Ha órákat akarsz spórolni üzemidővel akkor érdemes kilőni a háttérben futó programokat amiket épp nem használsz. Illetve processzor frekvenciáját is maximalizálni 450-600Mhz körül. Ez sokat dob rajta és gyorsaságon sem hagy nyomot. Ha folyamatosan használod a netet akkor 2G kapcsolatok erőltetése ajánlott szintén. Wifi és egyéb hálózati mód eléggé szívja. De még így sem húzod ki 2napnál tovább, ha folyamat megy a zene, net és fogalmam sincs hogy még mi. : )

(#3991) k.tari


k.tari
tag

...feltettem a cm9-et..hát nem tetszik valahogy...van benne dsp ami nagyon király meg minden...de a sok alkalmazást navigáció stb. mind le kellene tölteni amit még használok+túl zavaros nekem, sok a beállitás, egyedül a dsp meg a prociállitás ami jó benne a többi zavaros meg csicsa...visszateszem a 2.3.6-os stabilt, jó az.

még a stocklite 7.1 volt ami még tetszett de ott ezer alkalmazás hiányzott, tudom ez a lényege..de nem tudom hogy mi a neve a navigációnak ami gyárilag volt fente, nem találtam a playen+maga csak az aksi ideje miatt tettem volna fel mert azt mondják kevesebbet zabál a 7.1 stocklite, de nem tetszett az meg a túl mezeisége miatt...egyedül a 2.3.6 volt idáig ami tetszett, ennyi

[ Szerkesztve ]

(#3992) k.tari


k.tari
tag

inkább segitsetek nekem légyszi, amióta a cm9 után visszatettem a 2.3.6-ot, bejön a telefon a samsung felirat megjelenik azt újraindul állandóan a telefon miez?????

(#3993) 98bja válasza k.tari (#3992) üzenetére


98bja
senior tag

bootloop....
bemész recovery-be aztán kiválasztod a "wipe data/factory reset" utána meg azt hogy "yes". Ha ezt megcsináltad akkor jó lesz (én is így csináltam). Viszont: az összes adatod, névjegyed és alkalmazásod törlődni fog!

(#3994) Stevee83


Stevee83
aktív tag

Van érdemi változás JB fronton??? Azt tudom, hogy folyamatosan nő a használható funkciók száma, de arról nincs infó mikor jön egy preview? :D Azért a vicc kedvéért kipróbálnám :D
De ahogy látom itt a fórumon valaki nagyon elszabadult...... :)

Mindenkinek joga van a saját örültségéhez!

(#3995) 98bja válasza Stevee83 (#3994) üzenetére


98bja
senior tag

Igen elszabadult mint a múltkor xD :DDD

(#3996) tóth123


tóth123
csendes tag

Üdv. mindenkinek! Hát nem egyszerű emberek vannak itt azt már látom :D De a normálisabbakhoz szólva, én is kipróbáltam a cm 7.2 és a cm9-et, de túl sokat tudodd számomra, amit írt "fura" k.tari-nk, a dsp jó és a procihúzás benne, a többi kicsit túl bonyolított, érdekes...A stocklite 7.1-et én is használtam már szintén, ott tökéletes volt minden, egy lecsupaszított rendszert kaptam, jól elvoltam vele, csak valahogy nagyon mezei volt, én most egy 2.3.6-os egyéni főzött romot használok, nem a gyárit, megelégedésemre. Bár a sokak által felvetett aksi idő nálam is max. 1 nap. A stocklite-val másfél volt, de maradtam ennél. Ti mit gondoltok erről?

(#3997) Stevee83 válasza 98bja (#3995) üzenetére


Stevee83
aktív tag

De nem gyengén.... :D Azért kiváncsi lennék hány éves lehet..... :P
Amúgy aki okostelefont vesz az azért utána nézhetne az alap dolgoknak... meg rendes használat mellett senki sem várhat csodát az akksitól, főleg ha az 1350 mAh-ás.
De ha fontos az üzemidő, akkor ajánlom a Motorola RAZR MAXX-ot :D na azt 3 nap alatt se bírtam lemeríteni pedig küldtem neki rendesen :D

Mindenkinek joga van a saját örültségéhez!

(#3998) shifty! válasza tóth123 (#3996) üzenetére


shifty!
senior tag

Én azt gondolom hogy az ember örüljön annak, hogy 2 füle van és nem szatyor :DDD
Tudvalévő hogy nem bír ki 1-2 napnál többet az aksi, én minden este töltöm, használom, és ez így van jól :)

Ami a romokat illeti, én most az Adrenaline Rom 3-as verzióját nyüstölöm, miután megelégetem hogy a CM9-en a DSP Managert mint olyat nem tudtam használni - folyamatos fc zenehallgatásnál - valamint az egész rendszer még nagyon gyerek.
A gyári romra építettek közül az Xperiatized-et tudom ajánlani, gyors, szépen át van grafikázva mintha Sony lenne, az pozitív csalódás volt nekem, a CM7-et annyira nem kedveltem, nekem nagyon puritán volt az egész. Kiváncsian várom, hogy a 4.0.4 Droidból mikor lesz AOSP, illetve egy kicsit fúrja az oldalamat a JB is :)

"Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő."

(#3999) tóth123 válasza shifty! (#3998) üzenetére


tóth123
csendes tag

Na látod ez az, tehát hiába szép meg csicsa a cm 7.2 és 9, ha nem tetszik annyira az embernek...inkább marad a letisztult romoknál, meg amit írtál, azokat lehet kipróbálom.

(#4000) tóth123 válasza shifty! (#3998) üzenetére


tóth123
csendes tag

Amúgy mi van olyankor, ha fent van mondjuk egy 2.3.6-os rom és felrakod a sotcklite 7.1-et, ekkor a 2.3.6-os rom törlődik? És felűlíródik a socklite 7.1-el?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.