Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
polomaa
aktív tag
Enhanced236 - stock 2.3.6 (24.07.2012 update)
-
-FreaK-
veterán
Köszönöm!
Haver telójáról van szó, főleg a gps-el vannak problémái, azokat megoldja majd az új rom/modem, illetve a FasterFix app?
Ehhez ugye root kell, de ha azt mondja hogy csináljam meg neki akkor kap egy custom romot is inkább[ Szerkesztve ]
-
papa019
senior tag
válasz mgTerminator #4304 üzenetére
Nexushoz azért ne hasonlítsd a Giora kiadott Ics-t. Stock rommal nem fagyott? Mert ez akár hardveres hiba is lehet...
Freak: a gps lassúsága, pontatlansága sok dologtól lehet, nem biztos, hogy megoldja egy romcsere.
[ Szerkesztve ]
-
shifty!
senior tag
válasz papa019 #4305 üzenetére
A GPS lassúságát az okozza, hogy nagyon lassan talál jelet, mivel nem kifejezetten földrajzi helyhez vannak optimalizálva a telefonok GPS vevői, hanem globális beállításokra. Ez érthető, nem egy-egy országnak terveznek és építenek telefont
Azt viszont, hogy a magyarországi műholdállásoknak legjobban megfelelő GPS beállításokat beállítsuk (grammar nazi fail ), ahhoz elég lesz 1 fájlt módosítani. Ez a fájl a /system/etc/gps.conf fájl. Ez tartalmazza az cellalapú és GPS alapú helymeghatározás főbb, a felhasználó által is átszabható beállításokat.
Ahhoz, hogy kicsiny nemzetünk geográfiai helyzetéhez illeszkedjen a telefon GPS-e, módosítanunk kell ezt a fájlt...de ez hosszú, és bonyolult, és mivel magamnak már egyszer belőttem ezt a fájlt úgy, hogy (nálam legalábbis) WiFi vagy Mobilnet segítségével, természetesen nem viharhelyzetben pár másodperc alatt működik a GPS, ezért inkább megosztom veletek a saját gps.conf fájlomat, így nektek csupán a következő a feladatotok:
1. Kelleni fog egy file browser root hozzáféréssel és módosítási jogokkal - tudom ajánlani a Root Browser nevű appot, ami ugyan fizetős de szerintem bőven megéri, hogy az ember
ráguglizzon az apkrakipengessen érte párszáz forintot (én az utóbbit tettem)2. Miután rendelkezünk egy ilyen progival, navigáljunk a telefon gyökérkönyvtárába, majd innen a system mappába, majd etc mappa.
3. Megjegyzés a Root Browsereseknek és mindenkinek : a jobb felső sarokban van egy Mount R/O gomb, erre nyomjatok rá, hogy Mount R/W legyen ( R/O - csak olvas; R/W - ír és olvas ). Ez fontos, hogy tudjátok cserélni a fájlt.
4. Az eredeti gps.conf fájlt másoljátok ki az sd kártyátokra, mintegy biztonsági mentésképpen. Miután ezzel megvolnátok, az általam feltöltött gps.conf fájlt be kell másolni az eredeti helyére, felül kell írni, hogy a letöltött gps.conf kerüljön be a helyére. Másolás után a fájlméret alapján tudjátok megnézni, hogy sikerült-e a művelet. Amit feltöltöttem, az 379 bájt méretű, az eredeti ennél valamivel azthiszem kisebb, ~250 b méretű.
5. Miután sikeresen túlestetek ezen a roppant bonyolultan kinéző de igazából pofon egyszerű műveleten, indítsátok újra szeretett telefonotokat, és utána tegyetek egy próbát
Természetesen ha nem érzitek az "átütő erőt" - vagy éppen semmi olyat, hogy működik a GPS , akkor tegyétek vissza a biztonságilag lementett fájlt, ugyanez a metódus csak visszafele
Befejezésképpen ITT!!!! a fájlocska csak nektek
Powerty and hunger kills // Invisible, evil disease
-
polomaa
aktív tag
Én az 1hsz. szerint a Fasterfix-el csinálom és másodpercek alatt talál jelet.
-
shifty!
senior tag
válasz polomaa #4308 üzenetére
Na azt én még nempróbáltam De most hogy megnéztem, ez hasonlóan, de kicsit kevésbé részletesen csinálja azt, amit a leírásban közzétettem
Ez egy kicsit összetettebb, de szerintem hatékonyabb megoldás, lévén itt egy rendszerváltoztatásról van szó, ott pedig egy különálló alkalmazásról
Teszteljétek, hogy nektek működik-e?[ Szerkesztve ]
-
papa019
senior tag
válasz shifty! #4309 üzenetére
A FasterFix is a gps.conf fájlt írja át. Az A-GPS korrekciós szerver elérési címét módosítja a program.
(#4311) 98bja: CM9-ből a következő verzió valószínűleg az RC lesz, mivel nagy hibák gyakorlatilag nincsenek, stabilitásban és sebességben pedig a beta10 hatalmasat dobbantott. Ami hiba van jelenleg, mint például a videófelvétel kamerával, azok nem lesznek kijavítva driver források hiányában...
[ Szerkesztve ]
-
98bja
senior tag
A cm9 beta 11-ről nincs valami hír?
-
shifty!
senior tag
válasz mgTerminator #4313 üzenetére
Nálam a lagok elkerülése végett a minimum 245 Mhz-ra van állítva - ez kiakpcsolt állapotban sincs túl negatív hatással az aksira, a maximum 825 Mhz, és smartassV2 a governor, mint szerintem a fórumozók 99%ánál
-
98bja
senior tag
válasz mgTerminator #4313 üzenetére
hát a kamerát akarom hogy jó legyen
Nekem 902Mhz a max és 320 a min. Smartass v2
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem linkelni egy oldalt-akár angolul is-, ahol le van írva, hogy cm9 alatt melyik CPU beállítás mire jó pontosan? Ondemand, smartassv2, performance, stb. Nekem 14 különböző van beta10-ben.
Köszi
-
Zyelor
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám van a Gio-mon, ami szerintem inkább a router problémája, hogy egy adott routert használva képtelen képek betöltésére... Eddig minden wifin normálisan működött minden, de valamiért a nagyszülőknél lévő wifin se a Marketen található képek, se a dropboxon fennlévő képeim nem jönnek be, se a facebookos képek (m.facebook.com-on), de a facebook alkalmazás is használhatatlan...Már állítottam a router beállításait, a csatornát, az átviteli módot, szinte mindent, de sehogy sem akar összejönni a dolog... Valakinek esetleg van valamilyen tippe? Előre is köszönöm!A Routerem egy TP LINK TL-WR841N a problémás helyen.
[ Szerkesztve ]
-
mgTerminator
veterán
válasz shifty! #4314 üzenetére
A minimumot én is 245re állítottam mert amikor aludt és jött egy hívás, elég nehézkesen kelt fel. A max az 800, mert 902őn volt használva, de fagyott, gondoltam nem bírja, és a guevor az interactive, ezt használom a transformeremen és a nexusomon is.
Mivel fagyogat meg újrindulgat, úgy döntöttem teszek egy próbát a gyári rommal, lehet hogy a ram, vagy a memóriamodul hibás Mit javasoltok, melyik gyári romot tegyem fel? Esetleg link? -
98bja
senior tag
válasz mgTerminator #4321 üzenetére
Itt van a 2.3.6-os stock rom. Odinall tedd fel de gondolom tudod
http://www.hotfile.com/dl/155339072/f31c3cb/S5660XXKTK_S5660OXXKT5_PAN.zip.html
-
Stevee83
aktív tag
Mint korábban írtam problémám akadt a CM9 beta 10-el. Feltelepítés után nem bootol be (csak a háttérvilágítás megy és nem történik semmi)
minden eddig leírt verziót kipróbáltam wipe előtte/utána, rendszer törlése, stb.
valakinek egyéb ötlete hogyan tudnám végre életre bírni? és már 4szer letöltöttem úgyhogy nem hinném, hogy azzal van a gondMindenkinek joga van a saját örültségéhez!
-
shifty!
senior tag
válasz Stevee83 #4324 üzenetére
#4319, Ryder1: Általában a nagy többség vagy az interactiveX-et, vagy a smartassV2-t használja. Ez a kettő a gyakorlatban majdnem ugyanazt tudja, én személyesen inkább a smartass-t részsítem előnyben, felhasználója választja.
#4321, mgTerminator: Amit 98bja linkelt, az rendben lesz. Ha egy kicsit turbózni szeretnéd a gyári rom teljesítményét, ahhoz tudok ajánlani egy frissen megjelent csomagot, ami a rootolástól kezdve az Adrenaline scriptig minden okosságot tartalmaz, íme
Egy bökkenője van a dolognak, ehhez a csomaghoz kell egy olyan kernel, ami támogatja az init.d teljesítménynövelő scripteket. Gyári romhoz a legjobb ilyen kernel a Phiexz-féle. Ha segítség kell a telepítéshez, írj üzit, de akár publikálhatjuk is.
Stevee83: Mostmár ötletem sincs...Allergiás a telefonod
-
törölt tag
ScreenShot vagyis képernyőkép készítést ki lehet valahol kapcsolni?
-
Stevee83
aktív tag
válasz #57919488 #4330 üzenetére
Figyelj jobban oda (Egy képet törölni 2 mozdulat ) De komolyra fordítva a szót én sem tudok olyan lehetőségről, hogy ezt ki lehetne kapcsolni, mivel ez a rom szerves része...
Max annyit tehetsz, hogy XDA-n írsz, hogy a köv. verzióba rakjanak olyan lehetőséget, hogy ki lehessen kapcsolni, azt ha szerencséd van és több embert is érint ez a probléma akár még meg is valósíthatják
Addig sajnos ott maradMindenkinek joga van a saját örültségéhez!
-
törölt tag
Értem, hát azért köszi
-
98bja
senior tag
Elég sokan használják a beta 10-et
most ez csak úgy eszembe jutott
[ Szerkesztve ]
-
98bja
senior tag
válasz Stevee83 #4336 üzenetére
Majd egyszer gyanútlanul megpróbálod és sikerül A beta 9-ben milyen hibák vannak?
Jut eszembe: itt van egy rövid videó a beta 10 ről amit én csináltam. Hogyha esetleg valaki kiváncsi rá..
https://www.youtube.com/watch?v=C9xUwbYtrf8&feature=youtube_gdata_player
[ Szerkesztve ]
-
Stevee83
aktív tag
Ami nekem feltűnt:
- nincs camera preview
- wifi tethering nem működik csak külső alkalmazással
- néha rohadtul belassul, sőt néha 1-2 másodpercre be is fagy..
- halk a előlapi hangszorónekem más nem nagyon tűnt fel vagy csak azt a szolgáltatást nem használom ami még bugos
Mindenkinek joga van a saját örültségéhez!
-
98bja
senior tag
Hát tegnap este mi történt Éppen netezek amikor egyszer csak újraindult a teló és bejött a bootanimáció. Ez így ment egy darabig mert mikor oldottam fel a képernyőt mindig újraindult. Mivel nem tudtam kikapcsolni ezért kivettem az akksit. Mikor bekapcsoltam megint nem volt bootanim. de jó tudni hogy van. Egyébként nekem nagyon tetszik.
Legalább télleg van és jó is néz ki Azóta nem volt ez az újraindulgatás.[ Szerkesztve ]
-
98bja
senior tag
válasz mgTerminator #4341 üzenetére
Ezt a 10-re írtam, többször befagyott de valószínűleg a processzor miatt. Lehet hogy nem... Azért gondolom mert 921-en használom.
-
Ramius
őstag
Üdv. Az utóbbi napokban az akksim üzemideje durván lecsökkent. Semmi új program nem került fel a telefonra ami szívná az akksit, és mégis egy hete kb nagyjából fél napot bír ki. Mitől lehet ez?
gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
mgTerminator
veterán
Na akkor meg miért mondjátok nekem hogy teljesen hibátlan és nem fagy, nem indulgat újra a rom?? Egyébként nem a proci miatt indulgat újra. Próbáld ki hogy 800on is csinálni fogja, de szerintem fogja. Egyébként a stabil beállítás a 902MHz lenne, de teljesen mindegy, mert 800on is ugyan azt csinálja.
Jut eszembe, nálatok a stabil szó mit is jelent?
-
Ramius
őstag
válasz mgTerminator #4345 üzenetére
Attól még nem leszek okosabb Mit nézzek?
gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
98bja
senior tag
válasz mgTerminator #4344 üzenetére
Azt addig mondtam amíg nem kezdte el. Ha most kéne róla véleményt alkotnom akkor biztos hogy beleszőném a fagyás és újraindulgatás szócskát
[ Szerkesztve ]
-
papa019
senior tag
Főmenü > Beállítások > Akkumulátor.
Itt meg tudod nézni, hogy mikor esik sokat a töltöttség, stb.Egyébként egy hét "szünet" után visszatértem, majd próbálom pótolni az elmulasztott időt.
Csak hogy legyen egy kis JB: nekem azóta fent van, mióta kiadták és a korábban leírt hibáktól eltekintve elég jó kis rendszer lett, alakul a dolog nagyon.(#4344) mgTerminator: Nekem a CM9 még egyszer nem indult újra magától és nem fagyott, pedig már a 4. béta óta használom, így szerintem én nyugodtan mondhatom, hogy a beta10 stabil.
[ Szerkesztve ]
-
papa019
senior tag
válasz papa019 #4349 üzenetére
Valaki nem próbálta ki véletlenül Erickas új JB romját?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest